Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HiPPoNaX
Elvileg annak kene megnyitnia

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

amd123
ehh. Az archívumkezelõ nem tudja kezelni. Egyáltalán normális hogy a. õõõ tar.gz kiterjeztést archívumkezelõ nyitja meg?

It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!

amd123
Királyok vagytok. Télleg. Kész vagyok.

It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!

HiPPoNaX
Az idojaras elorejelzoert a Screenlets nevu progi felelos, konkretan ezt a screenletet kell vele hasznalni, ha jol tippelek.

gothmog
Effektusok->Térhatású ablakok->pipa. Lehet hogy alapból nincs ott, akkor telepítsd a compiz-fusion-plugins-extra csomagot. (már nem emlékszem hogy ez abba került-e)

amd123
nem vágom. Nem találom sehol. Mielõtt újraraktam ezt a linuxot tök fainul beállítottam az animációkat pl, és most egyik sem akar mûködni. Beállítom csak nem csinálja meg!

zeli
CompizConfigban lehet azt is beállítani.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

amd123
meg pl azt sem vágom hogy pakolta ki az idõjárásjelzõt. Nekem nem sikerült.

amd123
már régen mind1.. azóta már eltelt talán 1, másfél hónap, és már rég 10.4et használok😊

Egy új kérdés. Láttam yt-n videón, hogy gyereknek olyan a 4 asztal, ugye van a CompizComfig, és ott van a Munkaasztal Kocka, meg a Kocka forgatása. Nekem is ugye ezek vannak, meg szépen feldizájnoltam ahogy kell, de nem tudom h kell olyat, hogy mikor a kockát látom, akkor neki az éppen futó alkalmazások nem a kockán hanem az elõtt voltak. Nagyon hülyén írtam le így visszaolvasva, szóval itt a videó, mire gondolok:

Pár dolog jól jönne még inenn mondjuk. Pl, mikor megnyitja az új alkalmazást, ilyen fényeffect van. Ilyet sem találtam. Nem ezt másolom, csak van pár ötlet amit lenyúltam... <#hamm>

Lyukasbogrács
nem kell letörölnöd a szerver verziót, abba is lehet asztali környezetet rakni terminálból telepítve #8557, de nyugodtan leszedheted a desktop .iso-t.

amd123
Valóban a szervert szedtem le annó. Kösz😊 Magamtól nagyon soká jöttem volna rá az miért nem volt jó

amd123
nem tom.. Ubuntu.huról kaptam le. De azért megleshetem, köszi😊

Lyukasbogrács
semmi grafikus rész?, nem lehet, hogy a szerver verziót szedted le/raktad fel?

amd123
még egy olyan kérdés, hogy mikor elõször akartam linuxot, az ubi 10.10et leszedtem és elkezdtem felrakni, és minden oké is volt, csak hogy kb parancssor volt az egész. És nem tudtam mit kezdeni vele. A 10.4et használom, mert azt fel tudtam pakolni és volt is valami, de mikor a 10.10et pakotlam, semmi kép, csak egy nagy fullképernyõs terminál😄 ez miért volt? Csak mert annyian használják a 10.10-et és nagyon érdekelne, õk hogy raktál fel, miben jobb mint a 10.4 ilyesmik..

Balumann
Nem ment más formátumba, de idõnként elég nagy eltérések vannak a megjelenésben.
Wine -ra amúgy lazán felment nálam az Office 2007, és a Microsoft Word, Excel tökéletesen mûködik mindenféle bütyködés nélkül, szerintem érdemesebb azt használni... :/

Balumann
Ha a netbook editiont teszed fel, akkor alapból a unity felület lesz beállítva, de bejelentkezésnél ki tudod választani a hagyományos gnome felületet is. A netbook verzió ebben az egy dologban tér el a sima destopból, hogy ez a felület be van állítva és alapméretezetten az jön be. Minden másban teljesen megegyezik a destoppal.
Én amúgy próbáltam 9.10 -ben is, 10.04 -ben is, és 10.10 -ben csak pendriveról, nekem egyáltalán nem tetszik. A sima destopos felület sokkal kényelmesebb, gyorsabban kezelhetõ, inkább csak zavaró dolgok vannak benne (hogy nem lehet ablakokat mozgatni, a "maximus" mindent teljes képernyõre rak, stb.). Nekem 9 colos a kijelzõm, osztálytársamnak 7 colos, õ is hamar visszaváltott a hagyományosra. Én is inkább a destopos verziót raktam a netbookra, az mûködik (bár nálam most egy kissé belassult a netbookon).

Máté94
Szerintem inkább próbálkozzál... 😄
amd123
az office ami rajta van a linuxon, openoffice. Az mennyire egyezik meg a windowsossal? Nem ment más formátumba vagy ilyesmi? Szóval ha itt megcsinálok egyet, azt ott is ugyan úgy meg lehet nyitni a windowsal, és fordítva?

HiPPoNaX
A telepito nem erzekel semmit tudtommal, ha sima ubuntut toltesz le es telepitesz fel, akkor gnome-od lesz, ha netbook editiont akkor pedig unityd.

Üdv megint!

Nos, megpróbáltam még 1-2 dolgot állítani a hangkártyával kapcsolatban, de nem sikerült semmit se javítani a hangminõségen. A hang még mindig torzít. Nem kicsit, nagyon. Rákerestem a hangkártya típusára, de szinte alig talált valami hasznosat. Ha nem sikerül a hang minõségén javítani, akkor törlöm a linuxot.

Amúgy csináltam egy felvételt, amelyben kicsit, de hallatszódik a torzítás: LINK

Eredeti: LINK

bazza
áhhh... szval notebooknak érzékelte és NEM netbooknak. 😊

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

bazza
GNOME asztali környezetem van. Az nem lehetséges, hogy a telepítõ nem notebooknak érzékelte a gépem és nem netbooknak?
Rendszer -> GNOME névjegyére kattintva: 2.32 verzió
(felül panel, alul panel)

gothmog
Azért érdekes ez, mert ha a netbook editiont tetted fel (ezek szerint azt) akkor annak a felülete alapból a unity. Ami nem gnome, meg nem compiz alapú, ergo asztali effektjeid se lesznek. (remélem nem írtam túl nagy baromságot, majd valaki kijavít ha mégis)
Viszont azt írod, nincs oldalsó menüd, akkor lehet hogy ez mégsem a unity? Szóval ezt kéne valahogy tisztázni. Esetleg dobhatnál egy screenshotot az asztalodról.

precision
root pass -t terminálban tudsz állítani sudo passwd root -al

Bazinga!

tmp
Kipróbáltam, hogy server verzióra teszek fel ubuntu-desktopot (én úgy tettem hogy ne húzza magával a sok szememet (--no-install-recommends)) Viszont akadt pár problémám: synaptic nem indul csak terminálból, ikonra kattolva jelszót kér és nem fogadja el az egyetlen jelszót ami van a gépen (talán nincs beállítva root pass?)

Egyébként alapjáraton 95 megát eszik, és valami brutálgyors, tehát már megérte feltenni, a kérdésem az, hogy ez is van-e olyan biztonságos mintha dekstopot tettem volna fel alapból?

köszi

vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó

amd123
mára hanyagoljuk ezt(én sem fogok kérdezni megígéremXD)

bazza
ubuntu-10.10-netbook-i386.iso ezt tettem fel rá USB-rõl, de ezek szerint akkor mégsem az? Oldalsó menüm sincs. (bár ez 12" kijelzõs, szóval nem is nagy baj)

amd123
Boldog, Kellemes, Áldott, Szeretetben teljes, õõh...stb. 😄 Karácsonyt meg ünnepeket kívánok. Köszi a sok segítséget amit kaptam eddit😄

Ryleh
Mindenkinek kellemes karacsonyt kivanok.
Koszonet a sok segitsegert,amit egesz evben kaptam.
😊

Nekem se kell semmi, linkeket kitenni azok nagyon jók , más nem kell, csak lassítja a topicot.

Lyukasbogrács
szerény véleményem szerint nem is kell olyan nagy dizájn, mint volt, legfeljebb css + egy menu a linkeknek. nincs valami kazángépem, ezért lassan jött be mindig a topik. amikor beraktad az oprendszer detektáló scriptet, ami iframe-t tolt be minden logó után, akkor be se tudtam jönni, még a chromiumot is megfektette 😄 igaz egy topik csak csepp a tengerben, mint ahogy én is 😊

MerlinW
probléma van a szerverrel, de logikusan nem vagyok hajlandó foglalkozni vele 27.-ig😊

[merlinw.org]

Lyukasbogrács
tetszik a dizájn, sokkal gyorsabb lett <#vigyor3>

gothmog
Akkor ez egy netbook amire nem netbook-editiont tettél?

Hát menni megy, de nagyon csúnya a hang. Zenét egyáltalán nem lehet hallgatni, mert annyira rosszul szól.

bazza
Nvidia ION

Lyukasbogrács
majd jó lesz másnak :d

amd123
mind1, mikor írtam h nem kérdeztem már rájöttem😄 de azért kösz😄

Lyukasbogrács
sudo apt-get install rar unrar
ezután az archívumkezelõ ismerni fogja õket.

amd123
öcsém hülye vagyok!! XD, ne mkérdeztem semmit😄😄

amd123
linuxal h tudom kezelni a .rar kiterjesztést?

gothmog
Videokártya típusa?

bazza
Hali!
Olyan problémám lenne, hogy nem tudom mûködésre bírni a vizuális effekteket. Az Nvidia driverét feltette a "további illesztõprogramok"-nál, de a vizuális effektek fülnél (megjelenés menüpont) minden beállítás szürke, a Nincs van kijelölve, de egyik sem kattintható. Aztán most feltettem a CompizConfig beállításkezelõt, most elérhetõvé vált mindhárom lehetõség (nincs, normál, extra) ki is tudom választani, keres vmi illesztõprogramot, aztán megkérdi, hogy maradjon-e így. Leokézom, de nem változik semmi, ha kilépek, majd vissza, újra a NINCS lesz kijelölve. Ötlet?

ede0001
pedig ez a hivatalos Realtek linuxos driver. Ezzel menni kéne.
A weboldal: object not found
#8680: Próbáltam.

ede0001
The source code copy from www.alsa-project.org. ver:5.15
Linux Source Code for ALC audio codec
Support Codec list:
====AC97 Codec=====
ALC100,100P
ALC200,200P
ALC650D
ALC650E
ALC650F
ALC650
ALC655
ALC653
ALC658
ALC658D
ALC850
ALC101
ALC202
ALC250
ALC203

====HD Audio codec ====
ALC260
ALC262
ALC267
ALC268
ALC259
ALC269
ALC270
ALC272
ALC273
ALC275
ALC656
ALC660
ALC660VD
ALC661
ALC662
ALC663
ALC665
ALC670
ALC680
ALC861
ALC861VD
ALC880
ALC882
ALC883
ALC885
ALC888
ALC889A
ALC892
ALC1200

Installation:
This Source Code is from www.alsa-project.org.
For OS installation, please remember add the Development tool kit.
For driver installation, please follow below steps.

Automatic install:
execute

./install

Note: Please check Development tool kit on your OS.

Manual install:
Step 1. unzip source code
tar xfvj alsa-driver-1.0.xx.tar.bz2

Step 2. Complied source code
a. cd alsa-driver-1.0.xx
b. ./configure --with-cards=hda-intel
c. make
d. make install

Step 3. reboot your machine

Step 4. Use the alsamixer the disable mute (All audio line default is mute)
Must to compile and to install the ALSA library and utility. (Use automatic install is already install)
excute alsamixer

Note: 1. The most detail information, can refer the alsa-kernel/Documenttation/ALSA-Configuration.txt in the azx-021705.tar.bz2.
2. Kernel Version must be 2.6 or later.
3. All mixer channels are muted by default. You must use a native
or OSS mixer program to unmute appropriate channels.
4. If can not compile the source code, try to rename the /usr/src/linux-2.x -> /usr/src/linux.
5. The driver added to support the SPDIF functoin.
6. a. You can download the alsa-lib-1.0.x and alsa-utils-1.0.x form the www.alsa-project.org, then unzip and install them.
b. Suggest use "alsamixer" to control mixer function.
c. Used "alsaconf" can autodetect which drive you need to install (step 4).
7. SUSE Distribution must install the ncurses package.
ede0001
ezt próbáltad már?

linuxos driver
Card: HDA Intel
Chip: Realtek ALC662 rev1

ede0001
Szerintem mindenkinél elõfordul ilyesmi. Lehet hálózati leterheltség, vagy a szolgáltatód "szórakozik". Nálam is volt már ilyen. Ha meg pl. wifi-n keresztül csatlakozol, akkor a valós sebesség maximum a névleges fele lehet.
ede0001
Ha nem mondod meg milyen hangkártyád van, nehezen lesz segítség.