11431
Ubuntu Linux
  • N o N a m e
    okés, kösz a gyors választ! :)
  • MerlinW
    1. valszeg akku, dobj be egy live CD-t (linux, windows) és kiderül
    2. Routerben lehet elrejteni az SSID-t, vagyis a Wifi spot-ot. Csak magadat, mint klienst, nem tudod elrejteni, azt mindenki látja hálózaton belül, ha máshol nem a router naplójában. Munkacsoportból eltüntetheted magadat, ha megváltoztatod azt.
  • N o N a m e
    1. A laptopom nem ismeri fel újabban az akkumulátort, ez akku probléma vagy az Ubuntuban állítottam el valamit?
    2. Valahogy el tudom rejteni magam a Wi-Fi hálózatról? Vagyis ne lásson senki.
  • MerlinW
    Tess
  • kifli
    kéne egy kis segítség

Tudok saját live cd-t csinálni. Nem az alapoktól, hanem mondjuk, egy meglévőt módosítani.

Egy programot, és egy drivert szeretnék feltenni úgy, hogy az megmaradjon, és bármien gépbe teszem, ottlegyen.
  • msstz
    Még egy probléma:

ma feltettem a 28-as végződésű update-et, és azóta rendszeresen azzal a képernyővel találkozom, amit lentebb már linkeltem. pedig már a recovery mode-ban is nyomogattam ezt azt.

ötletek?
  • msstz
    köszi
  • DARYL
    Unity Launcher.
    A CompizConfig Settings Manager-el be lehet állitani az autohide-ot. és az ikonok nagysága is állitható..
  • msstz
    Köszi! :)

Egyébként nem tud valaki vmit arról, hogy a Unity sidebarját ki lehet-e majd kapcsolni, vagy csökkenteni a méretét, vagy máshova tenni? Nekem így baloldalt zavaró a screenshotokon.
  • DARYL
    Mikor nálam a Maverick gnome panelje eljátszodta ezt a Menü eltünést, én a panel ujrainditással helyre tudtam hozni.
    Terminalba beirod: killall gnome-panel és Entert nyomsz. Ujraindul a panel.

A miértre talán tudnak válaszolni az "öreg rókák" :) ...nekem akkor jött elő mikor a Macbuntu-t feltettem, amiben global menu van.
  • TheUjoNCBeats
    köszönöm, működik :)
  • Lyukasbogrács
    Helyek -> Számítógép, meghajtón jobb klikk -> Tulajdonságok, Megnyitás ezzel fülön bejelölöd, hogy Mappa megnyitása.
  • TheUjoNCBeats
    Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy amikor beakarok mountolni egy meghajtót és rámegyek a places/*meghajtó neve* -re, akkor nem a nautilust nyitja meg, hanem az archive manager-t. Ubuntu 10.10 et használok. Bármi ötlet?

Előre is köszi!
  • mousee
    Üdv,

Szeretnék venni egy olcsó nyomtató/szkenner multi készüléket, ami frankón működik ubuntu alatt.
    Olyan kéne, amibe olcsón és könnyen beszerezhető/utántölthető a patron.

Valakinek tapasztalata, javaslata ez ügyben?
    Ubuntu.hu fórumon a brother márkát írták, elvileg hivatalosan támogatva is van, igaz kicsit bűvölni kell hogy pöpec legyen.

Ubuntu 10.04 a legrégebbi ubi verzió, amivel használnám.

Ti mit ajánlotok?
  • msstz
    Az mitől lehet, hogy eltűnik néha a kikapcsoló gomb és vele együtt a menü?

• ocskoszilard
    Hali!
    Egy olyan gondom lenne, hogy ha fülhallgatót csatlakoztatok a laptophoz, vagy bármi hangszórót, akkor nem némul el a beépített, hanem szól mind a kettő együtt, valaki tud erre megoldást?
  • Lyukasbogrács
    nekem 3 pendrive-om van, mind működik. terminálba ha bírod: lsusb, akkor kiírja a csatlakoztatott eszközöket. ha felismeri, és mégse jó, akkor szerintem partíció hibás, és nézd meg egy partíció kezelővel (GParted), vagy egy kemezkezelővel (palimpsest), jobb esetben újraformázod fat16, vagy fat32-re, rosszabb esetben használod anyukád gépében.

valószínűleg azért nem válaszolt még senki, mert egyedi eset. én se tudok rá tuti tippet :]
  • amd123
    most direkt nem kapok választ vagy csak nem tudja senki? (#9161)
  • MerlinW
    Nem lehet. Az a notification bar része.
  • N o N a m e
    A "Hálózatkezelő kisalkalmazás" ikonját hogyan tudnám leszedni a panelről? Ha arra az opicóra megyek, hogy eltávolítás a panelről, akkor töröl még 3-4 program ikont is, amikre viszont szükségem van.
  • Pethy23
    Ez az indítás a háttérben be van állítva de még sem ott indul:S
    Megnézem ezt az alltray-t.

Köszi!
  • Lyukasbogrács
    parancssorban csak a --no-splash kapcsoló van, de ez csak a kékháttérenzöldsárkány kép eltüntetésére jó. beállításaiban viszont már ott van, hogy Indítókép megjelenítése, qbittorrent indítása háttérben... Van program is, ami kis méretben indítja a programokat (alltray, kdocker)
  • Pethy23
    Üdv!

Múltkor kérdeztem hogy a Transmissiont hogy tudom háttérben indítani, most ugyan ez lenne a kérdésem csak qBittorrent esetében. Tehát hogy kellene indítani hogy indításnál ne dobja föl az ablakát?

Köszi!
  • MerlinW
    1. Mindegyik író ugyanazt használja, csak a felület és az azzal járó funkciók változnak. Brasero alapból benne van, vagy ott a K3B. Ez utóbbi okosabb, viszont magával hozza a KDE-s libek nagy részét.

2. Sosem hallottam vagy tapasztaltam ilyen hibát, így nem tudok rá mit mondani.
    Ezt olvasd át, hátha
  • XenHai
    Üdv lenne 1 kérdésem és a problémám!
    1. Ki tud 1 jó megbízható cd ,dvd író progit
    2. Miért van az hogy ubuntun az óra nem megy el indítom a gépet ki jelzi az időt és onnantól kezdve az nem változik rajta...
  • amd123
    egy elég érdekes probléma elé kerültem. Ismerősöm adott egy pendrive-ot, és mondta h rakjak rá zenéket stb... rányomom gépre, és nem érzékeli. Anyukám gépe viszont igen. Számtalan más pendrive-ot kipróbáltam meg sok más USB-s dolgot is, és ezen kívül mindent gond nékül kezel. Ennek mi lehet az oka?
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,hogy.. Felraktam a TuxCommander-t de valamiért bármilyen file-ra nyomok rá... lehet, kép, video, zene... nem vette át a filetársításokat. Nem nyílik meg belőle semmi.
    Hogyan lehetne ezt orvosolni?
    Jah Ubuntu 10.10 a rendszer.
  • DARYL
    Hasznos videó ,ha gondok vannak a driverekkel.
  • msstz
    az a helyzet, hogy nem jöttem rá, mi a probléma, viszont itt egy kép, mit látok, mikor néha hülye az ubuntu:

• Ryleh
    udv:)
    kinn elek,dolgozok nemetben.
    a netes hozzaferesem maximum Mobilnet,ami egy exe-vel startol,stb.
    letezik util,vagy alteativa erre ho linux alatt is induljon?

nemet szolgaltato:
    Medion mobilnet

koszi
  • MerlinW
  • Máté94
    [URL=http://www.omgubuntu.co.uk/2011/03/ubuntu-11-10-named-oneiric-ocelot/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+d0od+%28Omg!+Ubuntu!%29&utm_content=FaceBook]Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" :)[/URL]
  • HiPPoNaX
    Nem konkretan ubuntus kerdes, de azert felteszem, hatha tud ra valaki valami okosat. LibreOffice-t ra lehet valahogy venni, hogy html kimenet eseten rendesen <p> tagekkel tagolja bekezdesekre a dokumentumot? Akarhogy probalkoztam vele, mindig <pre>-vel formazott, csak az ilyen html-bol keszult epub fajt nem kezeli rendesen az FBReader :] Probaltam jatszani a LibreOffice mentesi beallitasai kozott a html mentes beallitasaival, de mindenaron <pre>-vel akar formazni.
  • djsenki
    Köszönöm, sikerült.
  • Lyukasbogrács
    mert kell egy / az opt elé: /opt/lampp/htdocs
  • djsenki
    Kösz, megpróbáltam d enem jó.
    sudo chown név -R opt/lampp/htdocs
    sudo chmod -R 777 opt/lampp/htdocs
    Így csináltam, de azt írja ki, hogy "Nincs ilyen fájl vagy könyvtár". Az elérési útvonalat ellenőriztem, biztos, hogy jó.
  • Pethy23
    Köszi.
  • Lyukasbogrács
    transmission -m
  • Pethy23
    Üdv!

Transmission-t hogy kellene induló alkalmazások közé rakni hogy háttérbe induljon tehát bejelentkezéskor ne vágja képembe az ablakot?

Köszi előre is!
  • tmp
    Próbáltam a natty alpha3-at virtualboxban, fel is megy szépen, de nincs unity, akárhogy bűvészkedem vele.

Ti próbáltátok?