Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
már 3 napja Ubuntun élek! :)
egy plecsni jár nekem is, Merlin?
Van egy Canon IP2600-as nyomtatóm. Driver gyönyörûen van hozzá, viszont nem találok semmit, amivel a tintaszintet kitudnám monitorozni. Synaptic adott nekem egy "libinklevel4" csomagot, de sajnos engem pont átugrott az IP2200as és az IP3000-es nyomtatók támogatásával... <#falbav>#falbav>
Kérdésem, hogy tud-e valaki ehhez hasonló tool-t erre a feladatra?
Pundit 3 - C2D - 2GB - GMA - Maverick Don\'t eat too much yellowsnow!
[merlinw.org]
Pundit 3 - C2D - 2GB - GMA - Maverick Don\'t eat too much yellowsnow!
[merlinw.org]
amúgy meg ha úgy nézzük csak józan ész kérdése, nekem win alatt sincs se vírusirtóm se tûzfal és mégse kaptam be soha egy vírust se... józan paraszti ész :)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Akad, de tényleg kevés.
Meg gondolom Linux az hamar frissít magától.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
egyrészt tény hogy linuxra nem annyira szokás virusokat írni ezért a veszélyeztetettség is kisebb, de ettõl még tökéletesen biztonságos rendszer nem létezik, minden támadható ha akarják :)
másrészt meg vírusok ellen víruskergetõ kell és nem tûzfal :)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
nos, alapom nem sok van, anno kb. 10 évvel ezelõtt foglalkoztam Comeniussal és Pascallal, de nem igazán nekem valóak voltak, de lehet, csak azért éreztem ezt, mert kötelezõ volt tanulnom...
a Perl-lel már más a helyzet, az sokkal könnyebb számomra és teljes mértékben rám van bízva a tanulás ritmusa.
Elnézést ezért a kis kitérõért, de muszáj volt megkérdeznem! :P
ha van már valamilyen alapod akkor igazából nem ügy, tekintve hogy inkább a gondolkodás módot nehezebb elsajátítani , a syntaxra ott vannak a mindenféle manualok :) ha elsõ nyelv akkor meg attol függ mennyi érzéked van hozzá :) no meg mennyi elszántságod :)
http://goo.gl/gd6Zi5
Dizájn: ennél jobban már tényleg nem lehet szétbarmolni az SG-t:) Amit lehetett átírtam. Bár még az SG fejlécét le tudnám cserélni...:)
[merlinw.org]
http://loal.atw.hu
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
A köv parancs visszahozza a ctrl+alt+backspace kombót:
sudo apt-get install dontzap && sudo dontzap -d
Hybernate-bõl való feléledés után próbáld újraindítani az X-et, hátha csak gdm hal meg.
[merlinw.org]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
kell itt is valami codec pack vagy hogy mûködik ez linux alatt? (továbbra is a pendrive-ról futtatható Kubuntu-ról lenne szó)
Mplayer frissítésben nem láttam különösebb változást... Ubuntu csomagok svn-bõl vannak, így nem érdemes forrásból küttyögni vele. Medibuntu repoban van a legfrissebb asszem.
[merlinw.org]
eddig a knetworkmanager-el próbáltam, az megtalálta a hálózatot, beállítottam a titkosítást, jelszót is, de így sem tudott csatlakozni egyszer sem a galád :(
(win-bõl megy ugyanott, ugyanazon a gépen)
auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp
wireless-essid <ide irod az ssid-t>
wireless-key <ide meg a wpa jelszot>
Persze google jószándékát kihasználva egy percet sem kellett volna várnod:)
Google: "Ubuntu WPA Wifi"
[merlinw.org]
csak az a 2 óra ami elment rá, azt másra is tudtam volna fordítani.
mondjuk lehet az alatt sikerült volna megoldani a kapcsolodást WPA-s wifi hálózatra (ami még nem megy) :)
[merlinw.org]
volt az etc/mtab mellett egy etc/mtab~ fájl (ez vajon mire való?), azt kitöröltem, és utána ment a mount gond nélkül :)