11431
Ubuntu Linux
-
#2883 énaszondanám python -
cash888 #2882 Linux alatt melyik programnyelvet érdemes tanulni kezdőként? A Perl-lel kezdtem ismerkedni nemrég, de nem tudom, hogy érdemes ezzel foglalkozni, vagy esetleg egy másik programnyelvvel? -
#2881 Okés :) -
#2880 Először úgy próbáltam, de csúnya volt. -
#2879 szerintem fasza.
és htx a countert. -
#2878 Dizájn jó lett de ez a halványított háttér a HSZ-ek mögött nem tetszik :D Nem lehetne hogy az is sötét legyen mint a háttér?:) -
#2877 Bekerült bannerba egy tools menü, tippek-trükkök oldalakkal.
Dizájn: ennél jobban már tényleg nem lehet szétbarmolni az SG-t:) Amit lehetett átírtam. Bár még az SG fejlécét le tudnám cserélni...:) -
#2876 Bekerült bannerba egy tools menü, tippek-trükkök oldalakkal. -
#2875 Össze van csapva, pl a hónapnál egyel kevesebbet kell megadni, mint a várt hónap, egyébként működik:)
forrás
fla -
#2874 denájszos lett.
de. lehetne elkunyerbálni a kódját a számlálónak?:o -
#2873 Volt pár szabad percem:) -
#2872 ahah látom átlaakult a topig rendesen meg már ilyen cuccotis lehet rakni névmellé. durvács. -
#2871 Koszi, ki fogom probalni, amint kezeim koze kerulnek a gepek :] -
#2870 Nem használom ugyan, de mikor véletlenül rátenyereltem sleep-re működött. Ha sudo pm-hibernate rendben lefut és utána nem jön vissza akkor az X hal meg. Erre nem tudom a pontos megoldást, guglizni kell.
A köv parancs visszahozza a ctrl+alt+backspace kombót:
sudo apt-get install dontzap && sudo dontzap -d
Hybernate-ből való feléledés után próbáld újraindítani az X-et, hátha csak gdm hal meg. -
#2869 beállítások/megjelenés
gconf-editor - apps/metacity ,nautilus -
#2868 Admin/bejelentkezéskezelő
vagy
/boot/grub/menu.lst -
#2867 Adott ket notebook egy es egy Ubuntu Jaunty. A gepek az osszes korabbi verzioval hibatlanul leraktak magukat keszelnetbe, majd fel is eledtek, azonban a 9.04-el nem ternek vissza, csak az ujrainditas segit. Hibernacioval ugyanez a helyzet. Van/volt masnak is ilyen problemaja? -
#2866 Előzőhöz még lenne olyan kérdésem, hogy be lehet-e állítani valahol, hogy minden ikonnak mekkora legyen az alapmérete. Én szeretem őket megnyújtani, jó lenne ha mindig egységes lenne. -
#2865 hello tudom h kérdeztem már, de elfelejtetem sorry. h kell beálitani h ne keljen bootolásnál várakozni 15 mp-t hanem monjuk csak 1et v 2öt h egyböla win induljon? -
lowdog #2864 ha már szóba került a dolog, én KMPlayer-t töltöttem le, de egyelőre semmit nem sikerült lejátszani vele (AVI, WMV, MPG) - mindent csak megnyit, és fekete képernyő.
kell itt is valami codec pack vagy hogy működik ez linux alatt? (továbbra is a pendrive-ról futtatható Kubuntu-ról lenne szó) -
#2863 Merlin: SMPlayer első indításkor kiírta, hogy az RC2-es MPlayer van feltéve, és hogy az elavult és lehet nem minden fog működni. Látszólag nem így volt, de a felirat újraszinkronizálása (eltolás stb) nem működik. Feltettem a legfrissebb SNV MPlayer-t, azzal meg elindul a videó, majd 5 mp múlva ki is fagy. Mit tehetek? -
#2862 Már máskor is láttam a tippet, de akkor is úgy emlékeztem, hogy ez nekem nem jött be, meg sem néztem. Most újra feltettem, igazából nagyon is tetszik, okos kis program. -
#2861 Jáááj, de az ilyen QT függő, nem? :P Na mindegy, megnézem, hátha jó lesz. De valami már rémlik hogy láttam már és elvetettem. Igazából VLC nagyon jó lenne, ha nem lenne bugos, és egyesítve jelenítené meg a filmet és a kezelőfelületet. -
#2860 Próbáld ki az SMplayer-t. Én is ezt használom mostanában, sima Mplayer GUI-t csak 5.1 esetén szoktam, mert SMPlayer még ellenáll nekem alsa+5.1 tekintetében:)
Mplayer frissítésben nem láttam különösebb változást... Ubuntu csomagok svn-ből vannak, így nem érdemes forrásból küttyögni vele. Medibuntu repoban van a legfrissebb asszem. -
#2859 Te Merlin, jól rémlik, hogy múltkor azt mondtad, hogy hosszú idő óta újra frissítették az MPlayer GUI-ját? Van benne valami érdemi változás? Kéne nekem egy okosabb médialejátszó, de utálom hogy VLC is, és MPlayer is külön böntja a videó ablakát a kezelőszervektől... Amúgy az oldalon mindegyikre outdated szöveg van írva, SVN-ből kéne felrakni? -
lowdog #2858 köszi, ezt kipróbálom
eddig a knetworkmanager-el próbáltam, az megtalálta a hálózatot, beállítottam a titkosítást, jelszót is, de így sem tudott csatlakozni egyszer sem a galád :(
(win-ből megy ugyanott, ugyanazon a gépen) -
#2857 /etc/network/interfaces -be bele:
auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp
wireless-essid <ide irod az ssid-t>
wireless-key <ide meg a wpa jelszot>
Persze google jószándékát kihasználva egy percet sem kellett volna várnod:)
Google: "Ubuntu WPA Wifi"
-
lowdog #2856 igaz, megoldottam :)
csak az a 2 óra ami elment rá, azt másra is tudtam volna fordítani.
mondjuk lehet az alatt sikerült volna megoldani a kapcsolodást WPA-s wifi hálózatra (ami még nem megy) :)
-
#2855 Látod, megoldod te nélkülünk is:) mtab (mounted file systems table) tárolja a mount-olt lemezadatokat. Valószínűleg az előző indításkor bennragadt a cache-ben (casper). -
lowdog #2854 na hát nem sokan válaszoltatok , de sikerült megoldani, azért leírom, hátha érdekel valakit...
volt az etc/mtab mellett egy etc/mtab~ fájl (ez vajon mire való?), azt kitöröltem, és utána ment a mount gond nélkül :) -
#2853 Nem mellesleg pont ezt a témát használtam eddig is. :) -
#2852 Nem a témára gondoltam, hanem hogy le van csupaszítva a felület, át van rendezve az egész, nem olyan, mint az alap. Ez mondjuk nem a legjobb kép, de láttam olyat is, ami egy az egyben az OSX-es file manager kinézetét vette át. Új gombok vannak rajta, meg van csinálva a spotlight keresődoboz, stb... -
#2851 ez kell neked -
#2850 Az is gnome theme, talán az Aqua lehet...
itt találsz milliót -
#2849 Nem gáz, csak biztonsági rés. Változtasd meg valami baromi hosszúra, úgysem használod soha, hisz ott a sudo.
Egyébként a parancs amit írtam ott volt eddig is a banner/scripts/merlinw.sh menüben is theme4root néven:) -
#2848 Sok ehhez hasonló módosított file manager-t látok. Igazából tetszenek is. Tudja valahol hogyan, mivel módosítják? -
lowdog #2847 sziasztok
kezdokent lenne szuksegem kis segitsegre - pendrivelinux.com segitsegevel csinaltam egy pendrive-ot, amirol kubuntu boot-ol szepen, van egy casper.rw file is, amibe menti a valtozasokat - gondolom ismeritek mirol van szo.
eddig ment minden rendben pendrive-rol, szepen magatol bemountolt minden hdd-t a gepbol, de ez most valahogy nem megy. /dev/sda1-et berakta /media/disk -kent, ment minden, most viszont nem nyitotta meg - mit lehet tenni ilyenkor?
megprobaltam ujra mount-olni, de ezt irta ki:
Cannot create link /etc/mtab~
Perhaps there is a stale lock file?
elore is kosz -
#2846 Ezzel meg is lett oldva, köszi. Nem is akartam én a root fiókot használni, csak addig, amíg ott is beállítom a témákat. Amúgy a jelszót átírtam a felhasználókezelőben amíg a válaszra vártam. Az gáz? Belépni nem fogok vele, és amúgy be sem engedett. :D -
#2845 - nem véletlenül van letiltva, és sudoner megoldással helyettesítve. Unix rendszereket NEM használunk root-ként.
- Ubuntuban nem aktív a root felhasználó (direkt) sudo passwd root paranccsal lehet aktiválni, de NEM ajánlott.
- Adminisztráció/bejelentkezéskezelőben kell engedélyezni a root logint, de NEM ajánlott.
-
#2844 sudo ln -s ~/.themes /root/.themes &&
sudo ln -s ~/.icons /root/.icons &&
sudo ln -s ~/.fonts /root/.fonts &&