5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
-
countryboy #5480 Meglehetősen olcsó lesz Keith Urban új albuma (november 16) csak 3500 Ft lesz az ára (USA Import).
-
countryboy #5479 -
countryboy #5478 Tessék, egy fantasztikus ajánlat, az év talán legjobb honky tonk albuma, tele steel gitárral:
Shane Worley - Honky Tonk History
-
#5477 Részemről más műfaj is létezik a countryn kívül, csak ez itt épp a country fórum ;), és eszembe sem jutott, hogy az USA-ban csupa country fanatikussal találkoznék. Ez itt nem Amerika? Nem mondod? :) Bár szerintem ott sem jobb. Nekem megadatott, hogy a férjem azért rajong, amiért én. A jó (általunk jónak vélt) zenéért, így mindegy, hogy hol élek. Az ajánlásokat és a sztorikat meg szívesen hallgatom. És azt hiszem, már az is kiderült, hogy szívesen vitatkozom.
Orsi sok:1 arányban itt csatát vesztett, de azért sok sikert Neki.
Halljam, az ajánlásokat! :) -
countrygirl #5476 Ohh!! Sajnálom hogy nem sikerült a Sugarland koncert...na de azért hátha láthatunk belőle később "részleteket". :)
Én nem vagyok zenész, csak nagyon szeretek zenét hallgatni...igazából nagyon sok stílust. Minden elismerésem annak aki próbálkozik ebben a műfajban Mo-n, de sajnos nem tetszik a dal. Telecasterrel értek egyet, bárkinek megmutatnám ezt a klipet... nem kapna kedvet ahhoz hogy akárcsak egy kicsit is belemélyedjen a műfajba. Pedig jártam már úgy hogy ismerősöknek mutattam dalokat, hogy tessék ez country, tényleg nem tetszik??! Hallgatják... "nem! ez jó! ez country??!!" Valahogy ezt kellene elérni, de nyílván ez amerikai zene, nehéz "magyarosítani", mivel teljesen más a kultúra, más a környezet, az életstílus, minden. De tényleg kíváncsian hallgatok mindenkit aki legalább a műfajjal próbálkozik idehaza. Nagyon szeretem a steel gitár és igazából bármilyen gitár hangját. :)
Telecaster véletlen se hagyd abba az amerikai utaidról szóló meséket! Sőt juss ki amennyiszer csak tudsz! legalább mi is új képeket és élményeket kapunk! :) -
#5475 Annyiszor megfogadtam már, hogy nem bonyolódom bele a vitába, mert eleinte úgy tűnt, hogy főleg a lemezgyűjtők fóruma ez a hely, de ahogy lassacskán kezdem megismerni a társaságot, látom azért van itt zenész feleség, sőt újabban „szintén zenész” kolléga is, akik kicsit más rálátásban látják a dolgokat. Szegény SZ.O. lassan átveszi a hajdan már alaposan kivesézett Swift kisasszony szerepét, de nem baj ez, hiszen ezért jött létre ez a fórum. Mint mindenki (bevallja, vagy sem), én is magamból indulok ki. Ha valaki tudja, akkor én igen, hogy milyen nehéz ebben a kis országban – zenekar alapítás céljából – összeszedni 4-5 olyan embert aki hasonló elhivatottságot érez a stílus iránt, jól játszik, teszem azt pedal steel gitáron, meg tud jelenni a színpadon, és a tetejébe még olyan akcentussal énekli a countryt amihez kevés már az Oxford English. Mert azért uram bocsá’ hallottam én már angolul énekelni olyan country zenekart, ahol talán mégis csak jobb lett volna ha a magyarnál maradnak!!! Na mindegy, nem ez a lényeg. SZ.O. klipjéhez visszatérve átéreztem a régi gondokat: nem elég az ő elhatározása, hogy most átmegyünk countryba. Ott van még a rendező, az operatőr, a producer, a……..soroljam? Vajon ők is ugyanolyan fanatikus country rajongók mint mi??? Ha nem, (márpedig a produkció elárulja, hogy nem), akkor itt a végeredmény….
A dolog kétélű: ha a klip a médiákba kerül, akkor ismét adtunk egy nagy pofont az igazi country zenének, mert a -médiának hála- amúgy is tájékozatlan magyar néző ezennel ismét elkönyveli, hogy ez a country!?...akkor ebből legközelebb nem kér.
Ha meg igazán autentikusak akarunk lenni, akkor miért is fórumozunk mi egy amerikai stílusról magyar nyelven???? OK. I’m just kidding!
Szóval nyugi, higgyétek el nekem (korelnök lehetnék a társaságban) a country amerikát is megosztja. Óva intek mindenkit attól, hogy abba a tévhitbe essék, hogy ott mindenki country rajongó! Egy frászt! Az én barátaimnak is csak max. 40 százaléka. Ez van. Az egy másik világ, egy működő világ.
El fórumozgatunk mi itt, és imádok mindenkit, aki egy kicsit hozzám hasonlóan már-már eszelősen szereti ezt a zenét, de kérlek benneteket ne vegyétek túl komolyan a dolgot és ébredjetek fel. Ez Magyarország, és soha nem lesz Amerika. Szerezzetek kapcsolatokat, és igyekezzetek kijutni, ne higgyetek nekem! Azt látni, hallani kell. Aztán meg, ha hazajöttetek, ne beszéljetek senki másnak róla, csak itt a fórumon, mert csak az irígyeitek sorát szaporítjátok. (Ennyien talán még sosem voltak, mint most……..) Szép estét countrysok!!!!!!!
-
#5474 Örülök, hogy körberágjuk ezt a témát.
Orsit emberileg is nagyon kedvelem, egyébként biztosan lehetne igazítani dolgokon, valószínűleg a klippet és a dalt is próbálta fogyaszthatóvá tenni. Hogy miért country? Mindég is szerette ezt a műfajt és ezzel, hogy ezt felvállalta idehaza a, a rádiókat és a tv-ket nem érdekli, csak a country szó hatására azt mondják , köszi ez nem fog bennünket érdekelni. Itt pedig a műfaj jó értelemben vett fanatikus rajongói ahol ugyancsak ...... Valamennyi időt töltött kint amerikában és zenélt is country bandákban,lehet nem merte teljesen azt áthozni...
Őszintén szólva ha holnap Zorán azt mondaná, márpedig ő country énekes egy kicsit örülnék, mert a műfajt többen elfogadnák szerintem (még akkor is ha tudjuk,hogy Zorán nem country énekes )
Szerencsére annyira széles a country zenei világa, hogy némi túlzással a zenék 60%-ra mondhatnánk, hogy country.
A véleményem az, hogy inkább az hangzik jól ha azt mondanánk: ez nekem nem tetszik, ez nekem tetszik...
Na most jól megaszondtam!
Érdekel a véleményetek továbbra is!
Szép napot mindenkinek! -
#5473 hát sajnos nem jött össze a dolog.. :( pedig felkeltem időben, de maga az oldal nem működött rendesen. Lehet, hogy a szokásos területi korlátozás miatt, nem tudom. Mindenesetre semmi ilyen jellegű figyelmeztetés nem volt.
Reméljük, lesz tv-s verzió :) -
countrygirl #5472 Próbáltam utánanézni, ha jól értem az időzónákat az ET-hez viszonyítva mi 6 óra időcsúszásban vagyunk, tehát hajnal 3?! :D
Hát TDT rajtad a világ szeme! :) Én nem kaptam holnapra szabit, pedig próbáltam...
Biztos rögzíti majd valaki ezt a koncertet... szerintem! :) Egyébként Dunn és a Little Big Town is csatlakozik majd hozzájuk a színpadon.
Egyébként mostmár én is végighallgattam az albumot, kb. az a véleményem mint TDT-nek, többször kell meghallgatni, mert elsőre elég "érdekes" midnenféle szempontból. Azért vannak rajta jó dalok, de én egy kicsit jobb albumot vártam. -
#5471 Na, ezt valahogy fel kéne venni... :) -
#5470 köszi a tippet!! :) dejó, hogy kedden szabin vagyok ;))
Amúgy én már hallgattam, és hát nem is tudom... ha úgy ülnék le, hogy akkor most egy rock-lemezt fogok hallani, akkor nem rossz, de mivel úgy ültem le, hogy ők végülis egy country-banda, vagy mi a szösz, hát felemás érzéseim vannak. Jó, mondjuk ne legyünk naívak, a Sugarland sosem volt egyenértékű műfajilag a Brooks&Dunn-nal, de azért kicsit több country-s dalt elbírtam volna...
De ki tudja, lehet, csak párszor meg kell hallgatni :) -
countrygirl #5469 Interneten is lehet nézni élőben Sugarland Incredible Machine turnéjának élő koncertjét október 18-án 9pm ET/6pm PT. (nálunk éjszaka ill. másnap hajnalban) Aki fent bír maradni... :)
http://www.youtube.com/sugarlandvevo
Valaki hallgatta már az új albumot? Én még nem..csak ezért érdeklődök. :)
Szatmári Orsi dala nekem sem tetszik különösebben, de azért sok sikert Neki a továbbiakban. Legalább próbálkozott... -
boots #5468 Na végre sikerült regisztrálnom.Csak annyit tennék hozzá, szegény Patty
Lovelles nem örülne mi lett a nótájából.Szerintem az is baj hogy egy jó
másfél hanggal lejjebb szól ez a dal,és elvesztette a fényét.Egyébként
szerénységem is muzsikál és tudom milyen nehéz visszaadni az amerikai
feelinget.A mi bandánk azért megpróbálta,ha valakit érdekel a youtube-on
megtalálja.A puszta country band beírása után három video van fenn.
Igaz hogy nem olyan profi mint az Orsié,szinkron bajai is vannak,de azért
nézhető.A zene nem kis erőfeszítést igényelt hogy így szóljon. -
#5467 Ja, és naná, hogy itt én mindenkit imádok, és naná, hogy Veled is szóba állok, Te kis.... :) hehe -
#5466 A férjemék mások jól megírt nótáit adják elő. Ez nem ugyanaz. Jó hogy szeretem, hiszen az eredetit is szeretem. Valamint úgy érzem,hogy ha nem is olyan, mintha Keith Urban, Vince Gill, vagy az eredeti előadója énekelné, játszaná, de nem csinálják rosszul, és én legalább sok élő zenét hallgatok.
A kezdet kezdetén Atis is írt a Varnyú Countryval saját dalokat, vagy magyar dalszöveget egy-egy country nótára. Frankó folk hangulata van, de nem olyan, mint amit odahaza játszanak.
Egyszóval, a country népzene. A miénket sem tudnák mások jól csinálni. Szerintem. Bár előfordulhat, mint ahogy elő is fordul, biztosan. De a hölgy, hiába énekel szebben és jobban, mint én, attól még nem lesz country énekes. Megnéztem a dalait, jól énekel. De miért country? Miért most? Egy pop énekesnő, aki próbál mást csinálni. De akkor miért nem próbálja meg legalább hitelesen. Ha a zenét nem hallom, akkor is van pár kifogásom:
Könyörgöm!!!! Miért egy szaros, ezer forintért, a piacokon kapható kalapban pompáznak? Ez is egy magyar gagyi!!! Egy utánzat. A csizmák a lábukon??? Ne máááááááááár! A táncban láttam egy "vine" lépést. Minek? A country zenék klipjeiben általában nem linedance-elnek. Ha igen, nem így csinálják, az fix. Linedance-elni, úgy érzem, tudok. Nézz meg egy country énekesnőt, szinte egyik sem hord már western szerelést (én amúgy imádok kalapban és csizmában járni, de a western öltözetnek azért még van pár kelléke, ha más nem egy öv, és egy western ing). De attól még 80%-ban country zenét nyomnak. Itt pont a fordítottja van, de még a feelinget is elrontják. Legalább a Határ ranch igazi. Voltam már ott lovagolni.
Igen, sárga is, savanyú is, de nem az enyém. Maradok az igazi countrynál, és tényleg nem Orsi hangjával van a gond. Magával a téveszmékkel a countryval kapcsolatban. -
countryboy #5465 Totálisan egyetértek: country-t angolul kell énekelni. Éppen olyan "hiteltelen" a német vagy mit tudom én francia nyelvű countryzene.
-
#5464 Hát igen, ez a magyar "country zenekarok" örök problémája. A régieknek: 100 Folk, Bojtorján... ez nem jelentett gondot, mert a rádiók akkoriban gondoskodtak róla, hogy a nótákat (legyenek azok bármilyenek is)elég gyakran játszották ahhoz, hogy a fogyasztó elfogadja. Egy amatőr banda viszont kénytelen volt néha magyarítani, mert a kizárólag angol nyelvű műsort egyszerűen lehetetlen volt eladni. Így volt ez nálunk a Colt-ban is. Amióta azonban volt alkalmam a műfaj hazájában élőben hallgatni kicsiket és nagyokat egyaránt, már szent meggyőződésem, hogy semmi értelme magyar szövegű country dalokat írni, mert az igazi feelingből semmit nem hoznak át. Ezt ti is épp ilyen jól tudjátok. Ennek ellenére Coltos múltamat ma is büszkén vállalom. Ha valaki arra vetemednék, hogy szán a dologra néhány percet, az a következő linken eléri honlapomat, ahol a zene menüpontban a lejátszó három utolsó dala alátámasztja a fentieket. Bátran lehet kritizálni is akár.
A link:weboldalam country gitárról, Nashvilleről és kicsit magamról -
#5463 Nem kövezlek meg, de ettől függetlenül nekem tetszik. Egyébként egy country dal feldolgozása.
Most mit mondjak nektek? Persze a hazai rajongók jelentős része csak a tengeren túli zenét tekinti countrynak. Azért akadnak idehaza is jó zenészek, ugye Kirus? Sajnos többnyire azt hallom, hogy az itthoni előadókat nem kedveljük. Pont a József A. színházban volt egy másik előadó hölgy aki szerintem még ennyire sem volt country(nevet nem írok) Hát ízlések és pofonok különbözőek. Én örülök ha hallok idehaz egy Petruska Andris dalt, vagy Telecastertől valamit vagy a Blue Birdstől. Persze lehet, hogy riporter szemmel nézem. Várom a véleményeket, legalább pezseg a fórum!
Egy mondatban azt mondanám kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!!!
És talán T. Swiftnél szívesebben hallgatom!!!!
Puszi neked Kirus ugye azért még szóba állsz velem?! -
#5462 kezdjük azzal, hogy magyarul van... :)))
és ezek a "vokálok"... ááááá. Kitépem a hajamat, komolyan mondom. 15-20 évvel ezelőtt volt ez divat itthon, de sajnos nem bír eltűnni... -
#5461 Hát Füves, megkövezhetsz, de ez nem country zene... sztem
Tipikus itthoni hozzáállás a műfajhoz. Ha csizmát húzok, meg kalapot (lányoknak rövidnaci, pocimutogatás, meg lófarok), és éneklek hozzá, akkor country énekes vagyok? Még a country otthonában is sokan lógnak ki a sorból, nem még itthon. -
countryboy #5460 2010. október 13-án szerda délelőtt 9 órakor ismét MoHa Country a Civil Rádióban - mindig a legfrissebb amerikai és kanadai country slágerekkel!
www.civilradio.hu
Tartalom:
1. Marty Stuart - Little Heartbreaker (The Likes of You)
2. W.C. Edgar - Close Up The Honky Tonks
3. Lorrie Morgan - I Walk Alone
4. Billy Currington - Let Me Down Easy
5. Daniel Smith - Until I Close My Eyes For Good
6. Williams Riley - Life In The Fast Lane
7. Margaret Durante - Mississippi's Crying
8. Toby Keith - Bullets In The Gun
9. Craig Morgan - Still A Little Chicken Left On That Bone
10. Little Big Town - Kiss Goodbye
11. Jason Blaine - Hillbilly Girl (CAN)
12. High Valley - On The Combine (CAN)
13. Shane Yellowbird - I Get That A Lot These Days (CAN)
14. Jaydee Bixby - Can't Ask For More Than That (CAN)
15. Joe Diffie - Somehow Tonight
Jó szórakozást!
-
#5459 Mély tiszteletem mindenkinek!
Ismét akadt valaki aki a Country zenének szeretné elkötelezni magát hazai vizeken!
Szatmári Orsi
Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor:
2010. október 12-én (kedden) 20:00-tól a Zenehajó című műsorban élő telefonos interjú Szatmári Orsival!
Hangolj Ránk!!!!
Füves webkunyhója -
Nekem ez a dal volt az első találkozás Marty Stuart-al. Amíg a Colt-ban játszottam, nagyon sokáig a zenekar egyik kedvence volt, évekig benne volt a műsorban. A nóta még mindig tetszik, de a fazon nekem egy kicsit "megcsináltnak" tűnik (de lehet, hogy csak öregszem).Az új albumot még nem hallottam, de igyekszem pótolni a lemaradást.
-
countryboy #5457 2010. szeptember 29-én szerda délelőtt 9 órakor ismét MoHa Country a Civil Rádióban - mindig a legfrissebb amerikai és kanadai country slágerekkel!
www.civilradio.hu
Tartalom:
1. Jadi Norris - Home Is Where The Heart Is
2. James Otto - Soldiers & Jesus
3. Ashley Gearing - What Do You Think About Us
4. Billy Yates & Nicole Broussard - I'd Do It For You
5. Gary Allan - Kiss Me When I'm Down
6. Tim McGraw - Felt Good On My Lips
7. Karli Whetstone - I Didn't
8. Jaron & The Long Road To Love - That's Beautiful To Me
9. Keith Urban - Put You In A Song
10. Randy Houser - A Man Like Me
11. Locash Cowboys - Keep In Mind
12. Lucy Angel - Only Woman Left
13. Ken Domash - Ding Dang Darn It
14. Troy Olsen - Good Hands
15. Steff Nevers - Ain't No Bad Life
Jó szórakozást!
-
countryboy #5456 Jó az ajánlás Nash, Marty régi nagy kedvencem, sajnos már abszolút nem kíváncsi rá a mainstream country média, de ezzel jó pár 90-es évek elején sikeres előadó járt így...
-
#5455 úgy látszik kijöttem a gyakorlatból, na még egyszer a videók:
Egy kis ízelítő az album egyik dalából:
Marty Stuart - Little Heartbreaker
…és egy kis múltidézés:
Marty Stuart - Thanks To You
-
#5454 Egy kimagaslóan jól sikerült albumot ajánlok azoknak, akik még képesek élvezni az igazi kortárs country hangulatát, melyben a szükséges hangszerek is megszólalnak a nagyszerű hangú előadók mellett.
Nálam 2010 No.1 albuma ez:
Marty Stuart - Ghost Train: The Studio B Sessions
Egy kis ízelítő az album egyik dalából:
Marty Stuart - Little Heartbreaker
…és egy kis múltidézés:
Marty Stuart - Thanks To You
[flash src="http://www.youtube.com/v/hFL80R-XyJ8?fs=1&[/flash]
-
#5453 :)) oké:)
mondjuk én is azt mondom, hogy nem rossz anyag, csak valahogy egy picit nekem olyan "megcsináltnak" tűnik a dolog. Aztán lehet, hogy csak rosszul érzem :))) -
#5452 TDT: Nekem bejön!!! :) -
PusztaCountry #5451 A kép beszúrása ismét problémákba ütközött, ezért leírom a részleteket.
Ezen a linken bővebb információt találtok a gyáli programmal kapcsolatban:
http://www.gyalikozhaz.hu/programjaink/elozetes/
A kultúrház címe:
Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár | 2360 Gyál, Körösi u. 118-120. | Telefon: 06/29-541-642, 06/29-541-644
Köszönjük az érdeklődést.
PCB
-
PusztaCountry #5450 -
PusztaCountry #5449 Sziasztok!
Szeretettel meghívunk Benneteket a lenti időpontban Gyálra. Line dance tanítás kezdőknek és haladóknak. A belépés ingyenes.
Másnap vasárnap (2010.09.26) az Erzsébetligeti Kertvárosi Vigasságok zárónapján leszünk 19 órától. Aki szombaton még nem fáradt el, vasárnap is táncolhat élőzenére.
XVI. kerület Hunyadvár u. 43 Erzsébetligeti Színház
Puszta Country Band -
#5448 pl.: winamp, jetaudio -
#5447 Milyen program képes megnyiti a pls kiterjesztést? -
countryboy #5446 Miért ne lenne hallgatható? www.civilradio.hu
széles sávon kell hallgatni, prímán szól -
#5445 Online ez miért nem hallgatható? :( -
countryboy #5444 2010. szeptember 15-én szerda délelőtt 9 órakor ismét MoHa Country a Civil Rádióban - a legfrissebbek a country zene világából minden második héten!
Tartalom:
1. Jamey Johnson - Playing The Part
2. Max Stalling - I Ain't Drinking Anymore
3. Joanna Smith - Gettin' Married
4. Blake Shelton - Who Are You When I'm Not Looking
5. Blaine Larsen - Leavin'
6. Joey + Rory feat. Zac Brown Band - This Song's For You
7. James Lann - Every Kiss Goodnight
8. Gary P. Nunn - Taking Texas To The Country
9. Sara Evans - A Little Bit Stronger
10. Adam Brand - Ready For Love (AUS)
11. Adam Harvey - Better Than This (AUS)
12. Alex J. Robinson - Girly Girl (CAN)
13. Deric Ruttan - That's How I Wanna Go Out (CAN)
14. Carolyn Dawn Johnson - The Whole Thing (CAN)
15. Cory Morrow - Lonesome
Jó szórakozást!
-
#5443 Ezt ismeritek? -
countrygirl #5442 Azért nem volt olyan jó az idei MusicFest mert Martina-tól csak egy dalt adtak le! Na de komolyra fordítva a szót, nekem a tavalyi és az idei is egyformán tetszett.. Taylor-ról nem tudok nyilatkozni ugyanis bocsássátok meg de eltekertem. Mindenki mást becsülettel végignéztem. Még Kid Rock-ot is... pedig ez nálam már haladás. Wynonna és Faith Hill hiányzott, Reba meg másod(illetve sokad)virágzását éli. Örültem hogy egy duett erejéig Trace Adkins is tiszteletét tette, Miranda rozsaszín gitárján pedig mindig megakad a szemem... :) -
#5441 Sziiiiaaaaasztoook!
Kicsit régen jártam erre, a nyár más örömöket is nyújtott nekem....
Holnap este a Zenahjó című műsorban Telecaster barátunkal beszélgetek a Nasville-i élményeiről!!!
Mindez kb. 20:15-től, aki kíváncsi hangoljon ránk!
Itt online tudod hallgatni a műsort.