11431
Ubuntu Linux
-
#4529 most nézem hogy ls -a
na erre ezt adja . .. .directory sany
a cd /sany ra meg ezt kapom
-bash: cd:/sany: nincs ilyen file vagy könyvtár
-
#4528 bármilyen furcsa is
ls parancsra a sany adja
de mégse tudok cd /sany paranccsal belépni -
#4527 ls -a paranccsal megnézed az aktuális mappa tartalmát, és cd-vel tovább tudsz navigálni. -
#4526 na menet közbe rájottem hogy nem akar bemenni a sany konyvtárba
cd / parancsal még a home ba bemegyek de onnan már a sany ba nem megy.
? -
#4525 /etc/init.d/kdm stop
eddig oké de mikor meg akarom adni a driver helyét
cd/home/sany/Letöltések/nvidia..... végig se hagyja irni hogy beirjam pontosan az nvidia driver nevét és visszaugrik alapálásba.
várom segítséget és elnézést a kérdésekért. -
#4524 ha belegebedek is megismerkedek most a linux al. -
#4523 na felraktam a kubuntut a win 7 mellé. szeretnék ismerkedni a linuxal ezentúl gyakran foglak titeket zaklatni kérdéseimmel. -
#4522 Fejlécben jobb felül ott a Linux topik linkje. Ez az Ubuntu topik, Suse ráadásul mégcsak nem is Debian alapú, hanem Redhat, tehát légyszíves ne ide. Linux topikot is figyeljük. -
#4521 /etc/init.d/kdm stop
Tehát KDE helyett KDM
Palinko: NV driver megköveteli, hogy ki kell lőni, sajnos. -
#4520 sajna álltalános linux topikot nem találok amik vannak ezer éve nem irtak be.
lehet feltolom a kubuntut akkor már aktuális leszek itt.
elvileg csak azért raktam suse t mert nagyon szépen néz ki.
-
#4519 van általános Linux topic oda legközelebb, engem nem zavar de lehet mást igen.
voltál olyan bátor hogy megpróbáld kde leállítása nélkül telepíteni? :D mert én az ati driveromat ubuntu alatt nem szoktam leállítani semmit csak sudo ./drivercsomagneve és felrakom. igaz ez ati driver és nem kde hanem gnome, de lehet be kéne vállalnod :) -
#4518 Csókolom.
felraktam a suse linux t a win 7 mellé. nagyon szép kis linuxka tetszik az a zöldes hátttér.
egyelőre ismerkedek vele szeretném fullon használni de még tartok tőle.
furcsa nekem ez a parancskornyezetbe való futtatás ha valamit akar telepíteni az ember. nem tudom miért nem csinálják meg windows stilusura.
na az elején bambázok nvidia drivert tennék fel. azt értem hogy ki kell kapcsolni a kde feluletett. meg előtte ki kell lépni crtl alt f1 el a kde ből. eddig oké.
de mikor kikapcsolnám a kde t a /etc/init.d/kde stop parancsal azt irja hogy nincs ilyen utvonal
remélem nemcsak ubuntu linux témába lehet kérdezni.
előre is megköszöném a segítséget. -
#4517 Nos, végül inkább újraraktam a 9.04-et...
Várok 1-2 hónapot azzal a frissítéssel. -
#4516 Köszi szépen a gyors választ! :) -
#4515 Ghost-ot..:)
Ha működő rendszert szeretnél, tehát nem akarod tömöríteni, akkor meg dd if=/dev/hda of=/dev/hdb és egyik vinyoról másikra átpakolja bitről bitre.
De Ghost ezt is tudja, tehát rajtad áll. -
#4514 Sziasztok, egy Linux szervert szeretnék ghostolni, hogy baj esetén könnyen vissza tudjam állítani a még működő image-t. Milyen progit ajánlanátok rá? Előre is köszi! -
#4513 Ez nem Linux vs Windows flémtopik. Lehetőleg kerüljük az ilyen szintű összehasonlításokat. -
#4512 Win xp volt elötte -
#4511 Nálam tényleg egyből ment, sőt win 7 volt elötte a 8 éves gépen, és ott még lassú is volt a net, 35-40%on ment, de linuxon driver nélkül teljes sávszélen megy! -
#4510 Ubuntu 9.10:
Rendszer:
1,2 Intel Celeron
256 MB SD RAM
64 MB Geforce MX 440
Windows 7:
Rendszer:
Intel E2200
1,5 GB DDR2 RAM
256 MB Geforce 8600 GT
Eredmény:
TELJES értékű Indulás:
Ubuntu: 1 perc 32 másodperc
Windows: 50 másodperc
Problémák:
Ubuntu:
- Hang recsegett, de beállítható fél perc alatt
- Wifi probléma, de beállítás után tökéletes
(Wifihez nincs linux driver elvileg)
- Firefox nem töltötte be az oldalakat, de frissítése után megoldódott
Windows:
- Hang a hangkártya csere ellenére borzalmas, pedig a hangkártya elvileg windows 7el is működik, driver is van hozzá
- Alapban 900 megabájtot eszik a memóriából, látszik rajta, hogy a gép küszködik vele
- Wifi probléma, amit nem sikerült megoldani
-------
Teljesítmény szempontjából, a böngészés mindkét gépen hasonló sebességgel ment! Szóval aki gondolkodik a beszerzésén, ne tegye -
#4509 Váh, mindig ez van, kitalálok valami problémát, szenvedek vele egy csomót, beírok ide segítségért, aztán megtalálom a megoldást :D
-
#4508 Amikor Virtualboxban képfájlt akarok létrehozni, akkor nem lehet neki valahogy megmondani, hogy ne a /home/user/ alá tegye? Eleve jobb lenne nekem a képfálj egy másik partíción, mert ott tuti elférne. -
#4507 Sorry. Nem voltam egy darabig. Meg sajnos most sem otthon. :( De szóval ahogy így nézem másnál se megy a wifi. Bár nekem 9.04-en sem ment.
De vannak összefüggések a többiekkel mert pl nekem se lát ugye wan0 hanem azt eht1 -et használná.
Amúgy #4503, #4505:
Nézegessétek meg a wifi-radar beállításait. Használja a dhcpcd csomagot de nálam elvielg fent sem volt. Mondjuk felraktam és nálam ugyanúgy nem ment.. Aztán lecseréltem a dhclient -re de azzal sem ment... Lehet csak én rontottam el valamit és neketek menni fog vele. -
#4506 rendszer / adminisztráció / eszközmeghajtók -
#4505 azt hol kell megnézni? :P -
#4504 Zárt meghajtóknál sincs a wlan driver? -
#4503 Nálam is ugyan az a hiba... 9.04 alatt rögtön felismerte a wlan-t és tudtam használni. 9.10 alatt nem talál semmit (kipróbáltam amit lentebb írtál és az eszközt sem találja) Vezetékes net müxik, de laptopon (ha már van) inkább a wlan-t használnám... :D
(Csak azért írtam hogy nem egyedi a probléma.) -
#4502 Átmegyek linuxra, ott kicsomagolom, de nem indul el, kiír valami hibát.
Akkor értelmezzük.
"kicsomagoltam" - ha kicsomagoltad, semmi baja a fájlnak.
"de nem indul el" - nem is kell, ez nem windows, forgatni kell, ott a readme hozzá
"kiír valami hibát" - mit?
cd ipw2200-1.2.2
sudo sh remove-old
sudo make
sudo make install
Alternatív megoldás firmware frissítéssel (mondjuk ez Gutsy-hoz van (7.10))
és itt is egy, amiben már a javításokat is illesztik (driver patch)
Mellesleg 9.10 támogatja a hálókártyát, nem kell driver. Felhasználóval lesz a probléma.
Karmic esetében próbálj egy ilyet:
service NetworkManager stop
rmmod ipw2200
modprobe ipw2200
service NetworkManager start
-
#4501 ezazzzz, sikerült elindítanom a FullTiltPoker 100%-osan Ubuntu alatt wine segítségével. :)
Ezen állt, hogy ha lesz netbookom, akk ubi lesz-e rajta, mert főleg poker miatt kell, de így már biztos. :) -
#4500 lájtszkrájb. -
#4499 Igazad van. :] -
#4498 Szeritnem akkor is inkább 'gyári', mint 'eredeti'. Kettőspontpé. :) -
#4497 Hát ha letöltöm és kiírom, akkor arra nem feltétlen mondanám hogy "eredeti", mert bár jogtiszta és egyebek, de nincs szép dizájnos tokja, cd-re égetett minta, stb. :) -
#4496 Ez valami hihetetlen....
ELőször leszedem a drivert a win-es partícióra. Átmegyek linuxra, ott kicsomagolom, de nem indul el, kiír valami hibát. Gondoltam biztos azért, mert ntfs-re töltöttem le.
Akkor leszedem live cd-vel, de ott meg nem tudom áthúzni a linux-os partícióra. Akkor rárakom egy pendrive-ra. De nem jó, az is ntfs, és live cd-ről nem tudok formázni. Vissza a rossz linuxra, megformázom ext3-ra a pendrive-ot. Vissza live cd-re, de AZ MEG MÁR NEM LÁTJA A PENDRIVE-OT.
Ez mi??????????????
Ebbe nincs semmi logika, nem igaz már... -
#4495 de lehet rendelni is -
#4494 intel wifi driver
vagy itt -
#4493 van hamisítvány is? :-O -
#4492 Megjött a rendelt, eredeti 9.10-es Ubi. :) -
#4491 ötlet?
rakjam vissz a régit, vagy mi? -
#4490 Hálókártya: Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller
Wifi: Intel WiFi Link 5100 AGN
router: TP-LINK TL-WR340GD