11431
Ubuntu Linux
  • Ability
    Nyomozgattam kicsit, arra jutottam, hogy nem okozhatja az ikoncsomag. Feltettem a legújabb Listen-t forrásból, gond nélkül fut most már a ikoncsomag mellett. Még jobban is jártam, mert sokat fejlődött.
  • MerlinW
    Itt jön a képbe a konzol, az mc és a /var/log olvasgatása:)
  • Ability
    Oké, de mi hiányzik belőle? Egyedüli használható infó számomra ebből a szövegből a "shuffle", megnéztem, van benne ilyen ikon, ha előbb indítom a programot és utána váltok, akkor be is teszi a shuffle gombot.

nesto: dock programot pedig az Applications -> Add/Remove alatt találod. Írd be keresőbe, hogy "Avant", válaszd ki, hogy az összes csomagot mutattas és neked az Avant Window Navigator kell.
  • MerlinW
    Egy részét úgy ahogy Ability írta, a többit meg úgy ahogy le van írva az oldalon.
  • MerlinW
    Jaa akkor nincs gond. Vagyis annyi, hogy hiányos az általad használt csomag. Ez előfordul. Barkácsolással, ide-oda másolgatással lehet pótolni a hiányosságokat, nagyon ragaszkodsz hozzá.
  • Ability
    System -> Preferences -> Appearence -> Install -> betallózod ...
  • Ability
    Azért leírom hátha nem adja magát: ha visszaváltok egy másik ikoncsomagra, akkor a program újra fut. Tehát ezzel a csomaggal lehet valami gond, csak hogyan deríthetjük ki, hogy pontosan mi?
  • nesto
    és ezeket hogy kell installálni?
  • Ability
    Én nem tudom hova teszi, Preferences -> Appearence alatt telepítettem ahogy kell. Csak betallóztam, sikeresen telepítette, minden más program jól fut, kivéve ezt. Kipróbáltam a parancsokat, nem segített. Mi a következő lépés?
  • MerlinW
    Elképzelhető igen. De az ikonokat stb nem az /usr/share... -be tesszük hanem a /home/user/.icons és .theme könyvtárakba, hogy ne forduljon elő ilyen.

próbáld így javítani:

apt-get remove --purge listen
    apt-get install listen
    dpkg-reconfigure listen

Ha így sem javbul meg, kotord össze milyen fájlokat hiányol, aztán feldobjuk őket neked valahova.
  • Ability
    Hibaüzenet:

/usr/lib/listen/stock.py:135: GtkWarning: gdk_pixbuf_scale_simple: assertion `dest_width > 0' failed
    try:icons.add(SHUFFLE, gtk.IconSet(gtk.icon_theme_get_default().load_icon("stock_shuffle",-1,gtk.ICON_LOOKUP_USE_BUILTIN)))
    /usr/lib/listen/stock.py:135: Warning: g_object_ref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed
    try:icons.add(SHUFFLE, gtk.IconSet(gtk.icon_theme_get_default().load_icon("stock_shuffle",-1,gtk.ICON_LOOKUP_USE_BUILTIN)))
    Traceback (most recent call last):
    File "/usr/lib/listen/listen.py", line 218, in <module>
    ListenApp()
    File "/usr/lib/listen/listen.py", line 119, in __init__
    stock.stock_init()
    File "/usr/lib/listen/stock.py", line 135, in stock_init
    TypeError: pixbuf should be a GdkPixbuf
  • Ability
    Merlin: olyan létezhet, hogy egy ikon csomag használata után nem indul egy program? Mert velem a Listen játsza ez, a hibaüzenetekből az jön le, hogy nem tudja betölteni a suffle ikont, de ha előbb indítom a programot, utána teszem be a csomagot, akkor normálisan megjelenik, minden jó. Nem lenne rossz valami megoldás erre...

nesto: ha már OSX és témák, akkor Gnome Globalmenu-t kell még feltenned. Launchpad-on ott vannak a deb források.
  • MerlinW
    Itt van több komplett OSX téma is
  • Ability
    3 dock programot ismerek...

Kiba-Dock: fénykorában nagy név volt, mára nem fejlesztik, nincs stabil kiadás, de van SVN verzió ami másoknál gond nélkül fut. Érdekesség, hogy fizikai motorral van felruházva (az utóbbi build-ekben nincs benne), lehet dobálni az ikonokat. :P

Cairo-Dock: Ez szerintem valami QT féle dock program lehet. Nekem lassú, bonyolult, csúnya, nehézkesen kezelhető volt. És nem natív valszeg.

Avant Window Navigator (AWN): na ez az, amit most is használok. Okos, tele van csomó hasznos dologgal, lehet pluginokat szedni hozzá, mégis nagyon letisztult, könnyen kezelhető, GTK natív. Én ezt ajnálom. Biztos van hozzá olyan skin, mint a képen.
  • HUmanEmber41st
    Ezúton is köszönet annak, aki dolgozott a 9.4-en!
    Csekély 17 perc letöltés majd 40 perc telepítés után ( kicsit öreg már a 3000+ os vasam 2GB RAMmal :D) íme megérkezett!
    Nem tudom, h a menü változott-e jelentősebben, mert én természetesen a régi beállításaimat kértem. Így maradt az ext3. Jó lesz az! Majd ha lesz egy üres vinyóm, megnézzük az ext4-es verziót is.
    Mégis mire képes egy önkéntes összefogás, félévente egy zsír új oprendszer ingyenesen, két OK gomb, és ennyi az egész...Ezt senki sem tudja utánuk csinálni...
  • Thanatos
    én adtam már be házidogát txt-ben, nem is egyet, nem reklamáltak :PPP
  • nesto
    Heló. Az alábbi képen látható dock-ot hogyan lehet előhozni? Köszi
  • MerlinW
    Openoffice kezeli az MS office összes kiterjesztését:) Excel, Powerpoint, word, acces, - megnyitni, menteni, konvertálni mindent.
  • Cat 02 #2583
    Azt a gépet nem én használom, nekem hónapokig office se volt a gépemen, de házidogát mégse illik .txt-ben beadni, meg ugye azzal lehet cselezni, a terjedelem növelése érdekében :D
  • MerlinW
    Nem mintha OpenOffice-al nem tudnál mindent megcsinálni:)
  • Cat 02 #2581
    Akkor rápakolom majd ezt, ám windows volt előtte, szal mind1 :D
    Rakok rá egy wine-t azt megy rajta office is, más meg nem is kell.
  • MerlinW
    Oké de sima frissítéskezelős upgrade esetén nem formázódik semmi. Utólag kell konvertálni, ha akarja az ember. Én pl újratelepíteni nem fogom az 4 éves ubimat:) Már egy komplett hardvercserét is átvészelt a drága, egy fájlrendszer konvertálás sem okozhat gondot:)
  • Ability
    Telepítéskor a partíciókezelőben könnyen meg tudod oldani. Formázni szerintem mindenképp fogja, de editálni is lehet a partíciót, legrosszabb esetben letörlöd és újra létrehozod Ext4-ként. Gépigény nem hiszem, hogy sokat változna a kiadások között, illetve nehezen mondok bármit is, mert nekem minden gyorsabb. Azon haltam le a legjobban, hogy NV driver telepítés közben a kernel modult leforgatta kb. 2 mp alatt, ami régen nekem volt vagy egy perc is. :D
  • MerlinW
    Persze hogy le lehet, mindent lehet mindenre. Sőt, adatveszteség nélkül is lehet konvertálni. A napokban beszúrtam linket is ez ügyben.
    Mondjuk régi PATA vinyón nem tudom mennyit segít a dolog, mármint sebesség terén:)

A gépigény ugyanaz mint eddig. Linux esetében csak az X témák (Gnome, KDE) növelik a gépigényét a rendszernek, más nem nagyon. Új Gnome-ot már használom 8.10-en pár hete, nem lett lassabb, csak okosabb:)
  • MerlinW
    Áhh, lejár az magától is :D
  • Cat 02 #2576
    NTFS partíciót gondolom le lehet formázni h ext4 legyen nem ? (régi gépen csak 1 van :D)

Illetve ennek nagyobb a "gépigény"-e mint az 8.10-nek ?
  • Ability
    Na, akkor hátha érdekel valakit: feltettem új Ubit ext4-gyel, és az eddigi (NTFS-es) boot idő 20mp-ről lecsökkent kb. 5 mp-re. Öt másodperc alatt kényelmesen betolja a login képernyőt, majd szinte semmit sem kell várni, hogy teljesen előtted legyen a rendszer. Régen login után is töltögedett szépen lassan, bár az is igaz, hogy ez még egy szűz rendszer, de mindenesetre tetszik, hogy nem kell újabb 10 mp erejéig fekete képernyőt látni, hanem a hátteret, panelokat, meg ilyeneket egyből behozza. Szóval aki Wubival pakolta fel, az szerintem felejtse el, nekem most sokkal gyorsabb így.
  • Ability
    Jó, oké, hülye vagyok, megvan, máskor is így kellett. :D
  • Ability
    Gondolom mount point-nak kell valamit megadni, de nem tudom mit. :P
  • Ability
    Valaki segítsen már pls. :) Épp telepítek, és arra panaszkodik a telepítő, hogy nem adtam meg SWAP partíciót. Olyat hogy lehet? Régen magától megcsinálta, ha jól emlékszek.
  • Thanatos
    meglátjuk milyen lesz a pluginrendszer, én pl adblock ügyileg picit azért kételkedek..., tekintve hogy ugye google a reklámokból él mint olyan... :P
    de tény hogyha meg tudnák örizni a viszonylag kis erőforrás igényt és a letisztultságot és ezt ötvöznék extensionok támogatásával akkor lehet én is áttérnék ff-ről hosszú évek után :)
  • [HUN]FaTaL
    Hát majd meglátjuk. Ha jobb lesz, mint az FF 3.5, mindennel kompatibilis lesz, lesz jó reklámszűrője, sok kiegészítő, és nem omlik össze a flash playertől mint az egyes, akkor én is használni fogom. Addig FF.
  • Ability
    A kettesben már lesz plugin rendszer elvileg. Meg normális oldal nagyítás. Meg finom, simított oldal görgetés. Meg ilyenek. Jó lesz a Chrome, csak még új dolog, ki kell forrnia magát. Ha ez meglesz utána meg multiplatform böngészőt fognak csinálni belőle.
  • [HUN]FaTaL
    Lehet hogy gyors (bár FF nagyon gyors a pipelineingal), letisztult és egyszerű viszont a sok reklám, a kiegészítők hiánya mind ellene van.
  • Thanatos
    chrome nekem is tetszik de amíg nincs normális adblock alá vagy valami hasonló addig sajnos nagyon felejtős :/
  • Evin
    Akkor lehet nullázni a fenti számlálót. :)
  • MerlinW
    Ééééés hivatalosan is megjelent Jaunty:)
  • Ability
    Tudom, hogy van, de amit én láttam az közel sem olyan, amit én várnék, illetve a legújabbakat már meg sem néztem, mert egyszerűen nem szeretem a Winampot. Dock: amik winre vannak alternatívák azok tényleg feleslegesek, mert egyszerűen nem úgy működnek, mint OSX alatt, kezdve a dock-ra való minimalizálással. Superbar meg nincs linux alá, és azért nem is ugyan az, de igen, a Win7 nekem is tetszik. Chrome talán rétegböngésző, de amúgy gyors, egyszerű, letisztult, amit kell tud, sokkal elegánsabb, mint egy FF. Az abszolút besz a Safari 4 lesz majd, csak van pár hülyesége. Miranda szintén kurvajó, csak idő és türelem kell hozzá. Filmekre meg KMPlayer az egyik legjobb lejátszó, sőt, szerintem A legjobb. De nyilván ízlés és szokás kérdése ez is.

MÁS: Compiz legidegesítőbb bugja: legördülő menüknél elpozícionálja az opciókat és scrollozhatóvá teszi az amúgy pont kiférő elemeket. Ez másnál is megvan? :D
  • [HUN]FaTaL
    Ezeréve (5.0 óta) van library a winampban. Utálom a libraryt mert baszakodós inkább betallózom a fájlokat. Dock szerintem absz. felesleges, win7tel meg pláne az lesz a superbar miatt. Firefoxot használok win alatt is, chrome kaki miranda kaki, filmekre home cinema:D
  • Ability
    Nem mondtam, hogy nincsenek használható programok. Nekem pl. kicsit fájt is először, hogy FireFox-ot kell használnom, mert Win alatt megvoltak a jól bevált programok. Böngészésre Chrome, MSN-re Miranda, Filmekre KMPlayer, stb... De pl. használható Dock program tényleg nincs. Mert egyik sem tud olyat, hogy alul kisajátítja a saját kis területét, és nem engedi egy ablak maximalizálásakor, hogy fölé/alá kerüljön az ablak. Egyszerűen kisebbre veszi a méretet. Régen ilyen ObjetDock-ban nem volt, de az amúgy is elment olyan idióta irányba, már teljesen túlbonyolították, meg sem néztem újabban. Rocketdock sem tudott ilyet, meg még próbáltam párat. Winamp-pal meg világból ki lehet kergetni, már régen megutáltam. Amikor még én nézegettem akkor nem is volt benne olyan jellegű zenekönyvtár mint iTunes-ban. Nekem tetszik a koncepció, hogy az összes zenémet beolvassa, és ott van minden egy helyen, nem a gépről indítom őket, hanem a programon belül keresem ki ahol szépen kategorizálva vannak.