11431
Ubuntu Linux
-
#9306 nekem alapvetően tetszik a unity, egy dolgot nem találtam még benne, hogy lehet-e alkalmazás csoportot hozzáadni a jobb oldali menühöz. -
#9305 van ott már kép (egy helyen olvastam már ezt a tippet), de nincs változás -
#9304 /usr/share/doc/lxlauncher/README írja:
Please put the images in /usr/share/lxlauncher/backround.
LXLauncher will use those background images if available.
-
#9303 Szevasztok, épp a linuxomat nyüsztetem, de két olyan problémával találkoztam, ami heveny szájhabzásra és felhasználózásra késztetett.
1. LXLauncherben hogy a retekben tudom emgávltoztatni a háttérszínt, illetve képet berakni háttérnek? Néztem szertefele a neten, de sehol nem találtam értelmes javaslatot.
2. WBar-ban hogyan tudom megoldani azt, hogy az egyik ikonra kattintva az alkalmazások menü nyíljon fel? LXDE-t használok (lubuntu), lxpanel nem segít. -
#9302 11.10-hez lesz hivatalos Gnome 3 tároló. Addig ott a PPA (lásd Ubuntu-Tweak), ami pillanatnyilag nem működik, de majd helyrerakják valamikor. Illetve ha van türelmed, olvasgatással már most is "beleszerelheted".
-
#9301 Arra van esély hogy a Gnome 3-at megcsinálják rá rendesen?
Ez a Unity elég khm sz*r, ha menni fog a gnome akkor laptopra felrakom a win7 mellé, nekem laptopon jobban bejött mint a win csak a unityt képtelen vagyok megszokni :S -
#9300 Amit kiválasztasz, az lesz az alapértelmezett a továbbiakban. -
#9299 Köszi, hogy így összeszedted. Kipróbáltam én is USB-ről live-on, fél óráig kerestem a beállítások menüt a Unity-ben, elég nehéz kiigazodni rajta. Lehet netbookon adok neki egy esélyt, ott talán hasznos lesz, de desktopon mindenképp marad. -
#9298 de rendszerindításkor nem tudod kiválasztani, és mondjuk mennyiből állna a felhasználóneves oldalra is berakni a választót?:) -
#9297 Akkor is ki tudsz jelentkezni a jobb felső sarokban lévő "bekapcsoló gomb ikon" alatti menüben. -
#9296 "- A Unity nélküli klasszikus gnome felületet a bejelentkező képernyő alján tudjátok kiválasztani."
viszont ha kikapcsolom, hogy kérjen jelszót, akkor nem lehet átváltani... -
#9295 Úgy tűnik valamennyire normalizálódott a Natty állapot. PPA-k terén még mindig hiányos, de maga a rendszert úgyahogy helyrerakták. Nyomogattam egy tesztgépen sokat, Unity részemről felejtős, kényelmetlen, de a többi oké.
Szóval aki frissíteni szeretne, az készüljön fel pár apróbb kellemetlenségre, de szerintem megkísérelheti.
- Hardver ami működött Maverick-en, megy Natty-n is
- Telepítés/frissítés után frissítsük a vga driver-t (ATI tulajok így)
- Telepítés után PPA források nélkül rakjátok össze a rendszert, és ha minden okés, mehetnek a PPA-s csomagok is.
- A natty-proposed tárolóban levő 2.6.38-as kernelt NE telepítsétek, nem boot-ol.
- Aki AWN-t használ és függőségekre való hivatkozás miatt nem tudja telepíteni az távolítsa el a libdesktop-agnostic0 csomagot.
- Gnome3-at ne telepítsetek, mert nem működik, illetve küzdelmes az életre keltése
- Audacious 2.5 bugos, de használható
- A Unity nélküli klasszikus gnome felületet a bejelentkező képernyő alján tudjátok kiválasztani.
Hirtelen ennyi. -
#9294 próbálj telepíteni frissebb ffmpeg-et, talán megoldja. -
msstz #9293 amikor megáll, akkor lezuhan a processzorhasználat, és a movieplayer azt írja, hogy nem tudja a forrást olvasni, amit nem hiszek el. -
msstz #9292 -
msstz #9291 egyébként mitől lehet az, hogy már a 4,4 gigás, 720p-s .mkv is 100-ra teszi a processzort (C2D, T5450, 1,66Ghz), és feketére fagyasztja a programot, pedig nem csinálok mást, csak a filmet nézem. SMPlayer, VLC, sima Movieplayer, ugyanaz. Windows-on nincs gond, de csak ezért átmenni nevetséges lenne. -
#9290 aztán én biztos olvasom ezt a fórumot, kiírta hogy frissítsek, hát frissítettem -
#9289 Hiába beszélek (#9257) :) -
#9288 mert nincs üres dvd-m és nem szeretném a régi fájlokat elveszteni -
#9287 miért nem húzod újra az egészet:
innen leszeded a megfelelőt és mehet -
#9286 átmásoltam a boot mappába a stage1 fájlokat a livecd-ről, így sikerült újratelepíteni a grub-ot, de most meg ha elindítom a gépet, a grub-os parancssor jön csak be -
#9285 Üdv!
Próbáltma updatelni 11.04-re, majd amikor kiírta hogy 2 perc van hátra, a beállítás:udisks sornál lefagyott.
Vártam kb 3 órát, hátha történik valami,de se egér, se billentyű nem ment. Nyomtam egy resetet, azóta nem indul el a rendszer, csak villog a _ aláhúzás, azon kívül semmi.
Próbáltam livecd-ről újratelepíteni grub-ot, de azt írja a find /boot/grub/stage1 sor után, hogy Error 15: File not found
Mit tudok csinálni? -
#9284 Van nekem albimban egy TP-Link routerem, amivel a 10.04,10.10 és a 11.04 is folyamatosan, pár perc után nem vesz netet. Csatlakozva van a hálózatra, de egy idő után odalesz a net. 9.10-zel hibátlanul megy, sose szakad meg. Itthon régi MSI routerrel minden release hibátlanul megy.
Hogyan lehetne kideríteni a hibát? -
#9283 Még nem működik, várni kell a frissítésre. -
#9282 PS3 media servert használ valaki natty alól?Incorrect file format hibaüzenet ad. -
msstz #9281 hát ha még ligatúrákat és ugráló számokat tudna. :( -
#9280 -
#9279 ja, és hogy köszi! :) -
#9278 jeee! :)
Ez egy nagyon jó ötlet volt, most működik. :))
Kicsit randa lett a felület (gondolom azért, mert mivel lucidhoz nincs csomag, ppa-ból raktam fel), node sebaj. :)) -
#9277 Ha így csinálod, akkor elvileg generálódik pdf-ben bookmark illetve hyperlink.
Első körben frissíts LibreOffice-ra. (Teljesen ugyanaz, mint az OO, viszont sokkal gyorsabban fejlődik) -
#9276 hey-hey
Openofficehoz szeretnék segítséget kérni. Végre rájöttem hogy kell a tartalomjegyzék bejegyzéseit linkelni a fejezetekhez, viszont ha exportálom pdf-be, akkor ezek a linkek elvesznek. Próbálkoztam a tartalomjegyzék szerkesztésénél is, meg a pdf export beállításaiban is túrni, de nem jártam sikerrel. OOo 3.2, a neten sem találtam megfelelő választ. :O -
#9275 Natty-s grafikai problémák megoldása:
- Ati tulajok cuccolják fel az új driver-t:
ati-driver-installer-11-4-x86.x86_64.run
sudo sh ati-driver-installer-11-4-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/maverick
sudo dpkg -i fglrx*.deb
sudo aticonfig --initial
A maverick build nem elírás.
Compizconfig-ban pedig kapcsoljátok ki az OpenGL/Vblank-ot -
msstz #9274 oké :) -
#9273 Semmi szükség újratelepíteni, ez nem windows. Persze rajtad áll, ahogy neked jólesik:) -
msstz #9272 láttam, és meg is szívlelem. :) de ha eljön a nagy nap, meg aztán a későbbiekben is, akkor rátegyem a régire vagy dúrjam le azt? -
Rotyoka #9271 Aztán majd jönnek a fixek -
Rotyoka #9270 Húha, akkor asszem újra felrakom az Ubuntut Win7 mellé (:
Nagyon tetszik ez a felület -
#9269 :O meglesem! thx :) -
Garfield #9268 ? -
#9267 nekem is nagyon lassan indul el... bejelentkezés előtt van egy lilás képernyő kb 15 mp-ig, majd elsötétedik, aztán jön az ubuntu felirat, majd a bejelentkezés ablak. Ez kb 30 másodperc a bekapcsoló gomb megnyomása után. Ha pedig már beírtam a jelszót, és belépek, akkor nincs semmi olyan másfél percig. A képernyőn csak az egér látszik és ennyi. Majd aztán hirtelen betölt az Unity, meg minden, és kész, nem is dolgozik már tovább...