Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JoeFromHun
Sziasztok!

Nem tudom találkozott e már valaki azzal,hogy Ubuntu alatt (12.04) akadozik a firefox görgetéskor (chrome az nem) akár mit kapcsolok ki-be rajta .. ua.
VGA fel van telepítve.. mással nincs gond csak a firefox ragad (fõleg facebook(de más oldalak is)... ha görgetni akarok)
Valakinek van erre valami ötlete?

Köszönöm elõre is!

Üdv:Joe

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

setuh
Ertem,koszi akkor ugy mar nem erdekel 😊

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

MerlinW
Nem lesz natív a fájlrendszer, ezáltal.. lásd lent😊

[merlinw.org]

Beast Machine
Lassabb.

...vágod?

setuh
Ha windows alol teszem fel az ubuntut a wubi installerrel,annak van valami hatranya a dvd-re kiirt dos-bol telepitossel szemben?

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

MerlinW
Hegi90
hmmm köszi
bár azt hittem több hely lesz.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

MerlinW
Igen, az Unallocated-re. Jobb klikk, delete partition.

Ezután jobb klikk a törölt partición majd: Create partition, NTFS - lesz egy új 3,5GB-os particiód.

Ezután ha akarod, nyomsz egy jobbost a D meghajtódon és a merge opciót választva összefûzheted õket eggyé.

[merlinw.org]

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

MerlinW
Lemezkezelõ, ismeretlen partició törlése?

[merlinw.org]

Hegi90
arra tudtok valami megoldást adni, hogy miután leszedtem a külön, windows MELLÉ felrakott ubuntut, hogyan tudnám visszakapni a helyet, amit lefoglalt?

250 megás vinyóról eltûnt 10-12 giga:

2 havernak is ugyanez történt, úgyhogy nem hardvergond.

Palinko
na remélem ezzel ellavírozik 😊
MerlinW
Csak a firmware adatbázist kell frissíteni. Itt a leírás:

Itt a megoldás
és itt egy másik is

[merlinw.org]

Palinko
ha már ittvagy, megkérdelek C0mputers helyett hogy hogyan kell installálnia azt a wifis drivert amit találtam neki? próbáltuk a forrásból telepítést, de ez nem az lesz láttam ahogy letöltöttem a csomagot. itt az útmutató

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

2. INSTALLATION

The iwlagn driver will look for the file iwlwifi-1000-5.ucode using the
kernel's firmware_class infrastructure. More information can be found under
Documentation/firmware_class in kernel source. In order to function
correctly, you need to have this support enabled in your kernel. When
you configure the kernel, you can find this option in the following
Device Drivers ->
Generic Driver Options ->
Userspace firmware loading support

You can determine if your kernel currently has firmware loader support
by looking for the CONFIG_FW_LOADER definition on your kernel's
.config.

In addition to having the firmware_class support in your kernel, you
must also have a working udev and uevent infrastructure configured.
The steps for installing and configuring udev are very
distribution specific.

Once you have the firmware loader in place (or if you aren't sure and
you just want to try things to see if it works), you need to install
the microcode file into the appropriate location.

Where that appropriate location is depends (again) on your system
distribution. You can typically find this location by looking in the
udev scripts of your distro, the default is /lib/firmware.

Installation of the firmware is simply:

% cp iwlwifi-1000-5.ucode /lib/firmware

You can now load the driver (see the INSTALL and README.iwlwifi provided with
the iwlwifi package for information on building and using that driver.)

MerlinW
Ha nem vagy Linuxbetyár, csak a 2 évente megjelenõ LTS verziókat használd. 12.04, 14.04, stb.

[merlinw.org]

Palinko
ha nem ír ki semmit akkor általában nem tudjuk honnan induljunk ki 😞 valahogy asszem be lehet hozni a szöveget még a boot képernyõnél f11 talán? próbáld és ha kiír az kéne hátha megtudunk valamit.
Hecker007
Fullra feltöltött akuval is csinálja, ha töltõ be van dugva és aku benne van akkor is, és csak azóta ilyen hogy felraktam rá a 12.10-et, elõtte semmi baja nem volt 11.10-volt rajta.

Palinko
ez hardver hibának tûnik nekem. vagy akku feszültség nem megfelelõ vagy ilyesmire gyanakodnék.
Hecker007
Én most raktam fel laptopra a 12.10-es ubit, amivel mindössze annyi a problémám hogy ha benne van az aksi akkor csak minden 3.-4. indításra hajlandó elindulni, amúgy mindig befagy és semmire nem reagál csak arra hogyha hosszan nyomom a power gombot és leállítom az egészet. Mit lehet ezzel kezdeni?

Palinko
hello
a kérdésem majdnem Ubuntus 😊
Feltettem a legújabb Debian 6 DVD iso-t (4.4 G😎 egy Acer Aspire One D255 netbookra, és nincs WiFi, nem ismeri fel a hardvert.
Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.

Jim Morrison
Tudom nem Ubuntu, de letöltöttem az Elementary-t és gondoltam felpakolom pendrivera. Kérdésem az lenne, hogy vajon ugyanúgy kell feltelepíteni penyóra mint mondjuk az Ubuntu-t (ha lehet) vagy valami oknál fogva nem lehet (nem használtam még linuxot, csak ubuntut párszor (live cd))

szerk: kigugliztam, remélem menni is fog ^^

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

MerlinW
Én XP óta windows-on is symlinkelem másik meghajtóra a "documents and settings" és Program Files mappákat. (mklink parancs)

[merlinw.org]

Hecker007
na igen, egyszerûbb lenne az élet hogyha az mehetne külön, mondjuk engem nem zavar, kézzel kimentem úgy is ami kell, dokumentumok mappát át lehet helyezni is akár máshova, csak sajna nem telepítésnél

Palinko
ja és win 8 nál se oldották még meg hogy ne kelljen külön partíció az adattároláshoz, fenéért nem lehet a c:/user külön partíció mint az /sda/home nálunk? gyengék még mindig
Mr_no_NaMe
Ennyi lenne? Köszönöm. Nem mertem belefogni, mert úgy tudtam kell egy külön telepítõ cd az ubuntunak mert csak az tudja ledarálni a partícióját. Akkor köszönöm!
Hecker007
Akkor semmi mást nem kell tenned mint a win7 telepítõvel törölni az összes partíciót és létrehozni egy újat amire telepíted majd a win7-et, illetve én 2 partíciót javaslok, egyet a winnek és a programoknak 1-et pedig adattárolásra.

Mr_no_NaMe
Sziasztok! Kaptam egy laptopot egy telepített xpvel, és egy ubuntuval. Szeretnék egy teljes partíció darát csinálni, és majd egy win 7-et feltenni, de úgy hallottam az ubuntut nehéz letörölni. Hogy csináljam? MINDENT szeretnék letörölni, csak egy nyers hetest akarok majd a gépen.
Kijött a Mint 14 is RC-ben, nagyon kellemes, egyelõre nem tûnik bugosnak. A legacy ATI driveresek viszont szívni fognak, mert az X összeakad vele, azaz vagy X-et használnak, vagy nincs se videógyorsítás, se HDMI-s hang.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

MerlinW
Tölthetõ, használható a Steam for Linux beta. 28 Linuxos játék közül lehet választani a tesztfázisban, ennek a fele már mûködik. Trine 2, Serious Sam 3, Killing Floor, Amnesia és a többi Linuxos cím. A jelenlegi játéklista

A kliens nyelvét hagyjátok angolon, különben nem indul el.

[merlinw.org]

Ability
Hello, Luna Beta 1

Aki nem tudná, ez jelenleg a legnagyobb közösségi mozgalom a Linux desktop felemelkedésére. Sok ötletet merített az OS X-bõl, gyönyörû felhasználói felületet, egyedi programokat kínál. Nem a szokásos Linux userland komponensekre épül,szinte minden saját. Aki elégedetlen a Gnome 3 vagy a Unity vonallal, mindenképpen próbálja ki. A többieknek is érdemes.
hzsolt
Nekem az a bug tért vissza, hogy a GRUB után valami monitor számára értelmezhetetlen felbontásra (gondolom túl kicis)) vált a kép, és ezért nem látszik a rendszerbetöltõ.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

MerlinW
Persze. A telepítõben tudod majd formázni a partíciót EXT4 fájlrendszerre.

[merlinw.org]

cataflam02
Üdv!

Pendriveról szeretnék ubuntut telepíteni win7 mellé megoldható ?
Természetesen külön partícióra menne.. viszont a partíció legyen teljesen üres ? vagyis formázzam újra ?
Elõre is kösz.

One more story

Palinko
kis netezésbe max filmezésbe egyik se rokkan bele 😊
MerlinW
Laikusoknak még mindig LTS-t (12.04) ajánlom használatra.

[merlinw.org]

Palinko
akkor télire öregnek már xubuntu lesz akkor használja a gépet többet
MerlinW
Meglepõen gyorsan kijavítottak majdnem mindent, ami nekem feltûnt. Grub-ot is, Unity-t is. Egész használható rendszer lett.

[merlinw.org]

MerlinW
Röhej, hogy lassan 10 év után is képes tönkrevágni a GRUB-ot dualboot-os rendszeren az Ubi disztofrissítése... Ezt leszámítva jó lett a 12.10, igaz szokásához híven bugos mint állat.

Ismét ajánlom mindenkinek, hogy december után frissítsen.

[merlinw.org]

Ability
Még mindig nem tudni semmit sem. Ez nem egy tucat disztro lesz, látszik rajtuk hogy robbantani akarnak vele, szépen bevárják az összes fejlesztést (amibõl elég sok van). Írok majd ha tudni valamit.
JoeFromHun
Dátumot nem tudni még?

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Ability
Legújabb Elementary OS hírek

Én örülük hogy kidobják a Compiz-t és társait. Kezd az egész összeállni, olyan OSX-es feelingje van. Ha egyszer kész lesz a Luna, nagyot fog szólni.
Ability
Palinko
de, csak jól megkevertem magam
MerlinW
mindig 10-es volt a végén nem?😊 12.10 = 2012, 10. hónap.

[merlinw.org]

Mert olyankor jelentik be, hogy nemsokára megjelenik? <#idiota>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Palinko
de mindég októberben jött az õszi ubuntu? miért emlékszek én szeptemberre? 😄
zeli
igen, be kellett kapcsolni, így fel fogom tenni én is kipróbálni, csak most túl sok partícióm van. 😄

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

MerlinW
Balumann
Nem rossz, én mondjuk ahogy látom több mindent telepítettem föl rá (nehogy véletlenül kelljen, és ne legyen fönnt elv xD ).
Én a googlenak is hozzáadtam a ppa-ját, utána csomagkezelõbõl már lehet választani, google-chrome-stable, google-chrome-beta meg unstable között azthiszem, úgy is frissül egybõl, szerintem így egyszerûbb. Én maradok mondjuk a stablenál, az ritkábban frissít és stabil.
BleachBit tényleg jónak tûnik, felszabadítottam vele több mint 1 gigát :|
Én ilyen apt-get purget nem merek betenni, még azok is jól jöhetnek, az csak nem árt, ha fölöslegesen vannak fennt o.O