11431
Ubuntu Linux
-
#10709 Már nem támogatott az ffmpeg-nek, helyette libav nevű fork van. Telepítsd a libav-tools csomagot.
Ha mégis ragaszkodsz a régihez, itt egy PPA
Ubuntu Questions forrás -
#10708 Próbáld meg aptitude-dal, az általában nekem feloldja ezeket vagy néha bejön, ha egyenként feltelepíted amiket kér :D
Esetleg innen töltsd le (bár, ha függőség van szinte biztos nem lesz jó) -
Blum #10707 ffmpeg-et csak en nem tudom telepiteni 14.04-re vagy csak a beta miatt nem megy?
-
Blum #10706 Na,terminalbol sikerult megoldani a dolgot csak kellett neki egy restart. -
Blum #10705 Akkor ugy kerdezem,hogy hol vannak raktarozva ezek a parancsikonok? :D -
#10704 F2 mint Windows-ban. -
Blum #10703 Hogy a villamba nevezek at egy ikont ami kivan rakva oldalra? :D
Mert. pl Blender igy nez ki: "Blender 2.70+2.70+git201404112155,e2cbfb7"
De a tobbit is szeretnem atnevezni. -
#10702 Elvileg végleges. Mondjuk engem sosem zavart. Igaz sokat használok OSX-et így hozzászoktam. Egyébként valami hekk úgyis lesz hozzá. -
Blum #10701 Pfff....szoval felraktam a 14.04 Betat,mert a Xubi XFCE-vel nem jottem ki jol.
Megakartam azt csinalni,mint amit 12.04-nel is,hogy atrakom a min-max-close gombokat jobb oldalra es olvasom,hogy ezt a 14.04-ben mar kilottek mondvan,hogy a Unity igy meg ugy...
Ez most komoly? Vagy ez csak valami Beta sajatossag es a Finalban mar javitjak...UGYE?! :O -
#10700 A két kiadás bitre ugyanaz, a studio-ban vannak előretelepített cuccok. Tehát nem tudom. Nálam a 12.04 beton stabil volt mindig, és a 14.04-el sem volt még különösebb problémám.
A kérdés persze, hogy mi fagy le? A kernbel, a Gnome, vagy valamelyik 3rd party alkalmazás? Mert utóbbihoz semmi köze az Ubuntunak. -
soundsonic #10699 Haló! Az lenne a kérdésem, hogy az mitől lehet, hogy az ubuntu studio stabilabb a gépemen mint a sima ubuntu? (Gépem: i72600, gigabyte z77d3h, 1tb winyó, 8gb ddr3 1333 ram ésnvidia gtx 660 2GB) A sima ubuntu időnként lefagy, lassan válaszol stb. -
#10698 Nekem akkor volt hasonló mikor ezzel mokkoltam, marha egyszerűen csinál gifeket videóból. -
Mikor anno elkezdtem Linuxot használni én is élveztem ezeket:) -
Blum #10696 Fu,ez az ffmpeg+mplayer kombo uber nagy kiralysag.
Ez biztos csak az en perverziom de rohadt nagy kiralynak erzem magam,hogy kepes vagyok terminalbol medialejatszot futtatni es vezerelni a hangsavokat :DD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#10695 Nem kell semmi. Lemez betesz, next, next, üres partició kiválaszt, next, next, reboot, kész. -
Mixe3y #10694 tudtok esetleg valami faja leírást ubuntu 14.04 telepítésről windows 8.1 mellé (dual boot, ugyanarra a lemezre, külön partícióra, a win már telepített) -
Blum #10693 Azt hittem valami mukodesbeli gond van vele de akkor megnyugodtam...ez engem annyira nem tud erdekelni. :) -
Garfield #10692 Jó, oké, lehet használni tényleg, csak engem halálra idegesít, hogy bruttó százakárhány mega a Skype 64 bit alatt a 32 bites könyvtárak miatt. -
Blum #10691 Hasznalok Skype-ot most 64bit alatt is de latszolag semmi gond nincs vele. :O -
Garfield #10690 Ha normál, asztali dolgokat használsz ÉS nem használsz Skype-ot, akkor nyugodtan. Ha használnál asztali Vibert, akkor viszont kifejezetten ajánlott, lévén csak 64 bites verzió van belőle jelenleg. -
#10689 Persze, ha lehet érdemes azt használni, nem csak a ram méret miatt. (bár néha lehet gubanc, de akkor is fel tudod rakni a 32 bites verziót az adott programból) -
Blum #10688 Most jut eszembe...
64bit kell nekem egyaltalan? Jo oreg C2D konfig,4GB RAM-mal es 1GB VGA-val. -
Blum #10687 Erdekes a dolog,koszi!
Ha egyszer lesz SSD-m meg turelmem akkor kirpobalom a dolgot.
Szisza: ez logikus lenne de tenyleg kegyetlen sokszor taknyoltam szet a rendszert,ugyhogy egy friss telepites mindenkepp kell,hogy teljes legyen az elmeny :D
Kornyezetet meg persze,hogy feltudnam rakni de miert szerencsetlenkednek vele ha a default Xubuntu nekem tokeletes? :P -
#10686 Utólag le tudod Őket törölgetni, illetve szerintem a Xubuntu környezetét / wm-ét is fel tudod rakni sima Ubuntu alá. -
#10685 több néven is elérheted őket anélkül hogy másolatot készítenél róluk, a symlinkelt fájlok/könyvtárak ugyanúgy viselkednek, mintha fizikailag ott lennének (jogok, attribútumok, elérések, stb). Esetedben, ha kevés a hely a home-ban, létrehozol egy könyvtárat az /usr/share vagy /opt -ban, azt linkeled a home-ba magadnak és a rendszer úgy fog viselkedni, mintha valóban ott lennének. Én pl Windows-on is használom az mklink-et, ezzel tehermentesítve az SSD-t.
A Linux fájlrendszer alapját képezi, nézz csak bele a /usr/lib könyvtárba terminal + mc-vel:) -
Blum #10684 Boff....eleg sulyos anyag :)
Nagyjabol ertem a dolgot mostmar EZ alapjan de meg mindig nem ertem,hogy nekem mint mezei usernek ez miert lenne jo? :D -
#10683 Annál kicsit több:) -
Blum #10682 Probaltam azt is de az nem tetszett.
Szep meg gyors meg minden de nem all kezre. :) -
Blum #10681 Ez a symlink miert is lenne jo nekem?
Par perc kereses utan annyit olloztam ossze,hogy egy masik fajl eleresi utvonalat tartalmazza (kvazi parancsikonok??) -
#10680 elementary os-t is ajánlom megtekintésre, az még szebb :) -
Blum #10679 Kozben targytalan lett. Beszelgettem ircen par regi Linuxos kollegaval es rabeszeltek,hogy probaljam ki LiveCD-n a Xubuntut.
Beleszerettem :)
Ugyhogy majd abbol fog felmenni a 14.04,addig meg elvagyok Ubival. Amugy is teljesen ujra kell huznom,mert kezdo userkent felkerult jopar olyan csomag,amit nem is hasznalok....a terminalban vegzett kontarkodasrol mar nem is beszelve.
Nincs amugy semmi bajom Unity-vel de a Xubuntu sokkal kozelebb all hozzam. -
#10678 Telepítsd a Windows-os drivert ndiswrapper-el (sudo apt-get install ndiswrapper)
-
#10677 Általában igen, de a 14.04 már alpha állapotában is igen (meglepően) stabil volt. Jelenleg is azt használom laposon. (Desktop-on ami dolgozom még 12.04 van, biztos ami biztos:)) -
Igen, a partíciótáblád megfelelő desktopra. A root ugyan kicsit nagy, de ha később kevés lenne a 70GB home, akkor csinálhatsz symlink-elt könyvtárakat a /usr/share-be vagy az /opt-ba. -
#10675 Igen igen és igen:) Persze, ha feláldozható mennyiségű beállítások, PPA-k tömege és program van a masinán, érdemes tisztán telepíteni. (PPA-k - nem hivatalos csomagok - bekavarhatnak néha) -
Blum #10674 14.04-et ugy lesz erdemes felrakni,mint az uj Windowsokat? Marmint megjelenes utan varni 1-2 hetet amig a fatalis bugokat javitjak vagy itt nem kell ettol tartani? :) -
#10673 ja és 13.10-es verziót tettem fel. -
#10672 Áhh végre egy topik... hú sziasztok skacok valaki tudna segíteni Lubuntuval kapcsolatban? Gondolom az Ubuntu is ugyanaz vagy hasonló, nekem az lenne a gondom Hogy a Chili Green NEO No1 netbookomra rátettem és a wifi nem érzékeli... Az Acer Aspire One netbookomra is rátettem ott műxik rendesen.... -
Miguel125 #10671 Root lehetne kicsit kisebb, home nagyobb, 4gb mellé szerintem felesleges a swap. Én manjaronak csináltam 15Gb root partíciót es teljesen belakva foglal belőle 5-öt. -
slycoop #10670 tudnátok egy jó leírást mondani ahhoz hogy rhytmbox-ban hogy lehet lejátszási listát szerkeszteni? Mert valahogy sehogy sem bírok rájönni.