Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ha szeretsz sokat mókázgatni, akkor gentoo is jó lehet. Kis (sok) gányolással nagyon jó kis disztró szervernek.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Xubuntu?
Lubuntu?
Nem ismerem ezeket csak hallottam róluk.
[merlinw.org]
Bátran ajánlom a fenti hármat, felhasználási területtõl függõen. Ha a teljesítmény számít igazán akkor pedig Unix, pl OpenBSD vagy Slackware.
[merlinw.org]
Szerverre Fedora, Centos, Red Hat vagy mit ajánlatok?
Van egy régi 32 bites gépem szívesen hackelném kicsit 😊
Most úgy néz ki ez az egész, hogy:
PVE interfaces tartalma (ezen leírás alapján)
A szerver pedig, amin a webszerver fut és nem érem el IP alapján, megkapta a 10.99.0.1-es external címet, illetve a 172.16.0.1 local címet.
Nem tudom, mennyire érthetõ ez így, néha már én is kezdem elveszíteni a fonalat, de mint korábban írtam, nem létfontosságú, mert ha domain lesz, ez a probléma megszûnik.
Ha nem, akkor a VM oldalán lesz valami szerintem. Nehéz ezt így vakon😊
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Egy érdekes problémával fordulnék hozzátok. Adott egy ProxmoxVE virtualizációs szerver, ami alatt fut egy tartományvezérlõ, illetve egy Ubuntu szerver. Mivel csak egy publikus IP áll rendelkezésemre, így azt a Proxmox kapta meg, hogy otthonról is elérjem az adminisztrációs felületét, a másik két szerverre pedig iptables-el irányítottam át portokat, többek közt a 80-asat is. Kívülrõl ez mûködik is tökéletesen, viszont belsõ hálózatból a nyitott portokon a publikus IP-n keresztül nem lehet elérni a szervereket. Van-e erre valami értelmesebb, kevésbé barkács megoldás?
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
[merlinw.org]
A lenti paraméterekre keress rá egyenként, ha kíváncsi vagy mire jók. A lenti - 10Mbit-es korlátozás - példa elvileg mûködik ha eth0 a használt interface-ed (ha nem az (ifconfig -a), akkor átírod), illetve ha beírod a jelzett helyre az uid (id -u USERNAME).
Ha konkrét kérdésed van, akkor kérdezz. A felhasználóbarát megoldásokat "sajnos" nem ismerem és nem is igen szeretem hálózat terén. Többnyire csak akadályoznak.
Vagy ha mégis más utat választanál, ahogy nézem van jó pár megoldás, keress rá a "bandwidth control" kifejezésre. Konkrét kérdés esetén azokban is tudok segíteni.
[merlinw.org]
tc qdisc add dev eth0 root handle 1:0 htb
tc class add dev eth0 parent 1:0 classid 1:1 htb rate 10Mbit ceil 10Mbit prio 1
iptables -t mangle -A POSTROUTING -o eth0 -p tcp -m owner --uid-owner <ide írd a felhasználó uid-t> -j CLASSIFY --set-class 1:1
További funkciókhoz használd a szokásos "man tc"-t.
Itt van egy script is, amivel tudsz játszani.
[merlinw.org]
És mielõtt megkérdezné valaki, valamiért ez volt régebben egyik tárgynál a kiadott jegyzõkönyv sablon + a kötelezõ beadandó formátum, mondjuk azóta hálistennek bõvült. (LaTeX, odt, docx, doc, rtf)
Office-t wine-al tudsz telepíteni. Nézd meg a wine weboldalát, melyik fut gond nélkül. A 2013 tuti nem fog, de asszem a 2010 az megy. Mondjuk Libre mindent tud, amit az MS.
Azt szoktam mondani, ha valakinek olyan dologra van szüksége az MS Office-ból ami nincs a Libre-ben, az telepítsen Windows-t, mert arra a munkakörnyezetre van szüksége.
Ez olyan, mikor az emberek Photoshop-ot telepítenek Linux-ra. Vagy Total Commander-t. Miért használnak Linuxot?😊
[merlinw.org]
Adott egy Asus K55 laptop amiben van egy A8-4500M proci amiben van egy 7640G IGP plusz van mellette egy 7470M.
Winfos alatt is voltak gondok a váltással a két kártya között, pl az alap mahjong is lefagyott párszor mire rájöttem, hogy mi baja van. Ezért érdekelne hogy ubi alatt ez hogy mûködik, vagy esetleg ha ubi nem jó akkor tudtok-e másik disztrót ajánlani. Most halt le a win7 teljesen rajta, olyan mintha be lennének ragadva a kurzor billek, pedig nincsenek, gondolom valami jó kis vírus....
A másik kérdésem, hogy MS Office 2010/2013 felrakható-e valami mókolással vagy marad a virtual box?
Valóban az volt a probléma ! Most már ok! Köszönöm!
Üdv!
[merlinw.org]
Telepítettem a ubuntu 12.04-et. Szeretnék segítséget kérni!? Beállítok háttérképet,de a következõ induláskor már nem a beállított kép fogad! Valaki már esetleg találkozott hasonló problémával? Köszi!
Ez a desktopot adja be, nem tudom hogy eepc-re is jó-e, nekem laptopon tökéletesen megy.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Ami kell róla adat azt mentsd le pendrivera vagy töltsd fel googledrive,...stb. tárhelyre és csinálj egy teljesen szûz telepítést.
Viszont ez a Xubuntu miben másabb mint a sima? 12.04 et telepíteném ebbõl is ha lehetséges.
Újabb ubuntu telepítésnél van opció a fileok megtartására? Lehet sok hülyeséget kérdezek, de elnézést.
Gyárilag Ubuntu volt rajta, Linuxhoz totál láma vagyok Xubuntu-t hol találom vagy mi is ez pontosan? Még hálásabb lennék mint elõbb. Köszi eddigieket is. <#worship>#worship>
[merlinw.org]
de remélem válaszoltok most hogy így újra írtam, sajnos nem lesz nálam sokat a kis gép ezért jó lenne egy hozzá értõ válasza- ezer hála.<#worship>#worship>