11431
Ubuntu Linux
  • precision
    oh én marha a legegyértelműbb helyen nem néztem :DDD
    néztem mindent, még /etc/apt/sources.list -et is, csak itt nem

köszi a helpet!
  • zeli
    szoftverforrásokból nem lehet ?
  • precision
    help pls :)

hozzáadtam egy ppa repót terminálból, de véletlen elírtam a nevét, így hibásen került be
    hogy tudnám törölni? :) ppa-purge nem tudja törölni, ez a hibaüzenet:

PPA to be removed: hrickard lives
    Warning: Could not find package list for PPA: hrickard lives

az a hiba hogy nem hrickard hanem hrickards a lives ppa repository neve :|
  • precision
    állítsd vissza gnome -ra a loginnál? :)
    aztán nem árt felrakni a kde -t ha azt akarod használni :)

sudo apt-get install kde-desktop

vagy ha ez megtörtént és így fordult elő a lenti eset akkor nem szóltam és passzolom :D
  • N o N a m e
    a bejelentkezési képernyőnél a rendszert átállítottam kde-re és mikor belépek az ubuntura, csak az egér van a képernyőn, más semmi. hogyan tudnám visszaállítani a régire?
  • MerlinW
    Mert a játékokat Win-re írták a Linuxnak meg semmi köze a Win-hez?:) Igen azért:)
    Mikor Windows-os játékkal játszol Linuxon az olyan, mint amikor a mikróban szárítod a hajadat. Úgy-ahogy működik, de...
    Tehát a Linuxnak kb annyi köze van a Windows-hoz, mint a mikrónak a hajszárítóhoz. Remélem érthető voltam
  • Ability
    Mert emulálva futtatod, nem natív a játék.
  • Nivea
    hello! egy olyan kérdésem lenne,h miért nem futnak olyan jol linuxona játékok mint winen? hisz megvan minden(direcx, video driver) mégis szaggat mondjuk a tf2. miért?
  • donatus13
    Tetszik nem rossz.
  • precision
    meglesem, thx :)
  • Ability
    egy szép ikoncsomag :]
  • precision
    hát egyelőre így :)

majd finomítom még ilyenekkel, hogy szép egységes és színben passzoló ikonok, vagy esetleg dock -ot visszarakom alulra (zavart, hogy túl magas volt, sok helyet elvett egy fullscreen alkalmazásnál (pl firefox), ha pedig ilyen auto elrejtős módba raktam, akkor meg kényelmetlen volt, mert nem láttam milyen ablakok vannak nyitva, csak ha alulra vittem a kurzort és megjelent a dock... szal most így teljesen megfelel nekem a hagyományos alsó panel)
  • donatus13
    Prt scr dobhatnál ,hogy néz ki:D kíváncsi vagyok.
  • precision
    köszönöm! :)
  • gothmog
    Telepítsd a gnome-color-chooser -t. Abban minden képelem színét állthatod.
  • precision
    A panelen lévő szövegek színét hogyan tudnám megváltoztatni? Ugyanis beállítottam panelszínnek feketét és kb 60-70% -os átlátszóságot állítottam be neki. Így rohadt jól néz ki, cserébe a a fekete menüpontok, a fekete óra...stb., nem látszódik :)
  • MerlinW
    Jah, nem neked címeztem, csak úgy általánosságban:) A válasz gombra csak az összefüggés miatt nyomtam:)
  • Ability
    Nem írtam sehol hogy 64 bites pingvinem van, bár tényleg azt használok. Egyébként tudnod kellene, hogy tisztában vagyok vele. :]

Legutoljára (emlékeim szerint) még egy intrepid került fel, azóta nem is bántatottam, mindig frissítettem a következő kiadásokra. Az 64 bites volt, nem akartam újratelepíteni, a kísérleti rendszerek mindig más partícióra kerültek. Nemrégiben voltak merevlemez problémáim, most került fel azóta friss install. Gyors és kényszermegoldás volt, az x64 változat ki volt írva, illetve gondoltam sok bajom nem lehet vele, lassan érkezik a vízválasztónak titulált 2.6.33-as kernel. Előtte sem volt különösebb problémám vele, a flashplayer mindenhol szar, Windows-on is vannak vele problémák, hát még OSX-en. Az új x64 prerelease flashplayerrel meg nem nagyon szívok, elég jól működik. Annyi vele az egyedüli bajom, mint mindenhol máshol: lasssssssúúúúúú.
  • precision
    Thx, de az a baj, hogy ff -ről nem nagyon váltanék. Chrome piszok gyors, de hiányzik egy-két olyan kiegészítő ami ff -en megvan és nekem fontosak. Többinél szintén. Nonfree flashplugin van fent. Hát nemtom mi lehet...

Ability: 32bites verziót használok 32bites ubuntu -n :)
  • MerlinW
    Annyiszor leírtam a véleményemet a 64bites pingvinről desktop felhasználás terén, hogy már csak legyintek...:) Ráadásul a többség általában csak olyan ~800MB memória miatt telepít 64bites rendszert, amit még csak nem is használ a rendszer. Nekem legalábbis 2 virtuális gép + 3-4 komolyabb alkalmazás sem evett meg 3GB-ot. Ott is már a CPU és a HDD volt a szűk keresztmetszet.

Utoljára leírom, bár felesleges; Linux fele/harmadannyi memóriát eszik, mint a windows, tök felesleges 64bites rendszert használni. Nem gyorsabb, de legalább bugosabb és fele annyira támogatott mint a 32bites társai.
  • Ability
    x64 alatt sok baj van a flashplayerrel, nem böngészőtől függ.
  • MerlinW
    Én 32bites Ubin, nem tapasztaltam ilyet. Flashplugin-nonfree csomagot használom. Próbáld ki másik böngészővel (Chromium, Chrome, FF, Opera, stb) is lehet azzal van baj.
  • precision
    A youtube videok fullscreen -ben egy idő után "kifagynak". Vagyis a kép megáll, de a hang megy tovább, és ha kilépek a fullscreenből akkor megy tovább a video. Másnál is van ilyen, ubuntu v. linuxos flash gond, esetleg böngésző vagy vmilyen hardveres gond? Nem igazán rémlik amúgy, hogy win7 alatt csinált volna ilyet.
  • littleNorbi
    Madwifit és a Macchangert honnan tudom letölteni(weboldal kellene), Ubuntun még nincs netem ?
  • MerlinW
    A többi pedig fejlécben a documents menüpontban
  • zeli
    Kubuntu az ugyanaz, csak KDE-vel.
  • littleNorbi
    Köszi!!!
    Esetleg Kubuntuhoz is tudsz?
  • Dj Faustus #7030
    Ubuntu Világa
    Ubuntu kiszolgáló kézikönyve
    Itt is van pár
  • littleNorbi
    Tudtok ajánlani vmi Ubuntu könyvet (e-book) ?
  • Ability
    Nekem már rendelni sem lehetett. :(
  • mumpic
    Megjött a gyári szídi. Szép lila. :)
    De matricát nem küldtek. 2 éve küldtek a kócsag mellé. Bunkók. :D
  • precision
    ja csak pont a legrosszabbkor jött... megjavulhatna már :)
  • Ability
    Pár órája nekem is ezt írta, azóta nem néztem. Előfordul az ilyen.
  • precision
    erre vki? csak mer ha globális a probléma akkor nem szarozok vele meg nem idegeskedem miatta :)
  • Ability
    +1

Bár tetszene valamilyen Jabberes történés, jó dolgokat lehetne kihozni belőle. Csak maga az XMPP protokoll és kliensek is hanyagolva vannak, körülöttem maximum 1-2 GTalk-os ismerős van, senki sem használja. :/ A Skype meg hasonló, ott azért akad ismerős szép számmal, de senki sem használja állandó kliensként, néha csatlakoznak fel. Plusz a Linuxos Skype sem az igazi. Előbb használnék Pidgint chat-re, mint Skypeot. :D
  • zeli
    Én sem használnám, csak majdnem összes ismerősöm azt használja, és így muszáj.
  • MerlinW
    Nem kell MSN-t használni:) Ott a Skype az AIM, a Yahoo és társai:)
  • MerlinW
    bleachbit
  • MerlinW
    9.04 vagy 10 óta nincs ALSA támogatás kernel szinten. Szerintem túlbonyolítottad. Egyszerűen csak be kell dobni a modult (insmod), és engedélyezni, esetleg tiltani az alaplapit ha van.

Ha nagyon összegányoltad a rendszert, telepítsd újra, mond meg milyen hangkártya van a masinában és segítek kideríteni a megoldást.
  • Ability
    IM kliensek terén szar a helyzet, nem kicsit, nagyon. Maga az MSN protokoll is egyre hulladékabb, még a WLM is egy kalap fos. Az alternatívák meg ráfejelnek erre eggyel. Pidginéknek eszük ágában sincs direkt fájlküldést beépíteni, egyedül az aMSN csinálta meg egész tűrhetően, de az meg ronda, kényelmetlen, tele van reklámokkal. A Pidgin felületileg teljesen elavult, kényelmetlen, lassan fejlesztik. Gnome alatt mondjuk még mindig a legnormálisabb. Itt van az emesene, amelyik már-már haladna jó úton, de tele van hibákkal. Készül a második verziója, az már pöpec lesz, de eléggé hanyagolva van a project, nem is biztos hogy elkészül valaha. Az empathy-ról nem szeretnék nyilatkozni, nem is lehet róla. Egyszerűen buta és semmire sem jó. Viszont az aMSN2 még egy reménysugárnak látszik, natív felületet kap, rendberakják kívül-belüli, halad is a fejlesztése. KDE alatt van még a Kopete és a KMess, mindkettő elég szép, kényelmes, fejlett, okos. De belőlük is hiányzik csomó funkció, direkt fájlküldés kilátásban sincs. :/