Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#8823 ha live cd-rõl boot-olsz akkor is ilyen? esetleg próbáld ki a Kubuntut, vagy gyengébb gépre a Kubuntut, esetleg egy másik disztrót a Linux Mintet (bár ez is ubuntura épül, de ki tudja mi a baj), stb.
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
terminálba:
gksu gedit /etc/default/grub
ezt a sort meg kikommentezem, azzal, hogy elé teszek egy # karaktert:
#GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
mentés, aztán frissítem a változásokat:
sudo update-grub
naplófájlokban valószínûleg benne van a hiba (Rendszer->Adminisztráció->Naplómegjelenítõ), csak meg kell keresni, aztán ha találsz releváns sorokat, ami a lefagyásra utal, azokkal elindulhatsz a gugliba keresni, vagy tinypaste, pastebin, link ide, és talán valamelyik fórumozó tud segíteni 😊
van egy kedvenc beszélgetés bash-on, néha sok mindenkiben ráismerek :]
újraindítani is lehet máshogy, ha lefagy, nem kell egybõl a reset gombhoz nyúlni, mert nem egészséges :]
HP Pavilion DV6 3120eh
Wubi amúgy rajta van a rendes ubuntu lemezen, szóval még csak azt sem lehet mondani, hogy valami kókány szar programot használtam :/
De persze, az én hibám, hogy egy frissítés elbassza azt amit õk adtak ki...
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
wubi van a gepen + win 7.
Elinditottam ma ubuntut, ami leszedett egy rakat updatet. Ujrainditas utan mar nem jutottam el a rendszervalaszto menuig, mert hibauzenetet kapok:
error: no such device es egy rakat szam
grub rescue
Rendelkezesemre all a hiba javitasahoz, egy win7 dvd, es egy okostelefon.
[merlinw.org]
Ubuntu-ban beállítottam, hogy a thunderbird automatikusan induljon a rendszerrel. Hogy tudnám beállítani, hogy kisméretben, vagyis csak a háttérben induljon el?
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
[merlinw.org]
El kell indítani (./utserver &), majd böngészõben: localhost:8080/gui
fehlasználónév admin, jelszó nincs
Szerveren használom, de otthonra sem rossz.
[merlinw.org]
ezt letölt
64 bites rendszer esetén ezt
kitömöríted és terminálban ./mprime
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Valaki tudna nekem mondani 1 programot linux alá ami a prime95 szerû?
Legalább is hasonló teszter progi?
[merlinw.org]
Miért van az, hogy néha nem kapom meg amit a partnerem ír MSNen?
LinuxMintet használok és eddig nem nagyon használtam a pidgint.
Köszönöm!
De hogy miért kellett ezt cserehelynek hívni, azt nem tudom megemészteni.
A másik megmosolyogtató rész a személyes adatok beírásának fõcíme: KICSODA ÖN?
Szeretném a segítségeteket kérni. Adva van egy laptop dokkolóval. Ubuntu 10.10 fut rajta. A monitor egy 1920x1080-as LG. A probléma a következõ: Bekapcsoláskor feláll az X, de össze vissza adja be a képet.
Crt+Alt+F1 bejelentkezem stop gdm utána start gdm és máris jó a felbontás. A helyes felbontást csak a Jupiter nevû progival tudtam helyreállítani a telepítés után. Crt+Alt+F1 parancssoros képet csak a laptop kijelzõjén tudom használni, a külsõ monitoron nem. xorg.conf fájl nincs, probáltam létrehozni így: "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg" de semmi 😞 Azt sem tudom hol kezdjem a hiba elhárítást 😊 Elõre is köszönök minden segítséget!
Egyébként sikerült eltüntetnem azt a kis lila ablakocskát az alsó panelrõl. Vissza lehet valahogy hozni? És mondjuk áttenni a másik sarokba? Mert win7-en már megszoktam, hogy azzal kicsinyítem le az összes ablakot.
Tudtátok mi az a cserehely? :-) Számomra csak most derült ki, hogy van egy ilyen fogalom. Az Ubuntu magyar nyelvi telepítõjében találkoztam vele, és bizony sokat vakartam a fejem, amíg rájöttem, hogy mit is akar jelenteni.
Én híve vagyok a szép magyar beszédnek, de az informatikában már elfogadott fogalmakat erõltetetten magyar fogalmakkal kiváltani nem éppen szerencsés, sõt sokszor inkább nevetséges és bosszantó.
Egy évekkel ezelõtt olvasott, Compaq gép magyar nyelvû használai útmutatójában leírt monadat jutott eszenbe:"Az ugrók helyzete az alaptáblán:"
Azt is egy angolul irodalmi nyelven kiválóan beszélõ emberke fordíthatta, aki élatében számítógépet még nem látott. :-)
Remélem, hogy a Linux közösség nem esik hasonló hibába, és a "cserehely" csak ez ubuntut fordító profi szakember tréfája. :-)
Azt szeretném kérdezni hogy a sima Ubuntu és az Ubuntu Studio között csak a feltelepülõ programokban van különbség, kinézetben meg hardver támogatásban nincs?