11431
Ubuntu Linux
-
#4569 Barátnőmnek kellett volna, de mondtam neki hogy ilyen szerintem nincs is. Viszont felraktam neki a maximát, annak nagyon örül. Meg én is, hogy gyakorlatilag nekem is meg kell tanulnom használni... Nem értem, ha a sütireceptes meg ismerősnyilvántartó oldalakat kapásból tudja használni, akkor az ilyesmi miért okoz gondot :P. -
#4568 viszont a gscan2pdf et ajánlom mindenkinek ez tuti kis progi megoldható vele a JPG->PDF, és akár könyvet is digitalizálhattok vele mert mint a nevéből következtethető scannel is :) -
#4567 Szegmentális hibát ír ki ha így próbálom, ezt már próbáltam. nem értem miért. -
#4566 imagemagick: convert *.jpg lókuki.pdf
Jó nagy lesz, tömöríteni lehet utána, ha szeretnéd:
gs -sDEVICE=pdfwrite -dCompatibilityLevel=1.4 -dPDFSETTINGS=/screen -dNOPAUSE -dQUIET -dBATCH -sOutputFile=output.pdf input.pdf
-
#4565 körül néztem ebben a progiban, nem nagyon találtam ilyen funkciót. sry a késői válaszért. -
#4564 tudtok ajánlani egy jó kis convertálót amivel jpg ket tudok pdfbe összefűzni. persze minőségromlás nélkül. az openoffice nem a legjobb eszköz e célra szerintem, kéne attól jobb legyen. az imagemagicel pedig nem jutottam el addig, hogy egy egész könyvtárat egy fájlá konvertáljon. hiába olvasom el a helpjét. -
#4563 Erre lehetne egy jó példa mondjuk a MINT!
Az egyik gépemen a 4.0 Daryna óta az van... Most jelenleg már a 8-as verzióhoz közelednek ami majd a Helena névre fog hallgatni. Ez is valamilyen szinten egy UBI de nagyon sok apróság van benne módosítva. Egy nagyon kellemes felület.. Nekem nagyon tetszik.!
De lehet megint fölösleges dolgot írtam... De azért hátha akad aki nem ismeri.
http://www.linuxmint.com -
#4562 Szia!
olyat nem tudsz véletlenül, ami az egyenként megadott értékpárok által meghatározott függvény képletét adja meg? -
#4561 Feltettem a KmPlot-ot, akinek kell egy jó függvényábrázoló, annak ajánlom. :) -
#4560 Jó az, de mindig bleeding edge marad, nem sokunknak van kedve a rendszert bitről bitre aládúcolni, amikor borul az egész, egy frissítés miatt. :)
Viszont aki archot használ, az biztos érteni fogja, hogy hogy működik a számítógépe. -
#4559 Nem teljesen ugyanaz, de van debianhoz is ám aptbuild, ami forgatja a csomagokat.
Persze mondom ezt úgy, hogy nem használtam még sem aur-t sem yaourt-ot. aptbuildet is csak 1-2x, azt is csak kíváncsiságból:) Régen még kézzel kellett, ma meg már ritkán van szükség forrásból forgatni. Debian-on legalábbis. Arch-ot elismerem, az is piszok jó disztro, azonban ahhoz én már lusta vagyok:) -
#4558 Igen, az aurra gondoltam meg arra az elonyere, hogy ugyan a gep valojaban forrasbol fordit, de nem neked kell kezzel adjusztalni a folyamatot :] -
#4557 Szerintem az AUR-ra gondolsz, de ott sem kell nagyon kézzel fordítgatni, lefordunak a dolgok ügyesen. (Bár, a franc tudja, én yaourtot használtam mindig, lehet hogy csak az fordította le, nemtom :) -
#4556 Ezt kaptak el jol szvsz az archban, a binaris csomagkezelo mellett letezik egy forras alapu "csomagkezelo", ami igazabol forditasi leirasokat tartalmaz, pl. hogy milyen fuggosegek szuksegesek az adott progi leforditasahoz. De asszem ez itt erosen off :] -
#4555 Plusz ha a configure lehal hibával, akkor abban benne van, hogy milyen csomagot hiányol, általában teljesen egyértelmű, illetve a program mellé szoktak leírást adni a függőségek listájával mellékelve, végsősoron meg becopyzod google-be a hibaüzenetet. -
#4554 Nem igazán kell megtanulni sok mindent, minden forráshoz mellékelnek README fájlt, abban benne van minden. De általában egy sudo ./configure && sudo make && sudo make install elég szokott lenni. -
#4553 Leginkább az a szar az egészben, hogy semmivel sem jobb mint a sima Ubi, nem is tudom kinek van erre igénye, annyit csináltak, hogy feltelepítettek pár programot, ami bár lehet populáris, de mindenki maga szereti testreszabni, és külön disztróként, szinte már saját fejlesztésként adják ki. Akkor legalább írják oda, hogy ez csak egy kis módosítás vagy valami, illetve hasznos dolgokat rakjanak már bele, kezdve azzal, hogy lecserélik az alapértelmezett ronda GTK skin-t és társaikat. Mert ez még okés lenne, sok embert tart vissza a köztudatba beépült "a linux ronda" gondolat, akkor varázsoljanak belőle egy kellemes kis környezetet és úgy adják ki. Ha már nagyon prók lennének, akkor csinálnának egy egyedi alkalmazást, ami felkínálja a kezdőknek a letölthető populáris programválasztékot és egy gombnyomásra rakja fel mindet. -
#4552 Én anno ezt azért tettem fel mert sehogyan sem tudtam megcsinálni,hogy legyen flash-em meg w32-es codec-ek. És ez segített.
Persze azóta már "fejlődtem annyit",hogy meg tudom csinálni.
Mondjuk ha valami amit fel akarok raknis és forrásban van azzal mai napig nem tudok mit kezdeni. (Pedig érdekelne,hogy ilyenkor mi van)De lehet egyszer azt is megtanulom. -
#4551 Semmi rosszat nem mondtál, félre ne érts:) Köszönjük az info-t. Én csak véleményeztem az említett disztro-t. Ha neked megfelel, használd egészséggel.
Nem a rendszert ítéltem el (hiszen az egy sima Ubuntu, amibe beletúrtak), hanem a csapatot akik mások tollával ékeskednek. -
#4550 Bocsi! Nem akartam senkinek sem rosszat.
Elnézést!
Ígérem hallgatok.. csak olvasok.
Nem gondoltam,hogy rosszat mondok!
Mégegyszer elnézést!
Ha gondolod vagy tudod törölheted a hozzászólásomat!
Üdv! -
#4549 Ez derossz. A sárcok telepítenek egy Ubuntut, arra az általuk jónak ítélt programokat, iso-t csinálnak belőle és disztro-ként terjesztik. Pofátlanság. Amatőrség.
Emellet ilyet van képük írni:
"Aki telepített 09.06-os illetve 09.05-ös 32 bites magyarubit, kérem, biztonságtechnikai okokból írja be a következő sort a terminálba:
sudo apt-get remove --purge ssh openssh-server postfix"
Mi van ha használni szeretném az ssh-t és a postfix-et? "Biztonsági" okokból mondjak le róla? Idióták...
Senkinek sem ajánlom. -
#4548 Sziasztok!
Kint van a frissített MagyarUBI (frissítve:2009.11.13) aminek már a Ubuntu 9.10 Karmic Koala az alapja.
Akit érdekel... megnézheti. Nekem bejött!
http://www.magyarubi.hu
Üdv:JoE -
#4547 Elkészült a Getdeb forrás Karmic-ra
Honlap és infó a letölthető programokról
A link elérhető a fejlécben a tools menüből is. -
#4546 köszi :D -
#4545 sudo apt-get install rar unrar -
#4544 ingyenes rar archiváló linux alá? :S -
#4543 nah, kicsit ruszki mód, de megcsináltam a nyomtatót. utána olvastam, és leszedtem egy HPLIP nevű cuccost. Ha a nyomtatót kikapcsolom, aztán újra be, akkor rá kell menni a download firmware gombra, utána nyomtat rendesen. -
#4542 nekem a türelmes várás, és a folyamat leállítása majd újra próbálása szokott segíteni. tényleg nagyon lassan nyomtat néha ha csak várok :(
Canon PIXMA IP 3000 -
#4541 Hm, azt nem tudjátok, hogy a nyomtatómnak mi baja lehet Linux alatt? Feltelepítette, fel is ismeri, mikor nyomtatni akarok, akkor be is küldi feladatnak, de nem nyomtat semmit. (egyszer sikerült kinyomtatnom vele egy tesztoldalt és egy szövegszerkesztős szöveget, de azóta nem) -
#4540 köszönöm a segítséget. -
#4539 1. Fejléc, documents menü, olvass alapokat.
2.
cd /valami - a gyökérből irányít
cd ~/ - home könyvtár ~/sanyi a te könyvtárad
cd valami - az aktuális könyvtárban beljebb lép
3. error nvidia installer must be run as root
sudo paranccsal futtatsz root joggal. pl: sudo nvidia-installer
kérni fogja a jelszavadat.
4. Olvass linux alapokat
5. Olvass linux alapokat
-
#4538 erre nem tudok mit mondani, még énis csak barátkozom a linuxszal, de majd biztos jönnek a szakik és megmondják 8) -
#4537 reguláris file nem hozható létre. engedély megtagadva.
ezt kapom
gyanus nekem hogy mikor win 7 mellé raktam nem e valami hulyén telepitettem fel.és nincs root konyvtáram . -
#4536 jé mindjárt hulyét kapok -
#4535 akkor másold be a root-ba :D
így:
belépsz abba a könyvtárba a terminálban, ahol a fájl van, aztán:
cp FILENEVE /
utána átnavigálsz a rootba, és onnan indítod. (lehet megint adni kell neki jogosultságokat, ezt nemtom) -
#4534 most ilyet kaptam hogy elindul a telepito
de
error nvidia installer must be run as root -
#4533 jobb klikk a fájl ikonján -> jogosultságok -> adj neki futtatási jogot. -
#4532 na meg is van
nincs is home konyvtáram ha gyokérbe listázok egyet
de érdekes mégis belépett
na mindegy csináltam ls t a gyokérbe meglett a letoltések konyvtár
abban van a nvidia driverem
ebben a konyvtárba kiadtam a sh nvidia..... sh parancsot és azt irja hogy nem tudja megnyitni
-
#4531 ááááááááááááá
de a home konyvtárba is cd /home igy mentem
-
#4530 cd sany
nem kell elé perjel :P