Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az egész csak azért poén mert én még az életbe nem wgeteltem és raktam fel driver kézzel. nvidiam van nekemis és a rendszer simán felrakta automatán ami kellett 😄 csak a zárt meghajtókra kellett kattolnom és telepitette is 😄 és egyszersem "fosta" össze magát a rendszer. szerintem nálad lehet valami user error van.
http://loal.atw.hu
msot épp rendszer újrarakás alatt vagyok
ubuntunak particio megcisnálok, és kvöetkezõ alkalom mikor doanéz ember már a dexen csücsül
midnen megy, hang, video, net, minden
vista: 2 napos drivervadászat és driverbelebuherálás után még midnig szar
sjanos game maitt kelleni fog egy xp, és az csak fél hangyafaszal jobb driverileg mint vista...
szoval nálam mezõnyhosszal nyert az ubuntu "egyszerüség" terén is 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Egy régebbi Gembird 5.1 Surround mikrofonos fejhallgatóm van. Az Ubuntura nem lehet telepíteni, Wine-nal sem. Valami ötlet?
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
AVIRA - \"More than security.\"
[merlinw.org]
Most gondoltam kipróbálom ezt a disztrót.
Letöltöttem ( 64 bites, dvd ), feltettem.Minden flottul mûködik.
Frissítettem a csomagokat, feltettem az ajánlott nVidia drivert és most örülök a fejemnek mert tökéletes.Netezésre, erre-arra és néhány játékra ( http://www.playdeb.net/available_games.html ) ezt fogom használni.A maradékra ( Lock On, Falcon4 ) marad a windóz.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Mert XP-n elég lassú igaz ramot most rakok még bele!!!lehet én gépemen is kiköt 1 ubuntu veszteni nemveszthetek..irc ilyenek megvanak ugye ?COD szériával hogy áll vagyis futhatható ubuntun ?Válaszokat elõre is köszönöm
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
>> wget http://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86/173.14.12/NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.run
>> chmod +x NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.run
>> ./NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.run
>> reboot
Ennyi.
Nem olyan varázslat a linux, egyszerûen csak meg kell tanulni hsználni, mint mindent. A fél internet linuxos dokumentációkkal, leírásokkal van tele abszolut kezdõktõl a haladókig.
Ha lusta vagy ne linuxozz.
Ha sokat játszol mai játékokkal ne linuxozz.
Ha együtt tudsz élni a tûzfalakkal, vírusokkal, spyware-ekkel, és egyéb jóságokkal ne linuxozz.
Ha elfogadod, hogy rá kell áldoznod egy rendszerre az erõforrásaidnak 25%-át ne linuxozz.
Ha pénzt akarsz kiadni egy OS-ért és a programokért ne linuxozz.
Ha nem érdekel mit mûvelnek az alkalmazások a háttérben, szereted a zárt forráskódú programokat, sosem szeretnéd testre szabni õet, ne linuxozz.
Ha nem akarod biztonságban érezni magad és az adataidat, ne linuxozz.
Ha nem szeretnéd kihasználni a maximális inter és intranetes sávszélességedet ne linuxozz.
Ez ilyen egyszerû😊
[merlinw.org]
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
Majd a munkahelyeden is az elsõ rossz dologra (vagy ha nem sikerül valami amit a fõnök mond) hagyd abba a munkát ás mond fel.
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
( Mielõtt nekem esne valaki - nem bántom én a linuxot - használtam is elég sokat - de már nincsenek exibicionista hajlamaim. Egyedül csak az Amarok hiányzik )
[merlinw.org]
http://loal.atw.hu
Alapvetoen kevesbe eroforrasigenyes az Ubuntu, mint a Windows, de azert egy nagyon gyenge gepen peldaul nem kell a compizt eroltetni 😄
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
igen
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
+másik kérdésem menyire ramigényes az ubuntu kevesebb rammal beéri mint az XP ??
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
Köszi mindent!
Esetleg linux alá tudnátok valamilyen viruskeresõt ajánlani?
Windows alatt most nod32 van, de csak azért nod, mert ismerõsöm megvásárolta, és ideadta nekem is a kódját.Mind1...
SZal most akkor a linux-ot is megfertõzhetik a windows os virusok?
THX!
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
- Feodora csak egy linux disztribúció a sok közül.
- Feodora Redhat alapú, nem debian.
- Linuxnak 256MB memória felett bõven elég 1GB swap terület, abból is max pár MB-ot fog használni.
- Ez itt az Ububtu linux topikja, a Linux fórum itt van
Leírást találsz:
- google linux alapok kulcsszó alatt
- visszaolvasol ebben és a Linux topikban
- legjobb választás a könyvesbolt. Jó tankönyvre nem sajnáljuk a pénzt.
[merlinw.org]
www.hup.hu -n található Unix történelem nem rossz iromány, érdemes elolvasni, ha érdekel az ilyesmi akkor tetszeni fog, az egész linux dolog kialakulásáról van benne szó.
A www.distrowatch.org -on pedig a különbözõ disztribúciók leírásai vannak, mindig frissülnek, lehet rájuk keresni, van toplista meg ilyenek.
A www.szabilinux.hu -n pedig sok doksi van, hasznosak, de némelyik elég régi.
A Fedorát még nem próbáltam, AZ ubuntu pedig a debian egyik forkja. www.ubuntu.hu tessék olvasgatni, ott is van sok érdekes dolog.
A fedora 8-as a legujabb linux? A debian továbbfejlesztése?
Vagy mi? vagy hogyan vannak ezek, az ubuntu egy külön linux tipus? 😄
THX
köszi
Látom, hogy sokat tudsz, értesz a linux-hoz.
Tudsz valamilyen infót adni, hogy honnan tudnék többet megtanulni róla?
Esetleg nincs valamilyen digitális könyved ?
THX
A swap arra kell, hogy a memória az általa éppen nem használt területeinek a tartalmát ráírja. Ha például hibernálod a gépet, akkor az egész tartalmát kiírja, ezért kell legalább akkor swap mint amekkora a memória. Lehet nagyobb, de nem sok értelme van. Érdemes úgy megválasztani a swap helyét, hogy ha esetleg bõvíted a memóriát, akkor tudd hova növelni a swapot is.
Köszi
Egyébként mit gondolsz a Kiwi linuxról? és mire kell a swap partició?
SEgítséget kérnék, linuxot fogok telepíteni most elõször.
Kiwi linux-ot.
Kérdésem az lenne, hogy a linux swap partíciónak ugyanakkorának kell lennie, mint amekkora ram van a gép-ben?
Nekem 512 ddr megabájt ramom van, azaz akkor a linux swap partíciónak 512 megabájtosnak kell lennie?
Elõre is köszi szépen.
Üdv.,
Ami igazán hiányzik, az a túl sok csicsa. Le kéne nyúlni Vista kinézetét, úgy, ahogy van, és kicsit mégjobbá varázsolni, hogy ez legyen a Linux Vista
vista mellé telepitettem ubuntut, es amikor elinditom a gepet, ugye kivalaszthatom, milyen oprendszert akarok inditani. es aprosag, de szeretnem, ha a vista lenne az alapertelmezett oprendszerem, azt hasznalom tobbet. valaki tudna esetleg segiteni, hogy hogy allithatom ezt be? köszi!
Nem tudtam, hogy villognia kell😊 Fel sem tûnt😊 Megváltozik az ikonja, azt figyeltem mindig.
[merlinw.org]