Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként a dokumentációban az Ext4-nek tulajdonítják a sebességet, így lehet az kell hozzá. Elvileg ezt csak a véglegesben kapjuk meg.
[merlinw.org]
Nyugodtan nyomhatsz egy installt Deluge-ra, ha nem zavar az a 60Mb-yi "idegen" library. Engem pl. nem zavar, elõszeretettel használom a KDE-s alkalmazásokat Gnome alatt (Krusader, Krename, stb).
[merlinw.org]
- Ext4 FS (új telepítés esetén - konvertálásról még nem írnak)
- 20mp-en belüli boot idõ (high-end gépen 5-7mp-et is mértek - EXT4 nem árt hozzá)
- X.Org server 1.6
- GNOME 2.26.0 / XFCE 4.6.0
- Linux kernel 2.6.28.8
- Fejlesztett ATI (fglrx driver) támogatás
- Eucalyptus (EC2) támogatás (szerver kiadásban)
- dovecot-postfix - ami egy mail szerver kezelõ csomag POP3, SMTP, IMAP, SASL, és TLS támogatással/kezeléssel
- OpenOffice.org 3.0.1
- Compiz 0.8.2 (aka Vista Aero - csilivili biszbaszok)
- Brasero - 2.26.0 (DVD-író)
- Pidgin 2.5.5 (All in 1 IM kliens - MSN, Yahoo, AOL, Gmail, ICQ, Facebook stb)
- The GIMP 2.6.6 (PingvinPhotoshop)
- Transmission 1.51 (Torrent)
- Mozilla Firefox 3.0.7 (ebbõl 3.0.8 lesz szerintem)
- F-Spot 0.5.0.3 (képnézehetõ)
- Rhythmbox 0.12.0 (Pingvin iTunes - Mozilla Songbird-öt ajánlom helyette)
- 3 új alap Ubuntu theme
- alapértelmezett háttérkép változot, bejelentkezõ ablak lecserélve, splacs screen szintén
Kubuntu:
- KDE 4.2.1
- Dolphin 1.2.1
- KPackageKit 0.4
- Amarok 2.0.2
- Qt 4.5
- Quassel 0.4.1
- KTorrent 3.2.0
- Kdebluetooth 0.3
Xubuntu:
- XChat 2.8.6
- Listen 0.5
- Thunar 1.0.0
- Gnumeric 1.8.4
- AbiWord 2.6.6
[merlinw.org]
Parted Magic - lemez gyógyító és particionáló live CD
System Rescue CD - a nevében minden
[merlinw.org]
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nem hülyét kérdezek, okosat. 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
[merlinw.org]
Kis érdekesség az Ubuntu szülõatyjáról:
Mark Richard Shuttleworth
1973. szeptember 18-án született Dél-Afrikai üzletember, aki a világ második ûrturistája volt. 2002. április 25.-én kezdte meg 9 napos ûrutazását a Szojuz TM-34 ûrhajón, így õ volt az elsõ afrikai, aki az ûrben járt. Jelenleg Londonban él, mivel brit-dél afrikai kettõs állampolgársága van.
Munkája
1995-ben alapította meg a Thawte nevû digitális aláírásokkal és internetes biztonsággal foglalkozó céget, melyet 1999 decemberében a VeriSign vett meg. Ennek köszönhetõen vált többszörös dollármiliomossá. Jelenleg az Ubuntu Linux nevû Linux disztribúció vezetésével foglalkozik.
[merlinw.org]
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Olvasgattam netet, másnál is van ez a hiba de így hirtelen megoldást még nem találtam rá.
np
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=937604531
A tanár azt a feladatot adta, hogy a scriptben, miután mindent betölttünk, állítsuk le a gépet. Na ezt hogyan? Tudom, shutdown. De a tanár azt is mondta, hogy az nem fog mûködni. Miért? Gondolom valami akkor még nincs betöltve, vagy elindítva. Nem igazán értettem, mit magyarázott. Hogyan lehetne mégis megoldani? Debian disztribúcióról van szó, ha ez számít. Biztos nem írtam le elég részletesen, de én sem igazán értettem mindent...
2. Vannak funkciók amiket az nvidia libekbõl használ az frglx. Amolyan közös interface.
[merlinw.org]
Sikerült az APtt elsõre beállítanom, és megtaláltam hogyan kell a Compizt beállítani. Nagyon jól mûködik. 😊
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Egy kérdésem lenne: naplózni ez a program, tud ? Mert keresgéltem, nem nagyon találtam naplózást.
A bõvítmények között van vmi esemény naplózó, de ez a beszélgetéseket is naplózza? És ha igen, akkor hova ?
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
"Ubuntu 8.04, released on April 24, 2008, is the current Long Term Support (LTS) release. Canonical has released previous LTS versions every two years, and has committed to releasing the next LTS version in 2010, two years after 8.04.<18>18><19>19><20>20> Meanwhile, the current standard-support period release, Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex), was released on October 30, 2008."
[merlinw.org]
http://goo.gl/gd6Zi5
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Azt olvastam, hogy áprilisban jön, gondoltam akkor már megvárom azt, míg kijön. Ki kell írogatnom a sok cuccot, aztán feltolom a Linuxot. 😊
Letölteni nem kell (mint képfájl), ha van fent Ubuntud, akkor frissítéskezelõvel lehet majd upgrade-elni, amennyiben az Adminisztráció/Szoftverforrások/Frissítés fül alján lévõ kiadásfrissítés opció "Normál kiadásokra" van állítva.
Magyarán egy kattintással frissíthetsz 9.04-re, ugyanúgy mint a sima napi frissítések telepítését. A frissítéskezelõ jelezni fogja ha elérhetõ lesz. Egy dologra kell figyelni, hogy mielõtt disztribúció frissítés gombra kattintasz legyen naprakész a rendszered, azaz minden 8.10-es javítást telepítsd. Utána mehet a disztró upgrade.
CD képet ettõl függetlenül letöltheted, hogy meglegyen, vagy kérhetsz az Ubuntu oldaláról ingyen Ubi CD-t, amit elpostáznak neked.
Startup ideje valóban lecsökkent, de ez csak egyetlen pont a 370 oldalas változáslistából😊
[merlinw.org]
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
[merlinw.org]