Country

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Endiman
Voltam ma a Duna Plaza-ban, a Hungaroton Records-ban (volt Virgin Megastore) és hát elkeserítõ mi van ott....
A country cd-s szekció teljesen megszûnt, ha még tartanak egyáltalán country-t, a "nemzetközi pop-rock" jelölés abc soraiba számûzték.Country dvd mindössze Willie Nelson valamilyen amszterdami koncertje volt, egy Garth Brooks és egy Emmylou Harris koncert meg VHS-en (ezt majdnem megvettem).Szóval gáz.Itt régen volt rendesen country cd választék sok Cash-t vettem itt Õ is eltûnt.

De a legnagyobb mellbevágás nekem a kb két éve megszûnt Fotex Records volt a Szervita téren...hogy az milyen jó volt <#szomoru2>

kirus
Lenne eszed mi? Majd adok én neked!!<#hehe> Én vettem 3kg gumicukrot...hehe. Na meg azért egy csizmát, meg egy Garth Brooks cd boxot, 6 cd-vel. Szupi

I\'m a pirsoner of the Honky tonk www.sixrebels.hu

TheDreamingTree
Hékás! Senki sem dicsekszik a szombati zsákmányaival! Vagy ezek szerint senki nem vett semmit? Azért kiváncsi lennék, hogy sikerült az út!

Meleg cowboyok ?!?! Te jó ég. Ha még legalább két cowgirl lenne.... 😊

kirus
Én azért is megnézem! Éljenek a meleg cowboyok<#nyes>

Ez a Brokeback Mountain címû modern cowboy dráma lehet hogy nem is érdekel annyira. Két buzi cowboyról szól, akik egy farmon dolgoznak, egymásba szeretnek és szakítaniuk kell mikor végetér a munkájuk. Rohadt elõítéletek!!! <#confused>
kirus
Sehol nem látok Cowboy Crush-t....Érjem be a nobody ever died of a broken heart-al?! Ennyi?!

Nekem nagyon bejön, hangulatos.
kirus
Megallgattam...nekem azért nem volt hihetetlen. De ahogy countryboy mondaná, egy dalból ne ítélj

Hogyne. Eddie Spaghetti Gonna Get Drunk itt!
kirus
Hát ha adsz valami elérhetõséget ahol bele lehet hallgatni, akkor megkagylózom. Lutrira nem szerzem meg az albumot.

Annyira nem vagyok otthon a countryzenén belüli elhatárolásba, de nekem ez ilyen rockandroll country (pld. a Gotta get drunk) annyira ütõs hogy hihetetlen.
Az az igazság, hogy egy fájlcserélõn töltöttem le az albumát (The Sauce) címmel, a számcímek alapján feldolgozásokat játszik, és úgy tudom hogy egy Supersuckers nevü zenekarban játszik (ez pedig egy szólólemeze).
TheDreamingTree
Röviden : nem 😊
Amúgy az úriember milyen tipusú zenét játszik ?

Még egyszer megkérdezem hátha valaki válaszol: Eddi Spaghetti-t nem ismeri valaki?
Van egy The Saucve nevü õrületesen jó lemeze.

http://www.eddiespaghetti.com/
Nyah lássuk, mire lehet számítani a jövõ év elején...

JANUARY
Jack Ingram Wherever You Are -- January 10th, 2006
BR-549 - Dog Days -- January 10th, 2006
Josh Turner - Your Man -- January 24th, 2006
Rosanne Cash - Black Cadillac - January 24th, 2006
Amber Dotson - Amber Dotson -- January 31st, 2006
Alabama - Livin' Lovin' Rockin': The 25th Anniversary (Box Set) -- January 31st, 2006

FEBRUARY
Cletus T. Judd - Boogity, Boogity -- A Tribute Ray Stevens -- February 7th, 2006
Tim McGraw - Greatest Hits, Volume 2 - February 7th, 2006
Marty Stuart - Live At Ryman - February 7th, 2006
George Strait - Live At Texas Stadium - February 7th, 2006
Danielle Peck Danielle Peck -- February 14th, 2006
Hank 3 Straight To Hell (2 discs) -- February 28th, 2006
Trent Tomlinson Drunker Than Me -- February 28th, 2006
SHeDAISY I'm Taking The Wheel -- February 28th, 2006

MARCH

Kenny Rogers - Water and Bridger - TBA
Rockie Lynne - TBA
Dixie Chicks - TBA - March 21st, 2006
Cactus Hill Keep On Dreamin' -- March 31st, 2006

APRIL

Alan Jackson TBA -- April 2006
Shooter Jennings - Electric Rodeo - April 4th, 2006
Steve Azar Indianola -- April 25th, 2006
Hát akkor legyen jó a kontroll és amúgy is õk profik, ezerszer elénekelték már ezeket a dalokat élõben...ne bizonytalankodjon a hanguk! Égõ!
Vagy a kontoll volt sz@r... ha már többeknél elõfordult...
Vagy nekik már lehet...😊

Viszont olyat is hallottam már, hogy szándékosan tesznek bele egy-két "nem eredetinek hallatszó" (é: hamis) hangot, a live-show miatt.
Másodszor is megnéztem a CMA-t. Több hamis hangot fedeztem fel Sara Evans-nál, Lee Ann Womack-nél, Alan Jackson-nál és több intonációs hiba volt sok más énekesnél is. Azért ez ciki...
Inkább mentem volna A.J-ra, mint T.C-ra.. gondolhatod. De csak erre vitt el a pasim..😊 (azóta már nem a pasim... nem TC vagy AJ miatt)
A Montgomery Gentry-t csak azért nem választottam, hogy - ha már nem annyira rajong a country-ért - legalább neki is legyen vmi esztétikai élménye.
Mellesleg azon kívül, hogy az alkonyatban a nagyszínpadon milyen haláli jól szólt a steel (meg mellesleg kicsit tudott játszani rajta a bácsi), nem sok maradt meg... ja, de a Little Gasoline...😊)))) Nem szeretek koncertet majdnem az utsó sorból nézni és utálom, ha visszafognak!😊
Azért is én jövök!

1998-ban jelent meg elsõ albuma és azóta sem hallottam róla...Melodie Crittenden...fantasztikus hang és olyan hangfelszerelés és stílus, hogy akár 2005-ben is megjelenhetett volna ez a lemez. Két kislemez jött le róla: Bless The Broken Road (36-ik lett a listán, ebbõl a dalból a Rascal Flatts No.1-t csinált az idén - pedig Melodie verziója sokkal eredetibb és szebb is, valamint az I Should've Known, amely bármilyen jó kis dal, megbukott.)

Miért tûnnek el az ilyen tehetségek???

Nashville
Olyan régen akartam már mondani Krisztina, hogy lassan rajtad a sor, hogy nosztalgiázzunk!
Erre az évre már semmi "nagy durranás" nem várható ami az új albumokat illeti! Ray Scott lezárta a sort.
Elõ kellene venned a 16 évnyi tapasztalatodat és ajánlgatni a 90's évek Country zenéibõl. Gondolom, van egy rakás videód a CMT- s idõkbõl.
Mi, a 2005- ös év hírnökei 😊)) már megtettük ami tõlünk tellett, most te jössz! Hajrá!!!!!!!!!!

Contemporary Country Music

Nashville
Mostanában te álltál legközelebb a tapasztaláshoz! Jövõre is mennél az USA- ba, gondolom! 😊
Ha akkor sem sikerülne Alan Jacksonnal a tali, de lehetõséged lenne még egyszer Montgomery Gentry koncira menni, akkor feltétlenül! Nálam október óta elsõ helyen állnak az újonnan felfedezettek népszerûsági listáján.

KRISZTINA28
100% -ban egyetértek veled!!
Amúgy végig mosolyogtam az egész díjátadót, mert ritkán látom õket és ez most jó érzés volt. 😊

Megnéztem a képeket...
Alan Jackson ilyen hatalmas pasi, vagy a csaj törpilla??😊
Nashville
Ez volt:

...de csak most láthattuk…
Persze, én sem maradhattam ki az egyik legfontosabb tárasági eseménybõl! Na, ja, csak a 3Sat jóvoltából.

Vélemény:
-A kezdés fantasztikus!: Kenny Chesney!!! Örök kedvenc!
-Big & Rich, a rosszfiúk. Jók voltak!

-Sara Evans, lélegzetelállító tünemény!

-Brad Paisley, változatlanul nyugodt, profi stílusában énekelt.

-Rascal Flatts, nem szeretem, de elviselhetõk voltak, viszont a díjat nem nekik adtam volna!

-Paul Simon nem tudom mit keresett ott, borzalmas volt!

-Willie Nelson sem produkált, annyira, de ha Toby Keith- el a „Beer For My Horses”- t elõadták volna, biztos letaglózták volna a közönséget!
(Tényleg! Hol volt Toby? Õt is kivágták? A közönség soraiban sem láttam a jelöléskor, csak a fényképét mutatták.)

-Lee Ann Womack sem a kedvencem, de egyáltalán nem volt rossz! A díjat itt is másnak adtam volna!

-Garth Brooks- t már nem akarom bántani, már kapott tõlem eleget! Nagyon akarta a feelinget, jó volt a színpadon , de ennyi.

-Martina McBride is nagyon tetszett, jó hogy nem hagyták ki! Nagy kedvenc, de jobban szeretem a saját dalait a régebbi albumairól.

-Alan Jackson néhol tényleg hamiskásan énekelt, nem is értem… Elnézem neki, mert õ nálam már bizonyított!

-A Sugarland szintén a nap csillaga volt! Nagyon meghatározta a hangulatot a megunhatatlan „Something More” számával!

-Bon Jovi? Nagyon jó volt, és nem is állt messze a dal a countrytól, és ahogy Jennifer Nettles énekelt vele!!!…FENOMENÁLIS VOLT! Nagyon bulis kis csaj, nem is gondoltam volna. Azt hiszem, gyakrabban kellene ilyen rendezvényekre járnom! 😊)
-Faith Hill is csókos nálam! A 2005- ös Fireflies albumával közelebb került hozzám. Jó volt a teljesítménye! A férje, Tim McGraw tényleg csak másodlagos volt, persze nem is az övé volt a fõszerep a „Like We Never Loved At All” számban. És az a szakáll, ahogy állt rajta! <#duhos2>
Nagyon sokat várok tõle a 2006- os albumán! Bele kell húznia energia ügyben!

-Jó sok Steel Gitárt hallhattunk, láthattunk! <#eljen>

-Keith Urban, megérdemelt gyõzelemmel távozhatott! Hatalmasat tarolt! Különleges tehetség! Ausztrália nagyon büszke lehet rá!

-Gretchen Wilson is nagyon megérdemelte a díjat és talán õ érzékenyült el legjobban (láthatóan). Szuper hangja van, de nagyon erõs volt a mezõny, én nem is tudtam volna dönteni! Sara és Martina biztos nagyon megszorongatta a mezõnyben.

-Alison Krauss és csapata is jól húzta, nem voltak olyan depresszívek, mint általában.

-Brooks & Dunn, -nak van jobb száma is! A hang jó volt, de a dalválasztás elszomorító!

-Elton John, még mindig fantasztikus énekes, bár a Country- tól messze áll, Dolly Parton pedig számomra mindig a Country boszorkánya, bohóca marad. Rossz értelemben!

-Nekem is nagyon hiányzott Dierks Bentley. Toby Keith, Katrina Elam is énekelhetett volna, na és Shania
(fõleg, ha már ott is volt, pl. a Shoes számát).

...aztán még sok kedvencet felsorolhatnék, de nem teszem, mert még azóta is tarthatna a mûsor…<#hawaii>

Itt is lehet fotókat látni: CMA 2005

TheDreamingTree
Én még azt nem értettem, hogy a Dolly Parton miért nem énekelte a Brad Paisley-vel a When I Get Where I'm Going-ot. Mert amúgy baromi jó volt az az (eleinte) egy szál gitáros elõadás.
Az meg biztos, hogy kicsit tényleg "megfelelni vágyás" szaga volt a dolognak, de ez van.
Azért az elgondolkodtató, hogy Elton John még mindig baromi jól énekel. Jobban, mint a Bongiovi...

Kedves OC,

hogy állnak a szilveszteri jegyeladások? Mit tudsz?

Kik jönnek??? (A csajok: Kirus, Krisztina+anyu, Cw, Cg,
Talán: Cb,
Tuti még: OC,
... más??? String, TDT, Nash, .... ???
Greg - tudjuk, hogy nem

Pussz,
Timi
Nem Paul Simon vagy Elton John rontotta el a show-t, hanem a mindenáron való megfelelés, a tessék New York minket már felfedezni és venni a lemezeinket, tehát a pop és a mainstreem irányában való elmozdulás. Alan Jackson botrányos volt, nem találta a a megfelelõ hangszínt, kellett neki Eric Clapton-t énekelni. Köszönet viszont azoknak, akik maradtak a gyökereknél: Lee Ann Womack, Alison Krauss és Garth Brooks...Sajnos nagyon sok díjátadást kivágtak, nem láthattam kedvenceim, Jon Randall-t és Dierks Bentley-t sem. Botrányos, hogy a Rascal Flatts az év együttese tudott lenni, nyálas és annyira divat country, hogy az már borzalmas. Willie Nelson nem volt rossz, de csak azért énekelt, mert igy össze tudták kötni Paul Simonnal a fellépését és egy kalap alatt lerendezték a témát, Norah Jones tényleg felesleges volt a háttérben.
Az hogy Elton John és Bon Jovi is énekelhetett, csak azért volt, mert NY-ban rendezték az eseményt. Garth Brooks hozta amit szokott hozni, vérprofin muzsikált a Time Square közönsége elõtt.
Összességében szórakoztató, színvonalas show volt, de ez már régen nem a country ról, sokkal inkább az üzletrõl szól.
Old Cowboy
Hellotok!
Rossz választás volt Paul Simon és Elton John. Nem azért mert rosszak, hanem mert pocsék számot adtak elõ. Szegény Dolly is csak hápogni tudott. Gondolom NYC miatt tették bele õket a mûsorba.

Más: Az Indian Dreams meglehetõsen várakozáson aluli volt. Talán az ára jobbak, mint a Wild West Store-é. Pl. Itt egy Wrangler farmer 16,500 kint 39,95, ami ugye csak két harmada az itthoninak. Csizmákkal hasonló a helyzet.

Keep It Country
OC

kirus
Én majd akkor véleményezek, ha láttam. Tehát az majd egy hét múlva lesz. Szerintem mindenki él!

TheDreamingTree
Remélem mindenki épségben ér ma haza 😊

Hááát, azért bevághattak volna több dijátadást is... Azért a zenék jók voltak.
Szegény Norah Jones, komolyan kellett koncentrálnia, mert a Willie... hát hogy is mondjam...már nem a legjobb énekes. Bocs, hogy lehúzok egy legendát, de ez van. És most láttam elõször ezt a Rascal Flatts-et. Hát öööööö... inkább hagyjuk.
Egyéb vélemény?

Dc-n a száguldó gyalogkakukk fióka Tátrai és Szûcs játsza nagyon érdekes és dallamos de legfõképp egyedi country. Itt igazán kijön a gitáros és banjos tudása mindenképp töltsétek le megéri meghallgatni. Akinek tetszik az jelezze már nekem köszi

sziasztok

Sziasztok! ismeri valaki Eddie Spaghetti-t ?
TheDreamingTree
Emberek! Nem tudom, hogy ki mit tud, de a 3Sat-on holnap (dec.3) lesz a CMA. 13:15-tõl 14:45-ig. Videót szegezz!!!
Jóccakát

kirus
Mi már beszéltünk, felállás részemrõl marad. Két pasi, egy nõ...hehe, wow

KRISZTINA28
Remélem nem maradtál le és olvastad a fórumot és tudsz arról,hogy lemondtam,így nincs autó!
Sajnálom!

Old Cowboy
Hellotok!
A sok ígéret, hogy áll? Egyáltalán jön valaki holnap SCS Indian Dreams-be? Én tartom magam az ígértekhez, viszont a másik fórumról Firehair lemondta. Még gondolkozzatok. 18.00-kor egyeztessünk neten/telefonon. A reggel 8 órai indulás a Batthyány térrõl a maradéknak megfelel? Szerintem Kirussal Tatabányán találkozzunk a mekinél (ti. ezt beszéltük meg!).
Addig is

Keep It Country
OC

Shimmy down the Chimney - A country X-mas

Sziasztok igy mikulás és karácsony elõtt egy kis zene.

Somebody Like You...aztán jöhet a Better Life...aztán a Tonight I Wanna Cry...
OK!😊
Megadom magam!😊)) Meghallgatom!😊))))))
Countryboy,
szted melyik számával kezdjem?😊
kirus
Ezt bizonyítandó: 3CD-m van tõle, amibõl valamelyik vagy a kocsimban szól, vagy itthon<#szeret>

kirus
Keith Urban jó pasi, jó hanggal, remek elõadó. IMÁDOM

SONNY BURGESS
Fergeteges texasi country!
Már az elsõ lemeze is nagyon bejött (When In Texas) de az új még jobb!

1. What Else Could Go Right
2. Jesus & Bartenders
3. A Little Bit Stronger
4. Anytime I’m Smiling
5. The More I’m Around Some People
(The More I Like My Dog)
6. Redneck Lullabies
7. When You’re In Love With A Woman
8. Looking For A Place To Turn Around
9. Living On Nine
10. You Touched Me
senkinek nincs meg sehol megnyugtatlak, ezért voltam kénytelen megvenni a cd-t. akárcsak Tobias Rene esetében.
Nashville
Todd Fritsch megismeréséhez egy kis segítség: Todd Fritsch - Christmas Single
Még nem ismertem, de ha DC képes leszek, majd jobban ránézek. Kössz az ajánlást!

Nashville
Keith Urban az egyik legnagyobb tehetség a szakmában, tele energiával!
...azt hiszem ezen fognak hajbakapni a lányok, fõleg ha még Countrygirl is bekapcsolódik (Õ is imádja), lesz itt nagy csetepaté!

Nashville
Vélemény egyezik! Mikor a kellemes zene megszólalt, már elkezdtem ütni a ritmust, de hideg zuhanyként ért, amikor a faszi "belejött" az éneklésbe, a szõr felállt... Brrr.. Azt hiszem, nem tartom meg a "lemezt"!

ez egyik legnagyobb showman, nagyon jó hanggal, eszméletlen gitártudással, ki a szart érdekel, hogy néz ki???

ugye Kirus? te láttad a koncert DVD-jét, mi a véleményed???

szerintem fenomális a csávó.