11431
Ubuntu Linux
-
Zénó13 #2963 Köszi mindenkinek aki segített! Végre sikerült megoldani a problémákat!
Imádom az Ubuntut! ;D -
#2962 visszavonom, sry
de ostoba vagyok! most nézem, nincs bedugva a hangfal :DDD
bedugtam és simán megy :D:DD
szereltem a gépet, és csak a legszükségesebbeket dugtam vissza. -
#2961 megnéztem. -
#2960 Perfect Ubuntu Desktop -
#2959 Hangerőszabályzót végignézted ( komolyan )? Van hogy úgy kezd hogy minden nulla. -
#2958 van egy kis problémám: nincs hang jaunty alatt. (amióta feltoltam, azóta nincs)
tud vki megoldást, mert én nem találtam eddig ? -
Zénó13 #2957 Ez lemaradt: Catalyst hiba -
Zénó13 #2956 Lehet kipróbálom ha nem sikerül beállítani a netet meg a Catalystot! Nem tudsz valami okosságot a leírtak alapján?
Amúgy nagyon köszi minden segítséget!
-
#2955 Semmi köze a kijelző méretéhez, nyugodtan telepítheted. -
Zénó13 #2954 Hűha!!!
Nagyon eltalált egy rendszer! Néztem róla tesztet...
Gondolkozom hogy lecserélem a 3 napos ubuntum egy másikra :) bár 15'-ös laptopom van úgyhogy nem tudom mennyire szeretné, szerinted? :)
De miért gondoltam eddig hogy a windows a világ közepe... :) -
#2953 "nem tudom miaz és nem is érdekel."
Messziről kerüld el a Linuxot, nem neked való. -
Zénó13 #2952 Az eddig is így volt beállítva így sem változik... Amire én gondolok kemény 3 napos ubuntuzás után :) rendszer--adminisztráció--hálózatisegédeszközök--hálózati eszköz--ethernet felület (de ha átállítom akkor is visszaáll visszacsatolási felületre, úgy hogy kilépek belőle visszalépek és már vissza is állt) ???
A scriptes dologjhoz még annyira nem értek:):):)
Az Atinál meg rosszul fogalmaztam bocsi, driver van tehát az eszközmeghajtók között nem ajánl fel semmit, viszont 3d gyorsítás nincs és próbáltam feltenni az alkalmazások hozzáadásánál azt a catlystot amit felajánl fel is megy rendesen de nem indul el azt: írja nincs ilyen eszköz vagy rosszul van configolva...
Remélem így már érthetőbb! :)
-
#2951 MBR-öl nem szólt,ha szólt volna else inditom nem tudom miaz és nem is érdekel.
Kár hogy igy nem megy,akkor mégse lesz linuxproba.
azért köszönöm. -
#2950 Ubuntu Netbook Remix
Állítólag net/notebookokra mesés rendszer. Letölthető a hivatalos oldalról (1GB) -
#2949 Még annyit, hogy 9.5-ös Catalyst nagyságrendekkel lassabb mint a gyári ubuntus 9.4-restricted -
#2948 Nincs neted:
inet addr:192.168.2.174 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
Van neted:
inet addr:172.16.0.159 Bcast:172.16.3.255 Mask:255.255.252.0
Egyszerűen rosszul van beállítva a hálózatkezelő. Ezekszerint nincs routered, állítsd DHCP-re (automatikusra) a kapcsolatot. (rendszer/beállítások/hálózat)
Atis dolog:
1. írja mi a baj... nincs abban a könyvtárban a script ahol kiadod a parancsot. Ez windowson sem működne:)
2. Először a zárt meghajtót engedélyezd a beállítások/admin/zárt.. menüben és ha az NEM működik, CSAK AKKOR tedd fel a hivatalos drivert (amit a scriptem telepít) A hivatalos Catalyst még nem támogatja az 1.6-os Xorg-ot, míg az Ubuntus zárt igen. Minden működik azzal is, annak is a CCC az alapja. -
#2947 - Wubi nélkül is van olyan könnyű a telepítése mint a win-é, viszont wubi virtuális particióra pakol, ami nem jó, max tesztelésre.
- 7.04 az 2007 áprilisi verzió, amit nem támogat már semmi és senki.
- error 17 egy grub hibaüzenet, a fájlrendszerrel van baja. Valószínűleg nem MBR-be tetted a boot managert.
- 8.10 vagy 9.04-et használj és ne wubival hanem normálisan (CD.ről bootolva), vagy ha nem akarod akkor vmware/virtualbox-al. Wubi baromság-hülyeség-nemjódolog -
#2946 Megprobáltam én is ezt a linuxot,föleg hogy van ez a wubi féle okoság.
Weblapjarol lekaptam, az else indult,de 7.04es elindult felis rakta fél ora alatt azt a 10 gigát amire helyet kért,külön particiot is kapott ha lúd legyen kövér.
Ujraindult,és kiválasztva ubuntut xp helyett, error 17 :(
Igaz csak annyit irtak róla ittott hogy ezzel tényleg egyszerü a linux telepitése,arról szó se volt hogy inditani is egyszerü. -
Zénó13 #2945 Az Atis dolog valamiért nem akar működni:??????
ifconfig ha van net:eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:17:a4:cf:fe:b1
inet addr:172.16.0.159 Bcast:172.16.3.255 Mask:255.255.252.0
inet6 addr: fe80::217:a4ff:fecf:feb1/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:100319 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:10179 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:18202571 (18.2 MB) TX bytes:2065205 (2.0 MB)
Interrupt:23
Köszi ;) -
#2944 Ati: bannerben a scripts menü alatt van egy CCC installer script amit direkt erre írtam, viszont az ubuntus zárt meghajtó (rendszer/admin/zárt meghajtók, pipa) is teljesen elég egyelőre, főleg hogy az új Xorg-ot még nem nagyn támogatja a hivatalos Ati driver.
Nettel kapcs, jónak tűnik minden, ha a routered a 192.168.2.x címen figyel...
Nézd meg hogy ifconfig mit ír mikor még nincs netkapcsolat és utána mikor már van. A különbségből rájöhetünk mi a gond.
-
Zénó13 #2943 hello
Szóval Ati Radeon x1150 lenne a kártya a catalystot nem tudtam feltenni így nem teljes hozhatok ki mindent a kártyából pl: nincs 3D gyorsítás de utána néztem: Ubuntu 9.04 - ATI
A másik dolognál nem tudom mi lehet a gond: eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:17:a4:cf:fe:b1
inet addr:192.168.2.174 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::217:a4ff:fecf:feb1/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:383 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:32 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:42136 (42.1 KB) TX bytes:5129 (5.1 KB)
Interrupt:23
Köszi :) -
Thanatos #2942 én mostanában Sabayon linux-al szemezgetek kicsit, bár nem sok idő/energia van perill a legozásra linuxal, de ha jól vettem ki keresgéléseim során valahol debian és Arch között helyezkedik el félúton :) -
#2941 Durván ízlés kérdése:) Ha belegondolsz bármelyik linuxból azt csinálsz ami jól esik. Natúr debian netinstallból összerakom neked az ubuntut, igaz napok munkája alatt.
Linuxmint gyakorlatilag egy ubuntu, csak más alapértelmezett alkalmazásokkal és dizájnnal.
Hardkór linuxosoknak én most az ArchLinuxot ajánlom, saját csomagkezelő, saját logika, 12mp-es bootidő ext3-on és mindent utólag fordít az adott hardverre/kernelre, nem előre konfigurált csomagjai vannak, ami által minden program 100x gyorsabb.
De LinuxMint-et felesleges Ubuntuval összehasonlítani, hiszen az egy Moddolt Ubi:) -
Thanatos #2940 hát azért szvsz ez az x jobb mint y téma a linux világában még szubjektivabb és ízlés szerintibb mint amugy... :P -
#2939 Sziasztok !
Linux Mint 7 “Gloria” released!
A 6-os (felicia) jobb volt mint a sima ubuntu ...
Próbálta már valaki ezt az újat ?
-
#2938 Szükségünk lenne pár infóra:
- videókártya tipus
- ifconfig -a kimenetére
Asszem egyelőre ennyi elég. -
Zénó13 #2937 Hello!
Már 3 napja Ubuntut használok hát ööö... nem mostanában fogok windowst telepítgetni :) Ami kicsit zavar hogy a videókártyámhoz nincs rendes driver de gondolom ez csak idő kérdése.
A problémám ami miatt elsősorban írok hogy indításkor valamiért nem kapcsolódik automatikusan a vezetékes hálózatra (pedig be van pipálva) mindig rá kell kattintanom az "automatikus ethernetre" és csak után van net?! Ez miért van?
Előre is köszi a segítséget! Z -
#2936 Fórumok szerint a jelenlegi verzió nem megy 9.04-en. Várni kell új kiadásra. -
cash888 #2935 aktiváltam a videokártyát, de most meg ezt a hibaüzenetet kapom indításkor:
*** Starting GLX Subsystem ***
GLRenderSystem::_createRenderWindow "FreeOrion v0.3.12 [Rev 2918]", 1024x768 windowed miscParams: FSAA=0 displayFrequency=60 MHz gamma= vsync=No
./freeorion: symbol lookup error: /usr/lib/libX11.so.6: undefined symbol: xcb_writev
-
cash888 #2934 ha valaki majd lenne olyan kedves és segítene ebben, mert az egy dolog, hogy a Windows-os játékok nem futnak, de hogy még egy nyílt forráskódú sem, az már kicsit nevetséges... :S -
cash888 #2933 viszont a Freeorion indításakor ezt a hibát írja ki:
GLRenderSystem::_createRenderWindow "FreeOrion v0.3.12 [Rev 2918]", 1024x768 windowed miscParams: FSAA= displayFrequency=60 MHz gamma= vsync=
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Segmentation fault
Valaki tud segíteni, hogy végre elinduljon? -
cash888 #2932 de ami miatt az Ubuntu sokkal jobb, mint a Windows, hogy kijavítja az általam elrontott hibát bootolás előtt és már újból itt vagyok! :P -
cash888 #2931 úgy látszik, hiba volt buherálni a rendszert, mert nem akar grafikus felületen beengedni :P
-
cash888 #2930 feldobtam a legfrissebb ATI-drivert, de a Freeorion csak hibát ír ki induláskor:
GLRenderSystem::_createRenderWindow "FreeOrion v0.3.12 [Rev 2918]", 1024x768 windowed miscParams: FSAA=0 displayFrequency=75 MHz gamma= vsync=No
./freeorion: symbol lookup error: /usr/lib/libX11.so.6: undefined symbol: xcb_writev
Mi lehet a gond?
-
#2929 lál, good
nemsoká én is kisilabizálom remélhetőleg :D:D -
#2928 Ubuntusztájl:) -
#2927 aziggen, micsoda design. -
#2926 Az NTFS fajlrendszeru particiokat cserelheto lemezkent ismeri fel, emiatt nem kell aggodni :] -
Zénó13 #2925 Hello
Köszi a segítséget, úgy járok el ahogy írtátok olvasgatok és guglizok :)
Viszont azóta meg is van az első problémám amire eddig nem a google volt az orvosság:
Szóval volt egy C és egy D particióm még XP alatt, a "C-n van az ubuntu" a D pedig tele van egyetemi dolgokkal meg zenével. A gond a képen is látható illetve hogy a D-t mint cserélhető lemezt ismeri fel, ha jól sejtem én hibáztam a telepítésnél...
Légyszi segítsetek! Kösziii -
#2924 Nekem a suliban tanították tavaly, én is szerettem, pl írtam benne egy ircbotot.
Vigyázz, mert könnyű vele olvashatatlan kódot írni.