Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Jabber-hez ért valaki? Be kéne állítani egy lehetõleg magyar MSN Transport szervert és fingom nincs hogyan...
littleNorbi
Letöltöttem egy nVidia drivert, de azt írja, hogy csak a root-ból tud indulni, de a root mappába meg nem tok belépni, egy kis X van a mappán... Mi a teendõ ilyenkor?

oks, kitömörítettem, rákattintok a freeorion fájlra, de nem indul el, még csak nem is reagál... 😞
Evin
Talán csak ki kell tömöríteni. Ezt a formátumot alapból kezelnie kellene a rendszernek.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

csak egy gyors kérdés: leszedtem a freeorion nevû játékot linux alá, valami tar.gz a kiterjesztése, de hiába keresgélek a Google-n, nincs egy értelmes magyarázat a telepítésre, esetleg valaki le tudná írni?
ha valaki mégis a "Google a barátod" szöveggel akarna jönni, ne fáradjon...
elõre is köszi annak, aki segít!
littleNorbi
Megpróbáltam feltelepíteni, és a telepítésnél csak egy sárga csíkos képernyõ jött ki, mi lehet a baj???

MerlinW
Törölheted, ha nincs már szükséged a forráskódra.

[merlinw.org]

Nah mint írtam eltûnt a frissítéssel compiz-ból az animations addon, de komplettan. Visszavarázsoltam bele ezzel a megoldással:
sudo apt-get install compiz-fusion-bcop compiz-dev build-essential libtool libglu1-mesa-dev libxss-dev libcairo2-dev git-core

mkdir ~/compizplugins

cd ~/compizplugins

git clone git://anongit.compiz-fusion.org/fusion/plugins/animationaddon

cd animationaddon

make

BUILD_GLOBAL=true sudo make install

cd

sudo apt-get install compiz-fusion-plugins-unsupported

most már mûködik rendesen viszont a home-ban most ott van a compizplugins mappa. Ezt törölhetem<#kerdes> (totál amatõr linux user vagyok...<#idiota>)

infidel

MerlinW
Vagy van hozzá uninstall script valahol a telepített könyvtárban, vagy kézzel. Általában ezek nem írnak a rendszerbe, de ha mégis akkor a home-on kívül az /usr/share/, /usr/local -ban keresd a hozzátartozókat😊

(Ha nem rootként telepítetted, és/vagy telepítéskor nem kért root jelszót, akkor a home-ban van minden összetevõje)

[merlinw.org]

Tompie
.bin-el telepített programot hogy lehet eltávolítani?

ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD&#177;RW|400W táp

Így már nemjön a hibaüzenet. Köszönöm!
Továbbra is tartom eddigi egyetlen észrevételemet, hogy pár ablak animációt kivettek...

infidel

MerlinW
gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv 2ED6BB6042C24D89
gpg --export --armor 2ED6BB6042C24D89 | sudo apt-key add -

De ha felteszed ubuntu-tweak-et getdeb-rõl, abban harmadik forrásként választható, és az elintézi a hitelesítést is

A hibás repository-kat konzolban sudo apt-get update -el láthatod rendesen. 404-eseket ki kell dobni, az egyéb bajos dolgokat meg általában hitelesítés vagy pillanatnyi szerverprobléma okozza

[merlinw.org]

Lehet nem jól csináltam, de Rendszer->Admin->Szoftverforrások->hitelesítés->kulcsfál iportálása ott megadtam ezt a .gpg-t, de így is ugyanaz, pontosabban annyival kiegészítve a hibaüzenet, hogy: "Néhány index file letöltése meghiúsult, ezekel mellõzöm vagy a régebbieket használom."

infidel

Ability
Elvileg ezt a kulcsot kell hozzáadni. System -> Admin -> Software sources alatt.
* http://ppa.launchpad.net jaunty release

infidel

A csomaginformációk letöltése után ezt a hibaüzenetet dobja be nekem: "W:GPG hiba: http://õõa.launchpad.net jaunty release: Az alábbi aláírások nem igazolhatók, mert a nyilvános kulcs nem elérhetõ: NO_PUBKEY 2ED6BB6042C24D89"
De talált 2 frissítendõ file-t amiket felrakott viszont csak annyi változást vettem észre, hogy kevesebb lett a választható ablak animáció...

infidel

mumpic
"If it still doesn't work, then too bad. It worked for me."

Micsoda remek ember <#idiota>

MerlinW
MerlinW
Még frissebb compiz (üzembe helyezték a Jaunty-s repot):

deb http://ppa.launchpad.net/compiz/ubuntu jaunty main #Compiz Fusion

[merlinw.org]

MerlinW
Nagy Merlin sosem alszik, nem eszik, nem iszik és addig szexel amíg a nõ azt nem mondja elég<#idiota>

[merlinw.org]

MerlinW
Ma frissítették a Compiz magot. Ha valaki használja és észrevett különbséget az ne tartsa magában.

[merlinw.org]

HiPPoNaX
Mondja ezt a nagy Merlin aki nem alszik? 😛

Zid: jo neked, en nem tapasztalam olyan hu de jelentos gyorsulast, mint arrol sokan beszamoltak, bar azert teny, hogy valamivel gyorsabban bootol. Mondjuk az is igaz, hogy egy 4 eves p4-estol ne varjon csodat az ember 😄

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Kmarha
nya, persze hogy sikerült kicsinálnom a rendszert megint 😄

Sebaj, újratelepítés, akkor már ext4-es fájlrendszer. Emberek, nem tudom hogy placebo hatás-e, de csak úgy hasít most az ubuntum (bár eddig sem volt rá panasz). Megszoktam, hogy bootolásnál egy kenyeret azért meg tudok kenni nyugodtan, hát most már nem (pedig nagyjából már vissza vannak pakolva azok a progik amiket használtam a korábbiban is)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

MerlinW
Villamos is alszik, Ubuntu is alszik, kicsi Hippo is alszik <#vigyor3>

[merlinw.org]

HiPPoNaX
Valamiert allergias a gep a lemezre, probald masikra kiirni. Ha sehogy sem hajlando felismerni (es masik CD-t se olvas az egyseg), akkor bizony az olvaso faradt el.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

lck
Ha más cd-ket olvas a gép akkor érdemes lenni megpróbálni gyári ( pl.: újságmelléklet ) linux telepítõ cd-vel
lck
Windows alól is látni kellene fájlokat a lemezen.
Szerezz másik telepítõ cd-t. Vagy rossz a gép cd-olvasója.
Windowsban nem tudom megnyitni a CD tartalmát, dolgozik a gép a CD-vel, de semmi...
Más gépen elindul a telepítés a CD-rõl.
BIOS-ban be van állítva, hogy legelõször CD-rõl bootoljon...
Esetleg egy Floppyt indítólemeznek nem kellene bevonni a programba?
lck
Windows alatt - látszanak a CD-n lévõ dolgok - más gépen elindul errõl a cdrõl a telepítés - bios be van állítva hogy a gép elõször a cd-rõl bootoljon ?
Épp ez az, hogy bekapcsolom a gépet, és ugyanúgy a Windows indul el rajta alapból, semmi jele annak, hogy bootolni akarna...
Tompie
Nekem az a kérdésem lenne, hogy frissen telepített 8.10 alatt, rádugom USBre az mp3 lejátszót felismeri, csatlakoztatja majd magától eltávolítja, és megint csatlakoztatja és ....
Win alatt hibátlanul mûködik.

Illetve az Ubi egyik partíción (NTFS) 133Gb szabad helyet lát, Win 140Gb-t mutat, mitõl ez az eltérés?

ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD&#177;RW|400W táp

mumpic
öö, mi az hogy nem tud bootolni az ubuntu cdjérõl? Pontosan mi történik olyankor amikor bootolnál?

Viszont van itt még valami:
fel szeretném tenni az Ubuntut egy régebbi laptopra, de sajnos nem tud bootolni az Ubuntu Cd-jérõl, meg USB-rõl sem. Egy Win 98 van fent rajta... Hogy lehetne mgoldani, hogy feltegyem rá a Linuxot?
Jah, Google-ban rákerestem, de semmi segítséget nem találtam, az angollal meg picit hadilábon állok! 😊
Ability
Ha a Gnome panel tulajdonságainál kiszedem az expand elõl a pipát, akkor köv indításnál a panel applet-ek össze-vissza állank, elvesztik a sorrendet. Ez normális? Ha ki van nyújtva a panel akkor jó, de nekem tetszik így összecsukva, viszont akkor totál káosz...
Én is bocsánatot kérek!
Ne haragudjatok a hülye kérdések miatt! Igaz, én meg keresni nem igazán tudok! 😛
MerlinW
Máshol lesz a gond, mert nálam nincs probléma youtube-al, illetve minden flash jól megy. próbáld eltávolítani, feltenni újra a flashplugin-nonfree csomagot.

[merlinw.org]

Merlin!
Tudsz-e arról, mikor lesz megint használható a yutubos lejátszás?
Egyszerûen mindentõl kiakad, megáll a kép, rendesen kifagy a hang, a felirat...
Ez itt a panaszkodás helye... 😞

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

MerlinW
Tessék

Minden linuxot lehet telepíteni "bootból".
A további Mandrivával kapcsolatos dolgot ide írd, mert ez az Ubuntu topikja.

[merlinw.org]

SZIASZTOK!
Magyar Mandriva 2008 vagy 2007-at keresek, amit lehet telepíteni bootból, mint a Windowst.
Tudtok valami linket hozzá?
Köszi 😊

"A WiFi és a Google együtt olyan mint az isten. Mindenre választ ad."
😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

MerlinW
Valóban. Nyilvánosan meghunyászkodom. Azonban legközelebb olvasd végig az adott termék honlapját.

Mellesleg google elsõ oldala az "ubuntu dvd wubi" keresõszavakra megoldotta volna a problémádat 1 perc alatt 3 nap helyett😊

[merlinw.org]

#2683.hsz!
Ne haragudj, de abban kétszer is említettem... :S
MerlinW
Szóval sem említetted, hogy DVD verzióval próbálkozol. Egyébként le van írva az oldalon, hogy DVD-n nincs wubi:

"The Wubi version that ships with the CD/DVD only allows to boot the CD (it's called "cdboot" for a reason) in order to help people booting without having to edit the bios."

[merlinw.org]

*véletlenül 😄
nos, megoldottam a problémát... béletlenül! 😊
leszedtem a CD-s változatot az Ubuntu 9.04-bõl, azon bejön a windows mellé telepítés funkció, a DVD-s változatnál nem!
Gondoltam, megosztom veletek, hátha valakinek segíthetek ezzel!
Jaunty 9.04-rõl van szó, ezt elfelejtettem leírni.

infidel

Üdv!
Torrentek letöltése közben kb. fél-1 óránként megszakad a DSL kapcsolatom. Nincs routerem, simán adsl modem-mal csatlakozok. Transmission és Deluge klienst is kipróbáltam, mindegyikkel ugyanaz a tapasztalatom. Mit lehetne tenni ennek a problémának a megoldása érdekében?

infidel

zeli
Nem mondtam, hogy az ubi volt a hibás, igazából a haladóra mentem, és vmit összekutyultam, aztán a partíciót letöröltem 😄D
Mondjuk ez régebben volt <#buck>

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

MerlinW
Ubi telepítõ elég hülyebiztos😊 Az, hogy a Win particiódat jelölted ki az üres helyett, az nem az Ubi hibája😊

[merlinw.org]

zeli
Csak óvatosan! Én mikor elõször telepítettem Ubuntut, véletlenül széjjelbasztam a Windows-os partíciót, azt tehettem újra azt is :S

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.