Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Mondjuk compizt próbálgattam, ugyanezeket tudja kb. most is.
#2496: Nem muszáj ezt használni, max. kikapcsolod.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
9.04 rendszer teszt
A "legfrissebb" beta, Compiz effekt bemutatóval
[merlinw.org]
Miért nem? Nálam 6 gépen is zökkenõmentes volt. Az egyiken még 4.10 van telepítve, és azt frissítgetem frissítéskezelõvel lassan 5 éve😊
[merlinw.org]
A 8.4-rõl 8.10-re akció sajna nem jött be.
Most kíváncsian várom😄 Már csak 7 nap és minden kiderül, vagy mindenki derül? 😄
( OFF feltettem a Savage2 játékot Ubi alá, amilyen ingyenes, olyan szép! Elmehet
a DirectX szabvány oda, ahova gondolom.. 😄)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
"We'll be back in a few days, shipping Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) CDs. "
"Irányított"-at választok és az sda1 nagyon kicsi, az ubuntu 8.10 a legnagyobb, a swap meg 7xx MB.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Dehát még csak telepíti... vagy már nem fogja?
Úgy is lesz vagy 1000 kérdésem még 😊 De akkor már itt, a helyén.
- Felismeri és mountolja automatikusan. Probléma esetén /etc/fstab fájl felelõs ezekért.
- Ext3-at válaszd, windows úgyis formázza/konvertálja telepítéskor
- Rendszer/adminisztráció/felhasználók. Vagy konzolban adduser név
- Oldalak letiltása legegyszerûbb ha beírod õket az /etc/host.deny vagy vagy hosts fájlba - mint win alatt: ip.cim.123.123 localhost
Profibb megoldás az iptables (tûzfal interfész) konfigurálása, de van jópár tûzfal GUI hozzá, mint pl a Firestarter.
Prgramokat telepíthetsz a "start menü"/Add-Remove cuccal, vagy a komolyabb adminisztráció/synaptic progammal
[merlinw.org]
Kérdéseim vannak (most települ a másikon az U):
- Ha késõbb beteszek egy vincsesztert, vagy USB-kulcsot, akkor felismeri, vagy "mountolni" kell vagy mi?
- Milyen fájltípust válasszak? Linuxosat (amin gondolom gyorsabb) vagy gondoljak arra, hogy késõbb, valaki (vagy én) Windowst kényszerül rátenni...?
- Hogy tudok usereket létrehozni, hogy ne pisztergálják (bár, mintha olvastam volna u.hu-n
- Hogy tudok oldalakat letiltani benne?
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Utána próbáld újra ndiswrappert
[merlinw.org]
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
[merlinw.org]
(Mondjuk ezt meg tudom csinálni terminálból is)
http://goo.gl/gd6Zi5
1. Letöltöd a wines meghajtót, kicsomagolod.
2. Konzol vagy synaptic: sudo apt-get install ndiswrapper, ndiswrapper-common-utils ndisgtk (a csomagok neve nem biztos, holnap pontosítom)
3. Rendszer menüben lesz egy windows vezeték nélküli hálózati meghajtók menüpont, drivert betallózod, install, restart és mûködik.
http://goo.gl/gd6Zi5
De ha mégsem, használhatod a windows-os drivereket.
A folyamat így néz ki debian környezetben:
1. letöltöd a legfrissebb windowsos meghajtót, kitömöríted valahova, majd nyitsz egy konzolt
2. sudo apt-get install ndiswrapper
3. sudo ndiswrapper -i lsbcmnds.inf (illetve azt az inf-et ami a csomagban van - ez eszköz válogatja)
4. modprobe ndiswrapper
5. echo ndiswrapper >> /etc/modules
6. sudo init 6 (rendszer újraindítása)
7. Hálózatok menüben beállítod amit be kell.
sudo iwlist wlan0 scan - ezzel listázod ki a látható kapcsolatokat
Ha van rá grafikus megoldás is, azt majd a többiek elmesélik😊
[merlinw.org]
Hamarosan Ubuntu install... 😊
Jaunty elõrendelés
Egyébként átalakítottam a banner documents és games menüit. Így több mindent tudunk majd belezsúfolni. Szeretettel várom a hasznos linkeket😊
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[ Gondolkozik rajta, hogy legyen egy szép színes eredeti Ubi kiadása CD-je ]
Alternatív megoldásként lehet frissíteni CD-rõl is, újratelepítés nélkül. Ha prolémás az ISO letöltése, április végén Ubuntu.com-ról rendelhetsz egy szép színes 9.04-es CD-t, amit elküldenek neked teljesen ingyen😊
[merlinw.org]
Amit Taky küld el majd nekem, az már tud ilyet?
Természetesen Ext4-et támogató kernel kell hozzá (2.6.28)
EXT4:
* Sub-second timestamps
* Space preallocation
* Journal checksumming
* Large (>2T) file support
* Large (>16T) filesystem support
* Defragmentation support
Másik jó hír (bár természetes igény), hogy visszafele kompatibilis.
[merlinw.org]