Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
már nem is emlékszem mit csinál, de nem kapcsol ki 😄
Azt hiszem, kikapcsolás helyett kilép GUI-ból, és átlép parancssorba.
Ja, és idõzíteni is lehet:
pl. ha 60 percre akarod, tedd még a végére(-h után): +60
Tehát ez így nézne ki: sudo shutdown -h +60
Hasznos, gyakran használom.
Amugy Windows-ban is hasonlóan néz ki: shutdown -s -t 3600 (ott s-ban kell megadni az idõt)
A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.
Nem lehet megnyitni az eszközt 'gt68xx:libusb:002:002':
Érvénytelen paraméter.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Tudnátok segíteni, hogy linux alatt milyen paranccsal lehet mérni a futási idejét és tárigényét egy C-ben írt programnak?
kösz
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
http://www.sane-project.org/man/sane-mustek_usb.5.html
- 1200mhz CPU
- 256 mb sdram
- 1 mbit/128 kbit Wifi kapcsolat
- TP-LINK TL-WN321G (8 méterre az adótól)
btw a javás cucc megoldódott, azért thx a helpt.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
egy újraírható cédém úgy döntött, hogy átvált CD-R módba, azóta nem lehet törölni 😊
cd markerrel áthúztam rajta az rw feliratot 😊
1: braseroval töröltem az újraírható dvdmet, azóta ha beteszem nem mutatja hogy üres lemez, nem mutatja hogy van benn valami, írni sem bírok rá újra törölni sem. mi ilyenkor a teendõ?
2. canon pixma ip 3000 nyomtatómat szépen felismerte, van driver, de most lenne szükségem fej tisztításra, sajna nem volt elég a csap alatti tisztítás, vagy nem tudom miért, de feketét egyáltalán nem nyomtat :S erre is várnék tippeket

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
érdekes, hogyha a guiból szerkesztem a beállításokat, akk a "gyökérbe" csinál egy config/configfájl nevû file-t. Nem tudom mi lehet a prb.
Elsõnél mkdir, cp; többit nem néztem meg, de sztem a linkben megtalálod.
btw. egyre többet szoktam terminált használni. régebben nagyon nem szerettem, de néha nem rossz. 😊 pl apt-getet csak ott használom.
Suliban kéne pár feladatot megcsinálni Linux rendszeren. Az elsõ két feladatnál valamennyire képben vagyok. Megtudjátok mondani, hogy a feladatokhoz milyen Shell parancsokat, és azokhoz kapcsolókat kell használni? Ubuntu Linux alatt persze.
Köszi
Feladatok:
1. Hozzunk létre egy tetszõleges könyvtárat, és mozgassuk át ebbe a Munkaasztal
könyvtárban található összes állományt.
2. Írassuk ki a /etc/fstab állomány elsõ olyan sorát, amely tartalmazza az
ext3 kifejezést.
3. A touch parancs manual oldalai alapján állítsuk át egy tetszõleges fájl
létrehozásának dátumát 2001. január 1.-re. Ellenõrizzük, hogy sikeres
volt-e a módosítás.
4. Listázzuk ki a /usr könyvtárban a fájlok méretét
1. rekurzívan,
2. SI egységekben, és
3. a fájlok mérete szerint csökkenõ sorrendben.
Az eredményt írassuk be egy fájlba.
5. Keressük meg azt a parancsot, amely egy számtani sorozatot ad vissza.
Listázzuk ki ezzel a paranccsal egy sorban a páros számokat egy és száz
között.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB
most nyomtam apt-vel updatet leszewded 47megát, nemis ez a lényeg hanem hogy újaindítást kért.. de nem akartam és tenném hibernálásra a gépet erre benyomja a képernyõvédõt.. nem hibernálja le. :| eddig simán megcsinálta..
http://loal.atw.hu
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
azt nem tudja vki, miért van, hogy mióta elindítottam az Ubuntu One-t, azóta Emesene rendszeresen elkúrja a nevemet?
[merlinw.org]
A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.
Olyan kérdésem lenne,hogy hogyan lehet ilyen:
Menüt csinálni?
Mert nekem most elég csúnya bár mûködõ menüm van!
Láttam már régebben is ilyet csak soha nem tudtam,hogy mivel lehet ilyet csinálni. Vagy csak beállítás kérdése?
Mindenki segítségét elõre is köszönöm!
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Jó nagy lesz, tömöríteni lehet utána, ha szeretnéd:
gs -sDEVICE=pdfwrite -dCompatibilityLevel=1.4 -dPDFSETTINGS=/screen -dNOPAUSE -dQUIET -dBATCH -sOutputFile=output.pdf input.pdf
[merlinw.org]
Az egyik gépemen a 4.0 Daryna óta az van... Most jelenleg már a 8-as verzióhoz közelednek ami majd a Helena névre fog hallgatni. Ez is valamilyen szinten egy UBI de nagyon sok apróság van benne módosítva. Egy nagyon kellemes felület.. Nekem nagyon tetszik.!
De lehet megint fölösleges dolgot írtam... De azért hátha akad aki nem ismeri.
http://www.linuxmint.com
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
olyat nem tudsz véletlenül, ami az egyenként megadott értékpárok által meghatározott függvény képletét adja meg?