11431
Ubuntu Linux
  • cleric
    Köszi!
  • rágógumi
    Igen. Igen.
  • cleric
    Szerveren használ valaki Ubuntut? Jó? Csomagok frissítése van olyan szinten, mint a Debian-nál?
  • MerlinW
    Kiegészíteném: MSN-re Koalában van alapból empathy. Ill zenére Audacious-t is ajánlom. Kicsi winampféle. Én pl nem szeretem ezeket a batár lejátszókat.
  • Ability
    1.: Pidgin, Emesene, aMSN (emesene-ből készül a kettes verzió ami lazán a legjobb lesz, de aMSN-ből is készül GTK natív változat és talán az mégjobb lesz ha végre nem ilyen idegesítő felülete lesz)

2.: zenére Exaile + Context plugin, Banshee || videóra VLC egyértelműen, esetleg KMPlayer

3.: lásd a #4356 kommentet
  • tobias88
    Nameg a programok telepítésénél akadtam el, bár nem mintha kellene rá valami, mert minden van nagyjából! Csak pár apróság kellene:

- MSN és Skypera csatlakozó program
    - Jobb zenelejátszó, videólejátszó
    - Valami Total Commander szerű program
  • tobias88
    Köszönöm, már kezdtem ideges lenni
  • MerlinW
    Koala bug, majd javítják.
  • tobias88
    Másik kérdésem az lenne, hogy a 9.10 rendesen fut a régi gépen, viszont a weboldalak néha normálisan, pillanatok alatt jönnek be, máskor meg mintha teljesen leállna a kapcsolat akár percekre is! Mi lehet a probléma?
  • MerlinW
    Teljesen biztos. Egyrészt írják a hivatalos oldalon, másrészt így megy ez már 6 éve.
    Sőt, 10.10 kiadási dátuma is ki lett tűzve pár hete, ami 2010. október 21.
  • tobias88
    Amúgy ennyire biztos hogy 180 nap mulva kint lesz a következő verzió?
  • tobias88
    Hopp, módosítok, én vagyok a hülye, mert egyből működik driver nélkül, csak nem csatlakozott a szerverhez

Isteni ez a 9.10es
  • tobias88
    Hali, olyan problémám lenne, hogy WN321G-s Wifim van, de nincs hozzá linuxos driver, viszont azt írják, hogy működik rajta és valahogy működésre szeretném bírni! Tudna segíteni valaki?
  • Ability
    Terminal: Midnight Commander, FDClone

QT/KDE: Krusader, BeeSoft Commander, Dolphin

GTK: Gnome Commander, Tux Commander, emelFM2, Gentoo File Manager, Worker, Endeavour Mark II, 4 Pane, FlyBird

Java: muCommander

Tcl/TK: Filerunner, TKCommander

FOX Toolkit: Xfe (X File Explorer)

Ebből amit érdemes lehet használni:

- Krusader, talán a legjobb, legkönnyebben lehet használni, legokosabb, csak idegen felület.

- Tux Commander: elég korlátolt kis program, de amúgy meg gyors, natív, hatékony, és ha van időd minden hülyeséget beállítani egyenként amit amúgy a rendszer beállításaiból magának is beállíthatna, akkor nem rossz.

- EmelFM2: ez is egy elég okos program lehet, ha van rá időd. De a beállítása kész rémálom.

-FlyBird: csak screenshot-ot láttam róla, nem tűnik rossznak, legalább nem csúnya és mint kicsit "automatizáltabb" is lenne.

- muCommaner: szép, okos, könnyű használni, egyetlen baja, hogy Java-ban írták és nálam az összes Java-s program lassú mint a picsa, illetve részlegesen átveszi a GTK témát, de azért nem tökéletes a megjelenése.

-Xfe: nekem szimpi kis program, látszólag gyors, hatékony, a megjelenése az csúnya, de elvileg van valami GTK-FOX csomag amivel képes átvenni a natív kinézetet.
  • MerlinW
    Krusader?

• rágógumi
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1104803501&no=4317]#4317. Merlin / Valaki?[/URL]
  • JoeFromHun
    Hát nem tudom srácok a múlt héten felraktam a 7-et egy szabad vinyómra.. És még míndíg nem látok benne semmi forradalmi újítást... Megint egy Skin több10000-ért!
    8.04 óta UBI-zok .. Debiannal kezdtem mert ugye mindenki azt mondta,hogy az az igazi. Hát biztosan de nekem beletört a bicskám.
    Nekem már csak egy dolog hiányzik nagyon .. Egy a totalcommanderhez hasonló amolyan filemindenes. Vannak jó kezdeményezések de még én mindíg nem találtam meg a megfelelőt.
    Nah de majd...!
  • JoeFromHun
    Nagyon köszönöm a segítséged!

Üdv:JoE!
  • kisjozsi
    A gond az brodix, hogy nem megyen az eger es a billentyuzet egyaltalan.... had ne beszeljek a tobbirol ameddig el sem jutott...mert miutan sem a nevemet sem mast nem tudok beirni, nem megy tovabb...
  • brodix
    Még Januty-n az extrákkal tuningolt rendszer, meg a teljes képernyős videok nem fértek meg egymás mellett, de Karmic-on ez valamiért megoldódott, úgyhogy kicsit átszabtam a desktopot (bár ez extráktól mentes rendszeren is megoldható lett volna, de mind1 :D)

Nekem tetszik :)
  • brodix
    Ubuntu-n nem kell drivereket a rendszerbe illeszteni, csak net kell, aztán mindent letölt magának a rendszer.
  • HiPPoNaX
    Celszeru elobb a wint es aztan az Ubit felrakni
  • kisjozsi
    Na felraktam az openSUSE 11.1-et, es mar az alol irogatok... ez felment kisebb akadalyokkal... de az ubuntu az nem akarta az igazsagot...mit lehetne tenni vele? hogyan illesszek bele drivereket? mert ha ez felment akkor az is fel kell menjen..
  • cash888
    Ha fel akarom tenni a Windows 7-et meg az Ubuntu 9.10-et egy winyóra, melyiket telepítsem, hogy indításkor választhassak op.rendszert?
  • MerlinW
    WOW pl jól megy linux alatt. Talán a Guild Wars is, de ere nem veszek mérget.

A mondatodat mondjuk nem értem a világ 80%-a windows-on játszik MMO-val, 10%-a konzolon, 9,9%-a Mac-en, és csak a maradék tized Linuxon:)

Ha félted az accountodat, írd fel egy papírra. Ha nem erre gondolsz, akkor sem a te gépedről fogják ellopni (kell a francnak), hanem a szerveroldalról.

Valamint ha biztonságba akarod érezni magad windows mögül, vegyél egy router-t, kapcsold be a tűzfalat, tiltsd le a külvilágot és mondd meg neki te, ki mikor jöhet be és ki.
  • XenHai
    Jó csak elsősorban MMO-kal játszom és féltem az accokat..
  • MerlinW
    wine, playonlinux, cedega, crossover

banner, games menüpont.

Az új játékok nem mennek, az 5-10 évvel ezeőtti játékok futnak kb fele sebességgel, a 10-20 évesek jól mennek. Már amelyik elindul:)

Játssz windows-on, Linux nem játékplatform.
  • XenHai
    Valaki tud mondani 1 jó win emu progit linuxra?
    Kérdés játékra kéne van lényeges fps különbség ha win-en fut vagy linuxon emulálva?
  • Ability
    Grub mindenképp megmarad. Ugyan arra a partícióra abban sem vagyok biztos, hogy lehet-e telepíteni, szerintem nem, vagy csak trükközni kell, de semmiképp sem ajánlatos. Ha nincs extra partíciód, akkor valamelyiknek a szabad területéből csípj le egy kicsit, nem kell formázni hozzá.
  • Ability
    Lehet, hogy disztribúció specifikus a hiba, de az openSUSE-ban sincs több driver. A drivereket kernelszinten rakják bele, sajátokat nem hiszem hogy írnak. Kernelből pedig az Ubiban frissebb van, az openSUSE-nek még nem jelent meg a következő stabil kiadása. A mérete leginkább azért nagy, mert azt telepítheted KDE-vel is és minden programot tartalmat a lemez mindkét környezethez.

Kényelemhez hozzászólva nem lehet azt mondani, hogy rosszabb, de azért az Ubi szerintem előremutatóbb. Suse alatt anno szoptam a sok függőségektől szenvedő RPM-től, nem tudom van-e nekik is olyan fejlett repójuk, stb. De gondolom ők is haladnak a korral.
  • zeli
    Nekem is csak 1 PS2 van a gépben, mégis működik probléma nélkül az egér.
  • kisjozsi
    Na leszedem a openSUSE 11.1-et.. az csak 4.2 giga , nem pedig 690 mega.... gondolom valamivel tobb driver van benne.
  • kisjozsi
    DP35DP-rol csak ennyi van a Linux honlapjan:
    http://www.linux.com/directory/Components/Motherboards/Intel-DP35DP/details

Magyaran csak leirja mit tud az alaplap , de azt nem, hogy kompatibilis-e.
    Allitolag Suse 10.3-at tettek mar fel ra, es nagyon jol mukodott...

http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/new-intel-motherboards-do-not-support-linux-621290/

Szoval a Suse-t konnyu hasznalni vagy sem mint felhasznalonak? Nem mint programozonak..
  • WorldTorrent
    hogyha van a gepemen egy windows7 es egy Kubuntu , hogyan telepitsek ra ugy ubuntut hogy a grub megmaradjon es ugyan azokra a parciokra keruljon az ubuntu amin a kubu van?
  • brodix
    Ability-hez hasonlóan nekem USB-s az egerem.
    (Billentyűzet PS/2, de ez most nem számít)
  • Ability
    Nekem mindenem USB-s, gond nélkül megy. Google-ön keress rá, biztos találsz valamit.
  • Ability
    Elvileg kell hozzá a legújabb webkit csomag, bár Karmicban lehet frissítették a Canonical repóján levőt. Ha nem, akkor Launchpadon megtalálod.
  • kisjozsi
    Hali...

Akkorat szivtam az Ubuntu 9.10 -el mint a torkosborz sajna...At akartam en is allni mint mas rendes ember Linuxra.... De nekem Intel DP35DP alaplapom van es azon pedig nincs PS/2 csatlakozas Billentyuzetnek es egernek... ugyhogy mikor beindult a telepites es mar grafikus feluleten kerdezte hogy mit akarok csak magyarazni tudtam neki, de arra nem reagalt... Mit lehetne tenni? Egerrel nem lehet kattintani, billentyuzet nem mukodik... Olyan mint a "Nem talaltam billentyuzetet, nyomjon meg egy gombot..." .. Segitsegeteket elore is koszonom..([email protected])
  • MerlinW
    Telepítsd az ubutu-tweak-et, benne van sok más mellett a Compiz is. "Harmadik fél" menüben találod.

Azonban most felesleges, mert most a legfrissebb van Jaunty-hoz és Koalához is a hivatalos repoban.

Egyébként /etc/apt/sources.list-be kell egy ilyen sor:
    deb http://ppa.launchpad.net/compiz/ppa/ubuntu jaunty main
  • JoeFromHun
    Lehet,hogy nagyon nagy butaságot kérdezek .. de egyszer azt hiszem ebben a topicban olvastam .. mondjuk eléggé visszaolvastam de nem találtam már,hogy aki használni akarja compiz-t az cserélje le ami az ubiban alapból benne van és hozzá kell adni a compiz tárolóját..
    Nah most ez lehet kissé zagyva de valaki hátha érti és néhány lépésben el tudná nekem mondani,hogy ezt hogyan is kell végrehajtani.

Köszönöm előre is mindenki segítségét ..!

Üdv:JoE