Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
http://goo.gl/gd6Zi5
[merlinw.org]
sudo grub
find /boot/grub/stage1
root (hd?,?) (find kimenete adja a ?-ket)
setup (hd0)
quit
sudo reboot
[merlinw.org]
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Virtualbox instabilabb sokkal, és (bár ezzel vitatkoznak) tapasztalataim szerint lassabb, mint a nagy testvér.
[merlinw.org]
Virtuális masina programok elsõsorban tesztelésre valók. Nem munkaállomásra.
(illetve szerverekre de az más tészta, azok jó esetben natívan mennek (vmware team server, cluster server, stb), bár lehet OS-en is, de azt is unix alapokra szokták tenni, nem windowsra)
[merlinw.org]
Természetesen natívan, saját fájlrendszeren sokkal gyorsabb a pingvin. minimum 2x ha nem 3x.
Jaunty esetén, csinálsz egy üres particiót, és oda telepíted. Ubi megcsinálja magától a bootmenüt, meg mindent.
[merlinw.org]
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Miért is számol vissza ez az óra, ami egy gépen 377 napot, míg másikon 12 napot ír ki?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
1440x900-ban pingvinen és VMWare-es XP-n most szép nálam.
[merlinw.org]
Ubuntun volt pici.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Pedig csak két lépés és a gép bekapcsolása választotta el a képek feltöltését...
Itt meg most 377 nap...
Ubi fejlesztõi blogjáról:
Ext4 by default
Please add ext4fs and choose for installation...
Reasons:
1. Speedup file removing
2. Better and faster allocator
3. Bigger max file size
4. Precision timestamps
5. Bigger max number of folder inclusion
6. Faster indexation
7. Faster checking
8. Re-allocation for better video recording, torrent downloading etc.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ext4
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== To test is needed ==
* Kernel 2.6.28 DONE
* ubuntu-installer that support ext4 DONE
* e2fsprogs version 1.41.0 or higher is required DONE
== To enable to /boot/ on the same partition. ==
One of the next
a) grub support ext4 DONE
b) grub2 as default bootloader NOT AS DEFAULT
== Tools ==
* The next release of GParted (0.4.2). RELEASED
[merlinw.org]