11431
Ubuntu Linux
-
#4489 Mobilnetesek: kijött egy udev frissítés, aminek lehet köze hozzá, eddig is át lehetett hidalni a problémát egyedi udev szabályokkal, szóval frissítsetek és hátha megoldja. (Launchpad-on azt írták, hogy egy kernel frissítésben fogják megoldani, de azért érdemes lehet kiprbálni.) -
#4488 Virtualbox a Windows beállításait és driver-ét használja, tehát mennie is kell. Viszont, ha úgy megy konfiguráció nélkül, akkor tuti hardvertámogatás a hiba. -
#4487 Régebbi verzióval sem megy? Én pl VirtaulBoxos 9.04-el tudom használni a mobil netet. Átmeneti megoldásnak egész elfogadható amég kiadják a frissítést. -
#4486 ó kabbe mégeccer :D énis szemeztem vele.. de 750k volt amit néztem :D
persze volt fönökömnek is az volt.. és a gyökér eccer eleejtette frankfurtba.. másnapra hoztak neki másikat mert betört a cucc.. :|
hogy lehet leejteni egy mac-et? :o !!
na mindegy. :D de.. kabbe :D -
#4485 Most éppen idei book pro-m van 17"-os.
OSX jó. Ha munka van, villámgyors, megbízható, nagyon kényelmes. Ha tökölni szeretnék van unix-os konzol... innentől magáért beszél:)
No meg, ha nagyon hiányozna a Windows, ott a Fusion, amivel egy kattintás a natív XP.
Azt nem mondom, hogy egy laptop megér majd' fél milliót, de ha nem fáj akkor kellemes luxus. -
#4484 Ha végre kiadnak már valami értelmes, nagyobb update-et, akkor igen, egyelőre van egy kernelhiba, ami már javítva van, csak még nem publikálták.
Merlin: milyen Apple masinád van? Te, mint őslinuxos milyen véleménnyel vagy a kettő rendszerről összehasonlítva? :D -
#4483 Kellett egy gép ami mindig működik. A PC nem ilyen:D -
#4482 AHAHAH apple :D kabbe :D -
#4481 Első dolgod legközelebb az legyen, hogy ideírod az eszköz pontos típusát, mert így csak bólogatni és sajnálkozni tudok. -
#4480 de azért a mobilnetnek kéne mennie nem?
egyébként sztem hardver szinten sem okés neki valami, hiszen ahogy már mondtam, a wifi led nem világít, és a hálózatoknál valami olyasmit ír, hogy nincs megfelelő eszköz csatlakoztatva (vagy valami hasonló, fejből nem tudom, de megnézem, ha tényleg fontos). -
#4479 Wifi-s hálókártyát nem látja, vagy nincs konfigurálva. Sőt semmilyen hálózati eszközt nem lát.
Ha hardver szinten megvan, neked is wifi-radarral kell tökölnöd.
Azt hogy hardver szinten okés-e PCI esetében
sudo lspci | grep <eszköz neve> pl smc vagy d-link
USB esetében sudo lsusb | grep <eszköz márka>
Ha kidobja a hardvert, elvileg jó vagy, csak konfigurálni kell. Az a helyzet, hogy ehhez nekem is google kell, mert PC-n nem wifi-zek, laptopom meg Apple.
Viszont ha Google-ba beírod hogy Ubuntu <eszköz típus pl DWG 655N> akkor nagy eséllyel találsz megoldást. -
#4478 Már ellőttem mindenemet. Ha ott ülnék talán tudnék vele mit kezdeni, de innen nincs több ötletem. Max dobj fel egy ssh-t, engedd ki a routeren ha van, és dobj meg priviben egy root hozzáféréssel és ránézek. -
#4477 ifconfig -a
lo
Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask: 255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:240 (240.0 B) TX bytes:240 (240.0 B)
iwconfig -a
-a No such device
iwconfig
lo no wireless extensions.
megjegyzés: ez megint a wifi-s hálóról van. -
#4476 Bocs hogy belepofátlankodok de nekem valami tanácsod nincs -e véletlen? -
#4475 "Could not create lock file in /tmp/tX0-lock"
Tehát a /tmp/tX0-lock -ot kell törölnöd:
sudo rm /tmp/tX0-lock && sudo gdm restart
-
#4474 Konzolba:
ifconfig -a
iwconfig -a
és írd ide miket írnak. -
#4473 Alap shutdown parancs miért nem jó? Ugyanúgy működik, mint windows alatt. -
#4472 A lassú oldalbetöltésekre megoldás:
http://www.who.is/dns/interware.hu/
Itt a keresőbe beírjátok a szolgáltatótok címét (a pédában interware.hu)
A bal felső Nameserver dobozban található ip-ket írjátok a /etc/resolf.conf-ba:
#nameserver 192.168.0.1 #router címét kivesszük
nameserver 195.70.32.131
nameserver 212.40.96.96
-
#4471 http://kevin.vanzonneveld.net/techblog/article/schedule_tasks_on_linux_using_crontab/
http://linux.about.com/od/commands/l/blcmdl5_crontab.htm
-
#4470 Valaki tudja erre a választ, azaz tud egy normális Leállító progit? Vagy azt, hogy minden nap egy bizonyos időpontban álljon le a gép! -
#4469 Hello!
Frissítettem az új ubuntura, de nem tudok sehogy se internethez, vagy hálózathoz kapcsolódni.
Se vezetékessel, se mobilnettel, wifi-ket meg nem talál (valójában nem is villog a wifi led-je). Korábban minden okés volt.
Ötlet?
u.i.: az a háló amivel frissítettem egy wifi háló volt, amin most kapcsolódok, az pedig egy másik, vezetékes háló (illetve mobilnet). -
#4468 Köszi! -
#4467 na na. ne essüók tulzásokba. -
#4466 De ennél a rendszernél legalább megoldható a probléma, ha valaki ért hozzá, win 7nél meg nem -
#4465 értme én. de haveromis küzd a wifivel.. én a hangkártyával nyomattam a sok fost.. őmeg wifivel. mint rágó mint mondottam. nézmeg neki még senki nem segitett :D -
#4464 Ellenpélda:
Hangkártyám tökéletesen megy, meg a vkari is, na meg wifis a net, de az is tökéletes mind a 8 éves gépen, mind a 1,5 évesen!
Viszont Windows 7hez egyiknél sincs hangkártya driver! -
#4463 nos újjan példa arra amit sokan montaák már meg soh ismerősőmtől is hallottam.. egysyzerű user nem tudja használni az ubit :|
hiába van good telepitő.. de egyik hangkártyával szopik másik videokártyával másik meg a wifivel.
sima user felrakja win7 és megy minden. sajnos ezértn em fog ubi egyelőre elterjedni.
mamonta haverom hogy nekise megy wifi mint rágónak. hát kb ezért fog őis xpt nyomni.
:| -
#4462 gtk-recordMyDesktop -
#4461 Tudtok ajánlani programot amivel lehet vidot rögziteni pl játékokból vagy simán a képernyöröl? -
#4460 magától ment -
cash888 #4459 wááá, hálózat beállítva... Csak nekem volt vele most sokkal több dolgom, vagy másnak is? -
#4458 Annyira nem apró az. :/ -
cash888 #4457 végülis már mindegy... azt hittem, nem válaszolsz, inkább felraktam 9.10-et Wubiból, de abban meg nem tudom beállítani a hálózatot... :S
Szar ügy, ez van. Majd próbálkozok vele, inkább nem zaklatlak titeket ilyen apró gondokkal. -
#4456 cd /home/cash/
mv .Xauthority Xauthority_old
Crtl + Alt + Del (restart)
Ezután újragenerálja és jó esetben megoldja -
cash888 #4455 én megpróbáltam, de nem sikerül.
Légy szíves, írd már le betűről betűre, mit is írjak be a konzolba. Köszi szépen! -
#4454 Valami jó Auto Shutdown programot tudtok? Mert a GShutdown-t szedtem le, de az csak kijelentkezik! -
#4453 /home/cash/.Xauthority -
cash888 #4452 jójó, de melyik fájlt kell átneveznem? -
#4451 mv reginev ujnev -
cash888 #4450 már 3-szor restartoltam, régen nekem is segített, most nem.
milyen parancsot is írjak be a konzolba?