37
  • vax
    #37
    Pl: Én a szüleimhez vinném le egy régebbi gépemet és egy webkamerával szerelném fel és tudnék velük komunikálni. De ekkora ADSL árakat ők sem, én meg kettőt hosszú távon nem tudnák megfinanszírozni. De ha ennyi lenne mint Németországban nem lenne gond. Még a nagyszülők is beleférnének a keretbe ha a mostanihoz hasonlítom amit fizetek. :)
  • HUmanEmber41st
    #36
    LOL,apósomnak is van 1 P-1 ese (vagy mije) még sosem láttam bekapcsolva..le van takarva neylonnal
  • kicsizoz
    #35
    És mégtöbb embernek nincs is számítógépe, és míg meghal, nem is lesz....
  • Munch
    #34
    Fhú de messze vagyunk mi ettől... :(
  • Pheel
    #33
    Sok embernek van úgy internete, hogy kezelni sem tudja a számítógépet...
  • Pheel
    #32
    Neked rossz. Én hiába nézem, folyamatosan 0 MB, illetve nincs adat fogad 2004. dec 8. óta.
  • tomo
    #31
    koszi, hogy kifejtetted, mit jelent az elejtett varazsszo " mas az arkepzes" .

    amugy azt is irta az index cikk, hogy magyaroroszagon a szolgaltatok / telkok szerint nincs igeny az internetre. erre valaki -- szerintem nagyon okosan -- megjegyezte, hogy ha 3000Ft ert lehetne nethez jutni , akkor minen bizonnyal az igeny is konnyebben feleledhetne.
    es megjegyzem, meg ezzel sem ernenk el , hogy fizetesunk azonos arányában fizessuk az internet dijat, mint nyugatabbra elo felebarataink.

    pf
  • vax
    #30
    Rosszul számoltad a %-ot. Vagy nem néztél körűl. :(
  • vax
    #29
    Ha a boltban vásárolod az élelmiszert olcsóbb mint nálunk. :(
  • gregor
    #28
    Sziasztok!
    Szerintem nem a net árával van itthon baj,hanem sokan nem tudják a számitógépet kezelni,igy internetezni se tudnak.
  • rolika
    #27
    én a feléért a dupláját fizetem... :(
  • HUmanEmber41st
    #26
    Ezeket a híreket csak azért teszik be, hogy idegesítsék a szerencsétlen Invitel előfizetőket ???????
    Nálunk még mindig NEM duplázták meg a sávszélt
  • Noffir
    #25
    És melyik decembertől, ha szabad tudnom? Merthogy nekem az vagyon itthon és biza máig szépen számolgatják a forgalmam. Ha meg elérem a 80%-ot, akkor kiküldenek egy seggberúgós hangvételű emailt, hogy "Enyje!".
  • Pheel
    #24
    Hiszed, nem hiszed, decembertől nincs.
  • Cat #23
    ja, a chello és a korlátlanság :)
  • Tetsuo
    #22
    Szívesen fizetném azokat az élelmiszerárakat abból a fizetésből.. ráadásul ott nem minden junkfood.
  • Pheel
    #21
    Csellót kell kötni. Nincs telefonköltség, nincs korlát, min másfél megabit, nemsokára újra emelik, stabil, gyors. Ez van :D
  • kicsizoz
    #20
    Hát végül csak kiderül...
    Főleg ha ilyen lelkes mindenki, hogy utánnanéz.
    Mert én csak a pofámat jártatom, de látom van aki konkretizálja is a dolgokat :)

    Sajnos, hogy nem az SG az a valaki...
    Ez már a sokadik ilyen cikkük...
  • shabba
    #19
    #12-ben ott egy link, ott megnézheted.

    pl. T-Online 1024/128kbps, forgalomkorlát nélküli net.
    T-Net Standard + T-DSL 1000 + T-Online DSL flat = 62.6 euro ~ 15350Ft.
  • pemga
    #18
    Ööö, akkor most mennyiért lehet ADSL-t beköttetni, telóval együtt?

    Egyébként itt egy jó összefoglaló site, a hűség-időszakokat is megmutatja.
  • TeszteloPontHu
    #17
    A hibát nem (csak) az SG követte el, hanem a Ligetpress. A cikk tőlük származik, az SG "csak" ellenőrzés nélkül lehozta.
  • shabba
    #16
    Közben chateltem valakivel aki beszél németül. Nos az egész cikk úgy faszság ahogy van. A cikk írója pont annyira ért németül mint én. Vagyis írt egy szemzáció hajhász cikket olyan infók alapján amiből egy kukkot sem ért. Ez a stílus Blikknél már megszokott, de ezek szerint SG-nél is kezdik átvenni. Index is hasonló cikkeket tud szülni amikor 4 euros ADSL-ről hoznak címoldalas, vastagon kiemelt fejléceket. Ez a búlvár stílus az utóbbi időben teljesen elharapódzott egyes oldalaknál.

    Szóval a felső képen látható 3 ár az nem más mint telefonszolgáltatónak fizetendő T-DSL díj amit 1&1 kicsit átnevezett. Az eredeti kép fölött ott virít az "Anschluss" felírat ami nekem is elkerülte délelőtt a figyelmem. Ez az ár csupán a díj fele, semmi köze nincs az internetszolgáltatás díjához.

    Ami az alatta lévő képen szerepel azok már tényleg internetszolgáltatási díjak csak épp a felső képen látható díjakat még hozzá kell adni. Ezen kívül a flatrate(korlátlan forgalmú) díjcsomagok meg sincsenek említve amik további 30,40 és 50 euroba kerülnek, 1,2 és 3mbps esetén.

    Így viszont semmi eltérés nincs a németországban megszokott árakhoz képest, ezek az árak tavaly tavasz óta változatlanok, az egész évköszöntő árcsökkentés duma egy hatalmas nagy kitaláció SG részéről.

    Szóval a cikk címe helyesen úgy szólna:

    1Mbites csomag 2GB-os forgalmi korláttal 5875 forintért Németországban

    vagy

    1Mbites csomag forgalmi korlát nélkül 11500 forintért Németországban

    Ebben viszont nincs semmi újdonság, ez így van már lassan 9 hónapja, anno SG is írt róla cikket hasonlóan helytelen számokkal - szenzációt keltő stílusban - dezinformálva az embereket.

    Persze helyreigazító cikk sosem fog születni, vagy maximum micron betűmérettel elbújtatva valahol a régi hírek között ahogy azt már a búlvár sajtónál megszokhattuk. Elég szomorú hogy hosszú ideje ezt a szintet hozzák egyes portálok, pedig az olvasók nem ezt érdemelnék.
  • Punker
    #15
    az ország melyik területén 150k az átlag kereset? mert az uccsó statisztika szerint az átlag 93k.....
  • L3oN
    #14
    Ja hát a komcsi korszakban nálunk ilyen sosem lesz
  • vgez
    #13
    ne sírjunk matáv területen 2x sávszélesség, igaz a Br.8e netdíj már a múlté :o)
  • shabba
    #12
    Ezt írtam le a 9. hozzászólásban hogy ez nem azonos a telefonalapdíjjal, hanem a telkónak fizetendő díjrész az ADSL után, semmi köze a hangszolgáltatáshoz. Ha az alapdíjat is beleveszed akkor németben 3 díjat kell fizetni idehaza meg kettőt.

    http://www.t-com.de/tarifuebersicht

    Ezen a linken jól lehet látni mindhárom díjtételt. Az első a telefon alapdíj, megfelel a mi bázis,csevegő,felező,anyámkínja csomagjainknak. A második csoport a T-DSL díjtétel amiről korábban regéltem. A harmadik csoport pedig az internetszolgáltató felé fizetendő díj, jelen esetben ez a T-Online. Ahhoz hogy működő ADSL szolgáltatásod legyen mindhárom csoportból kell választani egy díjtételt.
  • Cat #11
    nálunk ugyanugy kétfelé kell fizetni! fizetsz mondjuk az interwarenek az internetelőfizetésért, és muszáj, hogy legyen vezetékes telefonod, amiért fizetsz havi 3ezret a matávnak
    tehát a nálunk lévő 7-9ezer ftos (36 eurós) DSL árakhoz is hozzá kell adni még kb. 15 eurót
  • shabba
    #10
    Én nem értem a németet de aki igen igazán utána nézhetne, nekem gyanus hogy ez csak valami ideiglenes akciós ár. Ha rámegyek a 3mbps-es csomag ismertetőjére ott ugyanúgy az eddig megszokott árakkal lehet találkozni. 40 euro az alapár azért 20GB-ig lehet tölteni a teljesen korlátlan pedig 50 euro ahogy a több más cégnél is. Ezt a cikkben említett 25 eurot nem igen látom visszaköszönni.

    http://dsl.1und1.de/einsteiger.php?PHPSESSID=b087d5108bc743b1987df3e7d8937d8d&page=tarif-3000&srcArea=mb
  • shabba
    #9
    A más árképzés azt takarja hogy németben ahhoz hogy adsl-ed legyen 1x fizetni kell a telefonszolgáltató felé(ez nem a telefonalapdíj azt még ettől függetlenül külön kell fizetni ahogy idehaza is) és fizetni kell az internetszolgáltató felé is. Pl. a cikkben a telefonszolgáltató felé fizetendő úgynevezett TDSL díj nem szerepel, ahogy az indexes cikkekben sem szerepel soha, márpedig attól még ki kell fizetni.

    TDSL 1mbps 17 euro
    TDSL 2mbps 20 euro
    TDSL 3mbps 25 euro

    Ezeket még hozzá kell adni a cikkben szereplő díjakhoz sávszél függően és akkor megkapod az össz díjat. Idehaza nálunk csak az internetszolgáltatónak fizetünk és ő a háttérben tejel a telefonszolgáltatónak, odakint alapból kétfelé kell fizetni.

    Persze ez az árcsökkentés így is dícséretes mértékű, főleg ha úgy nézzük németben tavaly tavasszal volt egy nagyobb mértékű sávszél emelés és árcsökkenés. Pl. a piacvezető T-Online(aki a magyarországi suxelero megfelelője) árai 1mbps 30 euro, 2mbsp 40 euro, 3mbps 50 euro. Gyanítom rövidesen ott is árat kell csökkenteni ha nem akarnak lemaradni. És alig 1 évvel ez előtt még a 768-as csomag 30 euro, a 1.5mbps-es 60 euro volt és a TDSL díjak is 20 és 30 euroba kerültek hozzá.

    Szóval 1 éve egy 1.5mbps-es csomag 90 euro volt, most egy 3mbps-es 50 euro, az 1mbps-es meg 34.
  • kicsizoz
    #8
    Valóban volt az indexen is egy hasonló cikk, de ott a végére mégis az derült ki, hogy 8-10 ezer ft körül van a vége.
    Ha jók az emlékeim, a németeknél több tételből áll össze az előfizetés, és a cikkekben ennek mindig csak az egyik elemét szokták a magyar full előfizetési árakkal hasonlítani.
    De javítsatok ki, ha rosszul emlékszem...
  • uu
    #7
    ugy van hogy elelmiszerek kb 15%al dragabbak, viszont a hasznalati cuccok kocsi, stb ennyivel olcsobbak. a magyar atlagfizetes 150k a nemet 800k. viszont az ingatlan sokkal dragabb, de nem sokaig mert mostmar mi is eu vagyunk szal az ingatlanarak itt is szoknek mint az atom (elmult evekben mar tapasztalhato volt)
  • valaé valaé ná
    #6
    Igen. Ez a kapitalizmus egyik alapvető ismérve.
  • tomo
    #5
    az indexen is van ez a cikk, es ott azt nyilatkozta az illetekes, hogy "nemetorszagban mas az arkepzes, es ezert nem lehet hazankkal osszehasonlitani"

    akkor ez most hogy is van? ha tobbet keresel olcsobb a cucc?
  • gregor
    #4
    Johnny Rico!Németországban az élelmiszer árak is magasabbak ,mint nálunk.Ne hassonlitsuk össze hazánkat Németországgal.Pl.ul Németországban,nem jár az utakon 50 éves matuzsálem korú villamos,mint Budapesten.
  • traXion
    #3
    és ezerszer kulturáltabb
  • Johnny Rico
    #2
    arrol nem beszelve hogy nemetorszagban a minimalber is 6x annyi mint itt
  • benczurzs
    #1
    Látták ezt a magyar szolgáltatók ?
    Ilyet kéne itthon is