Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez az Ubi logó nagyon nagy ötlet! Valahogy terjeszteni kellene..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
[merlinw.org]
Flash probléma(amik 8.10-rõl való frissítés esetén elõfordulhat) megoldások, próbáld végig õket (újraindítás nem szükséges, úgyhogy végigzongorázhatod egy szusszal, csak böngészõt kell újraindítgatnod):
1. megoldás:
sudo apt-get remove flashplugin-* --purge
sudo apt-get install flashplugin-nonfree
2. megoldás:
sudo apt-get remove flashplugin-* --purge
sudo apt-get remove --purge swfdec-mozilla swfdec-gnome mozilla-plugin-gnash gnash
3. megoldás (ha használsz compiz-t):
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
majd a beállítások/compiz configban "általános beállításokban" a "teljes méretû ablakok visszairányítása" opciót kapcsold ki
sudo apt-get install --reinstall flashplugin-nonfree
4. megoldás:
Innen letöltöd
kitömöríted: tar -xzvf libflashplayer-10.0.22.87.linux-x86_64.so.tar.gz
Bemásolod ide: /home/.mozilla/plugins (ha nincs plugins, létrehozod)
sudo apt-get install --reinstall flashplugin-nonfree
[merlinw.org]
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Mit tud még felhozni mentségére az Ubi? 😄
Kaphatnék én is ilyen Ubi-matricát? Mert tudom, most is én rontok el valamit..
így már nem sok minden maradt, ami a windows-hoz kötne 😛
(max. az a pár játék, meg progi...)
[merlinw.org]
Egyébként van direkt Crossover az Office-hoz, de mint írtam baromi felesleges, divatlinuxosoknak való... Aztán ott van a VmWare, Virtualbox, amin használhatsz wines alkalmazásokat.
Komolyan nem értem mire számítottál. Miért kellene Windowsos alkalmazásoknak futniuk Linuxon? Semmi közük egymáshoz.
[merlinw.org]
Nem kell sietned, októberig lehet rendelni. Utána októbertõl áprilisig 9.10-est, áprilistól 10.04-est és így tovább😊
[merlinw.org]
Elõre telepített anyagok minden GUI-ban vannak, egyikben több másikban kevesebb. KDE-ben van a legtöbb. Azonban Windowssal ellentétben, egy kattintás az eltávolítása annak amire nincs szükséged, Linux nem szemetelõdik, nincs "registry"-je, stb.
Minden felhasználó által telepített cucc a /home /usr/bin /usr/local /usr/share könyvtárakba kerül. Az "apt-get remove --purge csomagnév" parancs esetén az összes könyvtárat kipucolja, míg sima remove esetén meghagyja a beállításokat, konfigurációkat. - természetesen csak az adott csomaghoz tartozó dolgokat -
A csomagokról kapsz információkat a következõ parancsokkal - pl wine:
sudo dpkg -l wine (csomag verzió és státusz)
sudo dpkg -L wine (csomag fájlok listázása és helye)
whereis wine (binárisok helye)
locate wine (a wine összes állománya és helye)
A következõket Synaptic-ban is nézheted, de konzolban így kell:
sudo dpkg -l | less (az összes telepített csomag listája)
sudo dpkg -l | grep ii (az összes hibátlanul telepített csomag listája)
sudo dpkg -l | grep -v "ii" (az összes telepített de felesleges csomag listája)
[merlinw.org]
https://shipit.ubuntu.com/
regizel, és kiküldik ingyen és bérmentve 😊
még postaköltség sincs 😛
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Xubuntu = ugyan az, mint a sima Ubi, csak Gnome helyett Xfce ablakkezelõ van. Szóval ez nem KDE, hanem annak egy másik alternatívája. Ez a minimális erõforrásigényre van kihegyezve.
Kubuntu is teljesen ingyenes, csak azon KDE fut. Ez is ugyan olyan, mint az Ubuntu, csak más elõtelepített programok vannak rajta. Nyilván KDE specifikus dolgok.
[merlinw.org]
Remélem gõzerõvel dolgoznak a hiba kijavításán, ekkora szégyent nem engedhet meg magának egy fejlesztõ-közösség...
Ubi matrica ftw 😄
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Hangot megnéztem, igazából nem szaroztam sokat, nem láttam most sem ilyet, de nem is igazán érdekelt, fekete listára tettem a PC Speaker modult, be sem töltõdik most már. 😄
Speaker:
1. Rendszer, Beállítások, Hang, Rendszer hangok, kikapcs
2. echo 'blacklist pcspkr' | sudo tee -a /etc/modules
3. sudo modprobe -r pcspkr
[merlinw.org]
infidel
infidel
A másik amit már többször kérdeztem: hogyan kapcsolom ki véglegesen a PC Speaker-t? Adtál parancsokat, de gép restartnál elfelejti. Gondolom mostanra már Te is frissítettél Jaunty-ra, ott csinálja ezt, illetve van rálátásod hogy milyen megoldások jöhetnek szóba. Engem nagyon idegesít, szóval ha nem tudsz rá mit mondani, akkor legalább azt is írd le, hogy nem tudod, hogyan kell. 😄 Kösz elõre is! 😛
Tehát Ubis zárttal megy, hivatalos ATI driverekkel egyelõre még ne próbálkozz, talán 9.5 már használható lesz.
Jaunty telepítés után a biztonság kedvéért rögtön csinálj egy ilyet, hogy engedélyezd a ctrl+alt+backspace-t:
sudo apt-get install dontzap && sudo dontzap -d
[merlinw.org]
Errõl jut eszembe : MerlinW !
ATI kártyára még nincs 3D-s megoldás ?
sudo apt-get dist-upgrade
[merlinw.org]
Nem engedi frissíteni az ubi skype-ot. "E: /var/cache/apt/archives/skype_2.0.0.72-1_i386.deb: `/usr/share/icons/skype.png' felülírási kísérlete, mely az alábbi csomagban is szerepel" ezt a hibaüzenetet dobja rá. Megoldás anyone?
infidel
De nem fogja engedni feltenni amíg fut az X. Ctrl + Alt + F1, belépsz, leállítod X-t ezzel a paranccsal: sudo /etc/init.d/gdm stop. Ezután kitallózod drivert, fenti (legelsõ) paranccsal indítod, követed az instrukciókat, utána felment és újraindítod graf felületet az elõbbi paranccsal csak a végére start-ot írj. Amúgy miért kell NV driver? Ami alapból van Ubiban az nem is tudom, nem ugyan az? Minden esetra mindennek mennie kellene az alap driverrel is.