Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lyukasbogrács
Xubuntu*

Lyukasbogrács
igen. stílusosabb is, mint fehéren, sárgán villogó pontokat nézni miközben betölt a gép 😄 de le is lehet cserélni ha a sok szöveg nem tetszene. itt kereshetsz témákat. itt pedig, hogy hogyan telepítsd azt a programot, ami kezeli ezeket a témákat. (nem próbáltam ki, remélem mûködni fog)

#8823 ha live cd-rõl boot-olsz akkor is ilyen? esetleg próbáld ki a Kubuntut, vagy gyengébb gépre a Kubuntut, esetleg egy másik disztrót a Linux Mintet (bár ez is ubuntura épül, de ki tudja mi a baj), stb.

amd123
azzal amit leírtál ki tudom kapcsolni azt az idegesítõ lila betöltõcuccot?

It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!

REPS0L
úgy megfagy a gép, hogy még a billkombinációk sem mûködnek...

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

REPS0L
sajnos miután egyszer eljátszuk ezt, utána életre sem tudom kelteni a gépet, csak nagyritkán... most megpróbálom újratelepíteni, majd használni a leírásod, köszönöm segítséged!

Lyukasbogrács
én ki szoktam kapcsolni az ubuntuban azt a "mindent elfedõ lila hátteret", hogy indításkor meg leállításkor lássam magát a parancssort, ha esetleg valami hibát írna ki:
terminálba:
gksu gedit /etc/default/grub
ezt a sort meg kikommentezem, azzal, hogy elé teszek egy # karaktert:
#GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
mentés, aztán frissítem a változásokat:
sudo update-grub

naplófájlokban valószínûleg benne van a hiba (Rendszer->Adminisztráció->Naplómegjelenítõ), csak meg kell keresni, aztán ha találsz releváns sorokat, ami a lefagyásra utal, azokkal elindulhatsz a gugliba keresni, vagy tinypaste, pastebin, link ide, és talán valamelyik fórumozó tud segíteni 😊
van egy kedvenc beszélgetés bash-on, néha sok mindenkiben ráismerek :]

újraindítani is lehet máshogy, ha lefagy, nem kell egybõl a reset gombhoz nyúlni, mert nem egészséges :]

REPS0L
na ha sikerül is elindítani, instabil, újraindításnál/leállításnál egyszerûen megfagy, nem reagál semmire csak a "manuális" újraindításra, akkor meg már low memoryra meg mindenre hivatkozik...
HP Pavilion DV6 3120eh

REPS0L
Sziasztok! Lenne egy kis problemam, az ubuntum letoltotte a telepites utani frissiteseket, ujrainditottam, de valamilyen tty1 logint ker... (coldf-HP login, aztan password) mit tudok vele csinalni? Koszonom elore is!

kifli
na megtaláltam a gondot, amúgy nem a wubi okozta a problémát, hanem a frissítés, olyanoknál is elbaszta a bootot, akiknél nem wubi van. Legalábbis fórumban nem wubisok is panaszkodtak.
Wubi amúgy rajta van a rendes ubuntu lemezen, szóval még csak azt sem lehet mondani, hogy valami kókány szar programot használtam :/

De persze, az én hibám, hogy egy frissítés elbassza azt amit õk adtak ki...
HiPPoNaX
Inkabb a wubi hasznalata ertelmetlen :] Ha nem akarod, hogy barmit modositson a gepeden, akkor virtualis gepbe rakd fel, ha meg igazan hasznalni akarod, akkor nativan.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

kifli
ja, nemtudtam hogy frissiteseket ne tegyem fel, mert csak elbasszak a bootolast...
A hiba a monitor és a szék között van😊

kifli
fasza, linux megint bootolhatatlanna tette a gepet, mint legutobb mikor toroltem a faszba...

wubi van a gepen + win 7.
Elinditottam ma ubuntut, ami leszedett egy rakat updatet. Ujrainditas utan mar nem jutottam el a rendszervalaszto menuig, mert hibauzenetet kapok:

error: no such device es egy rakat szam
grub rescue

Rendelkezesemre all a hiba javitasahoz, egy win7 dvd, es egy okostelefon.
Söndi
Köszi! Mûködike!

MerlinW
ezzel
és ezzel
(elvileg mindkettõ kell)

vagy ezzel:
Ezzel a programocsakával

[merlinw.org]

Söndi
Sziasztok!

Ubuntu-ban beállítottam, hogy a thunderbird automatikusan induljon a rendszerrel. Hogy tudnám beállítani, hogy kisméretben, vagyis csak a háttérben induljon el?

amd123
kösz tesó

It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!

gothmog
amd123
Merlin, az gáz ha most h ezt felraktam a beöltõképernyõ, tudod mikor kiírja h Ubuntu ilyen lila.. nah azt lenyomta nekem kb 800*600ra, eddig meg 1280 volt, és engem nagyon idegesít h ilyen pixeles lett😄

MerlinW
aham

[merlinw.org]

amd123
Ezt aktiváljam?

MerlinW
Esetleg erre egy kiinduló ötlet? : #8790
MerlinW
Mûködõ böngészõ alapú Linuxos utorrent

El kell indítani (./utserver &), majd böngészõben: localhost:8080/gui
fehlasználónév admin, jelszó nincs

Szerveren használom, de otthonra sem rossz.

[merlinw.org]

MerlinW
Én is leszedtem és ez egy prime stress alkalmazás, semmilyen médialejátszó nincs azon a oldalon.

ezt letölt
64 bites rendszer esetén ezt

kitömöríted és terminálban ./mprime

[merlinw.org]

XenHai
innen szedtem le a linuxos verziót!
MerlinW

[merlinw.org]

XenHai
Le töltöttem de ez 1 media lejátszó!
Máté94
mprime a Linuxos. Elvileg...
XenHai
Hi!
Valaki tudna nekem mondani 1 programot linux alá ami a prime95 szerû?
Legalább is hasonló teszter progi?
amd123
de szaggat. A másikkal nem. BIzonyos effectek szaggatnak.

MerlinW
Semmi szükség feltenni a drivert, ha az alap jó. Maverick a 2010.09-es meghajtókat tartalmazza alapból, ami mindenre jó.

[merlinw.org]

amd123
Megvan a progléma. Mikor felraktam a videókártyám, akkor kezdett el sz*rakodni a linux. Most szaggat, de legalább abszolút nincsen semmi hiba. Ha felrakom, a betöltõképernyõm 640*480-ra visszaesik(most 1280 mint kell), ablakok széle eltûnik és ilyen fehér lesz mint még régebben írtam, boot és a betöltés között egy villanás van, amikor kb az összes szín megjelenik, mint mikor beleverek a képernyõbe(nem tudom jobban lemagyarázni), szóval így mint valami nagyon durva vidikártya hibánál. Asszem ennyi. Most nem raktam fel a vidikarit és teljesen jó. Ha valaki tudna segíteni, h mitõl van, mert szeretném felrakni a kártyát, csak az jól elszúrná nekem.

Üdv!
Miért van az, hogy néha nem kapom meg amit a partnerem ír MSNen?
LinuxMintet használok és eddig nem nagyon használtam a pidgint.
Köszönöm!
Igen, az. :-)

De hogy miért kellett ezt cserehelynek hívni, azt nem tudom megemészteni.

A másik megmosolyogtató rész a személyes adatok beírásának fõcíme: KICSODA ÖN?

Elfelejtettem megadni, hogy milyen a VGA kártya: ATI Radeon 9000
Üdvözlet Mindenkinek!

Szeretném a segítségeteket kérni. Adva van egy laptop dokkolóval. Ubuntu 10.10 fut rajta. A monitor egy 1920x1080-as LG. A probléma a következõ: Bekapcsoláskor feláll az X, de össze vissza adja be a képet.
Crt+Alt+F1 bejelentkezem stop gdm utána start gdm és máris jó a felbontás. A helyes felbontást csak a Jupiter nevû progival tudtam helyreállítani a telepítés után. Crt+Alt+F1 parancssoros képet csak a laptop kijelzõjén tudom használni, a külsõ monitoron nem. xorg.conf fájl nincs, probáltam létrehozni így: "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg" de semmi 😞 Azt sem tudom hol kezdjem a hiba elhárítást 😊 Elõre is köszönök minden segítséget!
Lyukasbogrács
ha tele van a géped memóriával, akkor nem baj

Amúgy a hangra még mindig nem találtam megoldást. De még próbálkozom.

Egyébként sikerült eltüntetnem azt a kis lila ablakocskát az alsó panelrõl. Vissza lehet valahogy hozni? És mondjuk áttenni a másik sarokba? Mert win7-en már megszoktam, hogy azzal kicsinyítem le az összes ablakot.

És az baj, hogyha nincs?

MerlinW
Csak a programok. Studio-ban zeneszerkesztõ, készítõ alkalmazások vannak.

[merlinw.org]

MerlinW
Cserehely: swap, lapozófájl.

[merlinw.org]

Sziasztok!

Tudtátok mi az a cserehely? :-) Számomra csak most derült ki, hogy van egy ilyen fogalom. Az Ubuntu magyar nyelvi telepítõjében találkoztam vele, és bizony sokat vakartam a fejem, amíg rájöttem, hogy mit is akar jelenteni.

Én híve vagyok a szép magyar beszédnek, de az informatikában már elfogadott fogalmakat erõltetetten magyar fogalmakkal kiváltani nem éppen szerencsés, sõt sokszor inkább nevetséges és bosszantó.

Egy évekkel ezelõtt olvasott, Compaq gép magyar nyelvû használai útmutatójában leírt monadat jutott eszenbe:"Az ugrók helyzete az alaptáblán:"

Azt is egy angolul irodalmi nyelven kiválóan beszélõ emberke fordíthatta, aki élatében számítógépet még nem látott. :-)

Remélem, hogy a Linux közösség nem esik hasonló hibába, és a "cserehely" csak ez ubuntut fordító profi szakember tréfája. :-)

Hecker007
üdv!
Azt szeretném kérdezni hogy a sima Ubuntu és az Ubuntu Studio között csak a feltelepülõ programokban van különbség, kinézetben meg hardver támogatásban nincs?

Lyukasbogrács
van vírusirtó linuxra, de az is inkább a windows-os vírusokat írtja. amúgy ha megbízható forrásokból telepítesz programokat, nem lesz vírus linuxon. programokból ha lehet stable verziót telepíts, ne dev-et, néha a fejlesztõi változatok is tudnak rosszalkodni.

amd123
Ubuntu.. Eddig semmi gond nem volt. De most meg olyanok voltak mielõtt újrahúztam, hogy h így beállt a színösszeállításom és ahogy kedve tartotta, összedobálta nekem a színeket, meg ilyesmi... FireFoxba meg rákattintok egy linkre erre megnyitja vagy 20x más ablakba... 20 FireFox fut egyszerre és azt nem igazán szereti a gépem. Most jobban odafigyelek, meg talán rakok fel valami linuxos vírusírtót, de tudtommal erre nincs is vírus

mit tettél föl hogy így legyilkolta a gépet?

Jéé visszajött a topik desing! 😄

amd123
rengeteg hibám van... folyamatosan grafikai hibáim vannak, a FireFox össze vissza fut... nagyon elegem van már. Leformázom egész gépet azt újrahúzom linuxot....

amd123
Linuxra van vírus? És ha van akkor h védekezzek ellene? Van valami vírusírtó ami jó erre?