Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(bocs a kezdõ problémáimért, de valamikor ezt is meg kell tanulnom)
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
Ha nem akarsz hozzányúlni a fájlrendszerhez:
- törölsz fájl szinten mindent a már nem használatos particióról, az elég.
- az aktuális rendszeren újratelepíted a GRUB-or.
Ha formázni szeretnéd:
- formázod a particíót
- LiveCD-rõl bootolsz és újratelepíted a GRUB-ot
Ha nem azt az MBR-es lemezt macerálod, akkor akármit csinálhatsz, nem lesz hatással semmire. Csak egy grub-update kell az aktualizáláshoz.
[merlinw.org]
A leirasod alapjan a leheto legjobb etvagyu ubu sziszeg a gepen.Igy sokkal jomm mutatoi vannak mint a MINT-nek.
Egy disztro torlese hogyan tortenik?
Fizaikailag egy vinyo,egymas melle telepitve a mint es ez az uj Ubu megoldas.
ha baromallat modjara lehuzom a masik particioit,akkor a kov. restartnal az inditomenu fog bekavarni,igy a kerdesem:mi az emberibb modja ennek?
vagy marad az:mindent kimenteni,es full formattal egy reinstall avval,amiivel megallopodok?
[merlinw.org]
Most vegeztem a progik felrakasaval,es valoban:
CPU alapon alig 1-4%
Ram alapon 115Mb
Eddig ez a legjobb Alt.megoldas egy gyors Ubihoz low gepen.
<#eljen>#eljen> X 100
azota tortent egy s mas😊
Ha ezt mint visszaallitast alkalmazni fogom ,akkor az azota a gepre kerult allomanyok is eltunnek?
Pl: letoltesek,munkak mentesei,stb?Erdemes errol mentest keszitenem,vagy csak a programallomonyomat modositja vissza?
(meg win-en egy system visszaallitas egyenerteku volt az idogeppel,azaz torolte meg a zeneket,filemeket is)
remelem nem off: Linux Mint rol van szo...koszi
[merlinw.org]
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Egyszerûen nem bírja. Már a szoftverközpont megnyitása is komoly gondot okoz. 😊
Egyet dolgot megpróbálhatsz.
- A hálózati kapcsolatoknál szerkesztés a kapcsolatodon,
- IPV4 fül
- legördülõben Auto DHCP addresses only
- DNS Servers-hez írd valamelyik kiszolgáló adatait (csak az IP címeket):
(Google Public DNS)
8.8.8.8, 8.8.4.4
(OpenDNS)
208.67.222.222, 208.67.220.220
(Comodo Secure DNS)
156.154.70.22, 156.154.71.22
Talán gyorsabb lesz, ha ez volt a baja.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
1. Ubuntu Server 32bit letöltése, telepítése - nem kell megijedni, annyit sem kérdezõsködik, mint a desktop.
2. Aktualizáljuk: sudo apt-get install update && sudo apt-get install dist-upgrade
3. Gnome-ot telepítünk: sudo apt-get install ubuntu-desktop gdm
4. reboot, administration-startup applications - töröljük ami nem kell.
Ennyi. ~120MB memóriát eszik, szinte 0 procit. Mondjuk így is 3GB helyet foglal, de a nem kívánatos programok eltávolíthatók pikk-pakk.
[merlinw.org]
(én mondjuk kikapcsoltam az egészet, hogy lássam a bootolási folyamatot és az esetleges hibaüzeneteket😊)
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
toros.hu/ubuntu/az-ubuntu-vilaga.pdf
Ezt a legkönnyebben úgy tudod megtenni, hogy nyitsz egy csomagkezelõt (rendszer-adminisztráció alatt találod), és bepötyögöd a keresõbe hogy restricted, majd kijelölöd az ubuntu-restricted-extras csomagot. Ilyenkor fel fog dobni egy ablakot amiben csomó függõség van, engedd neki. Utána nyomj rá a végrehajt (vagy valami ilyesmi, nem tudom pontosan, nekem angol nyelvû) gombra. Ekkor szépen összekaparja a netrõl a programokat, és telepíti õket. Kényelmes.
Az, hogy mit érdemes változtatni, az csak is tõled függ, ha valamire szükséged van, a szoftverközpontból egyszerûen felrakod. Ha valami nem stimmelne, akkor írj nyugodtan, de rengeteget segítséget találsz az ubuntu.hu fórumában is.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Mármint a topik. :-)
Grat hozzá.
Egy gyors kérdés, hátha valaki vágja:
Iptables-ben szeretném azt megoldani, hogy csak bizonyos MAC címmel rendelkezõ gépek tudjanak kommunikálni.
Tehát alapesetben tiltanék mindent és kivételnek betennék 2 MAC-et, amihez IP-t rendelék.
Az összerendelést Statikus DHCP-vel megoldom.
Ez így mûködhet?
iptables -P INPUT DROP
iptables -P OUTPUT ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp -s 192.168.1.200 -m mac --mac-source 00:0F:EA:91:04:08 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp -s 192.168.1.201 -m mac --mac-source 00:0F:EE:41:05:09 -j ACCEPT
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
A 64 bites procit csak akkor tudja emulálni azthiszem, ha a procid tud valami bizonyos virtualizációt, de a 32 -es az el fog menni.
Asus P5KPL-AM EPU|C2D E5300|Gainward GeForce GT240|2Gb Kingmax DDR2|500Gb WD HDD SATA|320Gb Samsung HDD IDE|Win7 Pro x64
de én modem módban próbálgattam
/dev/ttyACM0
porton leolvasta a simet meg ilyenek, de feltölteni nem tudtam semmit rá.
inkább feltettem az adott képeket webtárhelyre és WAP al letöltöttem :S
sebaj legalább találtam egy jó kis GTK átiratát a wammunak, ez magyar fejlesztés igaz még butácska de legalább ubuntu.hu-ra írkál fejlesztõ néha 😄
pammu
Eszköz nevét a /dev -ben kell keresned. Ha USB-s, akkor "lsusb | more"-al listázhatod az USB-s eszközöket.
Port pedig egész szám 1 és 65000 között. Hogy a telefonod melyiket használja azt nem tudom. netstat, lsof -al talán megnézheted, ha csatlakoztatva van a telefon és fut a program is. Ezt passzolom.
[merlinw.org]
Wammu megy a telefonommal
wammu
lsusb
Bus 006 Device 015: ID 04e8:663e Samsung Electronics Co., Ltd D900e Phone
most device 015 vagy mi a device név? vagy írjak portot, az meg talán a 04e8:663e? kicsit béna vagyok tudom 😄
de te lehehet tapasztaltad már milyen szemetet tud csinálni a wine + winetricks. annyira nem fontos szóval nem kell googlezz.
[merlinw.org]
Olyan problémám lenne, hogy egy kis idõ elteltével az empathy 2x küldi el a bejövõ üzeneteket, tehát ha valaki ír akkor így néz ki :
szia
szia
Nem értem miért csinálja, most feltettem egy emesene2-t és itt hibátlanul megy. Vmi ötlet?
Másik kérdésem, tudok-e több ablakot csoportosítani? Tehát a "tálcán" van mondjuk 4 msn ablak , és azt 1 kattintással elõ tudjam hozni majd 1 kattintással vissza tudjam küldeni. Régebben mintha lett volna ilyesmi hogy csoportosítás.
köszi
vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó
/home/USER/.local/share/applications/mimeapps.list
és
/usr/share/nautilus/ui/nautilus-directory-view-ui.xml
gconf-editor-ban is kötülnézhetsz: apps - nautilus környéken.
[merlinw.org]
valaki tudja hogy lehet ezt gyorsan megoldani?
Aztán:
sudo fc-cache -fv
sudo dpkg-reconfigure fontconfig
majd restart X vagy reboot.
Persze így is neked kell beállítgatni mindenhol, mi mit használjon. Én mondjuk mindenhol betallóztam az ubuntu-family.ttf-et, és semmi bajom.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
nézd meg komoly weblapok ha nem flashesek, akkor totál egyszerûek most hadd ne reklámozzak termékneveket.....