5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • kirus
    OC, ha már így egymásra találtunk a harmonikában, akkor viszek Neked estére egy kis meglepit!
  • Old Cowboy
    Hi Highwayman!

Bocsi, hogy megzavarom eddigi country zenei értelmezésed, de köztudott, hogy az amerikai kontinensre a hódító európaiak vitték a hangszereiket. Éppen ezért a country zenében is minden féle hangszer előfordulhat és főleg a Texasban játszott un. tex-mex zenében domináns az általad kifogásolt harmonika. Én különösen kedvelem a country műfaj ezen ágát (is). Éppen ezért az On The Road Again-t szupernek tartom ebben a feldolgozásban.
    Ha már ez egy ajánlós fórum, szívesen ajánlom figyelmetekbe a tex-mex klassikusai közül Freddy Fender-t és Flaco Jimenez-t.

Keep It Country
    OC
  • kirus
    Nekem nagyon tetszik az On the road again feldolgozása. Vidám, és egyedi. Ettől jó egy feldolgozás...nem? Szerintem nem bajoros, inkább olyan mexikói beütése van. Vagy mittom én.
  • Endiman
    tényleg jó!

de az On The Road Again számot nagyon elrontották azzal a bajor harmonikával v mivel...rémes

de a többi rendben van
  • kirus
    Nyah, jöttek új CD-im. CBoy ajánlott nekem valamit. Nagyon bejött!
    The Electric Cowboys - Prisoner Of The Honky Tonk, feldolgozások, de jól sikerültek.
    itt bele tudtok hallgatni. Szerintem jó!
  • Endiman
    árat nem tudok mondani még, de szólok ha meglett
  • Denver Joe
    Tudom, tudom...
    Persze, mindent be lehet szerezni, csak azért néha a pénz sem utolsó szempont (sajnos) :)
  • countryboy
    Ruhákkal nem foglalkozom, csak egy állítást cáfoltam, hogy nem lehet beszerezni. Amúgy preferencia nélkül nem állnak szóba veled a legtöbb helyen. CD és DVD ügyekben tudok segíteni.
  • Denver Joe
    Csak hol? Ha mondasz olyan helyet ahol összvissz 10-15-ből kijön akármilyen mintás western ing (nem pont ilyen), már rendelem is...
  • countryboy
    Csak egy példa volt...ez egy drága ing, van olcsóbb is, a lényeg hogy beszerezhető.
  • Denver Joe
    25 ezer kicsit húzos...
    A Sheplersen 35$, meg más oldalakon is olyan 50$ körül van, csak azok természetesen nem szállítanak Magyarországra...
  • countryboy
    Tessék, mutatok én is rockabilly western iget. 25000 az ára és ebben benne van a postaköltség is. Ha akarod, 2 percen belül megveszem :)

Semmi sem lehetetlen, csak pénz kérdése...
  • Denver Joe
    na...
  • Denver Joe
    Az biztos, mert én most csak a nagyobbakról beszélek, mivel a kissebbeket nem igazán ismerem. De szívesen fogadok bármilyen tanácsot, mert nem vagyok túl járatos még ebben a tengerentúlról-rendelés ügyben. Pl. ahonnan ilyesmi rock-a-billy western inget lehet rendelni nem egymillióért.
  • TheDreamingTree
    Mesélj... :)
  • countryboy
    Dehogyisnem szállítanak...rossz helyeken próbálkoztál.
  • Denver Joe
    Ja, ruhát nem lehet, azt már én is próbáltam, a CD-t még nem. De gáz, hogy ruhát egyszerűen nem szállítanak az online boltok közvetlenül az USA-ból, pedig egy csomó olyan cucc van (zenekaros, NFL-es, NHL-es stb.) amit csak onnan lehet.
  • TheDreamingTree
    Namost azért azt hiszem, hogy CD-ket lehet rendelni az amazon-ról. Én DVD-t akartam, ami (szerintem) az 1-es régiókód miatt "lett elutasitva". De pl. könyveket is lehet rendelni. Én még baseball-sapkával próbálkoztam, de úgy tűnik, ruhaneműt se nagyon küldenek :D
    Szóval azért próbálkozz! :)
  • Denver Joe
    És ez így mennyiből jött ki? Lehet, hogy így engem is érdekelnének régi lemezek.
  • Endiman
    én most rendeltem Bécsből 20db Cash lp albumot, kiváncsi vagyok mennyit sikerül összeszednie az illetőnek (van egy lemezboltja)
  • Denver Joe
    Sajnos nekem is csak mp3-ban van meg, de azért gondoltam megkérdezem.
    Amúgy meg én már lemondtam arról, hogy ehhez hasonló csemegéket ereditben szerezzek meg . Itt egyszerűen nem lehet normális CD-ket venni. És ezt most nem csak a country-ra értem, hanem pl. delta-blues, rock-a-billy, meg egy csomó más. Ott van az internet, viszont nincs 8000 Ft-m egy lemezre, arról nem beszélve, hogy egy csomó online bolt nem is szállít kis hazánkba (pl. Amazon, lásd Dreamingtree). Rokonaim sincsenek az USA-ban, akiken keresztül ritkaságokat tudnék szerezni. Ráadásul én még pécsi is vagyok, itt meg még olyan lemezboltok sincsenek, mint Pesten. Hát ez van, de remélhetőleg azért lassan változik a helyzet, és egyrészt nagyobb lesz a választék is, másrészt az árak is lemennek a külföldön elterjedt 12$ körüli átlagra. Addig sajnos marad a csóró módszer.
  • Endiman
    Szia Joe!

Csak mp3-ban van meg szóval szivesen elfogadnám.
    Esetleg nincs meg még a 81-es Survivors concert cd? (Cash, Jerry Lee, Perkins) mert ezt a cd-t kb öt éve láttam utoljára boltban de akkor nem vettem meg és azóta nyomát se láttam...
  • Denver Joe
    Üdv Elgreco, remélem most, hogy visszatértél, Te is jobbnál-jobb ajánlásokkal fogsz ellátni .
    Endimannek!
    Mivel tudom, hogy itt a fórumon Te vagy nagy Johnny Cash rajongó vagy, ezért elsősorban Tőled kérdezem, hogy megvan-e Johnny Cash és Bob Dylan 1969-ben Nashville-ben közösen felvett nem hivatalos albuma? Egy Cash-rajongónak mindenképpen kötelező, igazi ritkaság . Ha igényt tartasz rá, akkor szólj.

• elgreco
    Sziasztok! Először had üdvözlöljem én is új topictársunkat Denver Joe-t, érezd jól magadat köztünk.
    Az, hogy egy időre nem írtam a fórumban annak csupán annyi az oka, hogy el voltam utazva és nem voltam gép közelében. Most próbálom behozni az egyhetes lemaradásomat:)
    Ígérem ha találok valami újat azt azzonal megosztom majd veletek.
  • Nashville
    Várok egy igazán jó, "kirusos" véleményt! Ahogyan szoktad!
  • Nashville
    Szívesen! Carrie tényleg csodás, már vártam rá egy jó ideje, hogy lássam a nagy pillanatot. Hihetetlen élmény lehetett!
    DC- n nem volt rajta a felvétel, ez most egy új helyről van.
    Ha találok még valami kuriózumot, akkor feltöltöm. Még két hétig lesz fent a video, utána törlődik.

A George Strait klip tényleg kellemes, jó hangulata lesz tőle az embernek.

Aki észreveszi, hogy a CMT- n mennek a klipek az majd linkeljen egyet.
  • kirus
    Sziasztok! Nem tűntem el, olvaslak Titeket, csak még nem volt időm az ajánlásokra. A Toby Keith albumot már megrendeltem, úgyhogy amint megérkezik, közlöm a véleményem. Majd rákeresek az "öregekre" is, ígérem!
    George Straittől a DVD-m nyúzom - For the last time. Naon jó!
  • Denver Joe
    Ha már a videóknál tartunk, akkor én mára a másik kedvencem George Strait új klippjét, a The Seashores of Old Mexico-t ajánlanám (mely George nagy kedvencének Merle Haggardnak a szerzeménye), minden country rajongónak. A szám mellesleg George előző albumáról való, és az áprilisi promón, valamint a MOHA COUNTRY-ban is hallhattátok, úgyhogy elvileg senki számára nem ismeretlen
    Na, remélem ezzel a két videóval mindenki számára jól kezdődik a nap

George Strait - The Seashores of Old Mexico
  • Denver Joe
    Köszi Nash a linket! Most nézem a videót és király Carrie Underwood is tipikusan az az előadó, aki szerintem már nem annyira country, mint inkább pop, de ennek ellenére bejön. A számok is jók, a hangja gyönyörű és ez mellett nagyon jól néz ki a csaj . Meg egyébként az is jó benne, hogy nem egy nagyvárosból lett country sztár, hanem az egyik "legvidékibb" állam, Oklahoma egy kisvárosából, így sokkal hitelesebb (szerintem).
  • Nashville
    Itt is van a link egy ritkaságról! :))) Jó szórakozást! Szép álmokat!
  • TheDreamingTree
    Akkor én má' alszom :)

Az a helyzet, hogy nálam a lemezek hosszabb idő alatt "érnek be". Igy pl. most hallgatom sokat a Gary Allan:Though All Over CD-t, és egyre jobban tetszik...
    Meg pl. a Joe Nichols:III, Trisha Yearwood:Jasper County stb...
    De majd ha meghallgattam az alábbiakat, azokról is irok :)
  • Nashville
    Na, fiúk lányok mi van veletek? Semmi tüzelés? Albumokról nincs véleményetek? Toby vs. Jeff verseny, na és Alan Jackson?
    Kajtatom én is rendesen az újdonságokat és úgy látom Denver Joe is szorgalmasan bekapcsolódott!
    Tavasz van, ébredjetek! Úgy eltüntetek egy páran mintha itt sem lettetek volna. Van aki csak a negatívumokat veszi észre, más még azt sem.
    Rázzuk már gatyába a fórumot! Countrygirl, Kirus, Endiman (remélem nem sértődtél meg, a múltkor nem leb*szni akartalak), Elgreco, TDT nálatok is hun vannak a vélemények?

Mérgemben azért kaptok valami meglepetést, hátha kibújtok a barlangotokból! Éjfélig, de legkésőbb 1.00- ig itt lesz a link amivel letölthetitek!
  • Nashville
    Kis hazánkba sok küldemény nem érkezik meg. Az ebay- en is találkoztam ilyen kikötéssel.
  • TheDreamingTree
    Ja, én is az amazon.com-on találtam, de a szemetek nem szállitanak kis hazánkba...
  • Denver Joe
    Én közvetve végülis már ajánlottam a májusi promót a Hank III számon keresztül.
    Hát igen, nem biztos, hogy ma ilyen hanggal egy énekes befutna. Nekem mindenesetre a jó öreg Hank Williams a "leg", a nagy kedvenc. A hangja utánozhatatlan, nagyon egyedi, nekem nagyon bejön Ha két tipikus H.W. számot ajánlhatok még meghallgatásra Neked, Nash, akkor az a Honky Tonk Blues és a Honky Tonkin'. A Honky Tonk Bluesnak a klippjét is meg lehetne nézni a CMT-n, ha működne. Nekem ez a két szám a csúcs.
  • Nashville
    Ebben a megvilágításban már másképpen látom az új albumot. :) Nem is néztem utána, hogy már 50 éves...
    Biztos, hogy a kor is sokat számít, de Travis Tritt és Toby Keith is meglépték már a 4.X-et és még mindig "pörögnek"!
    Mindegy, egy valami állandó az életben: a változás. :)

Húsvét után egy kis májusi promo még mindig senkitől?
    Hank Williams - Pan American száma elég furcsán hangzik. A zene nagyon jó, de a hang nem igazán bejövős. Pl: Mark Wills- é annál inkább! Úgy látszik nagyon Contemporary- s vagyok!
  • Denver Joe
    A Chasin' That Neon Rainbow nekem is a kedvenc Alan Jackson számom. Egyszerűen csodálatos, bármikor szívesen meghallgatom, amúgy meg az egész Here In The Real World album is a kedvencem, az összes szám nagyon jó. Meg még a Don't Rock The Jukebox, a címadó dallal az élen.
    Szerintem is érthető, hogy Alan már nem olyan albumokat készít, mint amilyen 14 évvel ezelőtt a Lot About Livin' volt. Lassan már 50 éves lesz, az életében a dolgok más megvilágításba helyeződnek át, így talán érthető, hogy már nem olyan pörgős albumokat készít, mint a 90-es évek első felében. A bulizás, a nők helyett pedig, inkább olyan dolgok kerülnek előtérbe, mint a család, Isten, és hasonlók. Mert, ha megnézitek, akkor az új évezredben kiadott albumainak 70%-a lassú, gondolkodósabb dalokat tartalmaz. És Nash véleményével ellentétben szerintem ez nem a feeling ellaposodása, csak az idő múlása. A Precious Memories pedig nem country album, hanem 100% gospel, ami csak tradicionális southern gospeleket tartalmaz, úgyhogy teljesen más szemmel kell rá nézni, mint egy pörgős country albumra.
  • Vidéki lány
    Hát, ha arra alapozunk, hogy a country (főleg az old) a történetmesélésről szól és az élethelyzetek megénekléséről, érthető a lassulás az idő múlásával...:))))) Amúgy nekem a There you go a kedvenc a What I do-ról, főleg azért, mert a táncról szól...:)))))
    Starting over again is a bit like dancing
    You just need someone to lead and take it slow
    So lay your head on my shoulder
    Let me hold you close, that's it
    There you go

IMÁDOOOOOOOOM!!!!:))))))
    (meg a sok-sok steel miatt is!:))))

Másik kedvenc: (Chasin' that neon rainbow)

Daddy won a radio
    Tuned it to a country show
    I was rocking in the cradle to the crying of a STEEL GUITAR
    Mama used to sing to me
    She taught me that sweet harmony
    Now she worries ’cause she never thought
    I’d ever really take it this far
  • Nashville
    Anno egy pár évvel ezelőtt, amikor csak modemes netem volt, elsősorban Alan Jackson számokat gyűjtöttem be. A hangja azóta is fantasztikus, de nekem hiányoznak a pergős számok az új albumról. A What I Do is elég nyugisra sikerült, kevés rajta az olyan szám, mint a "Burnin' The Honky Tonks Down"... még mindig várok tőle egy Chattahoochee- s albumot! :)
    Azt hiszem erre még legalább egy évet kell várnom, hacsak nem húz bele úgy, mint tavaly Kenny Chesney.
  • countryboy
    ja és 1-es régiókód van rajta...