Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
brasero* virtualbox* xchat*
[merlinw.org]
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
A Chrome letöltésére a link jó, mert innen mindig a legutolsó verziót szedi le, a telepítéskor pedig hozzáadja maga a Google saját PPA-ját a forrásokhoz. A BleachBit-et (linuxos CCleaner, iszonyat mennyiségû szemetet szed le elsõ futtatáskor) sajnos kézzel kell frissíteni, mert nincs hivatalos PPA-ja.
Ami kell PPA, azt kibányásztam az Ubuntu Tweakbõl, hogy ne kelljen kézzel kattintgatni, és a szkript szépen hozzáadja maga. Elõbb telepíti a PPA-s cuccokat, majd utána nyom egy upgrade-et, beállítja a Java plugint, majd restart.
Biztonsági szempontból talán nem a legszebb, hogy a jelszót fájlból olvassa be (bár a hozzáférési jogosultság rendesen be van állítva), de így szépen lefut az aktív közremûködésem nélkül, és az install + update elég sokáig tud futni ahhoz, hogy ne akarjak ott ülni elõtte. Ha van valakinek elegánsabb megoldása, akkor szívesen veszem. :-)
Most álmodtam bele:
- a dpkg-s sort, ezért ott nem fájlból beolvasós
- igazából a telepítés nálam ezzel kezdõdik, szóval ez is mehetne nyugodtan az elejére:
apt-get purge tomboy* transmission* totem* mplayer* mplayer2* banshee* brasero* simple-scan virtualbox* xchat* vino*
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Összeírtam - elsõ sorban magamnak, meg 1-2 ismerõsömnek, hogy milyen "forrásokat" adtam hozzá, illetve miket telepítettem és hagytam fent (úgy, hogy könnyû legyen terminálból megcsinálni ),
megosztottam ha esetleg érdekel valakit, javaslatok is jöhetnek, ha valamit jó és hasznos dolgot nem raktam föl. ^^
Itt egy kép is a jelenlegi asztalomról (baloldalt Cairo dock, alul alap mate-panel, compiz ablekkezelõ mindenféle effektel, de az sajnos nem látszik, stb.. ^^ ). Látványos, gyors, nem csinál hülyeségeket, jól használható nagyon.
Most csomagkezelõvel felrakom a mate-desktop-environment -et, kipróbálom azt is (valahogy mindig ide jutok ki, hogy vagy 20 környezetet fölrakok, aztán csodálkozok, hogy furcsa hibák jelentkeznek 😄 )
Ahogy látom, másnak is volt ezzel problémája.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Panelnál igazán megcsinálhatnák, hogy lehessen odahúzni parancsikonokat (fõleg menübõl), de ezen kívül semmi más ilyesmi hiányosságot nem tapasztaltam (lehet ezt is megoldom cairo-dockal, csakhát netbookon nem szeretek túl sok dolgot futtatni 😄 ).
Elég sok linuxot próbáltam már netbookomon (900HA, több mint 2 éves), eddig talán ez a legjobban használható minden szempontot figyelembevéve.
Ez a solusOS se tûnik rossznak, bár ahogy látom Debian alapú (tudom az Ubuntu is, de abba már rengeteg hasznos dolog van). Mondjuk netbookomra lehet az lenne a jobb, de nincs kedvem mégegyszer megszenvedni a wifi meg egyéb dolgok mûködõképessé tételével 😄
Bootolás: nem hiszem, ha az installt futtató linuxig nem jut el, akkor hogy települne fel?
U.i.: A Mintet már jól belaktam, de azt hiszem, a régi notebookon kipróbálom a SolusOS-t, jónak tûnik.
Pendriveról lehet valahogy telepíteni egyébként olyan gépen, ami alapból nem tud bootolni róla?
[merlinw.org]
gondolom 64bites változatot a 8gb ram miatt ?!
[NOTEBOOK] HP Elitebook: i5; 8GB DDR3; 128GB SSD + 750 GB HDD [KONZOL] XBOX 360 Slim 250 GB [MOBIL] Nokia Lumia 620
az aláírásomban lévõ hp pavilionra szeretnék linuxot telepíteni.
a cégnél 10.04.4 LTS van, azt ismerem, szeretem, ezért gondoltam, hogy a notebookomra is ubuntut tennék, csak nem tudom melyiket.
12.04 LTS-rõl mi a véleményetek az adott hardverre ?
egyik ismerõsöm ajánlotta a magyarubit, valóban olyan jó, mint aminek állítják ?
amire kell:
- böngészés/levelezés
- youtube
- skype(video hívás)
- letöltés(torrent)
- zene, video
- fényképek kezelése/szerkesztése
- office
a segítõ szándékú válaszokat, tanácsokat szívesen fogadom 😊
[NOTEBOOK] HP Elitebook: i5; 8GB DDR3; 128GB SSD + 750 GB HDD [KONZOL] XBOX 360 Slim 250 GB [MOBIL] Nokia Lumia 620
sudo gedit /etc/default/grub
és itt
vagy a GRUB_TIMEOUT paraméternek adsz "-1" -es értéket, így nem indít automatikusan semmit.
vagy átírod a "GRUB_DEFAULT=0"-t 5-re (menüpontok száma 0-tól kezdve) és akkor a windows lesz az alapértelmezett.
szerkesztés, mentés után frissíted a bootmanager-t:
sudo update-grub
[merlinw.org]
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
[merlinw.org]

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
[merlinw.org]
Egyébként jó dolog a bal oldali "tálca", csak hozzá kell szokni. Szélesvásznú monitorokon a széleket nem használjuk ki, míg a magasság érzékeny pont. Ez az ideológia is.
[merlinw.org]
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
- paranccsor: alsamixer
- pavucontrol telepítése
[merlinw.org]
Ilyen beallitasi lehetoseg van linuxon? Hogy a dugeszekhez allithato legyen a funkcioja , pl. a piroshoz allithatok fulhalgatot vagy vonalbementetet stb... ez nekem kell de Linuxon nem talaltam
Aztan van egy WinFast TV 2000 XP tv kartyam az mukodne linuxon?
[merlinw.org]