Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kaffein pedig nagyon szep zold kockakat ad nekem. :o
Lehet,hogy a VGA-t nem szereti a Linux? Mert masra mar nem tudok gondolni. Egy szutyok nv GT210 van a gepben,arra boven eleg (lenne),hogy BD-ket nezzek.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
De Kaffeine is lejátsza.
Másik megoldás, hogy átkonvertálod normál MPEG2-re, mencoder megcsinálja neked pár perc alatt.
[merlinw.org]
m2ts fajlokat hogy lehet rendesen lejatszani Linux alatt?
VLC-vel probaltam eloszor. Ahogy megnyitom barmelyik fajlt,megadja magat es szo nelkul kilep. Kis google kereses utan allitottam ezt-azt a programon belul,de a hiba maradt.
Aztan felraktam az mplayert,az mar nem lepett ki es hang is van DE!... kep az nincs. (Ami azert egy koncertnel nem lenne rossz).
Frissitettem a GeForce drivert,megcsinaltam mindent amit talaltam gugliban,ujrahuztam a rendszert is (Linux Mint) de nem akarja az igazsagot.
#10523-ban leirtakat is megcsinaltam.
Valami otlet? Egyszeruen nem akarom elhinni,hogy Linux alatt ezt nem lehet megoldani....
sudo apt-get -y install w32codecs ubuntu-restricted-extras
sudo apt-get -y install libdvdcss2 libdvdnav4 libdvdread4
sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh
Ha mégsem akkor:
sudo ln -s /dev/sr0 /dev/dvd
sudo ln -s /dev/sr0 /dev/scd
[merlinw.org]
ls: /dev/scd* nem érhetõ el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
lrwxrwxrwx 1 root root 3 okt 20 07:28 /dev/cdrom -> sr0
brw-rw----+ 1 root cdrom 11, 0 okt 20 07:28 /dev/sr0
brw-rw----+ 1 root cdrom 11, 1 okt 20 07:28 /dev/sr1
A DVDRead nem tudta megnyitni a(z) „/dev/dvd” lemezt.
A bemenet nem nyitható meg:
A VLC nem képes megnyitni a(z) „dvd:///dev/dvd” MRL-t./ ezt írja ki. Valaki tud valami megoldást ?
[merlinw.org]
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
nálatok megy a Remmina távoli asztali kliens? valamiért nekem tegnap óta nem, tegnap frissítettem a Windows 8.1-re meg az Ubuntu 13.10-re és most nem tudom, hogy a Windows vagy az Ubuntiu a ludas-e.
köszi
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
A Windows-t telepítés végén fogja hozzácsapni a bootmanager-hez. A Windows-os partíciókat a fájlkezelõben (aka saját gép), bal oldalt a meghajtókra kattintva tudod felcsatolni.
[merlinw.org]
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Ha ragaszkodsz a Mint-hez, akkot a korábban már linkelt letöltési oldalon ott az Xfce disztró is.
Érdemes olvasni is nem csak kattintgatni ész nélkül.
Én ilyen vasra Puppy Linuxot telepítenék. Alig 200MB-os rendszer, 64MB memóriaigénnyel. Természetesen minden telepíthetõ rá.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Van itthon egy régebbi laptop, Lenovo IBM Thinkpad T42. Erre szeretnék egy ubuntut felrakni kipróbálás céljából, mert unom a ringyózt. Melyik disztribúciót ajánlanátok kezdõnek, amihez lehetõleg magyar nyelvû leírás is van? Wifi beállítás stb.
Win-en a Forge of empires játékkal szoktam játszogatni. viszont Xubuntun (13.04) nem tudok játszani, mert 11.5-ös flesh player-t kér de csak 11.2-et tudok fel tenni, nem is találtam frissebbet sehol sem, chromon sem indul el ott is 11.5-öst kér.
szerintetek van valami megoldás?
Lubuntu nem tudom fejlõdött-e valamit az elmúlt 2 évben, de az valahogy nagyon rossz volt.
2. NetBookra szerintem a Lubuntu a legjobb, mivel gyorsabb mint az Ubuntu, vagy a Xubuntu és ténylegesen LightWeight.
3. Lubuntu szoftverközpontból telepíted az alábbiakat:
a, böngészõ - chromium, vagy chrome, esetleg firefox
b, média lejátszó - VLC media player (codec packokat innentõl el is felejtheted, nem kell)
c, Kell flash, nem emlékszem, hogy Lubuntu telepít-e, ha nem, akkor Flash player for Firefox (Chromera is ezt kell rakni)
d, Vírusírtó tûzfal nem kell linuxra
e, Office program - Két lehetõséged van, az egyik, hogy Wine telepítése után dobsz egy Microsoft Office-t (nem ajánlom, de mûködik), másik, hogy telepíted szintén a szoftverközpontból a LibreOffice-t (jobb mint az OpenOffice sokkal)
Remélem tudtam segíteni.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Linuxról csak annyit tudok ,hogy ez a neve és semmi több.
Ami érdekelne:
Hogy lehet egy üres HDD-re feltelepíteni nettbokra? (csak pendrive lehetõség van)
Mivel csak filmezésre netezésre lesz használva ilyen böngészõt ajánlotok és milyen media lejátszót rá?
Vannak ilyen focis live stream-ek azokhoz itt is kell falsh meg miegyéb vagy itt másképpen mködik ez? ((Ezeket szoktam nézni)
Vírusírtó/tûzfall kell-e vagy van-e benne alapból?
Szóval egy full kezdõnek aki semmit nem tud a rendszerrel és csak netezni filmezni streamezni akar miként kezdjen hozzá! Office program még érdekelne rá,hogy milyenek vannak.
(Anyukámnak lenne és azért linuxra gondoltam ,mert win 7 nagyon lassú a netbookján)
Next PC upgrade: 2022
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Átálltam ubuntu 13.04-re,a myomtatóm Epson SX-125-s,a nyomtatás tökéletesen mükszik,a scannert is szeretném használni!
Elõre is köszönöm!
Üdv!
A SteamOS pusztán egy újabb disztribúció lesz, amit Valve a saját konzoljához készít.
Cikk
[merlinw.org]
sudo update-grub
A következõ induláskor már ott kell lennie a Windowsnak a választóképernyõn.
[merlinw.org]
help
Nincs kedvem egy linux analfabétának oktatást tartani, hogy kell terminálból futtatni valamit, mert úgyis az lenne a vége, hogy hív, hogy mit csináljon 😄
Win-be meg remélem megtanulta, hogy 2 kattintásra indul valami...
Maradjon ott a kimenet és ne záródjon be a terminál, amiben lefutott. Valahogy úgy, mintha egyenesen terminálból indítanám.