5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
-
countryboy #4240 Nychtalopia, - nem önfényezés - de 6 éve csinálok country műsort a civilrádióban (Budapest FM 98.0) - és az egy órás, nem 20 perces. Te erről még nem tudtál??? :) -
nychtalopia #4239 Nem tudom Magyarországon van-e ilyesmi, de gondolom közhírré dobolom itt nektek. (Ha van, akkor elnézést, nem tudtam.) Szóval.
Létezik egy olyan műsor,ami azt a címet viseli, hogy "Countryjárat" Ez egy közel húsz perces country műsor minden kedden 21:30-tól a tiszaújvárosi Rádió 35 műsorán.
Szerintem igazi ritkaság, személy szerint én nem tudok hasonló műsorról Magyarországon, ugyanis nagy hangsúlyt fektet stílus és különösen az adott előadók ismertetésére. Ebben a "közel húsz percben" nem túl hosszú,tömör bemutatás hallható 3-4 előadóról, majd egy-egy dal tőlük.
A műsor utolsó részében pedig igen sokszor magyar zenekar/énekes hallható. Hamarosan küldök linkeket, ahonnan elérhetőek archív felvételek a műsorról, de aki türelmetlen és "mostazonnalmárisrögtön" szeretné, az írjon emailt a [email protected] címre,és küldök neki. Tudomásom szerint eddig 21 adás ment le, és mindegyik elég érdekes. Aki nem tudná esetleg a 89,6-os frekvencián behozni rádiókészülékén, annak itt a rádió netes kapcsolódási címe ->Rádió 35(sajnos a szerver nem mindig megbízható, és előfordul, hogy az ember nem tud kapcsolódni)
Kritikákat egyaránt várok, kíváncsi volnék, hogy kinek mennyire tetszik/nem tetszik és mi az,ami tetszik/nem tetszik.
-
#4238 Végre sikerült rippelnem a 2007- es Country Music Awards 3Sat felvételét. 700 MB- lett végül, mellesleg ez a vizsgamunkám. :) Szumma-szummárum a lehető legjobb minőséget hoztam ki belőle! Sokkal jobb, mint egy VHS felvétel, érdemes megnézni!
Elég jó kis összeállítást láthatunk a 3Sat jóvoltából, mellesleg nekem jobban tetszik, mint a tavalyi.
Gőzerővel megy fel az anyag, egyszerre 3 tárhelyre. Akinek kell, az írjon mailt, kb. 3 óra múlva készen leszek a feltöltéssel: nashville1974kukacgmailpontcom
B.Ú.É.K! -
pipeppers #4237 Köszi :D -
#4236 Okés srácok, majd ha eljutottam odáig, akkor privátban elküldöm a linkeket. Majd szólok! -
#4235 Nekem is inkább a dvd tetszene :) És előre is köszi! -
pipeppers #4234 Persze, hogy van. De ha nem sikerül rippelni, jó lesz DVD- minőségben is :D -
#4233 Éppen ma kaptam meg a CMA-t DVD- n! :) Egy barátom rögzítette, mert nekem sincs 3Sat- om. Ha sikerül jó minőségű rippelt anyagot előállítanom (avi- t), akkor feltölthetem nektek...persze, ha van rá igény. -
#4232 Ezzel én is így vagyok :( a fenébe... már várom, mikor lehet végre itthon csatornákra előfizetni, nem pedig csomagokra :) -
pipeppers #4231 Hát nekem 3Sat-om nincs. Tudom, hogy volt, de valamikor eltűnt :( -
#4230 Természetesen a 3SAT- on! -
#4229 Az utolsó pillanatban, de még nem későn:
Freitag 28. Dezember 2007 02:15
GROSSE COUNTRY NIGHT mit
CMA Award-Show 2007 (90 Minuten) -
Old Dan Tucker #4228 Bruce Springsteen-ről nekem se a country jut először az eszembe. De tavaly összeállt a Seeger Sessions Band-el és nagyon jó folk feldolgozásokat játszanak. Az első albumuk a We Shall Ocercome 2006-ból, ha jól tudom és van egy 2007-es koncertfelvételük, a Live in Dublin. A youtube-on fennt van pár szám. -
#4227 És Nagyon Boldog Karácsonyt mindenkinek!
vagy:
Kellemes Ünnepeket!
Ha politikailag korrekt akarok lenni :) Lásd Kung Pao Buckaroo Holiday by Brad Paisley :) -
#4226 Sok hangszer, zeneileg változatos? Akkor Mike Oldfield... :) (a régebbiek, persze)
Mondjuk Bruce Springsteen-re még sosem gondoltam country-előadóként...
De ki tudja...
-
countryboy #4225 Howdy Y'll!
Idén is lesz MoHA Country karácsonyi különkiadás a Civil Rádióban, december 22-én szombaton 12.00 órakor (ismétlés: december 26-án 9.00 órakor).
Részletes műsor a Civil Rádió honlapján (MoHa Zene).
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
countryboy -
Old Dan Tucker #4224 Hello!
Nagyon szeretem Bruce Springsteen-nek a We shall owercome című albumát. Szerintem zseniális. Sok hangszer, zeneileg változatos. Kedvencem a Pay me my money down. Ehhez hasonló country előadólat, albumokat keresek, de nem nagyon találok. A többség túl egyszerű vagy nagyon populáris. -
www.cowboyup.hu -
pipeppers #4222 Erre nagyon kíváncsi vagyok, de egyszerűen nem találom sehol. -
la1ce #4221 Sziasztok!
Ez melyik szamuk? Elég rossz felvétel: http://youtube.com/watch?v=adaKu9Jy_cY -
countryboy #4220 Steel gitár fanatikusoknak ajánlom Joshua Motohashi első albumát, elképesztően jó instrumentális steel-gitár zene!!! Nagyon ritka az ilyen album, végre valaki aki ezen a remek hangszeren szólóban nyomja.
Joshua Motoashi - Selt-Portrait (Megjelent 2007. november 6-án)
-
twain #4219 Sziasztok.
Shania Tribute Band Basszusgitárost keres.
www.shania.hu -
#4218 sziasztok! járok linedance-re,még csak most ismerkedem a zenékkel és táncokkal,de hihetetlen jók.Van pár kedvencem pl. Brooks & Dunn - Boot scootin' boogie, Shania Twain - Canadian stamp,Alan Jackson- Chattahochee,stb.
Minden hónap végén van country est,ahol táncolunk,zenél egy zenekar,egyszoval nagyon jo.:) -
nychtalopia #4217 Ahm... ezt azért nem mondanám. Az igaz,hogy a Scarecrow előtt bejelentette, hogy visszavonul (családi elfoglaltságra hivatkozva) de többször pedzegette annak a lehetőségét, hogy visszatér. Igaz azonban, hogy úgy fogalmazott, hogy 2015 előtt ez nem valószínű. Furcsa egy ember. Szerintem mélyen belül vissza akar térni, állni akarja saját szavát, mellyel azt mondta, hogy nincs több turné. Azért választotta azt a faramuci megoldást, hogy azért Kansas-ban mégiscsak fellép. Aztán olyan hamar elkapkodták az összes jegyet (pénztárnyitástól számított 4 perc alatt!!!) , hogy 8 másik fellépést kellett beiktatni. De a jövő szerdai óriási koncert lesz, szerintem abból is készülni fog egy DVD. És elvben sugározni fogják világszerte.... -
countryboy #4216 Garth Brooks hivatalosan visszavonult, ezt anno sajtótájékoztatón jelentette be, ezért hiába is vársz tőle új albumot és koncertturnét. Persze, volt már ilyen a történelemben...
Az új The Ultimate Hits itt van a kezemben, végre egy fullos Garth DVD, 33 videóklippel, az összes eddig letöltött videóját kidobom a fenébe, szinte furcsa hogy DVD minőségben élvezhetem őket, meglepőden alacsony árért. (2cd+dvd és 5000 ft volt)
Randy Travis régi nagy kedvencem, de amióta otthagyta a mainstream-et és gospel-t énekel, nem nagyon érdekel amit csinál, remélem egyszer még visszatér egy olyan albummal, mint amilyen a You And You Alone vagy a Man Ain't Made of Stone volt, ez a két lemez tényleg a legjobb munkája a 90-es évekből.
-
nychtalopia #4215 Remélem egyszer sikerül megtanulnom magyarul írni év fogalmazni..
(jav: A man ain't made of stone, ill. irányba ) -
nychtalopia #4214 Hm... Randy Travis, mint a 90-es évek hangja? Elgondolkodtató.
1986-ban robbant be a Storms of Life-al, aztán a Heroes and Friends-ig egyértelműen az egyik legdominánsabb énekes volt. Aztán egy picit csendesbb lett (de egy fokkal sem rosszabb), mert ugye a 90-es évek eljén volt egy nagy vérfrissítés a country-ban (Garth Brooks, Clint Black, Alan Jackson..stb) és feltűnt egy jelenség, amit úgy hívtak, hogy Garth Brooks.
Az ember hajlamos elfeledni, hogy kb '90 és '95 közt igen erősen uralta ő country-ipart. (Épp ezért végre előállhatna egy új lemezzel, mert kezd szánalmas lenni,hogy 5 éve mást se csinál, csak különböző kiadókkal kiadatja a régi albumait/válogatásait, mint ahogy volt Limited Series-től kezdve a legújabb, kedden megjelent Ultimate Hits-ig minden... Néha 2-3 új dal,de az édeskevés.
Úgyhogy én nagyon örülnék, ha végre kiadna egy vadonatúj albumot és újra elkezdene turnézni....) Szóval Randy Travis a 90-es évek elején kicsit kiesett a reflektorfényből, de az évtized végére kiadott két olyan albumot, hogy leesett az állam. (You and you alone, A ain't made of stone) 2000-ben aztán elkezdett az "inspirational" iránybs mozogni, és kiadott egy csomó gospel albumot igen sikeresen. (lsd. Glory Train - Grammy-díj,2005) Szóval kicsit furcsa azt mondani rá szerintem, hogy a 90-es éve hangja, de szinte triviális, hogy az utóbbi 20 éve egyik legmarkánsabb hangú és zenéjű előadója. -
#4213 A Brad Paisley mellett az ott Kellie Pickler, meg Taylor Swift? :) -
#4212 A 2007- es CMA győztesek!!!
-
#4211 Éppen most hallgatom ez a kitűnő albumot!:
Trisha mindig elkápráztat az egyedülálló hangjával! Nyugodtan állíthatom, hogy a novemberi hónapban nálam Ő viszi a pálmát.
...de azért ne feledkezzünk meg Taylor Swift- ről sem, akinek tegnap jelent meg a Taylor Swift (Deluxe Edition) albuma. Ez a tavalyi albumához képest annyiban változott, hogy tartalmaz 3 új számot. Ezt is ajánlom mindenkinek, ennek a hölgyeménynek is varázslatos hangja van!
Ma van egy jeles esemény is!
-
#4210 Randy Travis-re érdemes rákeresned. Én a 90-es évek férfi country-hangjának tekintem őt.
Valamint Dwight Yoakam-től most jelent meg digipak: Dwight sings Buck (a nemrég elhunyt country ikon, Buck Owens dalaiból egy tribute) -
la1ce #4209 Valami újdonságot a country világából nem tud valaki ajánlani? Hol tudok szétnézni ilyen téren? Vagy valami album értékeléseket? -
la1ce #4208 Rendben, akkor ha lesznek linkelem egyből :) De ne számítsatok valami nagy durranásra xDDD -
#4207 Hello la1ce! Üdv itt!
Rapidshare helyett én inkább a torrentet javasolnám :))
A lemezek beszerzéséhez meg asszem countryboy tud majd segítséget adni :)
Engem érdekelnének azok a felvételek :) -
la1ce #4206 Sziasztok, új vagyok itt köztetek, remélem befogadtok. :)
Nem olyan régen találtam rá a szerelmemre, a country zene alakjában :D
Van egy kis együttesem (igaz nem country játszunk), én itthon próbálok kicsit gitározni + szöveget írni country témában, már 1-2 felvétel van. Majd ha lesz valami, akkor belinkelem nektek, hátha elnyeri valaki tetszését.
Hallgattam amit ide linkeltetek, írtatok. Sok minden tetszik ezek közül. Kiemelném a Cole Deggs & The Lonesome-t és Toby Keith-et.
Toby Keith As Good As I Once Was című száma + a klip (http://www.youtube.com/watch?v=f9f-lXqUZ18) is nagyon tetszik. Nagyon eltalálta :-) Szimpatikus nagyon. Nem tudja valaki rapidshare-s vagy vmi más címet adni? Megvenném, de nem tudom hol, rendelni sem tudok. Azt a néhány country/western cd-m ami van, azt is nagy nehezen tudtam beszerezni eredetiben... :( szégyellem, de ez van xD
A The Mother Truckers-t ismeri valaki? -
#4205 Helló © nychtalopia !
Rég jártam itt, örülök, hogy itt is előfordulsz. -
#4204 update: Josh Turner : The Longer The Waiting. Skótduda rulez :) Meg a 3/4 -
#4203 Carnival Ride meghallgatva. Nekem az utolsó szám (Wheel of the World)tetszett nagyon. Valahogy egészen különös hangulata van. A Josh sem rossz, az első számban valami egészen durva vokálok vannak... -
pipeppers #4202 Nekem a Josh Turner borító jobban tetszik :) De azért meghallgatom ezt is. Kíváncsi vagyok ki lesz, aki Nelson fölé tud emelkedni nálam. Amúgy Josh Turnert meghallgattam és tényleg nagyon jó. -
#4201 Hát a borító tetszik ;) A többit meghallgatás után.