11431
Ubuntu Linux
-
#10267 Kipróbáltam azt a Cinnamon környezetet, de netbookon az használhatatlan lassú. Néztem, gondolom ez telepítette föl a régi gnome desktopot, compizzal, na ott nincs függőleges szinkronizálás, de hiába kapcsoltam ki minden mást compizban, akkor is lassú az egész (compiz nélkül is lehet ugye indítani, úgyis lassú ráadásul ez a probléma sem szűnt meg :D ). Mindenesetre videó nézésre használható a compizos gnome, minden másra (amikor nem zavaró ez az elcsúszás) akkor meg az xfce. -
#10266 Mégis van egy kis problémám, elcsúszik a kép mozgás (pl. videólejátszás vagy ablakok mozgatásakor). Ez asztali gépen Lubuntu alatt is fennállt, de nem arra használtam, úgyhogy nem zavart. Korábban meg compizt használtam, ott a vsync bekapcsolása megoldotta a problémát.
Ahogy látom, másnak is volt ezzel problémája. -
#10265 Nekem működött rendesen a kattintás is, viszont úgy emlékszem, hogy régebbi ubuntuknál/debiannál ezt külön be kellett állítani az egér beállításainál, lehet hogy matenél most is külön kell. -
#10264 Neked működött a touchpad elsőre? A MATE verzióban nekem nem megy, ha liveban indítom. Mármint maga a touchpad az működik, a kattintás nem jó vele. -
#10263 Jobb szeretem baloldalt egy automatikusan rejthető panelre pakolgatni a parancsikonokat (fontosabb alkalmazások meg könyvtárak). :-) -
Garfield #10262 Miért nem húzod ki az asztalra? -
#10261 Linux Mint (xfce-vel) netbookomon nagyon jól teljesít, picivel talán lomhább a Lubuntunál, viszont ez már használható :P.
Panelnál igazán megcsinálhatnák, hogy lehessen odahúzni parancsikonokat (főleg menüből), de ezen kívül semmi más ilyesmi hiányosságot nem tapasztaltam (lehet ezt is megoldom cairo-dockal, csakhát netbookon nem szeretek túl sok dolgot futtatni :D ).
Elég sok linuxot próbáltam már netbookomon (900HA, több mint 2 éves), eddig talán ez a legjobban használható minden szempontot figyelembevéve. -
Garfield #10260 SolusOS-rol most tettem le. Telepiteskor megadom a rootot, majd a forward-ra kattintva hibauzenetkent azt kapom, hogy adjam meg a /-ot. Papa SolusOS, holnap jon vissza a Mint. -
#10259 lehet be kéne szereznem egy újraírható lemezt, mert már annyi linuxos meg windowsos lemezem van, csak hát újraírhatóról meg nem tanácsos telepíteni :S :D -
#10258 Mindegy már telepítem az xfce-t, amire a netbookot használom arra bőven jó lesz az is.
Ez a solusOS se tűnik rossznak, bár ahogy látom Debian alapú (tudom az Ubuntu is, de abba már rengeteg hasznos dolog van). Mondjuk netbookomra lehet az lenne a jobb, de nincs kedvem mégegyszer megszenvedni a wifi meg egyéb dolgok működőképessé tételével :D -
Garfield #10257 Én azt mondom, ha van egy kis időd, próbáld ki a MATE-et, hátha az is jó neked a netbookra is.
Bootolás: nem hiszem, ha az installt futtató linuxig nem jut el, akkor hogy települne fel?
U.i.: A Mintet már jól belaktam, de azt hiszem, a régi notebookon kipróbálom a SolusOS-t, jónak tűnik. -
#10256 Szerintem az XFCE-st próbálom ki netbookon, asztalira meg ezt a mate-set.
Pendriveról lehet valahogy telepíteni egyébként olyan gépen, ami alapból nem tud bootolni róla? -
Garfield #10255 Van belőle XFCE-s változat is, állítólag fürgébb a MATE-esnél is, nekem tűnt fel a különbség. -
#10254 Na ezt lehet kipróbálom. Lubuntu mondjuk egész jó volt, de azért hiányzik belőle jópár dolog :S -
Garfield #10253 Ráadásul Minték veszettül forkolnak mindent, így más név alatt, de ismert szoftverekkel találkozhatunk a disztribben, lásd Wikipedia. -
Garfield #10252 A 12.04 megjelenése óta Mintet használok, mert akkor lett tele a hócipőm az Ubuntuval, illetve Unity/Gnome Shell tökölésekkel. A MATE kész felüdülés ezután, gyors, egyszerű, ráadásul kapóra jött, hogy a 13 LTS, szóval sokáig elleszek vele. Érdemes egyszer kipróbálni, az ubuntus beidegződések simán működnek. -
#10251 Az is lehet alternatíva. Én azért nem szoktam ajánlani, mert sosem használtam, így nem tudok róla véleményt alkotni:) Vanilla párti vagyok:) -
Garfield #10250 Linux Mint 13 MATE: 12.04-es Ubuntun alapul, azaz a legújabb cuccok vannak benne, de a Unity helyett a Gnome2-ből forkolt MATE környezet van benne, és sokkal fürgébb, mint az Ubuntu. Ráadásul ez is LTS, azaz 5 évig lesz hozzá frissítés. -
#10249 32 bitest. Látni fogja az összes memóriát (PAE kernelt telepít alapból) -
sz7cs #10248 köszönöm
gondolom 64bites változatot a 8gb ram miatt ?! -
#10247 Telepíts bátran 12.4-et, nem kellene gondnak lennie. -
sz7cs #10246 sziasztok !
az aláírásomban lévő hp pavilionra szeretnék linuxot telepíteni.
a cégnél 10.04.4 LTS van, azt ismerem, szeretem, ezért gondoltam, hogy a notebookomra is ubuntut tennék, csak nem tudom melyiket.
12.04 LTS-ről mi a véleményetek az adott hardverre ?
egyik ismerősöm ajánlotta a magyarubit, valóban olyan jó, mint aminek állítják ?
amire kell:
- böngészés/levelezés
- youtube
- skype(video hívás)
- letöltés(torrent)
- zene, video
- fényképek kezelése/szerkesztése
- office
a segítő szándékú válaszokat, tanácsokat szívesen fogadom :) -
#10245 terminál indít
sudo gedit /etc/default/grub
és itt
vagy a GRUB_TIMEOUT paraméternek adsz "-1" -es értéket, így nem indít automatikusan semmit.
vagy átírod a "GRUB_DEFAULT=0"-t 5-re (menüpontok száma 0-tól kezdve) és akkor a windows lesz az alapértelmezett.
szerkesztés, mentés után frissíted a bootmanager-t:
sudo update-grub
-
#10244 Miutan Windows melle telepitettem az Ubuntut, a boot menube elso helyre rakta es par masodperc utan ha nem nyulok hozza automatan elindul az ubuntu, nem lehet elso helyre allitani a Windowst vagy legalabb ugy beallitni hogy magatol ne induljon el ? -
#10243 143 oldalas ubuntu manual kezdőknek -
#10242 Nah akit meg zavar ez a talca problema ajanlom a Xubuntut (akinek ubuntuja van 200-300 mb felrakni ra) itt mindent ugy lehet allitani ahogy neked tetszik, panelek vastagsagat , elhelyezkedeset stb.... itt egy kep rola, a felso panel csak akkor jon elo ha oda viszem az egeret , meg az Alkalmazasok menut kellene kicsit nagyobbra allitsam valahogy mert az alapbol eleg kicsi , de ez igy mar alakul:) ha meg lehetne ugy oldalni a nalam most also menut mint Ubuntun vagy Windows7-en hogy oda lehessen pakolni az alkalmazasokat es ha elinditod oket akkor megvaltozik a szine vagy valami valtozast hoz akkor tokeletes is lenne a Xubuntu! ( nem is ertem miert az ubuntu van elterjedve) -
#10241 Összességében hány program az, amit napi -esetleg heti- rendszerességgel használsz? -
#10240 Én a legfontosabb 5-6-ot rakom csak ki, a többit Alt-al keresem, vagy a Unity keresővel. -
#10239 csak oldalt kevesebb program is fer el es igy huzigalni kell le-fel ha tobb programot raksz ki:( -
#10238 Első kérdésre: csak "hekkelve", de úgy érdekes dolgokat művel:) A második kérdésre nem tudom a választ.
Egyébként jó dolog a bal oldali "tálca", csak hozzá kell szokni. Szélesvásznú monitorokon a széleket nem használjuk ki, míg a magasság érzékeny pont. Ez az ideológia is. -
#10237 Ubuntu talcat bal oldalrol nem lehet alulra helyezni? Ha nem akkor masodik kerdes: felraktam a Cinnamon Destopot ez jo is lenne csak nagyon vekony a talca, ezt nem lehet vastagabbra allitni ? -
#10236 Alapból PAE kernelt használ a 32bites. -
#10235 Ezt sem tudtam,hogy a 32bites kezeli a 4GB-nál több memóriát -
#10234 kiprobaltam ezeket de en csak hangero szabalyzast talaltam bennuk, olyat amit en leirtam nem -
#10233 - Felső panel, hangszóró, sound settings
- paranccsor: alsamixer
- pavucontrol telepítése -
#10232 Ertem, meg van 2 kerdesem:
Ilyen beallitasi lehetoseg van linuxon? Hogy a dugeszekhez allithato legyen a funkcioja , pl. a piroshoz allithatok fulhalgatot vagy vonalbementetet stb... ez nekem kell de Linuxon nem talaltam
Aztan van egy WinFast TV 2000 XP tv kartyam az mukodne linuxon? -
#10231 Válts letöltési régiót / szervert (felül, szoftverforrások) -
#10230 Persze, hogy lassú. Wubi fájlerendszere egy image fájlban van. Kb. úgy fut, mint egy virtuális gépen. Ezért írtam, hogy ha használni is akarod, akkor telepítsd natívan (külön partició/HDD, telepítés lemezről boot-olva) -
#10229 Es a telepitesekkel is vannak problemak, eddig csak a Chromet akartam telepiteni de az se sikerul sehogyse, mar az ubuntut is updateltem de csak nem engedi felrakni ezt az uzenetet dobja, ja es nagyon lassan megy vegig a telepito es a vege fele irja ki... -
#10228 Kozbe feltelepitettem az Ubuntut Wubival , de en lassunak erzem a rendszert, ha oldalt ramegyek a Firefoxra pl. eleg sok ido kell amig elohozza, es mindennel igy van, ez lehet azer mert Wubival van telepitve? Mier nem ajanlatos hasznalatra Wubival ?