Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eddig is így mûködött a dolog, csak lejárt a hitelesítés határideje, az alábbival csupán cseréled az újra.
Mûködik, én is ezzel használom egy hónapja.
Mûködik, én is ezzel használom egy hónapja.
[merlinw.org]
Nekem szintén ilyen bajom van, hiába teszem fel a microsoft fontokat, akkor is máshogy jelenik meg mint win alatt.
vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó
De nekem csak a böngészõben lévõ betûkkel van bajom 😊
Holnap megnézem, hogy a Win-es beállítások, mennyire fognak hasonlítani Ubuntuba. 😊
Holnap megnézem, hogy a Win-es beállítások, mennyire fognak hasonlítani Ubuntuba. 😊
ezt merjük használni? én ilyen SSL nem szeretek, hülye Windows Live meg mindég kijelentkezik ha neten keresztül módosítgatod a fiókot vagy akármit csinálsz 😄 Googlék megoldották hogy pidginnel menjen a Talk stb. még beszélgetni is lehet szépen neten keresztül.
Empathy egyenlõre nem valami jó.....
Empathy egyenlõre nem valami jó.....
[merlinw.org]
nekem windows alól mûködött Pidginnel de ott is dobált már SSL hibákat és vesztek el üzenetek....
de windows live ot is feltettem még anno win7-re és az is szaggatott a szerver be kellett jelentkezni sûrûn...
de köszi a tippet emesene mûködik nálam is, egyébként szerintem a GTalk a legjobb oda elég csak googles email cím és kezeli minden szinte 😊
Wine meg tényleg tuti! winetricks kell azért hogy feltegyünk sok cuccot de aztán akármit elfuttatok vele amirõl eddig féltem hogy nem fut, win7 már nincs gépen meguntam a hülyeségeit 😄
de windows live ot is feltettem még anno win7-re és az is szaggatott a szerver be kellett jelentkezni sûrûn...
de köszi a tippet emesene mûködik nálam is, egyébként szerintem a GTalk a legjobb oda elég csak googles email cím és kezeli minden szinte 😊
Wine meg tényleg tuti! winetricks kell azért hogy feltegyünk sok cuccot de aztán akármit elfuttatok vele amirõl eddig féltem hogy nem fut, win7 már nincs gépen meguntam a hülyeségeit 😄
Akkor újra kellene segítség, hogy legyenek a betûk FF-be és Operába ugyanolyanok mint win-be. 😊
Mit állítsak át?
Mit állítsak át?
nektek az empathy kezeli az MSN fiókot? mert nekem bejelentkezik de senki sem elérhetõ 😄D
szóval tegyek fel aMSN-t?
szóval tegyek fel aMSN-t?
Memória és felhasználásfüggõ.
Desktopra gyakorlatilag minden memóriamennyiség mellett 1GB ajánlott. Ez saját tapasztalat. Kevés memória esetén kihasználja és kell is, 2-4GB memória mellett pedig csak akkor használja, ha nagyon kell. Nekem még nem igen sikerült (32bites rendszert használok, tehát 3,2GB memóriám látszik) olyan alkalmazást, alkalmazásokat futtatni ami akár 100MB-nál többet tett volna a lapozóba. VMWare, Virtualbox, Gimp, Google Earth, videószerkesztõk, stb amelyek swap igényesek.
Tehát 1GB tapasztalataim szerint bõven elég mindenre.
1GB memória alatt meg lehet kísérelni az 512MB-nyi swap-et, de akkor célszerû nagyobb partíciót létrehozni neki, hogy ha kevés növelhessük, vagy a rendszerpartición létrehozni telepítés után. Utóbbi esetben nem kell swap partició. Én sem használom, én is rendszerpartición tárolom.
Szervereken más a helyzet, ott 4GB memória mellett is létrehoz Ubuntu ~7-8GB-nyo swap helyet, amit meg is esznek az adatbázis, mail és egyéb kiszolgálók.
Desktopra gyakorlatilag minden memóriamennyiség mellett 1GB ajánlott. Ez saját tapasztalat. Kevés memória esetén kihasználja és kell is, 2-4GB memória mellett pedig csak akkor használja, ha nagyon kell. Nekem még nem igen sikerült (32bites rendszert használok, tehát 3,2GB memóriám látszik) olyan alkalmazást, alkalmazásokat futtatni ami akár 100MB-nál többet tett volna a lapozóba. VMWare, Virtualbox, Gimp, Google Earth, videószerkesztõk, stb amelyek swap igényesek.
Tehát 1GB tapasztalataim szerint bõven elég mindenre.
1GB memória alatt meg lehet kísérelni az 512MB-nyi swap-et, de akkor célszerû nagyobb partíciót létrehozni neki, hogy ha kevés növelhessük, vagy a rendszerpartición létrehozni telepítés után. Utóbbi esetben nem kell swap partició. Én sem használom, én is rendszerpartición tárolom.
Szervereken más a helyzet, ott 4GB memória mellett is létrehoz Ubuntu ~7-8GB-nyo swap helyet, amit meg is esznek az adatbázis, mail és egyéb kiszolgálók.
[merlinw.org]
Rátaláltam erre a kis olvasmányra. Azt írja, hogy ha a SWAP kb. 3x-sa a RAM-nak akkor lassú lehet a gép. Na már most ha emlékeim nem csalnak akkor az Ubuntus gépen van 700 MB SWAP és 256 MB RAM.<#idiota>#idiota>
Baj e?
1.Ubuntu reinstall és állítsak be kisebb SWAP méretet?
2.Hagyjam úgy ahogy van, úgy se lesz gyorsabb.
Baj e?
1.Ubuntu reinstall és állítsak be kisebb SWAP méretet?
2.Hagyjam úgy ahogy van, úgy se lesz gyorsabb.
Ezzel se jártam sikerrel. :-/
"The following plug-in has crashed: /usr/lib/chromium-browser/plugins/libflashplayer.so" egybõl mikor megprbálok behozni oldalt, amin flash van. :|
"The following plug-in has crashed: /usr/lib/chromium-browser/plugins/libflashplayer.so" egybõl mikor megprbálok behozni oldalt, amin flash van. :|
Passzolom, én nem használom😊 Láttam én az oldalon kismillió fixet, azok sem segítenek?
[merlinw.org]
Hát, felrakni sikerült, de az összes betü ami a google eartben van most olyan kicsi, hogy nem lehet elolvasni :|
Közben utánanéztem, 429$ a Dell-nél. link
Ez kb 80-90e Ft. Persze itthon úgyis ráhúznak még vagy 40-et. Tehát érdemes kintrõl rendelni. Akár Ausztriából, hogy ne utazzon sokat.
Dell Magyarország Vostro adatlap
Vostro v130 magyar teszt
Én legutóbb ilyet vettem egy partnernek, aki Linuxozik.
Ez kb 80-90e Ft. Persze itthon úgyis ráhúznak még vagy 40-et. Tehát érdemes kintrõl rendelni. Akár Ausztriából, hogy ne utazzon sokat.
Dell Magyarország Vostro adatlap
Vostro v130 magyar teszt
Én legutóbb ilyet vettem egy partnernek, aki Linuxozik.
[merlinw.org]
igen tudom hogy árulnak, csak azok vagy nem tetszettek, vagy a hardver ami alattuk volt az nagyon sz*r, tudom van jó is, de azt nagyáruházban nem találni, vagy csak nagyon ritkán, legalábbis én még nem láttam itt
Rengeteg laptopot árulnak Linuxal. HP, Asus, Dell, Acer, Packard.. szinte mind. A lenti speckókkal rendelkezõ vasak 100-130 között mozognak.
[merlinw.org]
Az árukról lehet tudni valamit? Egyetem miatt szükségem lenne nekem is valami laptopra csak amiket eddig láttam a boltokban a winfos miatt drágák...:S
Dell is beállt a sorba, elkezdte gyártani az Ubuntu-ra optimalizált hardvereit:
Dell Vostro V130 - ultravékony Ubuntu laptop - december 5-tõl a boltokban:
Ubuntu 10.04 pre-installed
A Celeron Dual Core U3400 @ 1.06ghz (offers a lot of performance/mhz because it is an arrandale CPU like the core i3/i5.)
2GB DDR3 RAM
250GB 5400RPM HDD (Windows versions come with a 320GB 7200RPM HDD)
The new Intel GMA HD graphics built into the CPU.
A HDMI port in addition to a VGA port
Usual extras like Bluetooth 3.0, card reader and 2MP built-in webcam
6 cell battery
Base weight of 3.5 pounds/1.6 kilograms
Dell Vostro V130 - ultravékony Ubuntu laptop - december 5-tõl a boltokban:
Ubuntu 10.04 pre-installed
A Celeron Dual Core U3400 @ 1.06ghz (offers a lot of performance/mhz because it is an arrandale CPU like the core i3/i5.)
2GB DDR3 RAM
250GB 5400RPM HDD (Windows versions come with a 320GB 7200RPM HDD)
The new Intel GMA HD graphics built into the CPU.
A HDMI port in addition to a VGA port
Usual extras like Bluetooth 3.0, card reader and 2MP built-in webcam
6 cell battery
Base weight of 3.5 pounds/1.6 kilograms
[merlinw.org]
Ubuntu Light laptopokra a Dell-tõl
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Termeszetesen megtur, csak sajat particio(k) kellenek neki.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
gepemen egyeduli system az Ubu.
tehetek melle masik disztrot,hogy ez ne seruljon?...azaz az ubu "megtur" maga mellett masik linux -ot?
tehetek melle masik disztrot,hogy ez ne seruljon?...azaz az ubu "megtur" maga mellett masik linux -ot?
Chromium dev (tehát a 9-es verzió). Címsorba beírva: about:flags elõjönnek az extra opciók, mint hardveres gyorsítás, stb.A Flah gyorsabb lesz, de maga a böngészés kicsit lassabb. Ubuntu-Tweak-ben találsz forrást hozzá, illetve telepítheted is onnan.
[merlinw.org]
Probléma: Böngészés közben flash kiüti a procit és élvezhetetlen kõkorszaki gépen az ubuntuzás.
Kérdés: Ha nem akarok se reklámot, se flasht, se scriptet se semmit blokkolni mert gépet olyan használja aki úgy sem tudná ezt beállítani bla bla bla... Melyik böngészõ használja ki legjobban a grafikus gyorsítási lehetõséget? Chrome ra gondoltam, de lehet tudtok valami jobbat. Vagy ha találok firefox bétát stb, de nem szeretném azt az ubuntut összeszarni szal max a firefox tárolót vinném fel ha ilyesmit javasoltok. Szeretem a csomagkezelõt mert ez a frissítési dolog nagyon tuti 😊 Válasznak elég ha egy szerintem és nevet küldtök többit sztem megoldom.
Kérdés: Ha nem akarok se reklámot, se flasht, se scriptet se semmit blokkolni mert gépet olyan használja aki úgy sem tudná ezt beállítani bla bla bla... Melyik böngészõ használja ki legjobban a grafikus gyorsítási lehetõséget? Chrome ra gondoltam, de lehet tudtok valami jobbat. Vagy ha találok firefox bétát stb, de nem szeretném azt az ubuntut összeszarni szal max a firefox tárolót vinném fel ha ilyesmit javasoltok. Szeretem a csomagkezelõt mert ez a frissítési dolog nagyon tuti 😊 Válasznak elég ha egy szerintem és nevet küldtök többit sztem megoldom.
<3
jaja követem én a topicot és progikat azért jobb feltenni szerverre is fõleg ha nincs ekkora gyakorlata az embernek mint neked 😊 de kell az olvasnivaló mert látom már win7 enterprise is annyira levan butítva.... öreg gép meg valószínûleg szerver sorsra jut, mégis csak kevesebbet fogyaszt a kis tápjával 😊 csak még ha nem csináltál max lanpartyn xp-k között hálózatot akkor elég új dolgokra jöhetsz rá így kérdezõsködéssel. igaz aki ilyen szerver próbálkozásokra hajlamos a full circlet nem árt ha átnézni, linkeles is hadd legyen meg 😊
http://www.fullcircle.hu/
http://www.fullcircle.hu/
- berakod egy text fájlba (pl.: kernelpucolo),
- adsz neki futtatási jogot (chmod +x fájlnév),
- bemásolod az /usr/bin-be (sudo cp kernelpucolo /usr/bin/kernelpucolo) és onnantól egyetlen parancs.
#!/bin/bash
sudo dpkg -l 'linux-*' | sed '/^ii/!d;/'"$(uname -r | sed 's/-<^0-9>^0-9>.*//';"s/\(.*\)-\(<^0-9>^0-9>\+\)/\1/")"'/d;s/^<^ >^ >* <^ >^ >* \(<^ >^ >*\).*/\1/;/<0-9>0-9>/!d' | xargs sudo apt-get purge
de írtam párszor, hogy ott az ubuntu-tweak. Én is azt használom.
- adsz neki futtatási jogot (chmod +x fájlnév),
- bemásolod az /usr/bin-be (sudo cp kernelpucolo /usr/bin/kernelpucolo) és onnantól egyetlen parancs.
#!/bin/bash
sudo dpkg -l 'linux-*' | sed '/^ii/!d;/'"$(uname -r | sed 's/-<^0-9>^0-9>.*//';"s/\(.*\)-\(<^0-9>^0-9>\+\)/\1/")"'/d;s/^<^ >^ >* <^ >^ >* \(<^ >^ >*\).*/\1/;/<0-9>0-9>/!d' | xargs sudo apt-get purge
de írtam párszor, hogy ott az ubuntu-tweak. Én is azt használom.
[merlinw.org]
nos ez hasonló feledékeny barátaimnak úgy kell most mint egy falat kenyér 😊
és persze faternak is jobb odadni hogy tesség egy szakkönyv mert az az igazi kihívás olyannak elmondani aki még a windowst sem tudná kezelni.
és persze faternak is jobb odadni hogy tesség egy szakkönyv mert az az igazi kihívás olyannak elmondani aki még a windowst sem tudná kezelni.
de ubuntu tweak-ben is van kernelpucoló.
de ubuntu tweak-ben is van kernelpucoló.
[merlinw.org]
vnc-vel tudsz olyat csinálni. Linuxra vnc-server, windowsra vnc kliens.
Linux pedig rdesktop-al látja a Windows-os remote desktop-ot.
Linux pedig rdesktop-al látja a Windows-os remote desktop-ot.
[merlinw.org]