5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • Nashville
    A Nyughatatlan- t én is meg fogom nézni, az már biztos! Remélem még sokáig műsoron marad, mert nagyon el vagyok "havazva" mostanában. A film, remek tisztelgés Johnny Cash emléke előtt! A többit majd a megtekintés után.
    Biztos jó lehet Endimannak, hogy a nagy kedvence életét filmesítették meg.
    Én speciel a Shania Twain életéről szóló filmet is szívesen megnézném, amit tavaly már játszottak Amerikában, de nem kavart fel nagy port úgy látszik! ...vagy csak mi nem tudunk róla...

A kis köcsög blogíróval én abszolúte nem foglalkozom, kit érdekel egy ilyen szarházi véleménye! Ne adjátok meg neki azt az örömöt, hogy tudtára adjátok, hogy valaki olvassa a kis hülye naplóját!
    ...de mindenesetre egy valamire jó volt elgreco részéről a kezdeményezés, hogy összehozta a felháborodott topiclakókat, legalább kitomboltátok magatokat, egy cél érdekében harcoltatok!

A Grammy- s nyeretesek sem nagyon izgatnak fel, az én igazi díjkiosztóm a Country Music Award!

A díj formavilágába viszont egy enyhe, erőltetett fantáziával bele lehet kötni!

Egy kis Country- s olvasnivaló: Read
  • Vidéki lány
    ... lehet, hogy meghallgatott egy-két country-s díjazottat...:)))))
  • elgreco
    Sziasztok! Csak elértük, hogy a srác felrakta a country grammy díjazottak listáját is. Köszönöm mindenki segítségét!

• Vidéki lány
    Cb: Szted azzal, amit leírtál hányan vannak tisztában Mo-on? Ez is egy támadási felület... és ezt ki is használják... ahogy ez az IQ-bajnok blogíró is bemutatta... az, hogy foglalkozunk-e vele vagy nem, más kérdés...
  • countryboy
    nem értem mit háborogtok itt....mintha valami új dolog történt volna...én speciel 15 éve szembesülök vele hogy az emberek leszarják a countryt nálunk....kit érdekel? az pedig kurvára nem üti meg a ingerenciaszintem, hogy egy faszkalap blogíró hogyan manipulálja a tájékoztatást, csak azért mert fingja nincs az egészhez. ne háborogjatok, nem éri meg.

Vidéki csaj: egyetlen buzeráns country énekest sem ismerek. a világ egy egyik legkonzervatívabb műfaja, éppenúgy, mint az előadói, akik csupa-csupa "régimódi" témáról énekelnek, lásd szerelem nő-és-férfi között, család, hazaszeretet, stb. Az amerikai délen, ahol ez a zene a legnépszerűbb, utálják a buzikat, ezt saját magam tapasztaltam. ellenben északon, voltam olyan városban, ahol a helyiek elmondása szerint a fél város homokos (Minneapolis) és még a heterok is buzibárba járnak szórakozni. Buzi cowboyból van a legkevesebb és nem is lesz sok belőlük soha. Úgyhogy én nem tartok tőle, hogy ezentúl sokan úgy gondolják majd, hogy a countrysok buzik is egyben. Ha pedig mégis: kapják be !
  • Vidéki lány
    Sziasztok!

Na, kb. ettől féltem és be is igazolódott a félelmem. A Brokeback Mountin-nál, amikor kijött, már sejtettem, hogy eddig sem voltak a country-sok a magyar zene szíve csücskei, most már buziknak is fogják bélyegezni őket.... Utálom a média hatásait!!!!

Amúgy ezzel a hatalmas eszű blog-szerkesztővel meg nem nagyon kell foglalkozni, mert úgy látom pofája hatalmas, agya meg nem sok...

Pussz!
    Timi
  • TheDreamingTree
    A szám egy 8-as, bár ez látható, a felirat pedig: Dale Earnhardt Jr. Ő egy NASCAR versenyző, mellesleg a favoritom :) Csak gondoltam próbálkozos az avatarokkal.

Ja, én is irtam Neki:

"Tudod a probléma szerintem abból lehet, hogy aszongya "...sok értelme úgysincs" . Kérdem én ezt miért Te döntötted el, és miért igy? A folk kategóriának, vagy a klasszikus pop kategóriának akkor miért volt? Nem hinném, hogy Tony Bennett-et többen ismernék és hallgatnák Mo-on, mint a country-t. Ennyi. Akkor inkább ezt a mondatot se irtad volna le...
    És képzeld, attól, mert country-t hallgatok, nem vagyok nagyvilági meleg cowboy...akármennyire is ezt akarod sugallni úgy ÁLTALÁBAN a "country életérzésről". Ja, és tényleg a Te blogod, tényleg a Te véleményed. Ez pedig az enyém. Bye "

Kiváncsi vagok, hogy reagál
  • elgreco
    Nekem meg ez a válasz jött tőle:"Ez úgy van ez, hogy a felsorolásból azért hagytam ki a countryt, mert
    Európában olyan szinten le van szarva a country úgy általánosságban, hogy
    gyakorlatilag a kutyát nem érdekli, többek között engem sem. Képkeresés
    gyanánt pedig lehúztam az elsőt, amit találtam a ceremóniáról. Ez van.

Viszont a teljesen öszintének levéshez az is hozzátartozik, hogy:
    1) igazából egyáltalán nem hat meg, h a blogom (ami annyira öncélú, h ennél
    jobban már nem is lehetne) szerkesztése bárkit is felháborít,
    2) a magyar médiában ennek az ezerszer szürtebb eredménylistáját találod meg
    úgy általánosságban (ha egyáltalán), úgyh ha vki nem tud angolul, akkor
    sztem már így tapsikolhat, h ennyi infó eljutott hozzá.

Mellesleg ha te ilyen dolgokon háborodsz fel, különösen kurvasok szabadidöd
    lehet, úgyh ajánlom vmi mellékállás beszerzését.

Üdv,
    o."

no comment, ez van:((
  • kirus
    Ez volt rá a válaszom:

Válasz, bár faszom nincs, de nekm is kivan!
    Káromkodni én is tudok bazeg, attól, hogy countryt hallgatok. Mellesleg NŐ vagyok, és nem vagyok ezzel egyedül. Ha már a többi szaros műfajt részletezted, ez is megérdemelt volna ennyit. De hát, leszarom a blogodat, csak észrevétel volt. Vannak olyan mácsó nem countryt hallgató magyarok, akik nem tűrik a kritikát.
    Biztos ezzel fémjelzik, hogy nem cowboyok, és nem buzik.
    Kirus | 06.02.09 - 10:31 pm | #
  • kirus
    A srácnak ennyi volt a hozzánk fűzni valója:

2006. február 9., csütörtök
    Kommentár / Faszkivan

Na egy hozzászólás meg egy mail után tőlem is némi komment az alábbi hírhez és a hozzá biggyesztett képhez. Nekem személy szerint nem a világ közepe a country, és eleve nevetségesnek tartom, hogy valaki Magyarországon nagyvilági cowboyt játsszon, de persze ez mindenkinek a szíve joga. Viszont, hogy egy ilyen marhaságon bárki is felhábordojon (a mailben pontosan ez szerepelt), hát az már annyira röhejes, hogy még szánalmas is. Emberek: próbáljatok értelmet verni az életetekbe, baszki! Nem mellesleg, ez egy blog, ami annyira kurvára szubjektív, hogy ha a Grammy-díjas hír mellé egy cigánykerekező indiánt akarnék beszúrni, már miért kéne, hogy megmagyarázzam? Ha valaki ezen felháborodik (istenem, még leírni is kínos), hát azt csak őszintén sajnálni tudom.

Ha valaki mégis konkrét magyarázatra vágyik, az tudja ezt be dadista gesztusnak - például. Akinek pedig ez nem elég, annak ajándékba egy nyilván szívét melengető kép egy igazi country életérzést bemutató filmből:

(részlet a Brokeback Mountain, avagy úgy cuki a cowboy, ha buzi c. filmből)

U.i. és tényfeltárás:
    ad1) nem, nem tudtam, hogy az egy country énekesnő;
    ad2) a képet lecseréltem;
    ad3) viszont ezt a felháborodás dolgot még mindig überelhetetlenül nevetségesnek tartom.

PAKK.
  • elgreco
    Azóta le lett cserélve a kép valami fekete fickóra, tehát ennyit legalább elértünk a leveleinkel:)
  • Endiman
    hmm, hát ez tényleg csúnya dolog
  • kirus
    Én a hozzászólásokba írtam. E-mail címet nem láttam sehol se. Micsoda egy szemét megnyilvánulás. Minden műfajt beírt. Countryt meg lehúzta....grrrrrrr
  • elgreco
    Ma egy kicsit felháborodtam mikor erre a
    weboldalra tévedtem és el kezdtem böngészni a grammy díj győztesei között, ugyanis a weboldal szerkesztője a country díjazottakat nem hajlandó lekörmölni címszóval letudta a dolgot és annak ellenére az oldalán található képen éppen az Alison Krauss van kezében egy díjjal. Írtam is egy kéretlen levelet a weboldal szerkesztőjének amire titeket is bíztatnálak. Tarthatatlan, hogy kis hazánkban ennyire lefikázzák a country műfajt:(((
  • Vidéki lány
    Naugye!:) És még erősít rajta az is, hogy nem vmi nyálzenét énekel, hanem country-t!:)
  • Endiman
    nna ez nem újdonság, a hugom is olvadozik tőle....
  • Vidéki lány
    NA, csak rájövök én itt without any help!!:)))
  • Vidéki lány
    OK, nem sikerült... na,még1x!:)
    [IMG][/IMG]
  • Vidéki lány
    http://www.sg.hu/forumkepek.php?status=regi#
    [vágólap]

Talán sikerült beilleszteni! Nagggyon szééép!!!
  • Vidéki lány
    Nem csoda... jó a bácsi!!!:)))
    Kicsit nem annyira bizalomgerjesztő a képe, de jóóóóó!!:))))) Főleg a kisugárzás.... mármint mindezt csak a bemutató alapján mondom!:))))))
  • KRISZTINA28
    Sziasztok
    Én még azt is hallottam, hogy Johnny Chas kívánsága volt anno, hogy ez a színész jelenítse meg a filmvásznon.
  • Vidéki lány
    oksa!:)))
    ... meg hogy JOBBAN LÁSSUNK!!!:)))))
  • Endiman
    üljetek lehetőleg hátra a feliratot úgy lehet rendesen olvasni :)
  • Vidéki lány
    Nekem is tetszett... és 18-án nézzük a filmet a csajokkal (Beus,Kirus), úgyhogy már nagyon kíváncsi vagyok!:)
  • Endiman
    tetszik a cikk köszi,hogy szóltál
  • Vidéki lány
    Azt már korábban kifejtettük, hogy Johnny Cash mekkora egy isten, erre itt nem is vesztegetünk több szót, inkább az volt a kérdés, hogy Joaquin Phoenix mennyire tud hozni egy ilyen figurát,...
    ...Ebből a film a gyapotföld-város, siker-drogok, házasság versus szerelem rendszerben mozog, bőségesen adagolt zenei betétekkel, szinte minden jelenetben szól a rádió vagy énekel valaki...
    ...mind a két színész maga énekel a filmben, ami szintén bravúros teljesítmény...
    Cash annak idején Elvis Presley-vel, Jerry Lee Lewiszal és Roy Orbisonnal is föllépett, a filmben természetesen őket is megmutatják, különösen ELVIS vicces, ahogy az arcéle lassan előtűnik a homályból. Az utólag leginkább countryelőadóként számon tartott Cash-ről ma már nehéz elképzelni, hogy szó szerint együtt, egy helyről indult a rock and roll sztárjaival, A nyughatatlan viszont ezt a dolgot is rendbe teszi valamennyire. De nem is raboljuk tovább a drága idejüket, ha mostanában csak egy filmre hajlandók befizetni, ez legyen az.
  • Vidéki lány
    Cinematrix honlap:
    Johnny Cash a mennybe megy
    A nyughatatlan
  • Endiman
    A Grammy Country nyertesei:

Category 36 - Best Female Country Vocal Performance
    The Connection
    Emmylou Harris
    Track from: The Very Best Of Emmylou Harris: Heartaches & Highways
    [Warner Bros. Records/Rhino]

Category 37 - Best Male Country Vocal Performance
    You'll Think Of Me
    Keith Urban
    [Capitol Records Nashville]

Category 38 - Best Country Performance By A Duo Or Group With Vocal
    Restless
    Alison Krauss And Union Station
    Track from: Lonely Runs Both Ways
    [Rounder]

Category 39 - Best Country Collaboration With Vocals
    Like We Never Loved At All
    Faith Hill & Tim McGraw
    Track from: Fireflies
    [Warner Bros.]

Category 40 - Best Country Instrumental Performance
    Unionhouse Branch
    Track from: Lonely Runs Both Ways
    [Rounder]

Category 41 - Best Country Song
    Bless The Broken Road
    Bobby Boyd, Jeff Hanna & Marcus Hummon, songwriters (Rascal Flatts)
    Track from: Feels Like Today
    [Lyric Street Records; Publishers: Careers-BMG Music, Floyd's Dream Music, Jeff Diggs Music.]

Category 42 - Best Country Album
    Lonely Runs Both Ways
    [Rounder]

Category 43 - Best Bluegrass Album
    The Company We Keep
    The Del McCoury Band
    [McCoury Music/Sugar Hill Records]
  • Vidéki lány
    Láttam a képeket!:)))
  • elgreco

"Jesszum Pepi!:)))" ezt nem igazán tudtam értelmezni:)))

• Vidéki lány
    Jesszum Pepi!:)))
  • Vidéki lány
    Szia Elgreco!:)

ÚGy tűnik, én is megyek!!!:)))))))
    Annyira kedvet kaptam a DVD után az Almássy térhez is!!!!:))))))
  • elgreco
    Egyébként meg frissült a képgalériám, a Kirus által küldött képekkel.
  • Vidéki lány
    TDT,

Ez a logo mit akar jelezni? Annyira olvashatatlan!:)

Az Almássy tér - úgy tűnik - rendszeres lesz, de nekem most már Bkalász marad az IGAZI. Ez olyan, mint hogy szó volt róla, hogy nem lesz idén gárdonyi fesztivál, de azért lehet, hogy vhol megrendezik... az már nem lenne olyan.
    Tudom, Cb, te nem vagy jó véleménnyel erről és vhol meg is értem a kifogásaidat, hogy miért nem lehet a gárdonyit country-fesztiválnak hívni, de ezt már régen el akartam mondani: ha vki inkább a társaság miatt megy oda (márpedig nekem, szegedi lévén nem sok olyan alkalom van, hogy az egész bagázst összecsődítve lássam), akkor egész jó az a kis néha-country muzsika a háttérben!:) Az állandó Bojtorján -koncertekről meg most azért nem beszélnék, mert nem menne elfogultság-mentesen.:))))
    Minden szimpátiámat Gárdonnyal kapcsolatban félretéve: van egy-két együttes akiknek a helyébe mást is el tudnék képzelni...
  • elgreco
    Még ha nem is rendszeres egyelőre az Almássy téri linedance, tényleg tök jó, mivel így téged és cb is látjuk köreinkben. Reméljük legközelebb te is beállsz majd táncolni egy kicsit.
  • Endiman
    Marty Stuart új cd-je:
    Live At The Ryman
    Inkább bluegrass mint country de Marty minden hangszeren tud játszani.
  • TheDreamingTree
    Azért is irok valamit, hogy ne legyen üres nap! Merre jártok?
    Ennyire nem függhetünk az ajánlásoktól... Az Almássy téri dolog ezek szerint kezd rendszeressé válni? Tök jó lenne.
  • Endiman
    Szia Tibor!

Sajnos jelenleg nincs túl jó kedvem családi okok miatt, és nem szivesen mennék társaságba sem.
    Talán majd nyáron valamikor.
  • STRING
    Valahogy sejtettem, hogy Te az elsők között leszel, aki megnézi a filmet :-)
    Most, hogy így nyilatkoztál, indulok is jegyet venni hétvégére :-)

Egyébként jó rég nem láttalak már, nincs kedved egyszer velünk tartani valamelyik "közösségi helyen" egy kis élőzenét hallgatni? Akár a linedance klub, vagy az akusztikus klub most hétvégén? Vagy akár a Kaszab/Bordács duó a törzshelyen? Mit szólsz hozzá?

Tibor
  • countryboy
    hogyne lenne lehetséges, mire kijönnek a filmek DVD-n, addigra mindegyiket szinkronizálják.