Country

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Találó az album címe, hiszen tipikus garázs-country-t játszik a nevével ellentétben texasi banda. Kissé elvolt, alteros hangzás, engem nem fog meg nagyon, egyedül a Lee Ann Womack-el felvett duettjük jött be idáig.
Nashville
Na gyerekek, ebbe az albumba hallgassatok bele!:
Cross Canadian Ragweed - Garage 128kbps- os próba!

Szintén fontos hír, hogy megtaláljátok a kedvenc helyen, már 1 óra 20 perce. 😊

Contemporary Country Music

TheDreamingTree
Még nincs... 😊 De már rajta vagyok az ügyön.

Drew Womack, aki az egyik legjobb country együttes, a Sons Of the Desert énekese és alapítója volt. Kár hogy felbomlottak, ez a szólóalbum messze nem olyan jó mint a Sons CD-k.
Nashville
Drew Womack

Nashville

Te Nash, én ebben az épületben már mintha jártam volna <#crazya>
Nem értem min csodálkoztok! Mit vártatok mégis az RTL-tõl? Hogy majd olyan zene szól, amit OC-ék akarnak??? JÓ vicc!!!! Az ízlésterrorba és a gagyiba belefér a Rednex, de Billy Ray Cyrus már nem. Én soha nem kötnék ezekkel kompromisszumot és ha ez az ára, akkor nem is mennék hozzájuk többet.
Nashville
TheDreamingTree, ez már megvan neked?: Alison Krauss + Union Station - Live 2002
Megtalálható a reaktorban, ahol nincs sugárveszély. <#nevetes1>

Nashville
Google Earth - Country Music Hall Of Fame

TheDreamingTree
Hát pl. az Alison Krauss + Union Station -ban is van Dan Tyminsky), elég gyakori.

Nashville
Nem cikizés! Ott volt az elismerés is! Mondtam, hogy jók voltatok! Csak így tovább! A tánc is szuper volt jó lenne már egyszer kipróbálni.

Old Cowboy
Hellotok!
Cikizni lehet, a mûsorban elõadott táncot nem én választottam, négy másikkal is készültünk. A negatívum után nagyon várom a pozitív visszajelzéseket is. Egyébként itteni nemtetszés okán megkerestem az Old Pop In An Oak számot egy másik együttestõl, legközelebb már arra ropjuk, talán country-sabb lesz. (Látjátok, veszem a kritikát.)
Üdv OC

Endiman
nagyon szép hangszer.Használják a bluegrass zenében is?
apropó tudtok magyar bluegrass fórumot is?

Nashville
Itt egy szép mandolin:

Nashville
Ezúton is graca, Sógor Gyula, alias Old Cowboy- nak a TV- beni szerepléséért!
Végre megmutattátok Magyarországnak, mi is az a Linedance! <#eljen>
Nem is tanács inkább megjegyzés, hogy máskor ne engedd, hogy belemenjenek a Linedance kifejezés lehetetlen magyarosításába. Minden magyarázatnál többet jelentett a bemutató!
...huhhh még egy valami, a Redneck <#szomoru2>...de ezt már kitárgyaltátok régebben a másik fórumban. Olyan sok frankó elõadó jó kis zenéjére táncolhatnátok...
Egy Link.

Nashville
Térkép õrültek figyelem!!!

Ajánlottam már régebben a Google nagy húzását, ami keresztbe tesz minden hasonló programnak, Google Earth a neve.Innen letölthetõ!
Internet kapcsolat szükségeltetik használatához és lenyûgözõ élményben lesz része annak, ki kipróbálja. És amiért most is megemlítem az nekem az, mint Vidéki lánynak a Steel: Nashville Tennessee most már nem "mosottan" jelenik meg (végre eljutottak idáig a program fejlesztõi<#eljen>).
Teljesen élesen látható pl. a Country Music Hall Of Fame , de a többit csak most tesztelgetem.
Útvonal tervezésnek is remek, mivel utca szintû megjelenítéssel van megáldva...most már el sem tudnék tévedni.<#vigyor2>

Rosszul tudod, Endiman, nem hiányzik az, csak te a country-pop-ról beszélsz. Az igazi country zene nincs meg steel nélkül. A country-popban csak azért alkalmazzák ritkán a háttérben (szóló soha sincs) hogy eladható legyen countryként is.

Endiman
áhá, szóval ez a sztíl gitár.Mondjuk gitárhoz hasonlitanám legkevésbé 😊
Szerintem ez a hangszer hiányzik a mai amerikai country elõadók hangzásából 😞
köszi az infót!

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=950&na_step=50&t=9040069&na_order=

az 1462. hozzászólás alatt ott a steel képe!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, Endiman!!!!

STEELGITÁR!!!!!!!!!

Ezt jól vésd a fejedbe, mert ezen a fórumon NAGYON SOKAT fogod még olvasni!!!!
(Az én személyes nagy kedvencem, és - ha jól tudom - Countryboy-é is...)

és ha találok róla képet, rögtön hozom!!!

Endiman
kérdés:
nem találok róla képet de van az az asztal szerû valami amin asszem kétszer hat húr van és egy pengetõvel pengetik, ill. lassan húzzák.Az a tipikus régi countryzene-hang.Nekem az a kedvencem 😊
annak mi a neve?

Endiman
bocsi, ez

Endiman
hello!
bocsi de nem ez
a mandolin?

TheDreamingTree
Ha jól tudom, az csak a formájára utal. Az "A" szimmetrikus. Szerintem Neked az F-style kell, az olyan gitár formájú. Pl. a Dan Tyminsky is olyat használ (ha jól tudom, õ egy Gibson modelt), meg úgy általában a legtöbben.
De persze az egy kicsit sokba kerül 😊
Itt egy link, a gitárosunk innen rendelte, egy egészen jó Harley Benton-t.
http://www.thomann.de/thoiw2_harley_benton_hbma80e_tbs_prodinfo.html
Van ott még néhány, ha gondolod, nézelõdj.

remélem segit

Az "indulást" úgy értendõ, hogy még a hangszer sincs meg. Nem merek venni, mert nem értek a mandolinfajtákhoz, annyit tudok csak, hogy 2 féle van, van az A-Style, (én ilyennel találkoztam személyesen) és van az F-Style. Naggyából ennyiben ki is merül a mandolinismeretem.
Nagyon hálás lennék érte!

Elõre is könszönöm.
kirus
Ez akkor azt jelenti, hogy Te felveszed, aztán majd én elkunyerálom Tõled, hogy ne maradjak le róla? Tehát kedves Countryboy, ne felejtsd el a dec. 3-át.

Old Cowboy! Csak így tovább

I\'m a pirsoner of the Honky tonk www.sixrebels.hu

A 3SAT december 3-án adja le a 39-ik CMA show-t. (ez a legrangosabb country díjátadó gála), délután 13.15-tõl 14.45-ig. Az összes nagy sztár fellépésére lehet számítani, úgyhogy ne hagyjátok ki!
TheDreamingTree
Hello Zombye!

A gitárosunk játszik mandolinon is, ha gondolod, megkérdezem, mit ajánl.

Üdv mindenkinek.

Elõször is bocs, hogy ennyire hosszú ideig "magatokra hagytalak" benneteket.

A gitár mellett szeretnék megtanulni mandolinon is játszani. Van e köztetek olyan aki "ért" ehhez a pengetõshöz, és tud nekem tanácsokat adni az induláshoz?

Elõre is köszönök minden segítséget, és továbbra is jó Country hallgatást mindenkinek!
Endiman
hi!

innen is sok új country klippet lehetletölteni

Nashville
Ha mégis lesz a mûsor, akkor egy megerõsítést nyomjál már, mert akkor a képernyõ elé tapadok, de csak azért. Ügyesek legyetek táncoslábúak!

Remek! <#eljen>
Old Cowboy
Hellotok!

Szombatra (okt. 8.) nagy bulinak nézünk elébe. Klubnapunkon, ami este 7-kor kezdõdik, meglepetés country zenekar fogja húzni a talpalávalót. Ne hagyjátok ki a lehetõséget. Gyertek minél többen.

Igazán feljövõben vagyunk. Ha minden összejön, csütörtökön az RTL Klub Delelõ c. mûsorában néhány Footloose-os klubtagunkkal együtt fel fogunk lépni. Drukkoljatok, hogy jól sikerüljön.

Üdv OC

Endiman
Szia, igen az az egyik betétdala.Szerintem is pocsék.Szvsz az egész film pocsék.Willie Nelsont is csak azért rakták bele hogy eladható legyen a film.Hiába a sorozatnál nincs jobb.

Sziasztok!

Jessica Simpson: These boots are made for walking c. száma a Hazárd megye lordjainak a betétdala?
Hétvégén láttam a VIVA-n, sztem csapnivaló a szám. A nõ még nõi szemmel is nagyon szép, dekoratív és mutatós, a táncok szexik benne, tehát nem ezzel van gondom. Nekem tényleg a dal nem tetszik!
igazad van nem figyeltem eléggé oda...

a kritika lényege, hogy gyenge és elcsépelt a szöveg, és hogy mikor hagy már fel végre a popzenével és tér vissza a countryhoz.
TheDreamingTree
Régen szóltam már hozzá, ugyhogy megteszem most...
Nekem sem derül ki egyértelmûen a kritika elõjele, de lenne egy kérdésem:
Nem vagyok egy nagy májer angolból, szóval bocs, ha nagy baromságot mondok, de a "We've been called worse" nem inkább valami olyasmi, hogy "Hivtak már minkett rosszabbnak is" ?
Csak egy 5let.
Az Andy Griggs meg letöltés alatt van, majd utána 😊

Nashville
Ezt nem értem, valahogy nem esik le a kritika mondanivalója. <#nemtudom>

Nashville
Na, juszt is nem kap az ember választ Honky Tonk- ra.<#ejnye1>

A mai nap, éppen mûsor idõben nem voltam otthon. Sajnálom, pedig jó lett volna...olyan régen vezettünk együtt mûsort, Countryboy! 😊

Valakinek még van véleménye Aaron Watson- ról és Andy Griggs- rõl?

Tegnap VanZant- ot is hallgattam és nagyon ott volt az élmezõnyben. Itt nem akarok kitérni a mûfaj mélyrehatóbb részletezésére, ezt a tisztet meghagyom Countryboy- nak a továbbiakban. 😊

Egy pár soros kritika a neten az új Shania kislemezrõl (és mennyire igaz!)

Shania Twain-Shoes

I just don't know how long the cutesy country-pop stuff can last with her. Men are like shoes, okay. We've been called worse.

Nem tudom meddig tart még ez a csinos country-pop stílus, a férfiak olyanok mint a cipõk, oké. Szerintünk egyre rosszabb(ak).
és ami belefér az még 3 új kislemez:

Jason Aldean - Why
Miranda Lambert - Kerosene
Dean Miller - Hard Love
Ma is lesz country mûsor a Civilben 13.00 órakor.

A tartalomból:

John Bunzow - Easy As One Two Three
Annie Sims - Dear Heartache
Big & Rich - Comin' To Your City
Tim McGraw - My Old Friend
Skip Ewing - Naturally
Yankee Gray - This Time Around
Brad Paisley - When I Get Where I'm Going
Amber Dotson - I Ain't Your Mama
Hot Apple Pie - We're Makin' Up
Trace Adkins - Honky Tonk Badonkadonk
Reba McEntire - You're Gonna Be
Shane Stockton - Gonna Have To Fall
Jamey Johnson - The Dollar

és még ami belefér.

Vetíteni vetítek, de hogy elõadást is tartanom kell???? Nem vállalom 😊
Nashville
Itt vagy Elgreco?

elgreco

Ha jól értelmezem a térképen akkor a Budakalászi megállónál kell leszálni, és onnan egy picit még gyalogolni.

Vetítesz Poltom?😊))

Azért OC belinkelhette volna ide a 8-i linedance-klubot!😊
Hogy kell odamenni HÉV-vel? Felszállok a Margit-hídnál, ééééés....????

Szép 7végét!
Timi
Old Cowboy
Hi Fórumlakók!
A ma megjelent Kalász újságban a következõ szövegû információ jelent meg:

Programok a Faluházban
...
Okt. 14. 19.00 A country zene jelene és jövõje címmel vetítéssel egybekötött elõadást tart Polgárdi Tamás a Civil Rádió mûsorvezetõ-szerkesztõje.

Készüljetek. Mához két hétre lesz.
Üdv OC

Nashville
Köszi a kiigazítást. Elírtam véletlenül, a Honky Tonk- ot Aaron Watson- hoz akartam írni. Úgy már stimmel? Egy pár Honky Tonk elõadót ajánlhatnál. Thanks!