11431
Ubuntu Linux
  • Ability
    Mobilnetesek: kijött egy udev frissítés, aminek lehet köze hozzá, eddig is át lehetett hidalni a problémát egyedi udev szabályokkal, szóval frissítsetek és hátha megoldja. (Launchpad-on azt írták, hogy egy kernel frissítésben fogják megoldani, de azért érdemes lehet kiprbálni.)
  • MerlinW
    Virtualbox a Windows beállításait és driver-ét használja, tehát mennie is kell. Viszont, ha úgy megy konfiguráció nélkül, akkor tuti hardvertámogatás a hiba.
  • Arcor
    Régebbi verzióval sem megy? Én pl VirtaulBoxos 9.04-el tudom használni a mobil netet. Átmeneti megoldásnak egész elfogadható amég kiadják a frissítést.
  • Flamer
    ó kabbe mégeccer :D énis szemeztem vele.. de 750k volt amit néztem :D
    persze volt fönökömnek is az volt.. és a gyökér eccer eleejtette frankfurtba.. másnapra hoztak neki másikat mert betört a cucc.. :|

hogy lehet leejteni egy mac-et? :o !!
    na mindegy. :D de.. kabbe :D
  • MerlinW
    Most éppen idei book pro-m van 17"-os.
    OSX jó. Ha munka van, villámgyors, megbízható, nagyon kényelmes. Ha tökölni szeretnék van unix-os konzol... innentől magáért beszél:)
    No meg, ha nagyon hiányozna a Windows, ott a Fusion, amivel egy kattintás a natív XP.

Azt nem mondom, hogy egy laptop megér majd' fél milliót, de ha nem fáj akkor kellemes luxus.
  • Ability
    Ha végre kiadnak már valami értelmes, nagyobb update-et, akkor igen, egyelőre van egy kernelhiba, ami már javítva van, csak még nem publikálták.

Merlin: milyen Apple masinád van? Te, mint őslinuxos milyen véleménnyel vagy a kettő rendszerről összehasonlítva? :D
  • MerlinW
    Kellett egy gép ami mindig működik. A PC nem ilyen:D
  • Flamer
    AHAHAH apple :D kabbe :D
  • MerlinW
    Első dolgod legközelebb az legyen, hogy ideírod az eszköz pontos típusát, mert így csak bólogatni és sajnálkozni tudok.
  • Hegi90
    de azért a mobilnetnek kéne mennie nem?

egyébként sztem hardver szinten sem okés neki valami, hiszen ahogy már mondtam, a wifi led nem világít, és a hálózatoknál valami olyasmit ír, hogy nincs megfelelő eszköz csatlakoztatva (vagy valami hasonló, fejből nem tudom, de megnézem, ha tényleg fontos).
  • MerlinW
    Wifi-s hálókártyát nem látja, vagy nincs konfigurálva. Sőt semmilyen hálózati eszközt nem lát.

Ha hardver szinten megvan, neked is wifi-radarral kell tökölnöd.

Azt hogy hardver szinten okés-e PCI esetében
    sudo lspci | grep <eszköz neve> pl smc vagy d-link

USB esetében sudo lsusb | grep <eszköz márka>

Ha kidobja a hardvert, elvileg jó vagy, csak konfigurálni kell. Az a helyzet, hogy ehhez nekem is google kell, mert PC-n nem wifi-zek, laptopom meg Apple.

Viszont ha Google-ba beírod hogy Ubuntu <eszköz típus pl DWG 655N> akkor nagy eséllyel találsz megoldást.
  • MerlinW
    Már ellőttem mindenemet. Ha ott ülnék talán tudnék vele mit kezdeni, de innen nincs több ötletem. Max dobj fel egy ssh-t, engedd ki a routeren ha van, és dobj meg priviben egy root hozzáféréssel és ránézek.
  • Hegi90
    ifconfig -a

lo
    Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask: 255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:240 (240.0 B) TX bytes:240 (240.0 B)

iwconfig -a

-a No such device

iwconfig
    lo no wireless extensions.

megjegyzés: ez megint a wifi-s hálóról van.
  • rágógumi
    Bocs hogy belepofátlankodok de nekem valami tanácsod nincs -e véletlen?
  • MerlinW
    "Could not create lock file in /tmp/tX0-lock"

Tehát a /tmp/tX0-lock -ot kell törölnöd:

sudo rm /tmp/tX0-lock && sudo gdm restart

• MerlinW
    Konzolba:

ifconfig -a
    iwconfig -a

és írd ide miket írnak.
  • MerlinW
    Alap shutdown parancs miért nem jó? Ugyanúgy működik, mint windows alatt.
  • MerlinW
    A lassú oldalbetöltésekre megoldás:

http://www.who.is/dns/interware.hu/
    Itt a keresőbe beírjátok a szolgáltatótok címét (a pédában interware.hu)
    A bal felső Nameserver dobozban található ip-ket írjátok a /etc/resolf.conf-ba:

#nameserver 192.168.0.1 #router címét kivesszük
    nameserver 195.70.32.131
    nameserver 212.40.96.96
  • rágógumi
    http://kevin.vanzonneveld.net/techblog/article/schedule_tasks_on_linux_using_crontab/

http://linux.about.com/od/commands/l/blcmdl5_crontab.htm
  • tobias88
    Valaki tudja erre a választ, azaz tud egy normális Leállító progit? Vagy azt, hogy minden nap egy bizonyos időpontban álljon le a gép!
  • Hegi90
    Hello!

Frissítettem az új ubuntura, de nem tudok sehogy se internethez, vagy hálózathoz kapcsolódni.

Se vezetékessel, se mobilnettel, wifi-ket meg nem talál (valójában nem is villog a wifi led-je). Korábban minden okés volt.

Ötlet?

u.i.: az a háló amivel frissítettem egy wifi háló volt, amin most kapcsolódok, az pedig egy másik, vezetékes háló (illetve mobilnet).
  • Arcor
    Köszi!
  • Flamer
    na na. ne essüók tulzásokba.
  • tobias88
    De ennél a rendszernél legalább megoldható a probléma, ha valaki ért hozzá, win 7nél meg nem
  • Flamer
    értme én. de haveromis küzd a wifivel.. én a hangkártyával nyomattam a sok fost.. őmeg wifivel. mint rágó mint mondottam. nézmeg neki még senki nem segitett :D
  • tobias88
    Ellenpélda:
    Hangkártyám tökéletesen megy, meg a vkari is, na meg wifis a net, de az is tökéletes mind a 8 éves gépen, mind a 1,5 évesen!

Viszont Windows 7hez egyiknél sincs hangkártya driver!
  • Flamer
    nos újjan példa arra amit sokan montaák már meg soh ismerősőmtől is hallottam.. egysyzerű user nem tudja használni az ubit :|
    hiába van good telepitő.. de egyik hangkártyával szopik másik videokártyával másik meg a wifivel.
    sima user felrakja win7 és megy minden. sajnos ezértn em fog ubi egyelőre elterjedni.
    mamonta haverom hogy nekise megy wifi mint rágónak. hát kb ezért fog őis xpt nyomni.
    :|
  • Palinko
    gtk-recordMyDesktop
  • Arcor
    Tudtok ajánlani programot amivel lehet vidot rögziteni pl játékokból vagy simán a képernyöröl?
  • tobias88
    magától ment
  • cash888
    wááá, hálózat beállítva... Csak nekem volt vele most sokkal több dolgom, vagy másnak is?
  • Ability
    Annyira nem apró az. :/
  • cash888
    végülis már mindegy... azt hittem, nem válaszolsz, inkább felraktam 9.10-et Wubiból, de abban meg nem tudom beállítani a hálózatot... :S
    Szar ügy, ez van. Majd próbálkozok vele, inkább nem zaklatlak titeket ilyen apró gondokkal.
  • Ability
    cd /home/cash/
    mv .Xauthority Xauthority_old
    Crtl + Alt + Del (restart)

Ezután újragenerálja és jó esetben megoldja
  • cash888
    én megpróbáltam, de nem sikerül.
    Légy szíves, írd már le betűről betűre, mit is írjak be a konzolba. Köszi szépen!
  • tobias88
    Valami jó Auto Shutdown programot tudtok? Mert a GShutdown-t szedtem le, de az csak kijelentkezik!
  • Ability
    /home/cash/.Xauthority
  • cash888
    jójó, de melyik fájlt kell átneveznem?
  • Ability
    mv reginev ujnev
  • cash888
    már 3-szor restartoltam, régen nekem is segített, most nem.
    milyen parancsot is írjak be a konzolba?