11431
Ubuntu Linux
-
#4609 igen, de a végére oda kell biggyeszteni: -h , különben nem kapcsol ki, hanem...
már nem is emlékszem mit csinál, de nem kapcsol ki :D
Azt hiszem, kikapcsolás helyett kilép GUI-ból, és átlép parancssorba.
Ja, és időzíteni is lehet:
pl. ha 60 percre akarod, tedd még a végére(-h után): +60
Tehát ez így nézne ki: sudo shutdown -h +60
Hasznos, gyakran használom.
Amugy Windows-ban is hasonlóan néz ki: shutdown -s -t 3600 (ott s-ban kell megadni az időt) -
#4608 sajna nem nyert, ez maradt a hiba:
Nem lehet megnyitni az eszközt 'gt68xx:libusb:002:002':
Érvénytelen paraméter.
-
#4607 Esetleg ez a leiras nem segit? Ez ugyan parhuzamos portos 1200 cp-hez irodott 7.04 alatt, de ahogy nezem csak a paralelles reszeket kell USB-re adaptalni (pl. nem a mustek_pp elol kivenni a kommentet, mivel rad ertelemszeruen a mustek_usb vonatkozik) -
#4606 úgy néz ki valóban :D -
#4605 fúbazmeg eltünik Merlin egy hétre és káosz van :D -
Orionk #4604 Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy linux alatt milyen paranccsal lehet mérni a futási idejét és tárigényét egy C-ben írt programnak?
kösz -
#4603 valaki segíteni hogyan kell beállítanom a mustek bear pow 1200 cu plus scanneremet? amit a sane projecten találtam egész kínai nekem :(
http://www.sane-project.org/man/sane-mustek_usb.5.html -
#4602 Probléma pontosan:
- 1200mhz CPU
- 256 mb sdram
- 1 mbit/128 kbit Wifi kapcsolat
- TP-LINK TL-WN321G (8 méterre az adótól) -
#4601 Másik problémám a shutdown program mellett az lenne, hogy az Ubuntu valamilyen okból most úgy döntött, hogy néha működjön a netkapcsolat, néha meg tűnjön el a sávszélesség, és hiába kapcsolódik, ne működjön! Még 1 hete volt olyan, hogy 15 órán keresztül egyhuzamban max sávszélességen töltött, most meg fél perc után meghal! -
#4600 ő, van egy ilyen shell parancs is: shutdown.
btw a javás cucc megoldódott, azért thx a helpt. -
#4599 Tudtok mutatni egy tényleg működő Shutdown progit 9.10eshez? Mert eddig 2őt találtam, de egyik se kapcsolta ki a gépet, csak kijelentkezett! -
#4598 azóta addig kínlódtam hogy a Gnome Baker letörölte. írtam rá de pár fájl hibás lett, na akkor Gnome Baker törlés, Braseroba be felismeri törölni akar, akkor törölj :D és most írom Braseroba. érdekel mi lesz a vége :D ajánlom neked is próbálgass több fajta író progit, az említett Bakerrel kezdheted :) -
#4597 sajnos konstruktívan nem tudok hozzászólni, csak egy sztori:
egy újraírható cédém úgy döntött, hogy átvált CD-R módba, azóta nem lehet törölni :)
cd markerrel áthúztam rajta az rw feliratot :) -
#4596 2 kérdésem lenne.
1: braseroval töröltem az újraírható dvdmet, azóta ha beteszem nem mutatja hogy üres lemez, nem mutatja hogy van benn valami, írni sem bírok rá újra törölni sem. mi ilyenkor a teendő?
2. canon pixma ip 3000 nyomtatómat szépen felismerte, van driver, de most lenne szükségem fej tisztításra, sajna nem volt elég a csap alatti tisztítás, vagy nem tudom miért, de feketét egyáltalán nem nyomtat :S erre is várnék tippeket -
#4595 hm..
akkor most linket adj :D -
#4594 sikeresen elcsesztem a kép linkjét. :)
-
#4593 tess:
érdekes, hogyha a guiból szerkesztem a beállításokat, akk a "gyökérbe" csinál egy config/configfájl nevű file-t. Nem tudom mi lehet a prb. -
#4592 képet linket vagy valamit adj, ne legyél ennyire titokzatos :o) -
#4591 lenne egy problémám. van egy jar fájlom, amit ha megnyitok, akkor elindul egy cucc, ami kiteszi magát a rendszertálcára. ott rámegyek a beállításokra, és kiír egy hibát, hogy nem tudja betölteni. Van a jar fájl mappájában egy config mappa és ott egy fájl, ami tartalmazza a beállításokat. Nem tudjátok miért lehet? (a jogosultságokat már ide-oda taszigáltam, nem javult meg.) -
#4590 Itt vannak a parancsok, keresgéld össze. :)
Elsőnél mkdir, cp; többit nem néztem meg, de sztem a linkben megtalálod.
btw. egyre többet szoktam terminált használni. régebben nagyon nem szerettem, de néha nem rossz. :) pl apt-getet csak ott használom. -
Livius #4589 Hello!
Suliban kéne pár feladatot megcsinálni Linux rendszeren. Az első két feladatnál valamennyire képben vagyok. Megtudjátok mondani, hogy a feladatokhoz milyen Shell parancsokat, és azokhoz kapcsolókat kell használni? Ubuntu Linux alatt persze.
Köszi
Feladatok:
1. Hozzunk létre egy tetszőleges könyvtárat, és mozgassuk át ebbe a Munkaasztal
könyvtárban található összes állományt.
2. Írassuk ki a /etc/fstab állomány első olyan sorát, amely tartalmazza az
ext3 kifejezést.
3. A touch parancs manual oldalai alapján állítsuk át egy tetszőleges fájl
létrehozásának dátumát 2001. január 1.-re. Ellenőrizzük, hogy sikeres
volt-e a módosítás.
4. Listázzuk ki a /usr könyvtárban a fájlok méretét
1. rekurzívan,
2. SI egységekben, és
3. a fájlok mérete szerint csökkenő sorrendben.
Az eredményt írassuk be egy fájlba.
5. Keressük meg azt a parancsot, amely egy számtani sorozatot ad vissza.
Listázzuk ki ezzel a paranccsal egy sorban a páros számokat egy és száz
között. -
#4588 nos találkoztam a 2. elég zavaró buggal vagy nemtudom mivel..
most nyomtam apt-vel updatet leszewded 47megát, nemis ez a lényeg hanem hogy újaindítást kért.. de nem akartam és tenném hibernálásra a gépet erre benyomja a képernyővédőt.. nem hibernálja le. :| eddig simán megcsinálta.. -
#4587 Az mitől lehet, hogy a médialejátszóknak nincsen hangjuk? MInden másnak van amit eddig néztem (rendszerhangok, firefox, játékok, stb) -
#4586 Szerintem nem lehet beállítani, és amennyire én tudom nem is rendelkezik ilyen időtúllépéssel ami után bezáródik, hanem örökre ott marad egészen addig, amí vissza nem csukod. Google esetleg segít, gconf-editorban pedig apps -> panel -> toplevel, applets esetleg. -
#4585 ott megnéztem, nem nagyon találtam. (előtte nem is tudtam, hogy van ilyen:D) -
#4584 Compiz Wallpaper plugin. Kell hozzá a compiz-extras csomag, illetve a CCSM-ben engedélyezni kell az extra beépülőket. Egy restart kell neki asszem, vagy a nautilust újraindítod --no-desktop paraméterrel. -
#4583 szintén egy hülye kérdés: Hogyan lehet beállítani hogy minden asztalon más legyen a háttér? THX! :D -
#4582 gconfban nem lehet ilyet allitani? Nem tudom most megnezni, nem linux alol vagyok, de en elso blikkre ott keresnem -
#4581 utánanéztem, azt megtaláltam hogy lehet kikapcsolni, de nem kikapcsolni szeretném, csak van, mikor sokáig ott marad, és zavar. -
#4580 nagyon hülye kérdés: vannak ezek a szürke felugró ablakok (az óra alatt), azokat hol lehet állítani pl hogy mennyi ideig legyenek kint, vagy ilyet nem lehet ? -
#4579 jah lehet, mert kilőttem a folyamatokból az ubuntu One-t, és így is csinálja...eléggé irritáló. -
#4578 nekem az amsn szokta mostanában, sőt, más neveknél is látom a kontakt listában, úgyhogy szerintem itt valami egyéb probléma lesz -
#4577 sőt, sima reconnectnél is átírja. :\ -
#4576 oks. :)
azt nem tudja vki, miért van, hogy mióta elindítottam az Ubuntu One-t, azóta Emesene rendszeresen elkúrja a nevemet? -
#4575 Csak szólok, hogy mától egy hétig nem leszek, "nyaralok":) Jók legyetek:) -
#4574 De a grubot max 10 másodpercig látod (én konkrétan kettőig). Nem mindegy hogy van-e témázva vagy nem? :) -
#4573 Nezd meg ezt a projektet, pont az altalad linkelt shotokhoz tartozik :] -
#4572 Sima GRUB témák. Nézzetek bele a menu.lst, grub.conf-ba. Google is dob előre gyártott témákat. -
#4571 ezt azt hiszem, én szívesen megtudnám :) -
#4570 Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy hogyan lehet ilyen:
Menüt csinálni?
Mert nekem most elég csúnya bár működő menüm van!
Láttam már régebben is ilyet csak soha nem tudtam,hogy mivel lehet ilyet csinálni. Vagy csak beállítás kérdése?
Mindenki segítségét előre is köszönöm!