Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A problémám még mindig fenn áll:
utolsó Ubuntu updatelésem óta h-h a rendszerválasztóban jelenleg 2 verzió számú ubuntu (+ a 2 recovery) van ? (5 napja a frissítés óta van ez)
utolsó Ubuntu updatelésem óta h-h a rendszerválasztóban jelenleg 2 verzió számú ubuntu (+ a 2 recovery) van ? (5 napja a frissítés óta van ez)
Kérdeznék egy igen csak morbid dolgot mint ahogy szoktam is, technikailag lehetséges kipróbálni egy win7 géprõl elérni a távoli asztalt? Ubuntu módosítás céljából, persze ha valamivel többet jelent ha tud 2 ubuntu kommunikálni, nekem van virtualboxon fenn ubuntu mert ott nézegetem hová fejlõdik, de öreg gépet meg jó volna kényelmesen szerverként módosítgatni 😊 itt csak igen, vagy nem választ várok meg kis leírást mik a lehetõségek googlezást bízzátok nyugodtan rám!
megoldva...viszont:
szegyen-nem szegyen de tok sotet vagyok a linuxhoz.
hogy ne itt- vagy mashol- sirjak alapdolgokert,azt kerdem milyen oldalt,vagy alapkonyvet tudnatok ajanlani nekem.
illene ismernem magat a renszert...mint win-hez szokott lama,nekem ha nem duplaklikk egy .exe re akkor mar vakarom a fejem.
jojo,neha el tudok ezt azt inditani konzolbol is,de
1.fingom sincs mi az amit beirok
2.nem ismerem a folymatokat
tehat ismereteim egyenloek a nullaval.
Emellett linuxkonyvek hegyekban vannak,de ezek tulnyomo resze nem terjes ki az ilyenekre.
nem akarok fejleszto lenni,de illene s muszaly lenne ,ha konyitanek valamit is ehhez.
Legutobb kezembe akadt a "valts linuxra"..nos ez is egy regi mu,es a 70% arrol szolt,hogy mi helyett mi van,de alapokat nem nyujtott.Neten ,leirasokban meg nem peldakkal magyaraznak,hanem uberelmeleti szinten(amikre en bukkantam)
UBU vagy ami hajaz erre:gyorstalpalo,konyhaneyelven magyarazat van?....a (kezikonyvet olvastam)
koszonom
szegyen-nem szegyen de tok sotet vagyok a linuxhoz.
hogy ne itt- vagy mashol- sirjak alapdolgokert,azt kerdem milyen oldalt,vagy alapkonyvet tudnatok ajanlani nekem.
illene ismernem magat a renszert...mint win-hez szokott lama,nekem ha nem duplaklikk egy .exe re akkor mar vakarom a fejem.
jojo,neha el tudok ezt azt inditani konzolbol is,de
1.fingom sincs mi az amit beirok
2.nem ismerem a folymatokat
tehat ismereteim egyenloek a nullaval.
Emellett linuxkonyvek hegyekban vannak,de ezek tulnyomo resze nem terjes ki az ilyenekre.
nem akarok fejleszto lenni,de illene s muszaly lenne ,ha konyitanek valamit is ehhez.
Legutobb kezembe akadt a "valts linuxra"..nos ez is egy regi mu,es a 70% arrol szolt,hogy mi helyett mi van,de alapokat nem nyujtott.Neten ,leirasokban meg nem peldakkal magyaraznak,hanem uberelmeleti szinten(amikre en bukkantam)
UBU vagy ami hajaz erre:gyorstalpalo,konyhaneyelven magyarazat van?....a (kezikonyvet olvastam)
koszonom
Hp nyomtato telepitese (eddig sosem kellett semmi periferiat telepitenem,netet sem,stb)
de ez kifog rajtam.
Szoftverkozpontban van vmi "varazslofele" ?
/HP Deskjet 3550/
de ez kifog rajtam.
Szoftverkozpontban van vmi "varazslofele" ?
/HP Deskjet 3550/
Wine mondjuk nincs fent. Csak azt kellene tudnom, hogy akkor mit állítsak át?
Úgy is majd újra jövõhéten lesz rá alkalom. 😊
Úgy is majd újra jövõhéten lesz rá alkalom. 😊
igazából az adott weboldal szabja meg, hogy mit használjon a böngészõ az adott oldalon. a böngészõben csak azt lehet beállítani, hogy mi legyen az alapértelmezett betû, ha esetleg nem létezne a betûtípus, vagy nem lenne megadva, hogy mit használjon. ha felrakod a fontokat, akkor mûködnie kell a böngészõben is, feltéve ha a Megjelenés, Betûkészletek résznél tudod módosítani wines betûre valamelyiket. legalább is ubi 10.10 alatt nálam...
Opera meg FF elég lenne akkor. Akkor végülis mit kellene csinálnom? ttf-mscorefonts fent van eleve. Nem én telepítettem.
én be szoktam állítani mindet Arial-ra, firefox meg opera már jól mutatja a betûket, de a chrome, meg chromium még nem, akkor írom át a /etc/fonts/conf.d/10-antialias.conf -ban true-t false-ra, hogy ne használjon simítást, hanem éles betûk legyenek.
fc-cache akkor kell ha bemásolsz a fonts mappába valamit, hogy frissítse a font cache-t. ha telepítesz valami font csomagot, akkor nem kell, mert auto megcsinálja a telepítõje. Nézd már meg a Rendszer, Beállítások, Megjelenés, Betûkészletek résznél, hogy ott van e az arial, meg a többi wines font? és mégegykérdés: milyen böngészõ?
Telepíteni akartam amit leírtál fontnevet, de írta, hogy már telepítve van. Utána nyomtam egy fc-cache -fv-t és nem történt semmi utána.
mscorefontokat raktad fel? vagy winbõl másoltad át a fontokat, mert a mscore fontoknak mûködni kell telepítés+újraindítás után, winbõl másolt fontokra meg kell egy
sudo chmod -R 777 /usr/share/fonts/truetype/
az fc-cache -fv elõtt, hogy mindenki/minden program hozzáférjen a fontokhoz. értelemszerûen az egyik megoldást alkalmazd, mert különben akkor összeakadnak, vagy fog mûködni, vagy nem, de inkább nem, szóval töröld a mappát, vagy távolítsd el a fontcsomagot. (tapasztalat)
sudo chmod -R 777 /usr/share/fonts/truetype/
az fc-cache -fv elõtt, hogy mindenki/minden program hozzáférjen a fontokhoz. értelemszerûen az egyik megoldást alkalmazd, mert különben akkor összeakadnak, vagy fog mûködni, vagy nem, de inkább nem, szóval töröld a mappát, vagy távolítsd el a fontcsomagot. (tapasztalat)
Nem mûködik. :S
Megnéztem, már fel van telepítve a betûkészlet csomag, megcsináltam terminálba amit írtál, de nem változott semmi.
Megnéztem, már fel van telepítve a betûkészlet csomag, megcsináltam terminálba amit írtál, de nem változott semmi.
oks,koszi, majd megprobalom en is.
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
NAh úgylátom, hogy megtaláltam a megoldást, pontosan nem tudom melyik oldotta meg, de;
-Videókártya beállításaiban kivettem a VBlank beállításokat, illetve felbontást és képfrissítést beállítottam értékkel (nem autó)
-CompizConfig -ban is beállítottam 60-ra a képfrissítést, Textúra szûrõ: "legjobb".
Azthiszme mást nem állítottam. Most nálam jó.
-Videókártya beállításaiban kivettem a VBlank beállításokat, illetve felbontást és képfrissítést beállítottam értékkel (nem autó)
-CompizConfig -ban is beállítottam 60-ra a képfrissítést, Textúra szûrõ: "legjobb".
Azthiszme mást nem állítottam. Most nálam jó.
Igen ezt en is eszre vettem es jo lenne vmi megoldas ra...
Hello.
Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e változtatni úgy a számítógép nevét, hogy nem rakom újra az egész Ubuntu-t ?
Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e változtatni úgy a számítógép nevét, hogy nem rakom újra az egész Ubuntu-t ?
Nah a hangra sikerült egy megoldást találnom, így mostmár a sztereo szól 5.1 -ben (most így meg az 5.1 nem mûködik, dehát ez van, legalább zenét tudok hallgatni, az itt fontosabb).
Most arra szeretnék valami megoldást találni, hogy compiz mellett a videók (VLC playerben is, youtube-n is) ne csússzanak szét gyorsabb mozgásokkor, olyan, mint amikor egy játékban nincs engedélyezve a Vsync :S ez is írtó zavaró. Ha compizt kikapcsolom, akkor tökéletes.
Most arra szeretnék valami megoldást találni, hogy compiz mellett a videók (VLC playerben is, youtube-n is) ne csússzanak szét gyorsabb mozgásokkor, olyan, mint amikor egy játékban nincs engedélyezve a Vsync :S ez is írtó zavaró. Ha compizt kikapcsolom, akkor tökéletes.
Nekem képpofozásra, webdesign készítésre tökéletesen elég a Gimp. PS-t csak a nagyon extra dolgok esetén veszem elõ, mint pl. a képarány megtartásos méretezés vagy komolyabb retus esetén a patch tool miatt. Tehát, ha nem profi - értem ez alatt a tényleg profi - felhasználásról van szó, akkor minden téren megfelel a Gimp a PS-nek. A fent említett dolgok is kivitelezhetõk vele, csak lassabban.
[merlinw.org]
nálam a gimp nem tudta kiváltani a photoshopot, persze nincs rá jelenleg jobb alternatív linuxra
viszont az inkspace az simán van olyan jó mint mondjuk az illustrator
viszont az inkspace az simán van olyan jó mint mondjuk az illustrator
Bazinga!
Webprogramozáshoz: Zend Studio 8
Kattintgatós dizánoláshoz (pföjj) meg Bluefish, de ha jót akarsz magadnak kézzel legózol HTML-t, különben egyrészt sosem tanulod meg, másrészt mindig nagy és lassú oldalakat fogsz kapni, millió hibával.
Photoshop helyett Gimp, Corel helyett Inkspace.
Kattintgatós dizánoláshoz (pföjj) meg Bluefish, de ha jót akarsz magadnak kézzel legózol HTML-t, különben egyrészt sosem tanulod meg, másrészt mindig nagy és lassú oldalakat fogsz kapni, millió hibával.
Photoshop helyett Gimp, Corel helyett Inkspace.
[merlinw.org]
lehet igaz a mondas: szuz kez nyero!
a CS portable verziot kitomoritettem a Windows mappaba,exe latszik,,,restart,ugras Ubu ra,termeszetesen a Wine megin beintatt,de:
Ubu intezoben (mert itt mar latom a az .exe-t is) siman jobb klikk,nem a megnyitas wine,hanem :egyeb megoldas,es kivalasztottam a megnyitas wine core-val.Ez bevagta a az elozoleg 1024 es beallitasu a Wine desktop omra a progit,s lass csodat : megy...
egy gyors proba,kitt katt,hogy csak probaljam,egy gyors weblapkezdes,mentes,browser beallitas,ecetera...
szoval megyeget.
ettol meg nem ertek az ubuhoz,de egyszeruen kovettem a lehetosegeket,s meglepo,de siker😊)
persze azt is tudom,ez fabol vaskarika,,
Ubuntu alatt mi lenne az a progi ami kivaltja az adobe DW-t minosegileg?
a CS portable verziot kitomoritettem a Windows mappaba,exe latszik,,,restart,ugras Ubu ra,termeszetesen a Wine megin beintatt,de:
Ubu intezoben (mert itt mar latom a az .exe-t is) siman jobb klikk,nem a megnyitas wine,hanem :egyeb megoldas,es kivalasztottam a megnyitas wine core-val.Ez bevagta a az elozoleg 1024 es beallitasu a Wine desktop omra a progit,s lass csodat : megy...
egy gyors proba,kitt katt,hogy csak probaljam,egy gyors weblapkezdes,mentes,browser beallitas,ecetera...
szoval megyeget.
ettol meg nem ertek az ubuhoz,de egyszeruen kovettem a lehetosegeket,s meglepo,de siker😊)
persze azt is tudom,ez fabol vaskarika,,
Ubuntu alatt mi lenne az a progi ami kivaltja az adobe DW-t minosegileg?
Óha, utolsó Ubuntu updatelésem óta h-h a rendszerválasztóban jelenleg 2 verzió számú ubuntu (+ a 2 recovery) van ? (2 napja a frissítés óta van ez)
aztan probalkoztam egy alt.megoldassal:
siman a keresobe irtam a programnev.exet-t,,s jeee megtalalta!!..de😞(((jobb klikk,inditas Wine....kb a terdemig ert a hibauzenet vege,,,,
Adobe termekrol lett volna szo
se a CS,se a regi MX nem roffen be...pedig anno meg a (forumokon volt siras-rivas) Maya +d-t is sikerult tolnom UBUN.
siman a keresobe irtam a programnev.exet-t,,s jeee megtalalta!!..de😞(((jobb klikk,inditas Wine....kb a terdemig ert a hibauzenet vege,,,,
Adobe termekrol lett volna szo
se a CS,se a regi MX nem roffen be...pedig anno meg a (forumokon volt siras-rivas) Maya +d-t is sikerult tolnom UBUN.
az eleresi ut(ami itt a C lenne) beirva,de
kimerul abban,hogy max ha a Windows,vagy a WINDOWS\System32 mappaban volna,,,ami ezeken kivul van az "nem letezik....
2xori confignal megnyitasnal mar azt sem engedi,hogy tallozak a C -n,azaz a par mappaban ( "a Program filesben csak az IE exet,
a Common Files,
es a Windows mappat")
szoval ennek kakukk😞(
kimerul abban,hogy max ha a Windows,vagy a WINDOWS\System32 mappaban volna,,,ami ezeken kivul van az "nem letezik....
2xori confignal megnyitasnal mar azt sem engedi,hogy tallozak a C -n,azaz a par mappaban ( "a Program filesben csak az IE exet,
a Common Files,
es a Windows mappat")
szoval ennek kakukk😞(
Wine beallitasanal nem latok csak:
a Program filesben csak az IE exet,
a Common Files,
es a Windows mappat.
egy a Program Files mappaban (default) telepitett exe-t sztnek futattni,de nem latom
bepipa a rejtett file-k is de igy sem.
van vhol magyar config leiras?
koszonom
a Program filesben csak az IE exet,
a Common Files,
es a Windows mappat.
egy a Program Files mappaban (default) telepitett exe-t sztnek futattni,de nem latom
bepipa a rejtett file-k is de igy sem.
van vhol magyar config leiras?
koszonom
Ez a Faenza sokkal pofasabb, mint a 0.7-es verzio. Faenza-Cupertino-val kiegeszitve pedig nagyon popecul megy az elementaryhoz is :]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Már régebben is kérdeztem, de arra még mindig nincs rendes megoldás, hogy sztereo hangforrás esetén kitöltse az 5.1 -et (vagy legalább a 2.1 -et, tehát mélynyomóra is küldjön jelet) mindig? Hangnál be van állítva az 5.1, az /etc/pulse/daemon.conf -ban is átírtam a csatornát 6-ra.
Arra rájöttem, hogy ha a Totem lejátszóban beállítom 5.1 -re a hangot, akkor kiír egy hibát és megáll a lejátsztás, ha elindítom újra a számot, akkor van mélynyomó. Egészen addig, amíg nem indítok el egy másik számot. Utána átállítom sztereora aztán vissza 5.1 -be és addig megint jó xD
Ubuntu studion volt egy jack nevû hangkezelõ, amiben tudtam így állítgatni, hogy mikre küldje ki, ide is fölraktam, csakhát nem tudom se VLC -hez, se a Totemhez társítani (meg azt se beállítani magamtól, bár lehet jó alap beálításokkal). Ráadásul az se jegyezte meg.
Arra rájöttem, hogy ha a Totem lejátszóban beállítom 5.1 -re a hangot, akkor kiír egy hibát és megáll a lejátsztás, ha elindítom újra a számot, akkor van mélynyomó. Egészen addig, amíg nem indítok el egy másik számot. Utána átállítom sztereora aztán vissza 5.1 -be és addig megint jó xD
Ubuntu studion volt egy jack nevû hangkezelõ, amiben tudtam így állítgatni, hogy mikre küldje ki, ide is fölraktam, csakhát nem tudom se VLC -hez, se a Totemhez társítani (meg azt se beállítani magamtól, bár lehet jó alap beálításokkal). Ráadásul az se jegyezte meg.
Lubuntu nem hivatalos Canonical termék. Ahogy a Mint sem. Xubuntut javaslom, Lubuntu még nagyon új, ezáltal vélhetõen sok buggal rendelkezik.
[merlinw.org]
olvastam ,hogy memoriahasznalat teren 2 alternativa javallott regebbi,keves memo val rendelkezo vasakra.
ez a Xubuntu ,ill Lubuntu.
eleg eltero velemenyeket olvasok (hol 1ik,hol masik a nyertes)
a cel a minnel kevesebb memohasznalat lenne. (csak 512 van ebben a vasban,es nem akarok pakolni bele tobbet,munkahelyi gep)
csak programtanulas es webszerkesztes.semmi 3d bizbax,semmi extra lenne a gep feladata.
melyiket javasoljatok inkabb?
ez a Xubuntu ,ill Lubuntu.
eleg eltero velemenyeket olvasok (hol 1ik,hol masik a nyertes)
a cel a minnel kevesebb memohasznalat lenne. (csak 512 van ebben a vasban,es nem akarok pakolni bele tobbet,munkahelyi gep)
csak programtanulas es webszerkesztes.semmi 3d bizbax,semmi extra lenne a gep feladata.
melyiket javasoljatok inkabb?
A rolling release egy fix kiadás, amit folyamatosan lehet frissíteni, így nincs rendszeres kiadása félévente, évente stb. Akkor szoktak új kiadást készíteni, ha már túl sok lenne a frissítés. A tárolói is így alakulnak, mindíg friss programok vannak benne -természetesen itt még jobban oda kell figyelni, hogy egy tároló stable e. (http://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_release)
link
link
Odafönn azon gondolkodnak, rolling lesz az Ubuntu a jövõben
Valamint új Faenza ikon kiadás:
sudo add-apt-repository ppa:tiheum/equinox
sudo apt-get update
sudo apt-get install faenza-icon-theme
Valamint új Faenza ikon kiadás:
sudo add-apt-repository ppa:tiheum/equinox
sudo apt-get update
sudo apt-get install faenza-icon-theme
[merlinw.org]
a legujabb ati driver feltelepitese megoldotta, nem szoltam😄
Mitol van az h a docky-t ha 3d-re teszem megjelenik a ket oldalan vmi grafikai hiba?
Wine is felpakolja a Windowsos fontokat.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
windows alól a c:/windows/fonts mappát másold át a linuxon a /usr/share/fonts/truetype/ mappába, terminálban eleresztel egy "fc-cache -fv" -t, böngészõt újraindítod. persze telepítheted netrõl is a ttf-mscorefonts-installer csomagot, benne lesznek a m$ betûkészletei, szinte ugyanaz, amit elõször írtam.
Merlin!
Nem tudod, de lehet Ubuntu-ban úgy átállítani a dolgokat, hogy a betûk ugyanolyanok legyenek mint Win-be amikor netezel? Erre van valami megoldás? 😊
Nem tudod, de lehet Ubuntu-ban úgy átállítani a dolgokat, hogy a betûk ugyanolyanok legyenek mint Win-be amikor netezel? Erre van valami megoldás? 😊