11431
Ubuntu Linux
-
#2520 Megerősítem, én is azt vettem észre, hogy Linux alatt az ntfs kezelés lassú mint a fájdalom. Ha lenne hova félrerakosgatni a cuccaimat, akkor átállítanám az adatos vinyómat is ext3-ra. -
#2519 Igazából azért kevertem ide az NTFS-t, mert bár itt van egy ideje az ntfs-3g, azóta meg van olvad az írás is és társai, de sebességben biztos nem tud olyan gyorsan írni/olvasni mint egy Windows. Persze ezt csak én feltételezem. Meg vannak programok, amik most sem szeretik az NTFS-t. Trasmission is olyat játszott, hogy NTFS partícióról nem tudta 100%-ig beellenőrizni a torrent állományait. A tömörítés meg Win alatt úgy néz ki, hogy ~1GB méretű cuccal végez fél perc alatt, Ubuntu alatt nem mértem még, saccolni inkább nem szeretnék, de érezhetően és jelentősen több. Arra vagyok kíváncsi, hogy Ext filerendszeren gyorsabb lenne-e? A körülmények nagyjából mindkét platformon egyeznek, egy 'Extract here'-t szoktam nyomni, tehát partíción belül mindkét helyen. Szóval a kérdés arra irányult igazából, hogy a lassúság NTFS miatt van, vagy azért, mert Win alatt a WinRAR egyszerűen gyorsabb, hatékonyabb? -
#2518 Ha turbó kitömörítést szeretnél, akkor konzolban unrar x valami.rar
Ennél gyorsabb nincs:) X alatt lassabb.
A sebesség egyébként is sok mindentől függ. NTFS töredezik, Ext nem. Függ hogy honnan tömörítesz hova. Partíción belül logikusan a leglassabb. Lemezen belüli partíciók között gyorsabb, a leggyorsabb pedig ugye két külön lemez között.
A fejlécben a scriptjeim között van pár masszív variáció a tömeges kicsomagolásokhoz.
Kérdésedre a konkrét válasz: Synaptic, kereső:) Fejből nem tudok mondani, nem használok soha managert. Vagy konzolból, vagy krusader-ből tömörítek. -
#2517 Erre meg az én javaslatom: Deluge. Amit amúgy nekem is MerlinW ajánlott. :) De a Vuze nagyon használhatatlan, lassú, nem natív, nekem nem jön be. A régi Azureus (ebbe is benne van az a felület) is ilyen volt. Deluge meg mindent tud, gyorsabb, szerintem sokkal jobb választás. Használhatóbb a felülete is. -
#2516 Ha már feljött: milyen managerek vannak erre? Meg engem érdekelne, hogy nekem egy NTFS partíción eléggé megszenvedett a jó nagy rar-ok kicsomagolásával. NTFS miatt (és mondjuk Ext4-en már gyors lenne), vagy egyszerűen a rar támogatás nem olyan gyors, mint win alatt a WinRAR? -
#2515 deluge torrent, vuze(ex Azureus)
Ugye nem winrar-t használsz linux alatt?:) Synapticban tölts rar, unrar, lha, zip, gzip, bzip, arj, unarj stb tömörítőket, majd utána valami managert, ha nem tetszik az alap arhívumkezelő. -
#2514 2. kérdést lehet hipotetikusnak venni - hisz a RAR azt is tudja... -
#2513 Tessék. Adsz neki egy binárist és kidobja hexába. Ezzel már tudsz dolgozni.
#!/bin/bash
if [ "x$1" = "x" ] ; then set "-"; fi
od -v -tx1 -w8 $1 | awk ' \
BEGIN {} \
/^[0-9]/ { printf " "; \
for (i=2; i<=NF; i++) printf "0x" $i ", "; \
printf "\n"} \
END {} '
Megint mások házifeladatát csinálom?:) -
#2512 Srácok!
Ubuntu alól mivel tudok torrentet tőtikézni?
A WinRAR-t már olvastam, mivel tudom indítani - de pl. a 7z-et?
-
#2511 char szamok=[4]={} ebbe olvassa be amit megadok az meg is van
for (i=0;i<4;i++)
{
printf("0x%d",szamok[i]);
}
Ha begépelem 4-szer az 1-est akkor azt írja ki négyszer, hogy 0x49 és az nem hiszem, hogy jó. -
#2510 tömbből így:
printf("0x%d", argv[1][0])
Ha elakadsz, fejlécen van bash dokumentáció. -
#2509 A program beolvas 4 bájtot az inputról azt egy tömbben tárolja majd ki kell írnia outputra mint egy hexadecimális egész számot. -
#2508 az "a" karakter értékét adja vissza:
printf "%s%X" "$x" "'a"
kimenete: 61
A "b" karakter értékét adja vissza:
printf "%s%X" "$x" "'b"
kimenete: 62
Remélem jól értettem, és erre volt szükséged..:) Nem tudom mit értesz a karaktertípuson. Lényeg, hogy printf-el kell ezeket csinálni. Egyébként google "string to hex" és "char to hex" kulcsszavakra kidob mindenféle példát amire szükséged lehet. -
#2507 Hello!
Hogy lehet karater típust hexadecimálisba konvertálni?
A progi bekér 4 bájtot aztán ezt kell hexadecimális egészként kiírni. Van erre valami függvény? -
#2506 A kutyánk megöli a futárt, ha csak megközelíti a kaput :)
[Kifér a feje a kapu rácsai között, pedig nem kicsi...]
-
#2505 Mint általában. Ha belefér a postaládába, akkor belerakják, ha nem fér bele és nincs otthon senki, akkor elmész érte. Ládafüggő. Enyémbe belefér. -
Cat 02 #2504 Ezt bedobják a postaládába és szevasz, vagy át kell venni ? -
#2503 Jah oks. Nekem nem tetszett, hogy lassú. Kipróbálásra végül is jó. -
#2502 Windows nélkül. Úgy a legjobb:) -
Cat 02 #2501 Volt Wubi, virtualbox sokkal jobb ;) -
#2500 Told fel Wubival. Nekem most úgy van fent, de a Jaunty-t már élesben akarom. Wubival ugyanaz, mintha Virtualbox-szal indítanád, de külön indul el, és ugye kihasználja a teljes gépt. Aztán a letörlés csak egy kattintás, mintha egy programot törölnél.Itt van egy jó leírás. -
Cat 02 #2499 Ugyanott vagyok a másikkal is végülis :) De ez is csak Virtualbox-ra megy majd nekem, szal végülis mind1 :D -
#2498 Jó lesz ez a Jaunty, már várom a megjelenést. :)
Mondjuk compizt próbálgattam, ugyanezeket tudja kb. most is.
#2496: Nem muszáj ezt használni, max. kikapcsolod. -
#2497 Sry az idióta kérdésért, csak nálam már ilyen pár hete, és azt hittem vmit elrontottam :D -
Cat 02 #2496 Ez is most olyan h szép, de azért +10 mp biztos míg teljesen feláll a rendszer :p -
#2495 És ez SSD + Ext3. Mi lesz itt gyors SATA2+Ext4-el?:) Commodore effekt?:)
9.04 rendszer teszt
A "legfrissebb" beta, Compiz effekt bemutatóval
-
#2494 "A 8.4-ről 8.10-re akció sajna nem jött be."
Miért nem? Nálam 6 gépen is zökkenőmentes volt. Az egyiken még 4.10 van telepítve, és azt frissítgetem frissítéskezelővel lassan 5 éve:) -
HUmanEmber41st #2493 Kíváncsi vagyok, hogy fog menni a disztró frissítés.
A 8.4-ről 8.10-re akció sajna nem jött be.
Most kíváncsian várom:D Már csak 7 nap és minden kiderül, vagy mindenki derül? :D
( OFF feltettem a Savage2 játékot Ubi alá, amilyen ingyenes, olyan szép! Elmehet
a DirectX szabvány oda, ahova gondolom.. :D) -
Cat 02 #2492 8.x-et már nem szállítanak, majd ~ 7 nap múlva újra indul ha lesz 9-e :D -
#2491 Igen. -
#2490 Erre most komolyan válaszoljunk?:)) -
#2489 A pre-ordernél nektek is ezt írja?
"We'll be back in a few days, shipping Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) CDs. " -
#2488 az sd1 a root könyvtár (/) jó az úgy. -
#2487 Megpróbálom újra - Vissza-ztam és most a Partícionálás menüben a mód kijelölésnél vagyok.
"Irányított"-at választok és az sda1 nagyon kicsi, az ubuntu 8.10 a legnagyobb, a swap meg 7xx MB.
-
#2486 Hm, akkor nem kellene problémáznia.. -
#2485 20 GB - teljeset akarom neki adni. -
#2484 Passz. Mekkora particióra teszed? -
#2483 Valami partícionálási hibát írt ki nekem, amit majd később folytathatok a Partícionálás menüben???
Dehát még csak telepíti... vagy már nem fogja?
-
#2482 Itt is köszi :)
Úgy is lesz vagy 1000 kérdésem még :) De akkor már itt, a helyén.
-
#2481 Akkor, ide is beválaszolok:)
- Felismeri és mountolja automatikusan. Probléma esetén /etc/fstab fájl felelős ezekért.
- Ext3-at válaszd, windows úgyis formázza/konvertálja telepítéskor
- Rendszer/adminisztráció/felhasználók. Vagy konzolban adduser név
- Oldalak letiltása legegyszerűbb ha beírod őket az /etc/host.deny vagy vagy hosts fájlba - mint win alatt: ip.cim.123.123 localhost
Profibb megoldás az iptables (tűzfal interfész) konfigurálása, de van jópár tűzfal GUI hozzá, mint pl a Firestarter.
Prgramokat telepíthetsz a "start menü"/Add-Remove cuccal, vagy a komolyabb adminisztráció/synaptic progammal