Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Említetted, hogy te mindent Ubuntu-ra állítottál, de nem szeretném egymagam állítgatni.
Vagy esetleg tudnál elõtte készíteni egy képet FF-be és Operába a betûkrõl?
Köszi! 😊)
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
lehet ubuntuval sz*rozni, wine, meg virtualbox meg miegymás, de nem éri meg ill. nem fog mûködni vagy 5-öd olyan teljesítménnyel fog menni a a különbözõ driver hiányok miatt
sajna ez van, ha gamer vagy, akkor a windowshoz vagy kötve
win7 jobb mint az xp, nyugodtan rakd fel
Bazinga!
Én egy olyat szeretnék kérdezni hogy melyik verzió jó szerintetek játékra, photoshop.ra , mert már kivan a .... a xp.vel.
Ezek a játékok mennének:? F1 2010, PES11, Medal of Honor, Call of Duty .
Elõre is köszönöm !!
Üdv.
vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó
végén pipázd be hogy bejelentkezéshez ne kérje a "hülye jelszót" (root jelszó)
Egy éve kattantam rá, hogy az Asus 1201N netbookomra ubuntut tegyek. Azonban 2 nap szenvedés után visszakoznom kellett a windowsra. Most újra meg szeretném próbálni, de félek megint kudarc lesz a vége.
Ugyanis: Elõzõ alkalommal: A telepítés után hol felismerte, hol nem a tuchpadot! Usb egérrel sem tudtam mit kezdeni. A netbook billentyûzetét sem ismerte fel, és mivel mindenhez valami hülye jelszót kellett beírni, meghalt az egész ügy. Arról nem is beszélve, hogy net sem volt jó, valamint leállni sem volt képes, kikapcsolásnál kifagyott az egész.
Most letöltöttem a 10.10 netbook változatát. Pendriveról telepíteném. Mûködni fog? 😊
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
[merlinw.org]
Kb. 10-15 DVD tartalmát szeretném újraarchiválni, de mivel (sajnos) a DVD lemez sem olvasható örökké, valamilyen alternatív és biztonságos módszert keresek erre a célra. Gondolkoztam azon, hogy a 15 dvd-t feltöltöm az ubuntu onera, de ha kiszámolom hogy nekem ez innentõl évi 30+ kerül, rájövök hogy olcsóbb egy külsõ vinyó, viszont az is elromolhat egyik napról a másikra, így rögtön kell belõle 2. Tehát ez sem valami okos megoldás. Nekem olyan valami megoldás kéne, amin a fájlok nagyon sokáig olvashatók maradnak, (egy évbe max 1-2x kell elõszedni, amúgy csak állna). Vegyek esetleg 8gigás pendriveokat? Ti hogyan oldjátok meg ezeket a dolgokat? Ötleteket és tanácsokat várok.
köszönöm
-google: wubi
-letöltöttem
-elindít
-beállítottam neki 13gb-t asszem
-telepít
-leszedi magának az isot
-reboot
-boot menübe ubuntu választása
-örül 😊
- Minimum 10GB ildomos neki (külön partición), de ha használni szeretnéd, logikusan több. NTFS pariciót látod, írhatod-olvashatod, viszont Windows nem látja a Linux fájlrendszerét (ext3/ext4)
- Dualboot-al nincs dolgod, elintézi a telepítõ automatikusan
- Ha magyarul szeretnéd látni, akkor válaszd😊
Swap partició nem szükséges, ha nincs hely, utólag létrehozhatsz neki fájlt.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Érdemes feltelepíteni windows mellé? A windowst megkellene hagynom fõleg a programozás miatt, és a játékok miatt is.
Mekkora partíciót csináljak neki? Mert nemtúl nagy a merevlemezem.
Dualbootot hogy oldjam meg? Mert nem csak 1 windows van a gépemen hanem több.
Telepítés közben válasszam ki a magyar nyelvet, vagy ne?
Itt a Humble Indie Bundle 2 !
Öt remekbe szabott többplatformos játék, egy hétig "fizess amennyit gondolsz" összegért.
willis:
biosban (gép restart és általában del gombal belép)
állítsd be a first boot device cd/dvd re, nem biztos hogy így de valahogy meg kell találnod.
aztán hagyd benn a cdt az olvasóban és várd meg még betölt a szerencsétlen ubuntu. majd telepítés formázásnál vigyázz kicsit aztán ha el nem basztad jó lesz!
ajánlatos közben neten legyen a gép, friss csomagokat képes letölteni ilyenkor, meg codec csomagokat is.
Wubit akárhova telepítheted, mert az virtuális lemezre települ, azaz egy nagy fájlba. Tehát a kérdéses ponton egy virtuális particiót formázol (aka. virtualbox, vmware, virtualpc, stb).
Egyébként, ha már itt felforr az agyvizet, szerintem kerüld el a Linxot messzirõl, mert ezzel a hozzáállással egy könyvtárat sem fogsz tudni létrehozni benne😊
[merlinw.org]
mindjárt kivágom az ubit az ablakon és megetetem a kutyával. mi a f@szért ilyen körülményes ennek a sz@rnak a telepítése.
bezzeg a winfos az milyen király. így szeressem meg valaki a linuxot vazz.
www.keseru.net A szerelem olyan mint amikor bevizelsz a nadrágodba: mindenki látja rajtad, de csak te érzed a melegét!
www.keseru.net A szerelem olyan mint amikor bevizelsz a nadrágodba: mindenki látja rajtad, de csak te érzed a melegét!
Beállítod mekkora helye legyen az ubuntunak, hova telepítse, és fel is teszi. Rebootolsz és bootmenübõl választasz hogy win vagy ubi 😊
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
[merlinw.org]
pedig van vagy 4 partícióm is 😞
elõzõ kommentem nem számít😄😄
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
A windows több mint valószínûleg az elsõ partición lesz, de a méretébõl megállapíthatod.
[merlinw.org]
1: törlés és a teljes lemez használata
2: partíciók saját kezû megadása
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
chrome béta ilyen használja a grafikus gyorsítást is szóval ott már tûrhetõ, nekem is MerlinW ajánlotta pár hete.
persze ez azzal jár könyvjelzõzni kell, de az akármilyen böngészõnél sem árt ha csak nincs földöntúli memóriád 😄
[merlinw.org]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
[merlinw.org]
Abszolut eroforras takarekos megoldas peldaul a Puppy Linux, de azert ezzel egy picit tullonel a celon szerintem 😄 Ubuntu alapokon maradva en kiprobalnam a Xubuntut vagy a Lubuntut. Sajnos a Fluxbuntu elegge halott projektnek tunik, viszont kiprobalhatod mi tortenik, ha egy normalis ubuntut fluxbox vagy openbox ablakkezelovel hasznalsz.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Nekem ilyenem van.Erre mit ajánlasz?
Netezésre használom csak és az általam oly sokat emlegetett flash alapú böngészõs játékokat játszom/játszanám,de olyan baromi lassan megy rajta néha mintha képregényt néznék.
[merlinw.org]
Nem tudom melyikõtök ismeri a CRUNCHBANG linuxot, most ötödikén jött ki a legújabb kiadása, debianra épül, openbox-os környezettel (van xfce is), és valami elképesztõen gyors!
40 perc után (kis videózás, netezés) ennyi memóriát eszik:
Az összes hardveremet out of the box felismerte, szal nagyon le vagyok nyûgözve, és a design valami elképesztõen minimal 😄 pont nekem való. Alapból nincs magyar nyelv (nekem mondjuk nem is kell). viszont minden videót alapból lejátszik, van java, flash nagyon jól összerakott rendszer.
Pár gyerekbetegsége neki is van, akit érdekel írok még a rendszerrõl. Ha valaki kedvet kap hozzá és feltelepíti, ne lepõdjön meg ha nem fog tudni bejelentkezni ugyanis átáll a bill kiosztás angolra és nem is lehet átállítani csak ha már beléptél (tehát olyan jelszót válassz amit tudsz majd reprodukálni angol kiosztáson is!!)