Country
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Sheplersen 35$, meg más oldalakon is olyan 50$ körül van, csak azok természetesen nem szállítanak Magyarországra...
She tried to turn me on to Jesus, but I turned on to the devil\'s ways, And I turned out to be...the only hell my mama ever raised.
Semmi sem lehetetlen, csak pénz kérdése...

She tried to turn me on to Jesus, but I turned on to the devil\'s ways, And I turned out to be...the only hell my mama ever raised.

Szóval azért próbálkozz! 😊
Amúgy meg én már lemondtam arról, hogy ehhez hasonló csemegéket ereditben szerezzek meg <#szomoru1>#szomoru1>. Itt egyszerûen nem lehet normális CD-ket venni. És ezt most nem csak a country-ra értem, hanem pl. delta-blues, rock-a-billy, meg egy csomó más. Ott van az internet, viszont nincs 8000 Ft-m egy lemezre, arról nem beszélve, hogy egy csomó online bolt nem is szállít kis hazánkba <#csodalk>#csodalk> (pl. Amazon, lásd Dreamingtree). Rokonaim sincsenek az USA-ban, akiken keresztül ritkaságokat tudnék szerezni. Ráadásul én még pécsi is vagyok, itt meg még olyan lemezboltok sincsenek, mint Pesten. Hát ez van, de remélhetõleg azért lassan változik a helyzet, és egyrészt nagyobb lesz a választék is, másrészt az árak is lemennek a külföldön elterjedt 12$ körüli átlagra. Addig sajnos marad a csóró módszer.<#falbav>#falbav>
Csak mp3-ban van meg szóval szivesen elfogadnám.
Esetleg nincs meg még a 81-es Survivors concert cd? (Cash, Jerry Lee, Perkins) mert ezt a cd-t kb öt éve láttam utoljára boltban de akkor nem vettem meg és azóta nyomát se láttam...
Endimannek!
Mivel tudom, hogy itt a fórumon Te vagy nagy Johnny Cash rajongó vagy, ezért elsõsorban Tõled kérdezem, hogy megvan-e Johnny Cash és Bob Dylan 1969-ben Nashville-ben közösen felvett nem hivatalos albuma? Egy Cash-rajongónak mindenképpen kötelezõ, igazi ritkaság <#vigyor3>#vigyor3>. Ha igényt tartasz rá, akkor szólj.
Az, hogy egy idõre nem írtam a fórumban annak csupán annyi az oka, hogy el voltam utazva és nem voltam gép közelében. Most próbálom behozni az egyhetes lemaradásomat😊
Ígérem ha találok valami újat azt azzonal megosztom majd veletek.<#dumcsi>#dumcsi>
DC- n nem volt rajta a felvétel, ez most egy új helyrõl van. <#vigyor3>#vigyor3>
Ha találok még valami kuriózumot, akkor feltöltöm. Még két hétig lesz fent a video, utána törlõdik.
A George Strait klip tényleg kellemes, jó hangulata lesz tõle az embernek.
Aki észreveszi, hogy a CMT- n mennek a klipek az majd linkeljen egyet.
Contemporary Country Music
George Straittõl a DVD-m nyúzom - For the last time. Naon jó!
I\'m a pirsoner of the Honky tonk www.sixrebels.hu
Na, remélem ezzel a két videóval mindenki számára jól kezdõdik a nap <#vigyor3>#vigyor3>
George Strait - The Seashores of Old Mexico

Az a helyzet, hogy nálam a lemezek hosszabb idõ alatt "érnek be". Igy pl. most hallgatom sokat a Gary Allan:Though All Over CD-t, és egyre jobban tetszik...
Meg pl. a Joe Nichols:III, Trisha Yearwood:Jasper County stb...
De majd ha meghallgattam az alábbiakat, azokról is irok 😊
Kajtatom én is rendesen az újdonságokat és úgy látom Denver Joe is szorgalmasan bekapcsolódott!
Tavasz van, ébredjetek! Úgy eltüntetek egy páran mintha itt sem lettetek volna. Van aki csak a negatívumokat veszi észre, más még azt sem.
Rázzuk már gatyába a fórumot! Countrygirl, Kirus, Endiman (remélem nem sértõdtél meg, a múltkor nem leb*szni akartalak), Elgreco, TDT nálatok is hun vannak a vélemények?
Mérgemben azért kaptok valami meglepetést, hátha kibújtok a barlangotokból! <#wink>#wink> Éjfélig, de legkésõbb 1.00- ig itt lesz a link amivel letölthetitek!
Hát igen, nem biztos, hogy ma ilyen hanggal egy énekes befutna. Nekem mindenesetre a jó öreg Hank Williams a "leg", a nagy kedvenc. A hangja utánozhatatlan, nagyon egyedi, nekem nagyon bejön <#eljen>#eljen> Ha két tipikus H.W. számot ajánlhatok még meghallgatásra Neked, Nash, akkor az a Honky Tonk Blues és a Honky Tonkin'. A Honky Tonk Bluesnak a klippjét is meg lehetne nézni a CMT-n, ha mûködne. Nekem ez a két szám a csúcs. <#smile>#smile>
Biztos, hogy a kor is sokat számít, de Travis Tritt és Toby Keith is meglépték már a 4.X-et és még mindig "pörögnek"!
Mindegy, egy valami állandó az életben: a változás. 😊
Húsvét után egy kis májusi promo még mindig senkitõl?
Hank Williams - Pan American száma elég furcsán hangzik. A zene nagyon jó, de a hang nem igazán bejövõs. Pl: Mark Wills- é annál inkább! Úgy látszik nagyon Contemporary- s vagyok! <#nevetes1>#nevetes1>
Szerintem is érthetõ, hogy Alan már nem olyan albumokat készít, mint amilyen 14 évvel ezelõtt a Lot About Livin' volt. Lassan már 50 éves lesz, az életében a dolgok más megvilágításba helyezõdnek át, így talán érthetõ, hogy már nem olyan pörgõs albumokat készít, mint a 90-es évek elsõ felében. A bulizás, a nõk helyett pedig, inkább olyan dolgok kerülnek elõtérbe, mint a család, Isten, és hasonlók. Mert, ha megnézitek, akkor az új évezredben kiadott albumainak 70%-a lassú, gondolkodósabb dalokat tartalmaz. És Nash véleményével ellentétben szerintem ez nem a feeling ellaposodása, csak az idõ múlása. A Precious Memories pedig nem country album, hanem 100% gospel, ami csak tradicionális southern gospeleket tartalmaz, úgyhogy teljesen más szemmel kell rá nézni, mint egy pörgõs country albumra.
Starting over again is a bit like dancing
You just need someone to lead and take it slow
So lay your head on my shoulder
Let me hold you close, that's it
There you go
IMÁDOOOOOOOOM!!!!😊)))))
(meg a sok-sok steel miatt is!😊)))
Másik kedvenc: (Chasin' that neon rainbow)
Daddy won a radio
Tuned it to a country show
I was rocking in the cradle to the crying of a STEEL GUITAR
Mama used to sing to me
She taught me that sweet harmony
Now she worries ’cause she never thought
I’d ever really take it this far
Azt hiszem erre még legalább egy évet kell várnom, hacsak nem húz bele úgy, mint tavaly Kenny Chesney.
Én Tennessee Whiskey- s öntözést kívánok húsvét alkalmából, minden kedves Cowgirl- ünknek. <#wink>#wink>
Egyébként volt már olyan elõadó aki csak többszöri hallgatásra bûvölt el. Õ nem más, mint Shelly Fairchild! Lenyûgözõ a csajszi, igazi forróvérû Cowgirl!
Írtad: „bár nem vagyok a mai, modern country feltétlen rajongója, de azért Nashville, Countryboy és mások ajánlásaira általában rákattanok” -ezek a rákattanások mekkora mértékben érintik az a 300- 400 lemezt?
…amúgy 2 év alatt szép eredmény!
Hogy a lemezeid számát Contemporary oldalról segítsek bõvíteni, ajánlok egy pár Cowboy- t, a coltommal csak úgy vaktában lövöldözgetve: Toby Keith, Travis Tritt, Van Zant, Jeff Bates, Dierks Bentley, Brad Paisley, Adam Harvey, Andy Griggs, Billy Currington …na, de már nem is tudok olyan kis listát írni mint régebben, mert azóta kedvenceim száma már az egekben jár!
Neked és minden leendõ új topiclakónak ajánlom a lap alján található keresõt, ami nagy szolgálatot tesz. Beírod pl. Travis Tritt nevét és hozza is a hozzá tartozó megnyilvánulásokat. Ezzel a már eddig ajánlott elõadókat ismerheted meg tolmácsolásunkban és segít abban, hogy ne fedezzük fel újból a „spanyolviaszt”, mint ahogy én jártam pl. Cowboy Crush- al. Kirus már szeptemberben ajánlotta, de valahogy elsiklott a sasszemem felette. Így duplán is fel lett fedezve.
egyébként mivel lehet ilyen videókat leszedni? Nekem a Fraps nevü progit ajánlották, ismeri valaki? Countryboy te milyen progit használsz?
A múltkor kérdeztem, hogy nektek mennek- e a klipek a CMT-n, te meg mondod, hogy a "kekszplorerrel" megy. Na, meg sem nézted, valld be! Grrr!!!
Már majdnem feltelepítettem az IE 7 beta változatát...pedig még be is linkeltem a klipet csak kattintani kellett volna.
A youtube- on gyenge minõség van, nem használjuk!
Régebben egy Megasztárt sem hagytam volna ki, de most úgy alakulnak a dolgok, hogy szinte mindig lemaradok róla. Egy régebbi adásban láttam Tamást, ahogy cowboykalapban énekelt. Elég rossz minõségû volt a felvétel, de hangzásában azonnal felfedezhetõek voltak a Country- s elemek. Jó volt az összhatás. Remélem sikerül a terve! Nem árt, ha minél többen népszerûsítjük a mûfajt.
Mi itt a fórumon nagyon résen vagyunk, ami elég kevés, de legalább összehozza a Country- t szeretõ embereket. A kortárs Country magyarországi életének „elsõ fecskéi” között vagyunk. Remélem, felzárkózik kis hazánk az élvonalba a Kontor Tamáshoz hasonló elõadók személyében is. Egyszer, ha minden jól alakul még nálunk is lehetnek igazi, élõ koncertek. A közeljövõben ennek elég kicsi az esélye, mivel a fiatalok más irányzatokat követnek.
Nem tudom mi fene lehet, hogy ennyi idõ alatt nem tudták kijavítani, ráadásul a honlapon sem írtak ki semmit,hogy sorry, ...
Igazából nem úgy értettem, hogy nem szeretem a mai, Contemporary Country-t, hanem, hogy a régi, nagy öregek jobban bejönnek. Ennek ellenére a mostani elõadók nagy részét is nagyjából ismerem, az ajánlásaitokra mindig rákattanok. Valójában mai, popposabb Country-ban azt szeretem, ha csajok éneklik, abból szinte mindegyik bejön <#nevetes1>#nevetes1> (Terri Clark, Shannon Brown, SheDaisy, Carrie Underwood, Sugarland hogy csak néhányat említsek), férfi elõadók meg nem igazán. Régebbi és hagyományosabb elõadók esetén a helyzet meg éppen fordítva van. Összeségében azonban mindent meghallgatok, ami Country, csak a régebbi (vagy régies) elõadók nagyobb hatást gyakorolnak rám. Hank Williams III-at (aki Hank Williams Jr. fia és Outlaw Country-t nyom) idézve:
So I'm drinkin' some George Jones,
and a little bit of Coe
Haggard's easin' my misery
and Waylon's keepin' me from home
Hanks givin' me those high times -
Cash is gonna sing it low
and I'm here gettin' wasted -
just like my country heroes
I'm here gettin' wasted -
with all my country heroes
További szép napot mindenkinek!