Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A telepítéskor is ezt kell ez miért van
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
A Compiz nem fog menni azzal a videokártyával, mert sem a nyílt sem a zárt driver nem támogatja, viszont az új ATI driver-ben benne van az AIGLX támogatás amivel fut, de az Ubuntu 7.10 azt még nem tartalmazza. Ha mindenkép szeretnél compiz-t akkor itt egy leírás:
Compiz-Fusion + ATI
A Google is a segítségedre lehet.
Fel akartam rakni a Linux Ubuntu 7.10-et az AMD 64 bites verziót hiszen 64 bites X2esem van.
Na szóval az lenne a problémám hogy a telepítéskor ha rányomok hogy ubuntu indítása akkor ez jön ki a lap alján a telepítéskor (fekete képernyõ fehér felirat)
Idézem:
Kernel alive
kernel direct mapping tables up to 100000000 @ 8000-d000
Tehát pontosan ezt írja ki mit jelent és mit lehet csinálni AMD 64es verzió még sose ment fel a gépemre a compiz meg nem ment a 32 bites alatt.
Segítségeteket elõre is köszönöm SrAta
támogatott eszközök
rendszer - synaptic - ndiswrapper telepítése
ndiswrapper wifi doksi
[merlinw.org]
A net egy usb wlan kártyán jönne (x-micro). Megnéztem a hardverinformációnál, látja, hogy be van dugva egy usb wlan, bár gyártóhoz zyracks-ot ír. Még nem tudom, hogy ez probléma-e. Viszont, valahol jó lenne kiválasztani a hálózatot, amire fel szeretnék csatlakozni ahol be tudom írni a kellõ jelszót. Itt lenne az én nagy problémám. HOgy ilyet, hogy tudok elõhozni, vagy mit kell hozzá telepíteni a csomagkezelõbõl?
-muszáj-
Abban is van eza kockás cucc??
Még annyi lenne a kérdésem, hogy a beryl már támogatja e az új Radeon videókarikat??
Sapphire Radeon X1950GT -re gondolok
Üdv
Köszi SrAta
Igen 64 bites vagyok
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
http://loal.atw.hu
html editor van linux ala is rengeteg (emlekeim szerint legalabbis a cofeecup vmi ilyesmi celu szoftver), a fenti linken nezelodj mondjuk a dreamweaver alternativai kozott
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
link
ha nem 64-bites vagy akkor ezt
Ezzel jó lesz a Compiz is (Beryl már nincs)
Photoshop nincs rá, Gimp van ami hasonló tudással rendelkezik. Illetve van egy Pixel nevû kezdeményezés ami színtiszta PS, de még béta és fizetõs.
Coffecup nemtom micsoda.
Wine támogat sok alkalmazást, lásd honlapján. De érdemes felrakni vmware, vagy virtualbox-ra egy XP-t ha wines alkalmazásokat szeretnél.
[merlinw.org]
Már megpróbáltam régebben telepíteni a linux ubuntu 7.04es változatát de akkor valami gond volt az apic hibakeresõvel (ezt letiltottam és minden szépen ment). Az lenne mégis a gondom hogy az AMD 4200+ procimat nem szereti az ubuntu! Teljesen mindegy mit csinálok a 2magosra írt oprendszer nem megy fel! Illetve fel megy de nem indul el !
A másik Gondom az lenne, hogy a Sapphire X1950GT alatt nem akar futni a Beryl ezzel mit lehet csinálni?
Elolvasgattam azokat a leírásokat hogy mit hogyan kell csinálni de akkor sem megy (egy csomó cuccot át kellett irogatni)!
A legfõbb kérdéseim ezek lennének illetve az, hogy a 7.10es változatban már módosítottak e valamit az AMD procik és az új RADEON videókarik támogatottságán?
Apróbb dolgok:
Windowsos Photoshopot lehet rakni linux alá?
Játszani tudom h nem jó arra marad az XP
Coffecup csak Windowsos azt lehet rakni linux alá???
Gondolom ezeket a Wine -al meg lehet oldani csak én ott csak játék támogatásról olvastam!
Válaszotokat Elõre is Köszönöm
Üdv SrAta
Ha nem akar konzolozni, ne tegye. Ha akar, majd úgyis elkezd olvasni.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Ha nem megy, akkor Rendszer > Adminisztráció > szoftverforrások elsõ fülénél pipáld be a bepipálnivalót 😄
OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate
apt-get install wine
szerintem létezik wine csomag. 😄
Letöltöttem a Wine-t Windows alatt.(tar.bz2 kiterjesztéssel)
A kérdésem az lenne,hogy hogyan tudnám ezt instaláni Ubuntu alatt?
OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate
buffer error device hda handler on exit
nekem ezt írja ki az ubuntu a helyett hogy elindulna tud valaki segíteni???
Alapból Ext3-at (de mást is ismer).
"Ha nincs driver ami kell a géphez , honna tudok letölteni ?"
Hardver gyártó weboldala, Google tud segíteni.
"Mennyire biztonságos ?"
Mint minden Linuxra sokkal kevesebb vírus van, mint egy Windowsra (és nem annyira fertõzõek - bár van vírusirtó Linuxra is).
Tûzfal van (iptables).
De egy rendszer biztonságát leginkább a felhasználó tevékenysége befolyásolja.
Ha nincs driver ami kell a géphez , honna tudok letölteni ?
Mennyire biztonságos ?
Ha szervernek, akkor természetesen Debian (simán konzolosan).
Ha kliensnek, akkor talán a Fluxbox vagy XFCE (vagy más "kisétkû") ablakkezelõvel ellátott disztribúció (Xubuntu, Fluxbuntu, de ezek az ablakkezelõk feltelepíthetõek Debianra is 😉 ).
Nekem 512 MB ramom volt tegnapelõttig, de belepasszintottam még egy 256-ost, és már lehalta magát hibernáláskor 😊.
Amirõl Flamer beszél az windowsnál van, és a fizikai memória másfélszerese.
[merlinw.org]
ubuntu minimális hejigénye meg asszem 4 giga? asszem..