Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Ismeri vki a Synfig progit? Vélemény?
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
felraktam egy gépre az ubuntu 7.10-et, de nincs hálózat, pedig be van dugva a kábel.. az még fura, hogy a routeren se világít a led, hogy érzékeli, hogy az a kábel egy géphez van csatlakoztatva... namost mi lehet a probléma? ez hardveres? vagy hogyan tudom megnézni, hogy a géppel van baja, vagy a csak vmit nem isntalláltam
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
(lehet, hogy sudo-val kell. "sudo pppoeconf")
Ja ezt nézd meg azért: http://hup.hu/node/48511
Jelszavad beírod, szerkeszted, elmented
(vagy a gedit helyére tetszõleges szerkesztõ progi)
sudo gedit /boot/grub/menu.lst &
Magyarázom:
A sudo ahhoz kell, h rendszergazdaként tudj alkalmazásokat elindítani.
A gedit egy szövegszerkesztõ, ehelyett bármilyen szövegszerkesztõt beírhatsz. (pico, joe, nano, vi, ezek konzolosak, vi hardcore usereknek van)
Aztán jön a file amit a gedit megnyisson.
A &-t le is hagyhatod, nem létszükség, ahhoz kell, h háttérben fusson a program, így ha bezárod a terminált véletlenül, stb, akkor a progi tovább fut.
indulásnál ugyan csúnya, de utána rendes felbontással megy probléma nélkül.
linuxman: linuxman.freeblog.hu
Tesóm mondott egy érdekeset, amire eddig nem is gondoltam: hogy lehet megcsinálni ubuntuban, hogy rendszerfrissítésnél minden felhasználónál frissüljenek a dolgok? Konkrétan olyanra gondolok, hogy a tesóm a saját profiljában nem tudja pl a youtubeos videókat megnézni.
sudo nano -w /etc/X11/xorg.conf
Az nézd át a beállításokat, hogy felbontás oké-e, és a Section "Device" részben a driver mire van állítva, de kezdetben ajánlom a vesa-t, az mindent visz.
Módosítás után:
sudo /etc/init.d/gdm restart
Amúgy egy fujitsu siemens, 800Mhz meg 512 Mb ram. Az Xp home tûrhetõen megy rajta, ezért gondoltam hogy bírni fogja a gnome-ot is.
Ilyenkor szokás xubuntut, fluxbuntut, meg hasonlókat ajánlani 😊
Ja meg az ékezetes problémára sem találtam még megoldást, akinek van rá ne titkolja! 😊
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
Ezzel a konzol karakterkódolását állítod.
Szal:
Ftp és hálózati megosztásban lévõ mappák/fájlok esetén az ékezetes betûket ?-lel helyettesíti, és azokat nem is tudom letölteni. Van egy Gentoo-s szobatársam akinek pl ugyanazok a mappák rendesen jelennek meg, igaz, õ maga hegesztgeti a rendszerét mindig, viszont csak pofákat vágott az én problémámra, meg azt mondta hogy ez nagy meló lenne, és ennyiben maradtunk. Tudtok rá valami megoldást hogy rendesen lássam a másmilyen karakterkódolással szereplõ filenveket? amúgy mindenfélével próbáltam már, gftp-vel, nautilussal, meg a gnome-commanderrel is, de mindnél csak ?-eket látok.
[merlinw.org]