5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • countryboy
    Na utánanéztem pontosabban és be kell hogy lássam, tévedtem. Ez egy limitált, kevés példányszámban megjelent és nagykereskedelmi forgalomba nem hozott koncert DVD. 6000 ft-ért meg lehet szerezni.
  • countryboy
    Full gagyi még a borítója is, nem hivatalos kiadvány.
  • TheDreamingTree
    Na szóval erről
  • TheDreamingTree
    Ejha...
  • TheDreamingTree
    Countryboy, erről mit tudsz?
    Ez egy hivatalos DVD? Még a weboldalán sem nagyon találom...
  • Denver Joe
    Amúgy Alan Jackson, Precious Memories albuma nektek, hogy jön be, mert Nash nem túl pozitív kritikáján kívül nem nagyon volt vélemény az albumról?
  • Denver Joe
    Ja és most látom, hogy a májusi promo-n szerepel Hank Williams III egy száma a Low Down. Hát magánvéleményem szerint közel sem ez a szám a legerősebb az albumról, max. a rádiók számára leginkább elfogadható (a Dick In Dixie pl már nem annyira). Amúgy ebből az alkalomból akkor mindenkinek ajánlom Hank III, Straight To Hell című albumát. Nem tudom, hogy van-e még egy Country album, amin Parental Advisory címke, van[#hehe! Vagy rosszul tudom? Ja és jó tanácsnak annyi, hogy a szövegeket nem kell mindig véresen komolyan venni, nem kell azonosulni velük, így talán kicsit könnyebben emészthető. Nekem amúgy az előző két albuma jobban tetszik, ez már kicsit "elvont".
  • Denver Joe
    Hát a 3-400 lemeznek, kb. az 1/4-e. Inkább a régebbi előadóktól van sok lemez, pl. Hank Williams összes, Jimmie Rodgers összes, Johnny Cash 10-15 album (bár sok szám többször szerepel), valamint ezek mellett még Alan Jackson összes, George Strait-től sok album. Igazából csak az utóbbi néhány hónapban kezdtem rendszeresen megnézni az általatok ajánlottakat, így még sok (el)ismert mai zenész új nekem. Sok mai előadót csak rádiókból ismerek, de összességében elmondható, hogy a zenegyűjteményemben szereplő zenészek száma folyamatosan növekszik , és elsősorban nem a régiekkel, mert azoktól már egyre nehezebb olyan albumot szerezni, ami nincs meg.
  • Nashville
    …ja, egyébként ajánlhatná valaki más is a májusi Country rádiók promo- it, ne mindig nekem kelljen má’!
    Én Tennessee Whiskey- s öntözést kívánok húsvét alkalmából, minden kedves Cowgirl- ünknek.
  • Nashville
    Kérdezted a véleményeket a BR5-49 – Dog Days albumáról. A 2006- os év első albumáról van szó. Még akkor, azonnal rákattantam a CMT honlapján. Első hallásra igazából nem érintett meg annyira az album, lehet, hogy az ötvözetek aránya a hibás.
    Egyébként volt már olyan előadó aki csak többszöri hallgatásra bűvölt el. Ő nem más, mint Shelly Fairchild! Lenyűgöző a csajszi, igazi forróvérű Cowgirl!

Írtad: „bár nem vagyok a mai, modern country feltétlen rajongója, de azért Nashville, Countryboy és mások ajánlásaira általában rákattanok” -ezek a rákattanások mekkora mértékben érintik az a 300- 400 lemezt? …amúgy 2 év alatt szép eredmény!
    Hogy a lemezeid számát Contemporary oldalról segítsek bővíteni, ajánlok egy pár Cowboy- t, a coltommal csak úgy vaktában lövöldözgetve: Toby Keith, Travis Tritt, Van Zant, Jeff Bates, Dierks Bentley, Brad Paisley, Adam Harvey, Andy Griggs, Billy Currington …na, de már nem is tudok olyan kis listát írni mint régebben, mert azóta kedvenceim száma már az egekben jár!

Neked és minden leendő új topiclakónak ajánlom a lap alján található keresőt, ami nagy szolgálatot tesz. Beírod pl. Travis Tritt nevét és hozza is a hozzá tartozó megnyilvánulásokat. Ezzel a már eddig ajánlott előadókat ismerheted meg tolmácsolásunkban és segít abban, hogy ne fedezzük fel újból a „spanyolviaszt”, mint ahogy én jártam pl. Cowboy Crush- al. Kirus már szeptemberben ajánlotta, de valahogy elsiklott a sasszemem felette. Így duplán is fel lett fedezve.
  • Endiman
    Amíg nem javul meg a CMT addig lehet nézelődni a youtube-on.
    egyébként mivel lehet ilyen videókat leszedni? Nekem a Fraps nevü progit ajánlották, ismeri valaki? Countryboy te milyen progit használsz?
  • countryboy
    3 különböző gépen néztem már, egyiken sem működik a CMT. Mi a franc történhetett? A YouTube egy szar, felvehetetlen minőség.
  • Denver Joe
    Szerintem azt úgy általánosságban mondta, hogy kekszplorerben megy, csak azt nem szereti, nem konkrétan arra, hogy jelenleg is működik neki.
  • Nashville
    Endiman!!! Mérges leszek! A múltkor kérdeztem, hogy nektek mennek- e a klipek a CMT-n, te meg mondod, hogy a "kekszplorerrel" megy. Na, meg sem nézted, valld be! Grrr!!!
    Már majdnem feltelepítettem az IE 7 beta változatát...pedig még be is linkeltem a klipet csak kattintani kellett volna.
    A youtube- on gyenge minőség van, nem használjuk!
  • Nashville
    Kössz a cikket Timi! Már én is akartam írni a srácról!
    Régebben egy Megasztárt sem hagytam volna ki, de most úgy alakulnak a dolgok, hogy szinte mindig lemaradok róla. Egy régebbi adásban láttam Tamást, ahogy cowboykalapban énekelt. Elég rossz minőségű volt a felvétel, de hangzásában azonnal felfedezhetőek voltak a Country- s elemek. Jó volt az összhatás. Remélem sikerül a terve! Nem árt, ha minél többen népszerűsítjük a műfajt.
    Mi itt a fórumon nagyon résen vagyunk, ami elég kevés, de legalább összehozza a Country- t szerető embereket. A kortárs Country magyarországi életének „első fecskéi” között vagyunk. Remélem, felzárkózik kis hazánk az élvonalba a Kontor Tamáshoz hasonló előadók személyében is. Egyszer, ha minden jól alakul még nálunk is lehetnek igazi, élő koncertek. A közeljövőben ennek elég kicsi az esélye, mivel a fiatalok más irányzatokat követnek.
  • Endiman
    hagyjátok a CMT-t, a megoldás: youtube.com
  • Denver Joe
    Ja kb egy hete már nálam se működik
    Nem tudom mi fene lehet, hogy ennyi idő alatt nem tudták kijavítani, ráadásul a honlapon sem írtak ki semmit,hogy sorry, ...
  • Denver Joe
    Sziasztok!
    Igazából nem úgy értettem, hogy nem szeretem a mai, Contemporary Country-t, hanem, hogy a régi, nagy öregek jobban bejönnek. Ennek ellenére a mostani előadók nagy részét is nagyjából ismerem, az ajánlásaitokra mindig rákattanok. Valójában mai, popposabb Country-ban azt szeretem, ha csajok éneklik, abból szinte mindegyik bejön (Terri Clark, Shannon Brown, SheDaisy, Carrie Underwood, Sugarland hogy csak néhányat említsek), férfi előadók meg nem igazán. Régebbi és hagyományosabb előadók esetén a helyzet meg éppen fordítva van. Összeségében azonban mindent meghallgatok, ami Country, csak a régebbi (vagy régies) előadók nagyobb hatást gyakorolnak rám. Hank Williams III-at (aki Hank Williams Jr. fia és Outlaw Country-t nyom) idézve:

So I'm drinkin' some George Jones,
    and a little bit of Coe
    Haggard's easin' my misery
    and Waylon's keepin' me from home
    Hanks givin' me those high times -
    Cash is gonna sing it low
    and I'm here gettin' wasted -
    just like my country heroes
    I'm here gettin' wasted -
    with all my country heroes

További szép napot mindenkinek!

• countryboy
    Nálatok működik a CMT-n a videóklipp lejátszás? Nálam nem lehet lejátszani semmit. Elindul a reklám, aztán mikor a videónak kellene kezdődnie, leáll a dolog. Pár napja nem jó már és idegesít.
  • TheDreamingTree
    Nem :) Öszintén szólva egy darab Neil Young dalt ismerek, a Cortez, The Killer-t, és azt is csak azért, mert a kedvenc zenekarom játszotta egy koncerten. De az jó volt :) Egyébként persze, hallottam azért mást is tőle, de nem tudnék cimeket mondani...
  • Nashville
    Hello Denver Joe!

Az új arcoknak mindig örülök a fórumon! Ahogy olvasom részletes bemutatkozásodban, az Old Country a műfajod. Nem mindig jó ráhúzni ezt a sablont a "régebbi" zenékre, mert mint tudjuk tényleg elég széles a választék, ha Country- ról beszélünk: pl: Bluegrass, Cowboy, Cajun, Honky Tonk, Western Swing, Outlaw, Rock-a-billy, Contemporary.
    Az outlaw ág előadóit nem nagyon ismerem, úgyhogy lesz mit ajánlanod. :) Vevő vagyok minden ajánlásra, legfeljebb majd megmondom, ha nem igazán jön be. Az őszinteségből nem csináltunk még problémát, ha nem beképzelt, lenéző módon történik, hanem megfelelő stílusban adja elő magát az ember.
    Én és a fórumtársak nagy része inkább a Contemporary Country Music- ot kedveljük igazán, amire rá is jöttél a fórum hozzászólásainak olvasásakor. Ami meglepetés, hogy Endiman (alias Highwayman) is elkezdett érdeklődni a „new age” iránt, szóval még nálad is változhat a helyzet!
    Semmi sem rábeszélés, egyszer csak rájön az ember, hogy micsoda élményeket kaphat a Cowboy és a Cowgirl pl. a Country Pop, vagy – Rock- tól. Az a gond, hogy Magyarországon nem is nagyon ismerik ezt az irányzatot, mivel az egyedüli „intravénás” forrás a CMT már nem működik Európában.
    Ennyi bevezető után kívánom, hogy találd meg számításaidat a fórumban. Remélem, hogy hosszú távúak és tartalmasak lesznek a tapasztalatcseréink!

Have a Nice Day! Nash
  • countryboy
    Howdy Joe!

CB is üdvözletét küldi!

Ma 13.00 órakor MOHA COUNTRY !!!
  • kirus
    Szia Denver Joe, üdv a csapatban. Remélem jól fogod magad érezni köztünk!
  • Denver Joe
    Dreamingtree, jól emlékszem, hogy te vagy nagy Neil Young rajongó?
  • Denver Joe
    Szia!
    Igen, a Skynyrd minden idők southern rock bandáinak legnagyobbika, mondhatjuk archetípusa, mind zeneileg-szövegileg, mind külsőségekben ők testesítették meg azt amire azt lehet mondani, hogy southern rock. Mellesleg nekem is a kedvenceim, sok más banda mellett pl Allman Brothers Band, Marshall Tucker Band, Wet Willie, ZZ Top, valamint a nagy kedvenc, Creedence (bár ők nem 100%-osan s.r).
  • TheDreamingTree
    Na én is üdvözölném a colorado-i kollégát ebben a fórumban :) Milyen a levegő egy mérföld magasan? Na bocs a viccelődésért, remélem nem sértelek meg vele :)

Rögtön kezdeném egy kérdéssel: a Lynyrd Skynyrd is southern-rock, ugye?
  • Denver Joe
    ja a címét elfelejtettem mondani: Dog Days
  • Denver Joe
    Köszönöm a meleg fogadtatást, és ennek alkalmából akkor meg is tenném elő ajánlásomat! Amit ajánlanék az a BR5-49 nevezetű együttes még januárban megjelent albuma, ami ha jól látom még nem szerepelt az ajánlások között. A lemezen a tradicionális és a modern country elemei szerencsésen ötvöződnek (szerintem), sokféle stílus elemei fellelhetők pl. honkytonk, western swing, rock-a-billy, pici bluegrass, rock, sőt gospel. A Catrina hurrikán áldozatainak emlékére írt After The Hurricane egyszerűen lenyűgöző! A banda egyébként nem új, a 90-es évek közepe óta tevékenykedik és olyan sztárokkal játszott már együtt, mint George Jones, Tim McGraw, Faith Hill, George Strait és Bob Dylan, hogy csak néhányat említsek. Szerintem nagyon jó album, mindenkinek csak ajánlani tudom és várom a véleményeteket a lemezzel kapcsolatban.
  • Endiman
    ja, a country lányoknak sok locsolót kívánok!
  • Endiman
    Szia Denver Joe!

Én is inkább a nagy öregeket kedvelem, de mostmár sokkal nyitottabb vagyok a new-age-re is.Nekem Johnny Cash, Willie Nelson, Emmylou Harris és Waylon Jennings a leg leg kedvenceim :)

Üdv a fedélzeten!
  • Vidéki lány
    Boldog nyuszit mindenkinek! Használjátok ki az időt sok-sok country-zenehallgatásra!!:))

Én spec. Keith Urbant, Johnny Cash & June Carter Cash Duett CD-t és Garth Brooks-ot hallgatok!

Denver Joe, üdv. itt, mindig örülök egy újabb Alan Jackson rajongónak!:)))))))))

Pusz,
    Timi
  • Denver Joe
    Üdv minden Country zene rajongónak!
    Mint látjátok én új vagyok itt a country fórumon, de szeretnék bekapcsolódni a fórum életébe. Örülök, hogy vannak olyan emberek, akik itt Magyarországon szeretik a Countryt és az ehhez kapcsolódó életérzést, mert nem sok olyan személyt ismerek, akik komolyabban szeretik ezt a zenét. Magamról annyit, hogy kb. 2 éve szeretem a Country-t. Kedvenceim elsősorban a régi nagyok: Hank Williams, Jimmie Rodgers, Johnny Cash, Lefty Frizzel, Johnny Paycheck, David Allan Coe, Merle Haggard, Willie Nelson stb. A "mai" modernebb előadók közül Alan Jackson (the Best), George Strait, Brooks & Dunn, Tim McGraw, Randy Travis and many more, azok, akiket szeretek, és bár nem vagyok a mai, modern country feltétlen rajongója, de azért Nashville, Countryboy és mások ajánlásaira általában rákattanok . Aminek nagy rajongója vagyok az az igazi outlaw country music, melynek jeles képviselői: Hank Williams III, JB Beverley & The Wayward Drifters, Joe Buck, Railbenders valamint egy ezer másik igazából csak ottani szűkebb körökben ismert együttes. Bár ezeket nem igazán népszerűsítem itt a fórumon, hiszen ezen előadók nagy része igen erősen bírálja és fejezi ki a véleményét Nahville, a country zene elpopposodásáról.
    Jelenleg kb. 3-400 Country albumom van, de ez mellett még nagy blues, folk, rock-a-billy és southern rock, meg persze bluegrass rajongó vagyok, ja és nagy Elvis és Bob Dylan fan. Bár nem vagyok pesti (pécsi vagyok), így személyesen sajnos nem találkozhatunk, de azért remélem megtűrtök itt a fórumon, ha néha hozzászólók
    Addig is Country Music Forever!
  • Vidéki lány
    Kontor Tamás szerint a Megasztár jó háttér egy kulturális forradalomhoz. A gitáros-énekes a countryval fűszerezett slágerrockot szeretné megkedveltetni a közönségével...

- Lakatos Márk stylist szerint cowboy vagy. Mi az, amitől egy ember cowboy lesz?

- Nem a tehenek. Nekem nincsenek teheneim. A countryzene egy fajtáját képviselem, ami Amerikában nem új, itthon azonban még kevésbé ismert.

- Érdeklődés van rá?

- Csinálunk (nevet). Nem abból kell kiindulni, amit az emberek a countryról tudnak idehaza.

- Amit ismerhetnek, az a 100 Folk Celsius zenéje.

- Ők nagyon jók, régóta ismerjük egymást és nagyon tisztelem őket. Zeneileg nagyon rendben vannak, csak ők a gyerekpiacon váltak ismertté. Amit én csinálok, inkább country fűszerezésű slágerrock. Nem várom el, hogy rögtön megkedveljék. Nem a közönség feladata engem úgy elfogadni, ahogy vagyok, hanem nekem kell megszerettetni velük a zenémet. Olyat írni, amit szívesen hallgatnak, aztán belecsempészni azokat a stílusokat is, amit szeretnék képviselni. Ez úgy indult, hogy ős-countryt kezdtem játszani 6-8 évvel ezelőtt, de nem voltak rá nagyon kíváncsiak. Beleépítettem egy idő után azokat a dalokat is, amiket ismernek, de ami még belefér a képbe, amit magamról szeretnék közvetíteni. Később már a saját dalokat is velem énekelték. Ez nem azt jelenti, hogy beadtam volna a derekam, és azt adnám csak, amit kérnek.
  • Endiman
    jajj ilyen képeket ne nagyon tegyél be mert elfolyik az összes nyálam

igen... ilyen gépekről már lehet zenét hallgatni,némelyik veri a cd lejátszókat,nekem csak egy szovjet sztereó magnóm van, de nagyon szépen szól.
  • Nashville
    Arra az orsós magnóra tényleg kíváncsi vagyok, nem vágom a témát ez ügyben, de kutakodtam kicsit. Szóval, ez a menő HIFI berendezés?:

Radney Foster- t még a CMT- s időkből ismerem. Akkor nem volt rossz, bár nem sokat játszották a klipjeit. Jó hangja van, de igazán nem fogott meg úgy 1:1- ben. Így, hogy felhívtad a figyelmet rá, megnézem. :)
  • Nashville
    Kirus! Biztos vagyok benne, hogy gyorsan be fogod pótolni a lemaradást!

Rólad csak pozitív kritikát lehet írni!:
  • Endiman
    ok, köszi az infót, hát nekem se lesz favorit egyszer meg lehet hallgatni...
  • countryboy
    Radney Foster a Foster & Lloyd formáció egyik tagja volt a 80 as évek végén, meglehetősen nagy sikerük volt, ami 1990-ben alábbhagyott, ezért feloszlottak és Radney szólóban folytatta, első lemeze (Egyben a legjobb) 1992-ben jelent meg, aztán 1995-ben a második (ez is jó anyag). 1999 óta nem tud visszakapaszkodni a country listákra, ezért manapság már csak Texasban népszerű. Legújabb albuma nem poppos, hanem rockos, méghozzá texasi alternativ country rock. Nekem nem tetszik.
  • Endiman
    ki mit tud Radney Fosterről?

Április negyedikén jelent meg This World We Live In CD-je

szerintem ő is jó de poppos.

• Endiman
    semmi bántót nem akarok ezzel, amikor kicsit nyávogósan énekelnek a fiúk mint a lányok erre értem, de persze ilyen a country :)

szalagos, ill. orsós magnóra veszem az mp3-akat,19-es sebességen, néhol jobban szól mint egy cd :)

Toby és Jeff komát is meg fogom keresni