Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ikszdé XD
Ubuntura véleményem szerint a Beryl-t érdemes felrakni, mert abból vannak rá rendes csomagok. Illetve még valami: Amennyiben Ubuntu Edgy-t használsz, és nvidia karid van, Xgl helyett érdemesebb aiglx-et használni, mert az be van már építve ebbe a kiadásba, és sokkal egyszerûbb a telepítése. Ati kártya esetén is lehet használni, csak a nyílt driverrel.
Berly és az XGL között mi a kölönbség?
ikszdé XD
ikszdé XD
ikszdé XD
mellesleg én is lusta vagyok synapticból feltenni mindent😄
ikszdé XD
ikszdé XD
ikszdé XD
MSN: Az msn képességeit a legjobban aMsn-el lehet kihasználni ("kézírás", személyes üzenet, kamera), cserébe nem túl szép, de ez skinekkel megoldható.
Cd/Dvd író: jó az alap a legtöbb dologra, de tény, hogy ez a legismertebb
Filmlejátszó: Ha nem ilyesztõ a terminál, akkor mplayer, ha ilyesztõ, akkor gmplayer 😊 Kellenek hozzá a win-es kodekek, a legegyszerûbb, ha az ember automatix-al telepíti, mert az azokat is felrakja
Letöltéskezelõ: wget (terminálos)
Végül egy kicsit az automatixról: letölthetõ a getautomatix.com-ról. Érdemes használni, mivel csak ki kell pipálni, hogy az ember mit akar felrakni, és így egyszerûen el leeht intézni a legfontosabbakat, pl: firefoxba lejátszó (stream tartalmak, beágyazott videók), rendes flashplayer, kodekek mplayerhez, totemhez, p2p progik, és még pár egyéb, tehát egyszeûen mindent meg lehet vele oldani.
Filekezelõ: Midnight Commander
Cd/Dvd író: Gnome baker
Zenelejátszó: nos itt is lehet válogatni , szerintem XMMS és az Amarok jöhet szóba!
Torrent kliens : hát ha jobb géped van azureus, én ktorrentel is elboldogultam!
Filmjátszó: van egy beépített totem filmlejátszó, ha feltettél minden kodeket mindent jáccik, legalábra nekem eddig nem volt vele gond
Internet böngészõ: szerintem a firefox nagyszerû az ubuntuban de ha váltani akarsz ottvan az opera stb
Tömörítõ: nem legális pluginokkal az alap tömörítõt is nagyszerûvé teheted
P2P kliens: én frost wire-vel töltök mindent, de van itt is amule stb
Letöltéskezelõ: én kget-et használok , szerintem tökéletes
Szövegszerkesztõ: openoffice
Mivel rengeteg program létezik nem tudom mit hagytam ki bátran kérdezz , nah és persze ez az én szerény tapasztalataim és véleményem, tehát ha vki jobbat használ nem kell késsel nekem ugrani 😊
ikszdé XD
A halál csupán a kezdet...
Ubuntu 6.10 képek (nagyon sok)
ikszdé XD
2) Nincs DVD-s verzió. Csak CD-n jön ki.
2 napja a magyar szerverrõl a csomagokat csak 20al tuttam szedni max, de ma reggel már jön 200al 😛
ikszdé XD
linuxman: linuxman.freeblog.hu
Sem ez a háttérkép sem a firefox téma nincs benne, a gnome bar is más nekem 😄 nemértem mit rontottam el
ikszdé XD
ikszdé XD
ikszdé XD
ikszdé XD
ikszdé XD
Biztonság, biztonság.. nem kell megfeletkezni linux alatt sem biztonságról, lehet hogy csak pár darab vírus van de ezeket is kikell védeni, én clamavot használok, de szerintem most kipróbálom az avastot ami ingyenes linuxra, az ubuntu tûzfala jó, ha nem akarod kézileg állítgatni tedd fel a grafikus firestartert!
ikszdé XD
ikszdé XD
a codega fizetõs de innen-onnan beszerezhetõ 😊
De egy valamit ne felejts el a linux nem játékra való! ha jáccani akarsz elég neked egy xp!
ikszdé XD
Én is ubuntut használok lassan fél éve, windows mellé remek párosítás, dea windows is csak a játékok miatt van fenn ami ugyan futtatható linuxról codegaval de igy biztosabb!
Leírom tapasztalataimat: Sokszor otthagytam mert nem sikerült feltennem a video drivert, ezért máshol volt a kép xp és ubuntu között, ekkor véletlenül ráakadtam a automatixra.
Hogy mi is az automatix?
-egy remek progrma ami mindent feltesz neked, neked csak kikell jelölni hogy épp mi legyen az (képnézõ,dc,xmms,vírusírtó,tûzfal..stb)
-többek közt ati és nvidia drivereket, flash playert..stb
-igaz hogy ezeknek a programoknak több mint a fele beszerezhetõ a tárolókbol de egy kezdõnek igy sokkal könnyebb!
Beszerezhetõ innen : GetAutomatix
Kérdéseimet a www.ubuntu.hu fórumán tettem fel amire nagyon gyorsan válaszoltak , ha valakinek vmi nem megy itt felteheti kérdését!
Utoljára ez egy nagyszerû linux én vagy 40et kipróbáltam többek közt a fizetõsöket is de egyik sem volt olyan jó mint az ubuntu, most várom az edgy etc-t ami nemsokára megjelenik a bétát már kipróbáltam és nagyon jónak látom!
ikszdé XD
Kérdés: láttam valahol egy olyan háttérképet ahol 4 linux pingvin ült egymás mellett, a szemüket, fülüket és szájukat fogták be, a negyedik meg lejjebb fogott valamit 😊
Nincs valakinek ez meg? Nagyon tetszett.
emulálni úgy-ahogy lehet. Játékok közül azok, amiket az ID gyártott natívan elfutnak linuxon (természetesen gyorsabban, mint win alatt, de ez mellékes), a többi játék közül meg néhányat lehet, néhányat nem. Játékfüggõ, hogy érdemes-e újraindítani vagy sem.
Amúgy mennyire nehéz emulálni linux alatt xp-s alkalmazásokat? (pl játékokat) Egyszerûbb ha inkább, reboot és xp-t indítom?
Érdekelne, hogy milyen a magyar nyelvi csomagja (minõség/mennyiség) és hogy alapból van-e benne bootmanager.
ma raktam fel xubuntut vmware-be, de sehogyse sikerult netet beconfigolni :\
valaki tudna ez ugyben supportalni? :|
fuck is easy fuck is funny, many people fuck for money. if you think that fuck is funny, fuck yourself and save your money
1,5-2 hónapja használom (Breezy - KDE 3.5.2) és imádom. Tulajdon képpen egyik napról a másikra váltottam, azóta körülbelül 5-6szor bootoltam fel a winem.
Fejlesztõ ezközeim megvannak, ut2k4 is megy, mi kell még?😄
Na szóval mindent bele emberek.
A találkozunk majd ott ahol nincsen sötétség.
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
szeretnem ha meg adnad a pontos hejet mert kezdem uni az xp sebezhetoseget es
jo lene egy stabil gep a netre de linux ba gondolkodom mert az jobb mint az xp
kerem segitsen valaki ha tud . tiszteletel mano1b