Country

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

25 ezer kicsit húzos...
A Sheplersen 35$, meg más oldalakon is olyan 50$ körül van, csak azok természetesen nem szállítanak Magyarországra...

She tried to turn me on to Jesus, but I turned on to the devil\'s ways, And I turned out to be...the only hell my mama ever raised.

Tessék, mutatok én is rockabilly western iget. 25000 az ára és ebben benne van a postaköltség is. Ha akarod, 2 percen belül megveszem 😊

Semmi sem lehetetlen, csak pénz kérdése...
na...

She tried to turn me on to Jesus, but I turned on to the devil\'s ways, And I turned out to be...the only hell my mama ever raised.

Az biztos, mert én most csak a nagyobbakról beszélek, mivel a kissebbeket nem igazán ismerem. De szívesen fogadok bármilyen tanácsot, mert nem vagyok túl járatos még ebben a tengerentúlról-rendelés ügyben. Pl. ahonnan ilyesmi rock-a-billy western inget lehet rendelni nem egymillióért.

TheDreamingTree
Mesélj... 😊

Dehogyisnem szállítanak...rossz helyeken próbálkoztál.
Ja, ruhát nem lehet, azt már én is próbáltam, a CD-t még nem. De gáz, hogy ruhát egyszerûen nem szállítanak az online boltok közvetlenül az USA-ból, pedig egy csomó olyan cucc van (zenekaros, NFL-es, NHL-es stb.) amit csak onnan lehet.

TheDreamingTree
Namost azért azt hiszem, hogy CD-ket lehet rendelni az amazon-ról. Én DVD-t akartam, ami (szerintem) az 1-es régiókód miatt "lett elutasitva". De pl. könyveket is lehet rendelni. Én még baseball-sapkával próbálkoztam, de úgy tûnik, ruhanemût se nagyon küldenek 😄
Szóval azért próbálkozz! 😊

És ez így mennyibõl jött ki? Lehet, hogy így engem is érdekelnének régi lemezek.

Endiman
én most rendeltem Bécsbõl 20db Cash lp albumot, kiváncsi vagyok mennyit sikerül összeszednie az illetõnek (van egy lemezboltja)

Sajnos nekem is csak mp3-ban van meg, de azért gondoltam megkérdezem.
Amúgy meg én már lemondtam arról, hogy ehhez hasonló csemegéket ereditben szerezzek meg <#szomoru1>. Itt egyszerûen nem lehet normális CD-ket venni. És ezt most nem csak a country-ra értem, hanem pl. delta-blues, rock-a-billy, meg egy csomó más. Ott van az internet, viszont nincs 8000 Ft-m egy lemezre, arról nem beszélve, hogy egy csomó online bolt nem is szállít kis hazánkba <#csodalk> (pl. Amazon, lásd Dreamingtree). Rokonaim sincsenek az USA-ban, akiken keresztül ritkaságokat tudnék szerezni. Ráadásul én még pécsi is vagyok, itt meg még olyan lemezboltok sincsenek, mint Pesten. Hát ez van, de remélhetõleg azért lassan változik a helyzet, és egyrészt nagyobb lesz a választék is, másrészt az árak is lemennek a külföldön elterjedt 12$ körüli átlagra. Addig sajnos marad a csóró módszer.<#falbav>

Endiman
Szia Joe!

Csak mp3-ban van meg szóval szivesen elfogadnám.
Esetleg nincs meg még a 81-es Survivors concert cd? (Cash, Jerry Lee, Perkins) mert ezt a cd-t kb öt éve láttam utoljára boltban de akkor nem vettem meg és azóta nyomát se láttam...

Üdv Elgreco, remélem most, hogy visszatértél, Te is jobbnál-jobb ajánlásokkal fogsz ellátni <#wink>.
Endimannek!
Mivel tudom, hogy itt a fórumon Te vagy nagy Johnny Cash rajongó vagy, ezért elsõsorban Tõled kérdezem, hogy megvan-e Johnny Cash és Bob Dylan 1969-ben Nashville-ben közösen felvett nem hivatalos albuma? Egy Cash-rajongónak mindenképpen kötelezõ, igazi ritkaság <#vigyor3>. Ha igényt tartasz rá, akkor szólj.

elgreco
Sziasztok! Elõször had üdvözlöljem én is új topictársunkat Denver Joe-t, érezd jól magadat köztünk.<#integet2>
Az, hogy egy idõre nem írtam a fórumban annak csupán annyi az oka, hogy el voltam utazva és nem voltam gép közelében. Most próbálom behozni az egyhetes lemaradásomat😊
Ígérem ha találok valami újat azt azzonal megosztom majd veletek.<#dumcsi>

Nashville
Várok egy igazán jó, "kirusos" véleményt! Ahogyan szoktad!

Contemporary Country Music

Nashville
Szívesen! Carrie tényleg csodás, már vártam rá egy jó ideje, hogy lássam a nagy pillanatot. Hihetetlen élmény lehetett!
DC- n nem volt rajta a felvétel, ez most egy új helyrõl van. <#vigyor3>
Ha találok még valami kuriózumot, akkor feltöltöm. Még két hétig lesz fent a video, utána törlõdik.

A George Strait klip tényleg kellemes, jó hangulata lesz tõle az embernek.

Aki észreveszi, hogy a CMT- n mennek a klipek az majd linkeljen egyet.

kirus
Sziasztok! Nem tûntem el, olvaslak Titeket, csak még nem volt idõm az ajánlásokra. A Toby Keith albumot már megrendeltem, úgyhogy amint megérkezik, közlöm a véleményem. Majd rákeresek az "öregekre" is, ígérem!
George Straittõl a DVD-m nyúzom - For the last time. Naon jó!

I\'m a pirsoner of the Honky tonk www.sixrebels.hu

Ha már a videóknál tartunk, akkor én mára a másik kedvencem George Strait új klippjét, a The Seashores of Old Mexico-t ajánlanám (mely George nagy kedvencének Merle Haggardnak a szerzeménye), minden country rajongónak. A szám mellesleg George elõzõ albumáról való, és az áprilisi promón, valamint a MOHA COUNTRY-ban is hallhattátok, úgyhogy elvileg senki számára nem ismeretlen <#papakacsint>
Na, remélem ezzel a két videóval mindenki számára jól kezdõdik a nap <#vigyor3>

George Strait - The Seashores of Old Mexico

Köszi Nash a linket! <#worship> Most nézem a videót és király <#eljen> Carrie Underwood is tipikusan az az elõadó, aki szerintem már nem annyira country, mint inkább pop, de ennek ellenére bejön. A számok is jók, a hangja gyönyörû és ez mellett nagyon jól néz ki a csaj <#nevetes1>. Meg egyébként az is jó benne, hogy nem egy nagyvárosból lett country sztár, hanem az egyik "legvidékibb" állam, Oklahoma egy kisvárosából, így sokkal hitelesebb (szerintem).

Nashville
Itt is van a link egy ritkaságról! 😊)) Jó szórakozást! Szép álmokat!

TheDreamingTree
Akkor én má' alszom 😊

Az a helyzet, hogy nálam a lemezek hosszabb idõ alatt "érnek be". Igy pl. most hallgatom sokat a Gary Allan:Though All Over CD-t, és egyre jobban tetszik...
Meg pl. a Joe Nichols:III, Trisha Yearwood:Jasper County stb...
De majd ha meghallgattam az alábbiakat, azokról is irok 😊

Nashville
Na, fiúk lányok mi van veletek? Semmi tüzelés? Albumokról nincs véleményetek? Toby vs. Jeff verseny, na és Alan Jackson?
Kajtatom én is rendesen az újdonságokat és úgy látom Denver Joe is szorgalmasan bekapcsolódott!
Tavasz van, ébredjetek! Úgy eltüntetek egy páran mintha itt sem lettetek volna. Van aki csak a negatívumokat veszi észre, más még azt sem.
Rázzuk már gatyába a fórumot! Countrygirl, Kirus, Endiman (remélem nem sértõdtél meg, a múltkor nem leb*szni akartalak), Elgreco, TDT nálatok is hun vannak a vélemények?

Mérgemben azért kaptok valami meglepetést, hátha kibújtok a barlangotokból! <#wink> Éjfélig, de legkésõbb 1.00- ig itt lesz a link amivel letölthetitek!

Nashville
Kis hazánkba sok küldemény nem érkezik meg. Az ebay- en is találkoztam ilyen kikötéssel.

TheDreamingTree
Ja, én is az amazon.com-on találtam, de a szemetek nem szállitanak kis hazánkba...<#falbav>

Én közvetve végülis már ajánlottam a májusi promót a Hank III számon keresztül.
Hát igen, nem biztos, hogy ma ilyen hanggal egy énekes befutna. Nekem mindenesetre a jó öreg Hank Williams a "leg", a nagy kedvenc. A hangja utánozhatatlan, nagyon egyedi, nekem nagyon bejön <#eljen> Ha két tipikus H.W. számot ajánlhatok még meghallgatásra Neked, Nash, akkor az a Honky Tonk Blues és a Honky Tonkin'. A Honky Tonk Bluesnak a klippjét is meg lehetne nézni a CMT-n, ha mûködne. Nekem ez a két szám a csúcs. <#smile>

Nashville
Ebben a megvilágításban már másképpen látom az új albumot. 😊 Nem is néztem utána, hogy már 50 éves...
Biztos, hogy a kor is sokat számít, de Travis Tritt és Toby Keith is meglépték már a 4.X-et és még mindig "pörögnek"!
Mindegy, egy valami állandó az életben: a változás. 😊

Húsvét után egy kis májusi promo még mindig senkitõl?
Hank Williams - Pan American száma elég furcsán hangzik. A zene nagyon jó, de a hang nem igazán bejövõs. Pl: Mark Wills- é annál inkább! Úgy látszik nagyon Contemporary- s vagyok! <#nevetes1>

A Chasin' That Neon Rainbow nekem is a kedvenc Alan Jackson számom. Egyszerûen csodálatos, bármikor szívesen meghallgatom, amúgy meg az egész Here In The Real World album is a kedvencem, az összes szám nagyon jó. Meg még a Don't Rock The Jukebox, a címadó dallal az élen.
Szerintem is érthetõ, hogy Alan már nem olyan albumokat készít, mint amilyen 14 évvel ezelõtt a Lot About Livin' volt. Lassan már 50 éves lesz, az életében a dolgok más megvilágításba helyezõdnek át, így talán érthetõ, hogy már nem olyan pörgõs albumokat készít, mint a 90-es évek elsõ felében. A bulizás, a nõk helyett pedig, inkább olyan dolgok kerülnek elõtérbe, mint a család, Isten, és hasonlók. Mert, ha megnézitek, akkor az új évezredben kiadott albumainak 70%-a lassú, gondolkodósabb dalokat tartalmaz. És Nash véleményével ellentétben szerintem ez nem a feeling ellaposodása, csak az idõ múlása. A Precious Memories pedig nem country album, hanem 100% gospel, ami csak tradicionális southern gospeleket tartalmaz, úgyhogy teljesen más szemmel kell rá nézni, mint egy pörgõs country albumra.

Hát, ha arra alapozunk, hogy a country (fõleg az old) a történetmesélésrõl szól és az élethelyzetek megéneklésérõl, érthetõ a lassulás az idõ múlásával...😊)))) Amúgy nekem a There you go a kedvenc a What I do-ról, fõleg azért, mert a táncról szól...😊))))
Starting over again is a bit like dancing
You just need someone to lead and take it slow
So lay your head on my shoulder
Let me hold you close, that's it
There you go

IMÁDOOOOOOOOM!!!!😊)))))
(meg a sok-sok steel miatt is!😊)))

Másik kedvenc: (Chasin' that neon rainbow)

Daddy won a radio
Tuned it to a country show
I was rocking in the cradle to the crying of a STEEL GUITAR
Mama used to sing to me
She taught me that sweet harmony
Now she worries ’cause she never thought
I’d ever really take it this far
Nashville
Anno egy pár évvel ezelõtt, amikor csak modemes netem volt, elsõsorban Alan Jackson számokat gyûjtöttem be. A hangja azóta is fantasztikus, de nekem hiányoznak a pergõs számok az új albumról. A What I Do is elég nyugisra sikerült, kevés rajta az olyan szám, mint a "Burnin' The Honky Tonks Down"... még mindig várok tõle egy Chattahoochee- s albumot! 😊
Azt hiszem erre még legalább egy évet kell várnom, hacsak nem húz bele úgy, mint tavaly Kenny Chesney.

ja és 1-es régiókód van rajta...
Na utánanéztem pontosabban és be kell hogy lássam, tévedtem. Ez egy limitált, kevés példányszámban megjelent és nagykereskedelmi forgalomba nem hozott koncert DVD. 6000 ft-ért meg lehet szerezni.
Full gagyi még a borítója is, nem hivatalos kiadvány.
TheDreamingTree
Na szóval errõl <#vigyor3>

TheDreamingTree
Ejha...

TheDreamingTree
Countryboy, errõl mit tudsz?
Ez egy hivatalos DVD? Még a weboldalán sem nagyon találom...

Amúgy Alan Jackson, Precious Memories albuma nektek, hogy jön be, mert Nash nem túl pozitív kritikáján kívül nem nagyon volt vélemény az albumról?

Ja és most látom, hogy a májusi promo-n szerepel Hank Williams III egy száma a Low Down. Hát magánvéleményem szerint közel sem ez a szám a legerõsebb az albumról, max. a rádiók számára leginkább elfogadható <#wink> (a Dick In Dixie pl már nem annyira). Amúgy ebbõl az alkalomból akkor mindenkinek ajánlom Hank III, Straight To Hell címû albumát. Nem tudom, hogy van-e még egy Country album, amin Parental Advisory címke, van[#hehe! Vagy rosszul tudom? Ja és jó tanácsnak annyi, hogy a szövegeket nem kell mindig véresen komolyan venni, nem kell azonosulni velük, így talán kicsit könnyebben emészthetõ. Nekem amúgy az elõzõ két albuma jobban tetszik, ez már kicsit "elvont".

Hát a 3-400 lemeznek, kb. az 1/4-e. Inkább a régebbi elõadóktól van sok lemez, pl. Hank Williams összes, Jimmie Rodgers összes, Johnny Cash 10-15 album (bár sok szám többször szerepel), valamint ezek mellett még Alan Jackson összes, George Strait-tõl sok album. Igazából csak az utóbbi néhány hónapban kezdtem rendszeresen megnézni az általatok ajánlottakat, így még sok (el)ismert mai zenész új nekem. Sok mai elõadót csak rádiókból ismerek, de összességében elmondható, hogy a zenegyûjteményemben szereplõ zenészek száma folyamatosan növekszik <#smile>, és elsõsorban nem a régiekkel, mert azoktól már egyre nehezebb olyan albumot szerezni, ami nincs meg.

Nashville
…ja, egyébként ajánlhatná valaki más is a májusi Country rádiók promo- it, ne mindig nekem kelljen má’!
Én Tennessee Whiskey- s öntözést kívánok húsvét alkalmából, minden kedves Cowgirl- ünknek. <#wink>

Nashville
Kérdezted a véleményeket a BR5-49 – Dog Days albumáról. A 2006- os év elsõ albumáról van szó. Még akkor, azonnal rákattantam a CMT honlapján. Elsõ hallásra igazából nem érintett meg annyira az album, lehet, hogy az ötvözetek aránya a hibás.
Egyébként volt már olyan elõadó aki csak többszöri hallgatásra bûvölt el. Õ nem más, mint Shelly Fairchild! Lenyûgözõ a csajszi, igazi forróvérû Cowgirl!

Írtad: „bár nem vagyok a mai, modern country feltétlen rajongója, de azért Nashville, Countryboy és mások ajánlásaira általában rákattanok” -ezek a rákattanások mekkora mértékben érintik az a 300- 400 lemezt? …amúgy 2 év alatt szép eredmény!
Hogy a lemezeid számát Contemporary oldalról segítsek bõvíteni, ajánlok egy pár Cowboy- t, a coltommal csak úgy vaktában lövöldözgetve: Toby Keith, Travis Tritt, Van Zant, Jeff Bates, Dierks Bentley, Brad Paisley, Adam Harvey, Andy Griggs, Billy Currington …na, de már nem is tudok olyan kis listát írni mint régebben, mert azóta kedvenceim száma már az egekben jár!

Neked és minden leendõ új topiclakónak ajánlom a lap alján található keresõt, ami nagy szolgálatot tesz. Beírod pl. Travis Tritt nevét és hozza is a hozzá tartozó megnyilvánulásokat. Ezzel a már eddig ajánlott elõadókat ismerheted meg tolmácsolásunkban és segít abban, hogy ne fedezzük fel újból a „spanyolviaszt”, mint ahogy én jártam pl. Cowboy Crush- al. Kirus már szeptemberben ajánlotta, de valahogy elsiklott a sasszemem felette. Így duplán is fel lett fedezve.

Endiman
Amíg nem javul meg a CMT addig lehet nézelõdni a youtube-on.
egyébként mivel lehet ilyen videókat leszedni? Nekem a Fraps nevü progit ajánlották, ismeri valaki? Countryboy te milyen progit használsz?

3 különbözõ gépen néztem már, egyiken sem mûködik a CMT. Mi a franc történhetett? A YouTube egy szar, felvehetetlen minõség.
Szerintem azt úgy általánosságban mondta, hogy kekszplorerben megy, csak azt nem szereti, nem konkrétan arra, hogy jelenleg is mûködik neki.

Nashville
Endiman!!! Mérges leszek! A múltkor kérdeztem, hogy nektek mennek- e a klipek a CMT-n, te meg mondod, hogy a "kekszplorerrel" megy. Na, meg sem nézted, valld be! Grrr!!!
Már majdnem feltelepítettem az IE 7 beta változatát...pedig még be is linkeltem a klipet csak kattintani kellett volna.
A youtube- on gyenge minõség van, nem használjuk!

Nashville
Kössz a cikket Timi! Már én is akartam írni a srácról!
Régebben egy Megasztárt sem hagytam volna ki, de most úgy alakulnak a dolgok, hogy szinte mindig lemaradok róla. Egy régebbi adásban láttam Tamást, ahogy cowboykalapban énekelt. Elég rossz minõségû volt a felvétel, de hangzásában azonnal felfedezhetõek voltak a Country- s elemek. Jó volt az összhatás. Remélem sikerül a terve! Nem árt, ha minél többen népszerûsítjük a mûfajt.
Mi itt a fórumon nagyon résen vagyunk, ami elég kevés, de legalább összehozza a Country- t szeretõ embereket. A kortárs Country magyarországi életének „elsõ fecskéi” között vagyunk. Remélem, felzárkózik kis hazánk az élvonalba a Kontor Tamáshoz hasonló elõadók személyében is. Egyszer, ha minden jól alakul még nálunk is lehetnek igazi, élõ koncertek. A közeljövõben ennek elég kicsi az esélye, mivel a fiatalok más irányzatokat követnek.

Endiman
hagyjátok a CMT-t, a megoldás: youtube.com

Ja kb egy hete már nálam se mûködik <#falbav>
Nem tudom mi fene lehet, hogy ennyi idõ alatt nem tudták kijavítani, ráadásul a honlapon sem írtak ki semmit,hogy sorry, ...

Sziasztok!
Igazából nem úgy értettem, hogy nem szeretem a mai, Contemporary Country-t, hanem, hogy a régi, nagy öregek jobban bejönnek. Ennek ellenére a mostani elõadók nagy részét is nagyjából ismerem, az ajánlásaitokra mindig rákattanok. Valójában mai, popposabb Country-ban azt szeretem, ha csajok éneklik, abból szinte mindegyik bejön <#nevetes1> (Terri Clark, Shannon Brown, SheDaisy, Carrie Underwood, Sugarland hogy csak néhányat említsek), férfi elõadók meg nem igazán. Régebbi és hagyományosabb elõadók esetén a helyzet meg éppen fordítva van. Összeségében azonban mindent meghallgatok, ami Country, csak a régebbi (vagy régies) elõadók nagyobb hatást gyakorolnak rám. Hank Williams III-at (aki Hank Williams Jr. fia és Outlaw Country-t nyom) idézve:

So I'm drinkin' some George Jones,
and a little bit of Coe
Haggard's easin' my misery
and Waylon's keepin' me from home
Hanks givin' me those high times -
Cash is gonna sing it low
and I'm here gettin' wasted -
just like my country heroes
I'm here gettin' wasted -
with all my country heroes

További szép napot mindenkinek!

Nálatok mûködik a CMT-n a videóklipp lejátszás? Nálam nem lehet lejátszani semmit. Elindul a reklám, aztán mikor a videónak kellene kezdõdnie, leáll a dolog. Pár napja nem jó már és idegesít.
TheDreamingTree
Nem 😊 Öszintén szólva egy darab Neil Young dalt ismerek, a Cortez, The Killer-t, és azt is csak azért, mert a kedvenc zenekarom játszotta egy koncerten. De az jó volt 😊 Egyébként persze, hallottam azért mást is tõle, de nem tudnék cimeket mondani...