Country

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Endiman
felszereltem egy mûholdvevõt az erkélyemre.Mikor ad country-klippeket a 3sat?

elgreco
Az elsõ táncot rendesen végigtáncoltam, a másodikat csak kintrõl szemléltem mivel rájöttem, hogy kilógok a sorból olyan sok fiatal csinos lány között.<#vigyor5>
Nyugodtan hozhattad volna gyermekeidet, ismerõseim 6 éves korú gyermekei nagyon élvezték az elõadást sõt még a mûbikát is megülték😊

Nashville
Ki látta a 3 Sat- on a Jamie O'Neal koncertet?
Milyen volt? A MOHA Country fuccsom után a koncertet sem tudtam megszerezni, mivel a haverom videója nem akart együttmûködni a "mûhóddal". Nem volt egy szerencsés hétvége! Se Linedance, se semmi... <#szomoru2>

Contemporary Country Music

Nashville
Na, ja a Story újságot sem szeretem olvasgatni, de a Country Weekly tényleg más lenne, gondolom, hogy még az illata is más! A zenék egy része már megvan, jöhetne egy kis hír is az elõadókról.
Pl. John Michael Montgomery- rõl régebben azt hittem, hogy eltávozott az élõk sorából, mert mintha egy emlékmûsort láttam volna róla régebben a CMT- n, de lehet hogy csak rosszul fordítottam. <#vigyor3>
Nagyon is él, mivel a "Letters From Home" lemezét tavaly tárta a nagyközönség elé.
Egyszóval érdekel, hogy mi van velük. A múltkori Mindy McCready hír is meglepett, amit Countryboy tolmácsolt.

Countryboy, tudsz még valami érdekességet, amit érdemes megosztani a társasággal?

Angolul egy kis hír, Montgomery- rõl (az ID3 Tag- ok kitöltésekor olvasta be a Tag&Rename egyik okos kis funkciója":

"John Michael Montgomery has weathered a number of personal and professional storms since his 1992 debut, but a label change in 2000 jumpstarted his career, and now the title track of Letters from Home has made him a contender again. While producer Byron Gallimore stocks the album with substantial songs ("Look at Me Now," "Cool") that contain a heart-tugging nugget of private truth, it's "Letters from Home" that will leave you bawling. Whether you're pro- or antiwar doesn't matter: its strength lies in the way it puts a personal face on a faraway army. There's more eloquence in this soldier's internal monologue than there is in the text of the letters, and Montgomery's vocal--as lean as a G.I.'s rations--drives home the authenticity of the moment, which unveils so many hidden hurts and disappointments and fears among his platoon. Like "Good Ground," the song that precedes it, "Letters" points up the importance, responsibility, and identity of belonging. Country music handles this theme better than any other genre, and Montgomery, now a family man himself, imbues his readings not just as a hit maker, but as a man who knows his own place in the parade of life. And just maybe, country music history. --Alanna Nash"

Countryboy, akkor mi is van vele? <#hawaii>

Nashville,

képzeld, amikor én láttam kinn a Country Weekly-t. A tartalmával kapcsolatban vannak fenntartásaim, mert sztem sok benne a pletyka, de ha csak annyi lenne itt is, már boldog lennék...😊))
Szóval inkább a sztárokról szól, nem a zenérõl.
Nashville
Legalább te ott voltál! És táncoltál is, vagy csak aktív nézõ voltál?
Gondolom, Countryboy berágott a szervezõkre. Így becsapni a Country rajongókat, grrrr...
Old Cowboy, milyennek láttad a társaságot? Fejlõdõképesek? <#papakacsint>
A gyerekeket (6.5 és 8 évesek) nem akartam hurcolni, legközelebb hátha jobbban alakul.

Nashville
Micsoda parádés szereposztás! Kár, hogy nem lehettem a gépnél. <#sir> Próbáltam beállítani egy programot a Total Recorder- t, hogy rögzítsem a mûsort, de még gyakorolnom kell a mûveletet, mivel english nyelven van. <#fejvakaras> ...pedig Toby Keith is emelte a mûsor fényét, ja meg fõleg a sorban lévõ elsõ hölgy a Shoes számával. <#awink> Köszi Countryboy! Tudom, hogy nem csak miattunk, akik még mindig odavagyunk érte, de azért jólesik az ember fiának.

Hajh ez a nyelvtanulás egyre sürgetõbb, nem is tudom, hogy mikor bírkózok meg vele, fõleg, hogy most kezdtem el a németet. <#vigyor3> (észszerûségi okok miatt). Ha majd egy Country Weekly címlapfotót fogtok látni, mint csatolmányt az az alapfokú nyelvizsgám sikerességét jeleni majd angolból...úgy kb. a 2000- ik hozzászólás körül. <#vigyor> mert akkor meg fogom rendelni. <#vigyor2> Countryboy- nak már van egy pár, láttam webcam- on keresztül! <#eljen>

kirus
Én is elmentem, és újra sikerült lemaradnom mindenrõl. Az Isten sem akarja hogy linedance-t lássak, esetleg tanuljak

I\'m a pirsoner of the Honky tonk www.sixrebels.hu

elgreco
Tegnap sikerült elmennem a Duna Plaza-ba a country linedance bemutatóra.
Mondanom sem kell, hogy nagyon tetszett a dolog, nemcsak nekem, hanem az ott jelenlévõk többségének is. Három táncot tanított be old cowboy a lelkes vállalkozóknak, az elsõrõl sajnos lemaradtam, mivel azt korábban kezdték, mint a beharangozott négy óra. A második egy Rednex szám a Cotton-eye Joe, a harmadik pedig Shania Twain - Any man of mine címû számára elõadott tánc volt.
Contryboy-al is találkoztam, akit egy picit megszívatót a szervezõ mivel a beharangozott négy órás country zenébõl alig egy pár számot tudott bejátszani a közönségnek.

Keep it country!
elgreco

A mai MOHA countryban:

1 Shoes - Shania Twain
2 Big Blue Note Album Version - Toby Keith
3 Just Might (Make Me Believe) Album Version - Sugarland
4 She Let Herself Go - George Strait
5 Like We Never Loved At All Album Version - Faith Hill
6 Ain't Wastin' Good Whiskey On You - Trick Pony
7 Code Of The West - Clint Black
8 You're Gonna Be (Always Loved By Me) - Reba McEntire
9 Blame The Vain - Dwight Yoakam
10 Nobody Gonna Tell Me What To Do - Van Zant
11 The Blues Man - George Jones f./Dolly Parton
12 Kerosene - Miranda Lambert
13 The Dollar - Jamey Johnson
14 I Ain't Your Mama - Amber Dotson
15 Keep Your Distance - Patty Loveless
16 White Trash Paradise Album Version - Darryl Lee Rush
17 Hallelujah - Jena’
18 Happiest When I'm Moving Album Version - Susan Gibson
19 Ordinary Guy Album Version - Chris Campbell
20 Dear Heartache Album Version - Annie Sims
Nashville
Csak szólok, hogy el ne felejtsétek:

Nashville
Van a Borda- n egy srác, aki töri a magyart, de még õt is jobban meg tudom érteni.
Mondatszerkesztés: Ált. isk. elsõ osztály.

elgreco
<#vigyor3>

Észventúra, neked nem véletlenül ez a neved 😊
Ja a dc- kívül ahol lehet is tölteni ha akarok Elõre is köszi annak aki segít meg a többieknek is jó hétvégét mindenkinek

Hali
nem nagyon értem mostanában rá irni egy kicsit sokat melózok de a zenét is sajna hanyagolnom kellett. Bár amiket letöltöttem azokat már most rongyosra hallgattam szeritnem ki is kopott a vinyó azon része.

Ezért nem tudtok ajánlani egy kis old countryt valahonnan

Old Cowboy
Hello Nashville! Gyerek, tág fogalom. SZerintem 10 éven felül biztosan. Bár az egyéb, a linedance-en kívüli programokat igazából nem ismerem. De azt is meg kell mondjam, hogy egyesek a plazában élnek, s ha valamelyik nap nem tudnak elmenni rosszul érzik magukat. Üdv OC

Nashville
Még beleférek az idõbe, egy kis kiegészítés Vidéki Lány hozzászólásához:

Gondolom Te vagy a fotón Old Cowboy. Old Cowvboy nem Vén Cowboy. Remélem azért továbbra is tegezhetlek. <#papakacsint>
Jó lenne így kinézni túl a negyvenen. <#smile>
A gyerekek szerinted élvezni tudják a délutánt? Gondoltam valamire, de nem biztos, hogy összejön. Ha tudsz válaszolj minél hamarabb, mert a vonat nem vár...

Nashville
Igazán kibírhatták volna még egy kicsit. Nem szeretem a hamar döntéseket, a sztárságnak ára van és ezt be kellett volna kalkulálniuk.

A legjobb barátom New York- ban él és a barátnõjével fél év alatt találkozott 15 napot. Ezt két évig csinálták, majd harmadjára sikerült a vízum a lánynak. Azóta már testileg (fizikálisan) is együtt vannak. (nem félreértendõ!!!) <#papakacsint>

Mindennek ez a mottója: Kitartás!!!

ostoba sztárvilág, gyûlölöm! 😊
Újra facér Kenny Chesney...

"A Bridget Jones sztárja és country-énekes szerelme május 9-én mondták ki a boldogító igent a Virgin-szigeteken. Az esküvõt öt hónappal a megismerkedésük után tartották meg.

Már július végén olyan pletykák láttak napvilágot, hogy baj van a házasságukkal, ám ezt akkor a pár cáfolta. Egy újság azonban kiszámolta, hogy Zellwegerék négy hónapi frigyük alatt összesen 15 napot tudtak együtt tölteni. A remény bajnoka címû film londoni bemutatóján is egyedül vett részt Renée. Ám a látszat ellenére is közölte, együtt vannak, és boldogok.

Tegnap azonban kiderült: az álompár útjai szétválnak. Zellweger szóvivõje, Nanci Ryder bejelentette: "A hír igaz. Részleteket nem kívánunk nyilvánosságra hozni".
(Blikk.hu)"
Nashville
Van egy ajánlatom: Blaine Larsen. 19 éves a srác, és elég érett hangja van. Egy újabb reménység! Érdemes meghallgatni.

Nashville
Éppen most hallgatom Brad Cotter elõadásában... Ezáltal egy új elõadót is felfedeztem. Ezt a számot mindenképpen ajánlom meghallgatásra! (Nálam még mindig Travis Tritt- é a befutó). 😊
Nemrégen az egyik user megosztásában láttam egy "ugyanazon számok elõadása különbözõ énekesektõl" bontást. Elõször megmosolyogtam, de rájöttem, tényleg egy élmény más hangszereléssel és hangszínnel meghallgatni.
A Jolene számot is meghallgattam Matraca Berg és Sherrié Austin "kommentálásában". Matraca is egy jó kis énekesnõ, de Sherrié- tõl frankóbban jön le.

Milyen számokat tudtok ami megér egy összehasonlítást? ...a sort folytatandó...

Nashville
Billy Currington okt. 18- án megjelenõ albumáról itt egy kis ízelítõ: Must Be Doin' Somethin' Right (Winamp music)

CG,

Ez amerikai "nyelvtan", éppen olyan mint amikor doesn't helyett don't-ot mondanak, pedig nyelvtanilag nem helyes. A nyelvújítás ott is folyik, csak próbáld követni és megérteni 😊

Old Cowboy:

Azért én már ott leszek fél egytõl, hogy jó kis country zene szóljon egész délután! 😊
Old Cowboy
Hello Táncoslábúak!

Legújabb információim szerint 4 óráig egyéb programok (szimpadi formációs tánc bemutatók, mûbikaverseny, stb) lesznek. Úgy kb. fél öt elõtt/körül lehetne akcióba lépnünk. Tehát azt kérem, hogy aki szeretne résztvenni az oktatásban, az négy után legyen ott, lehetõleg autentikus szerelésben, hogy meg tudjuk mutatni a "vájtfülû" közönségnek, mi fán terem a linedance.

Klubunkba a helyszínen is lehet jelentkezni.

Akkor, szept. 7.-én 4-kor találkozunk a Duna Plazában a földszinten.

Kire számíthatok? Jelentkezéket kérek magánban.
Keep It Country
OC

Old Cowboy
Off folytatás: Szerintem ez olyan , mint nálunk a "nem semmi". OC

OFF
Angol nyelvtan, de ha megértem, megtanulom egy életre!😊
Cb,
de tagadómondatokban nem az anything-et kell használni? A can't (can not) és a nothing nem kétszeres tagadás?
A Can't Tell Nothing-ot Brad Cotter is felvette tavaly - népszerû kis dal, ha hármas is feltették a lemezükre. Can't Tell Me Nothing - nem tudsz mondani semmit - Can't Tell Me Anything - nem tudsz mondani bármit - azért van különbség!
A "Can't tell me nothing"-ban van steel?
Egyébként miért "nothing", miért nem anything? Bocs, angol nyelvtan nagyon nem...😊
TheDreamingTree
Hát a Time Well Wasted-rõl még nem tudok nyilatkozni, ha minden jól megy holnap érkezik a CD, majd utána... A többi viszont tényleg jó.

Nashville
Trisha- tól ez is nagyon jól szól: "Rivers Of You" akár az egészet fel lehetne sorolni annyira jó!

Az a gitártéma tényleg jó szól! Patty új albumáról ezek jók: "Same Kind of Crazy", vagy a "Big Chance"... Jók a hangszerek összhangja és Patty hangja csodálatos egyveleget alkot.

És ha már a gitárnál tartunk, akkor a Time Well Wasted albumról a "Time Warp" is mutat valamit Brad tehetségébõl. <#eljen>

TheDreamingTree
Bizony, hogy jó. Nekem a Standing Out In A Crowd jön be. Nem tudom, ugy tûnik, ez a 3/4 fekszik nekem. Mint ahogy a Farther Along is....
Meg amibe most belezúgtam, az a Patty Loveless: Keep Your Distance...Zseniális az a gitár-téma az elején 😊
Pech, hogy ez a Linedance-bemutató pont most szombaton van, esküvõre megyek, igy nem lehetek ott 😞

Nashville
Éppen most hallgatom Tim McGraw - Live Like You Were Dying albumát. Az egész album elég nyugis, de nagyon tetszik. A "Can't Tell Me Nothin'" szám fantasztikus érzéseket vált ki az emberfiából!
Érdemes meghallgatni Travis Tritt elõadásában is és el lehet dönteni, melyik a jobb. Nekem egy kicsit a Travis- é..., mert jobban jön a lúdbõr.
Jó lenne, ha a következõ albumánál Tim is jobban felébredne és felpörgetné, a feje tetejére állítaná a Country világot. Ezt egy kicsit nehéz elképzelni, de Trisha is megtette, de még milyen jól!!!!!!! <#worship> ...nem gyõzöm csodálni a Jasper County albumot!

Nashville
Régebben, amikor állandóan a CMT- n csüngtem láttam Linedance- t. Mondtam is a kis feleségemnek, hogy egy ilyen táncklub kellene Magyarországra is. Nem sok alternetíva van eme igényes zene kedvelõinek, ha szeretnének egy jót mulatni.
Én is gratulálok neked OC és mindenkinek, aki részt vesz ennek megszervezésében, és ígérem egyszer mi is meglátogatjuk az egyik bulit...csak nehogy ne bírjuk abbahagyni. Egyébként milyen gyakorisággal tervezed a próbákat?

Old Cowboy
Vidéki Lány! Én is szeretlek.

Az eksön 13.00-18.00 között lesz. A tagfelvétel is folytatódik a The Footloose Dancers linedance klubunkba. Gyertek minél többen.

Üdv OC

Idemásoltam... helye van az ilyennek a fórumon!

OC, én személy szerint, de sztem mondhatom a többiek nevében is, nagyon büszke vagyok rád!😊 Tök jó, hogy hazajöttél és 3 hónap alatt felizzott a levegõ a line-dance és a country-zene körül!😊
OC... a line-dance hazai prófétája😊)))

Westerntánc a Duna Plazában
Linedance-bemutató és -oktatás vár mindenkit szombaton a budapesti Duna Plazában.

Az egész napos program a TCM westernhetéhez kapcsolódik: nemcsak tánccal, de rodeóversennyel is készülnek a szervezõk, ám a legeredetibb attrakció a linedance-bemutató lesz.Hogy mi is a linedance? Olyan tánc, melyhez nem kell partner: a táncosok sorokba rendezõdve ugyanazt a koreográfiát táncolják, természetesen countryzenére. Kis csoport esetén elég egy vonal, szombaton viszont remélhetõleg a sok táncos láb miatt többre lesz szükség. Az oktató, Sógor Gyula, azaz Old Cowboy az elsõ sor elõtt áll, õt figyelik az egymással érintkezésbe általában nem kerülõ táncosok.Old Cowboy a Metrónak elmondta: a countryzene szeretete révén került kapcsolatba a linedance-szel. Az a jó ebben a táncban, hogy párfüggetlen, a zene és tánc élvezete kikapcsolja a résztvevõket mondta. Aki a countryt kedveli, annak ez aktív kikapcsolódás.Lovasversenyek alkalmával másfél éve mindig megragadja az alkalmat arra, hogy tanítsa és népszerûsítse. Linedance-klub alapítását is kezdeményezte, elsõ budakalászi összejövetelük nagyon jól sikerült.

k. sz.
Én kommentálnám pár szóban: várunk mindenkit szeretettel, ugye OC? 😊
Old Cowboy
Hellotok!
Nézzetek bele a mai Metro újságba. Mivel még magam sem láttam a cikket, késõbb kommentálom.
OC

azért is elírom: Jasper County plate...
...the Georgia rain....on a Jaspes County plate ... couldnt washed away what I felt for you that day....

hát igen, nem mindegy, hogy county vagy country....Jasper egy megye neve Georgia államban, ahonnan Trisha származik...egy régi szerelmére emlékezik ebben a csodálatos dalban.
Nashville
Húha, most látom, beszûkült a látásom! Végig Jasper Country- t írtam Jasper County helyett, nem is tudom miért! <#papakacsint>
Helyesen:

Jasper County

OC, Endiman,

szerintem - ha hamarabb nem - okt. 14-én erre a beszélgetésre is sort kerítünk... Amúgy meg tudom erõsíteni: pl. a barátom is amerikai és mégsem tud linedance-elni!😊)))
Nashville
Ha Szeptember 13. -a, akkor:

Jasper Country

Azért a többiekrõl se feledkezzünk meg!

kirus
A bánatba, pedig akkor még ott voltunk, csak a parkolóba. Hát majd legközelebb

Old Cowboy
Vidéki lány, Endiman! Mégeszer köszi, de a legnagyobb segítség az lenne, ha személyesen tudnánk megbeszélni a dolgokat. Néhány mondatban nehéz összeszedni a külképviseleti dolgozók viszonyát a fogadó állam polgáraival, és akkor még nem is említettük, hogy az amerikaiak nagyon kis hányada tud csak linedance-elni. Gyertek el. Beszéljünk a dolgokról. Üdv OC

Old Cowboy
Kirus! Nem tudom merre lehettetek? A nagy esemény úgy 1/2 6-körül volt. És a lányok is kitettek magukért. Üdv OC

Endiman
OC,
Tényleg csak 1 ötlet volt, nem a hozzáértésedet kérdõjeleztem meg <#wave>

Kedves OC,

szerintem Endiman a klub közönségének/tagjainak bõvítése miatt javasolta a kapcsolatfelvételt az itt élõ amerikaiakkal. Bennem nem is vetõdött fel az a lehetõség, hogy azért írja, mert feltételezte, hogy majd õk fognak bennünket tanítani... Talán én vagyok naív, de úgy gondolom, ha az elõbbi indokkal nézed a hozzászólást, még jó (és használható) ötlet is lehet... talán nekik nincs szükségük a tanításra, de kaphatnának itt egy kis "hazait", bõvíthetnék a csoport-létszámot és ha még esetleg barátokra (netán támogatókra!) akadnánk köztük, még kellemes is lenne, esetleg késõbb fellépési lehetõséget biztosíthatnának nektek/nekünk!😊
Szerintem megfontolandó!😊

Puszi,
Timi

kirus
Nem mondod komolyan?????!!! Na most nagyon mérges vagyok! Mikor volt ez, mert aztán késõbb indultunk, mert még a bohócokat kocsikázattam. <#confused> Ezt nem hiszem el!