Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hogy lehetne megoldani? vagy Wubi val telepítsem?
Minden OS root/admin jelszavát 5 perc megváltoztatni, ha ott ülsz az adott gép elõtt.
[merlinw.org]
Gondolom, ha titkosított a fájlrendszer, akkor már más a helyzet. (encfs pl)
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Talán annyi ha ellopják laikusok akkor nem tudnak azonnal hozzáférni, hanem csak 10 perc gúglizás után 😊
[merlinw.org]
Esélytelen ezt feltörni? Vagy kimenteni a Chromiumból a bookmarkokat?
Szoval felraktam a Linux Mint 15-ot,minden szep,minden jo de van 1 nagy problemam. Van egy Logitech QuickCam Sphere AF webkameram,amit tokeletesen felismer a gep. Na most en ennek a kameranak a mikrofonjat szeretnem hasznalni Skype hasznalatakor,viszont a hang furcsamod pattog. 1 masodpercenkent lehet hallani egy kattogast ami nagyon zavaro. Eloszor azt hittem,hogy csak a skype bugos,de aztan felraktam az Audacity-t es az ott felvett hangon is lehet hallani a pattogast.
Elkezdtem bujni a forumokat,es arra jutottam hogy fel kell raknom az ALSA audio packot. (ugynezki nem en vagyok az egyetlen ilyen szerencsetlen 😄) Ez meg is tortent,minden rendben vele de a pattogas maradt. A mikrofont stereorol atraktam mono-ra,sample rate 44100-rol 44800-ra valtozott. Terminalban is megcsinaltam amit irtak ubuntu forumokon de semmi.
Haveromat is atcsabitottam Linuxra,nala is egy USB-s Logitech kamera van es nala minden rendben,pattogo hangnak meg csak nyoma sincs. Windows alatt az en kameram is frankon mukodott.
Imadom a rendszert,kezdem belakni es ezen kivul minden tokeletesen mukodik de ez egy olyan hiba amit hosszu tavon nem fogok tudni elviselni. Van barmi otletetek,hogy mit probaljak meg ki?
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Tesztelgetem a rendszert,tetszik is de 10 év Windows fanboyság után elég gyötrelmesen haladok. 😄
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Jelentem,Ubuntu 12.04 LTS user lettem! \o/
Tetszik a rendszer így pár óra használat után,de van egy nagy gondom. Nem találok hangkártya drivert. VIA VT1708S hangkártyám van. Google-ban már kerestem rengeteget,1-et talaltam ami elvileg jó,az viszont vagy rossz vagy egyszerûen én ahhoz hülye vagyok 😄
Van valami jó tanács,hogy hol keressek drivereket?
Paff...mûködik. Beszarok 😄DD
A következõt szeretném kivitelezni, elindítok bas scriptel egy folyamatot, és azt szeretném elérni, hogy addig ne lehessen mégegyszer elindítani a folyamatot, ameddig le nem futott.
Olyanra gondoltam, hogy a pid-et kinyerni, kiirni egy file-ba, futtatásnál ellenõrizni, hogy van-e folyamat ilyen pid-el, ha van akkor nem engedni lefutni.
Ez így kivitelezhetõ?
windows alól szenvedtem Unibootin nem volt jó de az unetbootin megoldotta. sajnos ettõl még egy 2005 ös alaplappal szerelt gépen nem bootolt be pendrive-ról, hiába választottuk azt a boot opciót, csak villogott a kurzor és nem történt semmi. azóta a kérdéses gépre egy Lubuntu települt CD rõl és megelégedve használják 😊
Gui nem nagyon van hozzá, tehát konfig túrkálós cucc, viszont okos és 100%-ig testreszabható.
[merlinw.org]
cat xubuntu-13.04-desktop-i386.iso > /dev/sdX
vagy inkább:
dd if=xubuntu-13.04-desktop-i386.iso of=/dev/sdX
sdX helyére értelemszerûen a pendrive helye kell (kideríted fdisk-kel: sudo fdisk -l)
sdb lesz szerintem, de NE partíciót adj meg neki, hanem magát az eszközt, pl.: /dev/sdb és NEM /dev/sdb1
Ezután 3-4x, pár másodperces várakozással közöttük:
sync
ez kiírja azt, ami esetleg a bufferben maradt, ezután lehúzhatod a pendriveot, mert nincs mit umount-olni
Ha a cat, vagy dd parancs futtatása jelszót kér, akkor elõtte sudo su, mert a sudo cat... vagy sudo dd... nekem nem mûködik már kb. a 12.10 óta.
Összefoglalva én így szoktam:
sudo su
dd if=xubuntu-13.04-desktop-i386.iso of=/dev/sdb
sync
sync
sync
Ezután, hogy hogy akarod a pendriveot használni, hogy megmaradjon rajta amit elmentesz live rendszer alatt (fájlokat, mert a beállításokat elmenteni már végképp ötletem sincs), nem tudom hogy kell, én csak telepítésre használom így, de szerintem akkor úgy kell, hogy amikor cat/dd-vel kiírod az iso fájlt az eszközre, akkor (sync után) azután gparted-del a maradék helyen csinálsz egy partíciót. Ha pedig így nem bootolna be a telepítõ, akkor az elsõ partícióra (amin a telepítõ van) lehet, hogy be kell állítani a boot flag-et. Ez csak tipp.
Lehet,hogy már mások kérdezték és az is lehet,hogy hülyeség .. de enegem érdekelne,hogy mivel lehet megcsinálni azt,hogy az asztal háttérképre iródjon a dátum és az idõ?
PL:
http://3.bp.blogspot.com/-hdjJLeKo_nE/Uc37CYDPMxI/AAAAAAAADuc/ZZJq2l8elx0/s1000/indicator-synapse-2.jpg
Köszi elõre is!
Üdv: Joe
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
persze a zárolás sem mûködött
gyûlölöm ezt a rendszert
hiába állítom be a képernyõ zárolását pát percre, nem zárolódik sosem... mi lehet a gond?
kössz
Gondolom azt nem lehet kiküszöbölni, hogy a Win8-as gép kijelentkezik mindig távelérésnél.
kérdés!
van két szoba, egy Windows 8-as asztali gép és egy Ubuntus 13-as laptop, az Ubuntuson fent van a Remmina távoli asztali kliens.
Az asztali gép netet egy Linksys WRT54GL routerbõl kap vezetékesen, míg a laptop vezeték nélkül.
A Remmina klienssel szeretném elérni a Windowsos asztali gépem, meg kell adni egy IP címet, meg egy jelszavat. Gondolom a jelszó a router jelszava (gondolom ugyanaz a jelszó, amit akkor is be kell írnom mikor egy vezeték nélküli eszközzel akarok csatlakozni). Az IP cím nem tudom mi lehet, van a gépnek egyéni címe, amit a router kioszt, vagy mi? Beírtam Windows alatt commadnerbe hogy ipconfig, ott találtam pár számsort.
Ha el tudnám érni a laptopról az asztali gépem is, könnyebb lenne a munkám (nem kéne átfutkosni állandóan a szobák közt)
kössz
neten találtam valami leírást, amivel terminalból lehet kényszeríteni a 13-as frissítést, de ott valami ALHPHA verzióról hadovált, így nem tettem fel
[merlinw.org]
nem tudjátok miért lett 700 megától nagyobb a release? 😄 nem figyeltem már tegnap megvettem a cd-t de úgy néz ki mehetek dvd-ért 😊
Illetve ezt sem szabad átugrani: #10358 (Ezek alapján 64bi-et ajánlom, mert gyakorlatilag mindenhol gyorsabb a tesztben)
Sebességbeli különbségek vannak a 64bites rendszer javára, de szerintem elsõ körben elég a 32bit is.
pár kérdésem lenne, HD5xxx radeon széria megoldott már driverileg igaz? 64bit még mindig nem ajánlatos? mert van 4gb ram és 1gb grafikus ugye jó lenne a 64 bit, de egyszer kipróbáltam és úgy volt a 32 bites ubuntu tényleg jobban muzsikált. remélem változott már az évek alatt a helyzet, mióta nem volt az erõsebb gépemen ubuntu.
http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
sudo apt-get install lilo
sudo lilo -M /dev/sda mbr
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Egyébként kali linux megy a helyére. Ha azt felteszem, ott a grub majd látja a win7-et?
A rendszert a grub indítja. Ha win alól én most törlöm az ubuntu és a chace partíciókat, akkor ha jólgondolom nem fog bootolni a rendszer, mert nincs grub.
Hogy tudom megoldani, hogy induljon rendesen a win7 a törlés után?
terminálból:
$ sudo rm -rf /var/lib/apt/lists/*
$ sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Nem vagyok egy Linux-guru, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Az lenne a problémám, hogy minden indításnál kiírja az ubuntu, hogy Rendszerprogram hiba történt és csak bezárni tudom + esetleg hibajelentést küldeni. Majd felül az értesítéseknél a következõt írja:
Hiba történt, a hiba okának kiderítéséhez futtassa a csomagkezelõt a helyi menübõl vagy az apt-get parancsot a terminálban. A hibaüzenet: "Hiba a gyorsítótár megnyitásakor (E:Encountered a section with no Package:header, E😛roblem with Mergelist/var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_precise-backports_universe_binary-i386_Packages, E:The package lists or status file could not be parsed or opened.)". Ez általában azt jelenti, hogy a telepített csomagjainak teljesítetlen függõségei vannak.
Én ebbõl kb. egy kukkot sem értek. Mit kellene csinálnom? (Az op. rendszer verziója Ubuntu 12.04 LTS.) Elõre is köszönöm a segítséget.
http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png