Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem az a problémám hogy az ismerõseim Windowst használnak én meg Linux ubuntut
és ehez a kombinációhoz kellene egy MSN hez vagy inkább az OOVOO hasónló program
köszi mindenkinek elõre is
Egyébként a menu.lst-t szerkesztettem, mivel a conf file üres volt.
http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png
Szal nyitsz egy terminált, beírod, h su, majd a rendszergazda jelszavát.
Ha be vagy jelentkezve rootként, akkor beírod, ezt:
gedit /boot/grub/menu.lst &
Ezután keresel egy defautl sort, ott tudod beálítani, h melyik induljon default, van egy time limit is, h hány másodperc múlva induljon automatikusan a default menüpont.
sudo gedit /boot/grub/grub.conf
Így rendszergazdaként szerkesztheted a fájlt.
Próbáltam text szerkesztõvel, de nem engedi írni a file-t,(a rendszergazdai jelszavamat is megadom pedig) ...plz help
http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png
Név: Skype
Parancs: skype
KDE és más desktop alatt is hasonlóan álltalában.
Lehet, hogy tök egyszerûen meg lehet oldani a problémámat, de nekem nem sikerült rájönnöm 😄
A kérdésem a következõ: Hogyan oldaható meg az, hogy a rendszer indulásakor a kijelölt program(ok) magától induljanak el? Például skype.. elutazok most 1 idõre és családnak linuxot akarok itt hagyni. Biztos ami biztos. nehogy valami vírus legyen winfoshon és ne tudják használni....
linuxman: linuxman.freeblog.hu
Az Xfce miatt meg még mindig nyûglõdöm, ugyanis már nem túl sok hely maradt a kisebbik vinyómon, az ntfs-est meg nem akarom már piszkálgatni. Mondjuk nem is tudom hogy lehetne-e. Biztos nincs rá mód hogy úgy tegyem fel az xfce-t a meglévõ rendszeremre hogy ne kuszálódjanak össze a menük? Mondjuk bejelentkezésnél lehetne valami felületválasztás. Vagy nemistom.
Az lehet egyébként, hogy csúnya, de nekem baromira bejön, hogy egy panel-t használok, és ráfér minden (futó programok ikonállapotban, lehet rá menüt rakni, és van egy kis miniterminál is parancsok futattására nagyon jó). Minimalisztikus, de annélkül, hogy szövegfájlokat kellene buherálni, mint a Fluxboxban (bár azzal sincsen bajom), egy nagy hátránya van, hogy a menüszerkesztõje nagyon rossz az XFCE-nek, gyakorlatilag használhatatlan.
Az baromira bejön hogy gyors, még így install nélkül is, meg azt is meg lehet szokni hogy csúnya 😊).
Lehet olyat csinálni hogy az ubuntus programjaimat meg beállításiamat átveszi? Mert az ubit tök sokáig tartott kényelmesre beállítani, és jó lenne ennél megspórolni 😊).
A hiányzó nyelvi fájlokat telepítés közben tölti le netrõl.
Lent lesz valahol az a rész ami neked kell majd.
Ja és az alaplapi driverek miatt nem aggódnék. Érdemes megkeresni esetleg hardver infók között, de nem hiszem, hogy nagy gond, ha nincs ilyesmi fennt. Ati terén nem vagyok szakértõ sajnos abban nem tudok segíteni.
Beryl kocka: jobb klikk a gyémántra az óra mellett -> beryl settings manager. Kiválasztod a desktop fület és oldal megnézed, hogy a desktop cube be van-e kapcsolva.
A Beryl szerintem egy hasznos dolog (csak azért nem futattom, mert gyenge hozzá a gépem), csomó jó beállítással (akár egy teljes napot is el lehet velük bibelõdni). Remélem a jövõbeli Ati kártyámmal nekem nem lesz gond felrakni (most nvidia-m van), a beryl egyre egyszerûbb, az elején sokáig ablakomszegélyem sem volt (még tavaly), de most már egyre könnyeb vele elboldogulni. 😊
De elég csak egy magyar user manual is
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Thx by SrAta
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
nekem szerencsére nvidia kártyám van, azzal nincs gond, fõleg ubuntu alatt
a telepítésekrõl meg annyit, hogy van a system-nél vagy hol a Synaptic Package manager, azzal telepítsed a cuccokat, akkor õ ilyen csomagokban szedi le és felrakja, nem kell neked töltögetni/tömöríteni/fordítgatni;
a compiz-hoz meg szedd le a compiz-gnome-manager-t (vagy gnome-compiz-manager? 😊), azzal tudod beállítani
(konzolban beírod hogy compiz-gnome-manager)
ui.: ha nagyon játszani akarsz akkor felejtsd el a linuxot (asszem a cod-ból spec. van linuxos verzió is)
3d-s effektekkel, ugráló ablakokkal, forgó desktoppal stb.
gyakorlatilag semmire de jól néz ki 😊
A driverek amik kellenének audió lehet megy de még nem próccátam ja és a gigabyte honlapján nincsenek ezek ott.
Meg ugye a radeon driver
Én a helyedben kipróbálnám a beépített desktop effects-et (bár a kocka nem lesz az elsõ ki-be kapcsolás után), hozzá kell leszedni a compiz-gnome-manager-t azt hiszem és azzal tudsz beállítani néhány dolgot. A compiz elõnye, hogy gyorsabb, de a Beryl-nek több beállítási lehetõsége van. Amúgy nemsokára egyesülnek, akkor nem lesz gond. Az Ubuntu Gutsy lesz az elsõ amiben benne lesz.
Beryl hogyan ubuntu feisty (7.04) -re
cvk
2007.04.21
Az /etc/X11/xorg.conf fájl módosítása
A Section "Monitor" alatti részbe illeszd be:
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
Option "DisableGLXRootClipping" "True"
Az xorg.conf fájl végére szúrd be a következõ sorokat:
Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
Option "RENDER" "Enable"
EndSection
Indítsd újra az X szervert, hogy a módosítások életbe léphessenek.
CTRL+ALT+BACKSPACE , vagy
sudo /etc/init.d/gdm restart
Az /etc/apt/sources.list fájl módosítása
Vedd fel ezt a sort a forráslistába:
deb http://ubuntu.beryl-project.org feisty main
A pgp kulcskezelõvel fogadtasd el a tárolóhoz tartozó hitelesítõ kulcsot:
wget http://ubuntu.beryl-project.org/[email protected] -O- | sudo apt-key add -
Frissítsd le a csomaglistát, és telepítsd a beryl csomagjait, amik a függõségeket magukkal rántják:
sudo apt-get update && sudo apt-get install beryl emerald-themes
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
beryl beryl-core beryl-manager beryl-plugins beryl-plugins-data
beryl-settings emerald emerald-themes libxcomposite1
0 frissített, 9 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 2 nem frissített.
Letöltendõ az archívumokból: 6595kB/6601kB
Kicsomagolás után 16,7MB lemezterületet használok fel
Folytatni akarod
Ha visszakapjuk a shellt, elég elindítani:
beryl-manager
Ezeket hova kell beírni?????
Valahol találtam ez elvileg leszedi a berylt is azt írták.
Szóval itt van ez a rakat parancs pls help mit csináljak vele.
van rajta minden, Beryl is, meg hogy hogyan kell telepíteni, csak keresd ki, én most elfoglalt vagyok hozzá. 😊
Rájöttem
A BOOt commandsorba be kellett lépni evel és hülzeégbõl odaírtam a végére hogz noapic és meeeeeegy...
Hohyan lehet a grafikát állítani ja és a berylt pls mondjátok meg honnan lehet leszedni
Nem elég az hogy kétmagos ráadásul még Socket 939es is tehát 939lába van úgyhogy sz.tem ez egy kicsit sok a linuxnak...
De lehet hogy hülyeséget mondok... Egy próbát azért megér. Egyébként sztem azért van ez a hiba, mert kétmagos procid van, legalábbis nekem úgy tûnt az englis fórumokon hogy akiknek ezt a noapicos dolgot ajánlották, azok mind dualcoreral rendelkeztek...
Az UBUNTU fennt van (ez nem gond)
A BOOTMANAGER bejön hogy mit választok oprendszernek ott rányomok a sima linux ubuntu kernel...-ra nem a recovery...-ra
És itt apic no syncronnal befagy azt írja ki hogy noapiccal futtassam.
Ha megnyomom a c betût kijön valami (grup): és ide írhatom a parancsot (gondolom itt kell kitiltani az apicot)
Na de ide milyen parancs kell?
HELP HELP HELP HELP MEMEMEMEMEEMEME
Na most az lenne a gondom, hogy bootolni akarok és azt írja ki hogy bootoljak noapiccal mi a fenét kell oda a grupba vagy mibe a bootmanagernél beírni hogy ne dobjon ki ez az apic izé pls help me help me