Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zeli
Told fel Wubival. Nekem most úgy van fent, de a Jaunty-t már élesben akarom. Wubival ugyanaz, mintha Virtualbox-szal indítanád, de külön indul el, és ugye kihasználja a teljes gépt. Aztán a letörlés csak egy kattintás, mintha egy programot törölnél.Itt van egy jó leírás.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Ugyanott vagyok a másikkal is végülis 😊 De ez is csak Virtualbox-ra megy majd nekem, szal végülis mind1 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

zeli
Jó lesz ez a Jaunty, már várom a megjelenést. 😊
Mondjuk compizt próbálgattam, ugyanezeket tudja kb. most is.
#2496: Nem muszáj ezt használni, max. kikapcsolod.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

zeli
Sry az idióta kérdésért, csak nálam már ilyen pár hete, és azt hittem vmit elrontottam 😄

Ez is most olyan h szép, de azért +10 mp biztos míg teljesen feláll a rendszer :p

MerlinW
És ez SSD + Ext3. Mi lesz itt gyors SATA2+Ext4-el?😊 Commodore effekt?😊

9.04 rendszer teszt

A "legfrissebb" beta, Compiz effekt bemutatóval

[merlinw.org]

MerlinW
"A 8.4-rõl 8.10-re akció sajna nem jött be."
Miért nem? Nálam 6 gépen is zökkenõmentes volt. Az egyiken még 4.10 van telepítve, és azt frissítgetem frissítéskezelõvel lassan 5 éve😊

[merlinw.org]

Kíváncsi vagyok, hogy fog menni a disztró frissítés.
A 8.4-rõl 8.10-re akció sajna nem jött be.
Most kíváncsian várom😄 Már csak 7 nap és minden kiderül, vagy mindenki derül? 😄
( OFF feltettem a Savage2 játékot Ubi alá, amilyen ingyenes, olyan szép! Elmehet
a DirectX szabvány oda, ahova gondolom.. 😄)

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

8.x-et már nem szállítanak, majd ~ 7 nap múlva újra indul ha lesz 9-e 😄

[HUN]FaTaL
Igen.

http://goo.gl/gd6Zi5

MerlinW
Erre most komolyan válaszoljunk?😊)

[merlinw.org]

zeli
A pre-ordernél nektek is ezt írja?
"We'll be back in a few days, shipping Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) CDs. "

MerlinW
az sd1 a root könyvtár (/) jó az úgy.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Megpróbálom újra - Vissza-ztam és most a Partícionálás menüben a mód kijelölésnél vagyok.
"Irányított"-at választok és az sda1 nagyon kicsi, az ubuntu 8.10 a legnagyobb, a swap meg 7xx MB.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
Hm, akkor nem kellene problémáznia..

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
20 GB - teljeset akarom neki adni.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
Passz. Mekkora particióra teszed?

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Valami partícionálási hibát írt ki nekem, amit majd késõbb folytathatok a Partícionálás menüben???
Dehát még csak telepíti... vagy már nem fogja?

IMYke2.0.0.0
Itt is köszi 😊
Úgy is lesz vagy 1000 kérdésem még 😊 De akkor már itt, a helyén.

MerlinW
Akkor, ide is beválaszolok😊

- Felismeri és mountolja automatikusan. Probléma esetén /etc/fstab fájl felelõs ezekért.
- Ext3-at válaszd, windows úgyis formázza/konvertálja telepítéskor
- Rendszer/adminisztráció/felhasználók. Vagy konzolban adduser név
- Oldalak letiltása legegyszerûbb ha beírod õket az /etc/host.deny vagy vagy hosts fájlba - mint win alatt: ip.cim.123.123 localhost

Profibb megoldás az iptables (tûzfal interfész) konfigurálása, de van jópár tûzfal GUI hozzá, mint pl a Firestarter.

Prgramokat telepíthetsz a "start menü"/Add-Remove cuccal, vagy a komolyabb adminisztráció/synaptic progammal

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Srácok. Kis könyvtár. Eddig windows. Most Linux a kisgépre (700 Cerka, 256 M😎 - jól van na...
Kérdéseim vannak (most települ a másikon az U):
- Ha késõbb beteszek egy vincsesztert, vagy USB-kulcsot, akkor felismeri, vagy "mountolni" kell vagy mi?
- Milyen fájltípust válasszak? Linuxosat (amin gondolom gyorsabb) vagy gondoljak arra, hogy késõbb, valaki (vagy én) Windowst kényszerül rátenni...?
- Hogy tudok usereket létrehozni, hogy ne pisztergálják (bár, mintha olvastam volna u.hu-n , hogy alapesetben minden rendszergazdajoggal indul el, de a módosításokhoz a telepítéskor megadott jelszót kéri)... vagy akkor nem is kell usereket létrehozni?
- Hogy tudok oldalakat letiltani benne?

Mindegy hagyjuk, én ehhez kevés vagyok. 😞 Majd kellene keritenem egy gyereket aki ezt meg tudná nekem csinlni! Azért köszi
Az alábbi somag nem található, ndiswrapper-common
MerlinW
sudo apt-get install ndiswrapper-utils-1.9* ndiswrapper-common
így sem?

[merlinw.org]

Letöltöttem simán a netrõl firefoxal. Lehet igy telepiteni valahogy?
Így sem
mila69en
áhh kösz tényleg lusta voltam vissza olvasni😄

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

MerlinW
adminisztráció/szoftverforrásokban engedélyezz minden forrástípust (multiverse, universe, 3rd party, stb)

Utána próbáld újra ndiswrappert

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

mila69en
üdv mindenkinek lenne egy kérdésem vissza raktam a vistát ubuntu mellé de ubuntu boot eltünt😞 hogyan tudnám vissza csinálni?😊 persze ubi újratelepítése nélkül köszi

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Jó csak azért kérdeztem, mert már az elején elakadtam, hogy nem tudja letölteni az ndiswrappert. Csomag nem található. Igaz most linux alatt netezek, de vezetékes nettel :S
MerlinW
Az nálam privát privilégium (mint a telefonszám), viszont itt vagyunk, ha kellünk. De IRC-n megtalálsz, az #ubuntu.hu, #linux.hu csatornákon (IRCnet szervereken)

[merlinw.org]

Köszi a segitségeteket! Megpróbálom! Ha esetleg nem menni, kérhetnék egy msn címet?
[HUN]FaTaL
Láma windowsos leragadt a guinál 😞

(Mondjuk ezt meg tudom csinálni terminálból is)

MerlinW
Áh tehát van már hozzá gui😊 Öreg pingvines leragadt a konzolnál😊

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
Grafikus megoldás ubuntun:

1. Letöltöd a wines meghajtót, kicsomagolod.
2. Konzol vagy synaptic: sudo apt-get install ndiswrapper, ndiswrapper-common-utils ndisgtk (a csomagok neve nem biztos, holnap pontosítom)
3. Rendszer menüben lesz egy windows vezeték nélküli hálózati meghajtók menüpont, drivert betallózod, install, restart és mûködik.

MerlinW
Ubuntu.. pl. De elvileg majdnem mindegyik új rendszer.

De ha mégsem, használhatod a windows-os drivereket.
A folyamat így néz ki debian környezetben:

1. letöltöd a legfrissebb windowsos meghajtót, kitömöríted valahova, majd nyitsz egy konzolt
2. sudo apt-get install ndiswrapper
3. sudo ndiswrapper -i lsbcmnds.inf (illetve azt az inf-et ami a csomagban van - ez eszköz válogatja)
4. modprobe ndiswrapper
5. echo ndiswrapper >> /etc/modules
6. sudo init 6 (rendszer újraindítása)
7. Hálózatok menüben beállítod amit be kell.

sudo iwlist wlan0 scan - ezzel listázod ki a látható kapcsolatokat

Ha van rá grafikus megoldás is, azt majd a többiek elmesélik😊

[merlinw.org]

Melyik az a linux oprendszer, amin mûködik a Linksys vezetéknélküli net alapból? Tehát úgy értem hogy felismeri
MerlinW
Betettem.

[merlinw.org]

mumpic
A games-be mehetnének a freegamer blog, és a happy penguin. 😊

zeli
Jaja, nálam is. 😊

IMYke2.0.0.0
Akkor megrendelés is lesz. Köszi.
Hamarosan Ubuntu install... 😊

MerlinW
a 7-8 leghasznosabb scriptet is várom a scripts menübe.

[merlinw.org]

MerlinW
Most nézem lassan már lehet elõrendelni 9.04-et. Napokon belül megnyílik az oldal.

Jaunty elõrendelés

Egyébként átalakítottam a banner documents és games menüit. Így több mindent tudunk majd belezsúfolni. Szeretettel várom a hasznos linkeket😊

[merlinw.org]

MerlinW
Semmi. Mindent állnak az angolok. Nekem már van 3 darabom😊 (8.04, 8.10 és 8.10 Server 64bit)

[merlinw.org]

Ability
Tök ingyen? Postaköltség? 😊

[ Gondolkozik rajta, hogy legyen egy szép színes eredeti Ubi kiadása CD-je ]
MerlinW
Nem. A most megjelenõ Jaunty (9.04)-ban lesz benne. Internetkapcsolat esetén ahogy írtam korábban egy gombnyomással frissítheted majd.

Alternatív megoldásként lehet frissíteni CD-rõl is, újratelepítés nélkül. Ha prolémás az ISO letöltése, április végén Ubuntu.com-ról rendelhetsz egy szép színes 9.04-es CD-t, amit elküldenek neked teljesen ingyen😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Abszolút kezdõ vagyok, sõt, még ugye Ubuntu-s gép sincs még a kezem alatt, de...

Amit Taky küld el majd nekem, az már tud ilyet?

MerlinW
Ext3-ról Ext4-re való konvertálás adatvesztés nélkül

Természetesen Ext4-et támogató kernel kell hozzá (2.6.28)

EXT4:
* Sub-second timestamps
* Space preallocation
* Journal checksumming
* Large (>2T) file support
* Large (>16T) filesystem support
* Defragmentation support

Másik jó hír (bár természetes igény), hogy visszafele kompatibilis.

[merlinw.org]