5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
-
pipeppers #4280 Valahogy volt egy olyan sejtésem :)
Itthon jutottál hozzá? -
#4279 Ha a longhornos szalmakalapra gondolsz amely egy magas srácon volt akkor meg is találtál:)) -
pipeppers #4278 Melyik vagy te? -
pipeppers #4277 Klassz lehetett :D
Az a szalmakalap nagyon király. A Texas zászló is tetszik, az a hátterem :) -
#4276 Hétvégén egy pótszilwestern vettem részt melyet a füredi Thunderfoot csapat szervezett. Nagyon jó volt a hangulat, melyről e kis videó is tanuskodik. -
#4275 Sziasztok! Hátha érdekel valakit egy magyar 10GB tárhelyű ingyenes levelező rendszer:http://www.lajt.hu -
pipeppers #4274 Csak az a baj, hogy nem tudom, hogy mikor mi megy :(
Most is megy egy tök jó szám, és nem tudom, hogy mi ez -
pipeppers #4273 Most fedeztem fel, hogy a RealPlayer-ben van Country rádió :) -
nychtalopia #4272 ÉS itt van a többi link is, a No.22 holnap fog adásba kerülni, aztán,ha kell, akkor belinkelem ide.
Countryjárat No.16
Countryjárat No.17
Countryjárat No.18
Countryjárat No.19
Countryjárat No.20
Countryjárat No.21
-
#4271 Hát épp most készül a huszonkettedik, és azt gondolom a 18-tól már tűrhető...
Egyedül tanulgattam a hangvágást, szerkesztést, tehát minden kritikát jól veszek. Azt hiszem még nem vagyok a csúcson.
(persze van egy oldal ahol elérhetőek vagyunk, de majd © nychtalopia elárulja ha szeretné )
Üdv mindenkinek! -
#4270 Köszi a rádió linkeket meg a tipeket, ki fogom őket próbálni(yp):) -
nychtalopia #4269 nem egóból írtam naggyal, hogy nekem...elcsúszot... -
nychtalopia #4268 Az a szemérmetlenül fiatal kedvenc is előfordul majd a műsorban, csak győzzétek kivárni, míg feltöltöm....
Craig Morgan Nekem is nagy kedvencem, remélem idén is kiad valamit.
(nem véletlen került be a műsorba sem... )
És természetesen az az adás még akkor készült, mikor még csak várták az albumot... -
#4267 ...még annyit elgreco, hogy a rádióknál a www helyére yp- t is rakhatsz, lehet hogy úgy jobb lesz, majd meglátod.
Bye! -
#4266 Látom lavinát indítottam el a kiejtéssel kapcsolatban. :)
Tim McGraw nevét egyik szemérmetleül fiatal kedvencem dalából megtanulhatja kiejteni sámán úr. :) : http://href.hu/x/4cg1
Én is végighallgattam mind a 10 adást, sok melóm volt aznap éjszaka így volt rá időm. Graca mindkettőtöknek, mert nagyon változatos, hangulatos 20 percet teremtetek az éterben. Az angol még nekem sem megy flottul így én is infó hiányban szenvedek. Jó volt hallani a kiegészítéseket a munkásságukról, de azért jó, hogy nem B.Tóth Laci belebeszélős stílusa jön vissza, nagyon is rendben van az egész! Persze egy kicsit gyorsan beszél a sámán, egy kicsit lassíthatna, mert többször vissza kellett "tekernem". Több negatív kritikám nincs! :)
Külön nagy öröm volt a 10.- ik adásban Craig Morgan fellépése! Nem tudom, hogy mennyire van elismerve munkássága Amerikában és tudom, hogy egy díjátadón nem lehet ott mindenki akinek utánozhatatlanul jó hangja és stílusa van, de Craig eddig rendesen hanyagolva volt. Alig akad közöttünk aki ne ismerné, de itt az albumjaiba belehallgathattok:
http://www.craigmorgan.com/?content=music A Little Bit of Life valami félelmetes, alap album megunhatatlan!
Csak így tovább, további jó műsorszerkesztést, tudom nem kis munka! Részemről is nagy öröm, hogy feltöltöd a data- ra, így könnyű hozzájutni. Éppen kérdezni akartam, hogy mi van a többi műsorral, mert a Cowboy Town album már 3 hónapja a lemezboltokba került. :)
Elgreco, a te honlapod egyre jobban tetszik, ez már sokkal dizájnosabb, átláthatóbb, country- sabb. A 181.FM – Kickin’ Country linkjét ki kellene javítanod, időnként változik az elérhetősége: http://yp.shoutcast.com/sbin/shoutcast-playlist.pls?rn=5835&file=filename.pls
Adok még három linket, amik hasonló jók mind minőségben és tartalomban is, betehetnéd a honlapod rádió listájába:
.977 The Country Channel
http://www.shoutcast.com/sbin/tunein-station.pls?id=2373
1.FM - Country
http://www.shoutcast.com/sbin/tunein-station.pls?id=5245
Nashville FM -- 24/7 Nonstop Country Music
http://www.shoutcast.com/sbin/tunein-station.pls?id=791041
Látom a logód is változott, ez is frankóbb! Csak nem azt jelenti, hogy többször láthatunk majd itt? ;) Az újabb videókat légyszíves ide is linkeld be, mert itt van lehetőség RSS használatára, így mindenki értesül a legújabb infóról, új videóidról, melyhez minden elismerésem!
A legjobb RSS olvasó: KlipFolio
Biztos mindenki nagyon elfoglalt, de azért jó, hogy itt össze tudunk röffenni egy pár perc erejéig. Én legközelebb majd februárban jelentkezem, de addig is jó fórumozást!
-
nychtalopia #4265 Ha Te mondod... -
#4264 Sziasztok!
Hát örülök a kritikáknak, a kiejtésen valóban van mit csiszolgatni...
Belehalgattam "mohabácsi" :-) műsorába is, nekem tetszik!!!
Azt hiszem érdemes összetartani hisz sokan nem vagyunk, és hál' Istennek még konkurenciái sem vagyunk egymásnak - ez a médiában nagy előny... :-)
(szerintem ennyi elég is rólunk, még megunnak minket Norbi. ) -
nychtalopia #4263 Remélem nem minődül offolásnak, de szörnyen írok. Előadó helyett eladó, Knopfler helyett Knopler, vázlat helyett vázlet.... Ezekért elnézést kérek. -
nychtalopia #4262 Itt van további 5 link:
Countryjárat No.11
Countryjárat No.12
Countryjárat No.13
Countryjárat No.14
Countryjárat No.15 -
nychtalopia #4261 A műsor egyik előnye, hogy nem csak a mostani "sztenderd" (értsd ezen: nashville sound + honky tonk) country előadóit ismerteti, hanem régebbi, idősebb "veterán" eladókat is (lásd No.12, ahol a bemutatott négy előadó: Willie Nelson, George Jones, Merle Haggard és Szörényi Levente,aki a legfiatalabb a maga 63 évével) és a country határán mozgókat. Így a folk, country-folk, country-rock, rockabilly, alt-country, bluegrass stílusok vagy épp a Bakersfield sound előadóit. És feltűnek olyanok is, akiket messze nem countryénekesként ismerünk (Sting, Mark Knopler, Elton John). Persze maga műsor még fiatal, tehát még számos olyan eladó van, aki még nem került be, viszont olyan is van, aki kétszer is. Ennek az az egyszerű oka van, hogy érdemes két számot lejátszani tőle....
Természetesen azt is el kell fogadnia hogy 2008-at írunk, csak igazán fanatikus ember hallgatna Magyarországon Hank Williams-t (lám ő is benne volt a No.9-ben) ezért a műsor hangzását mondern hangszerelésűre és ütemesre kell szabni, mert az egyszerű laikusokat leginkább ez fogja meg. Egy Patsy Cline, Kris Kristofferson, George Strait, George Jones blokktól egy átlag pop és RnB zenéhez szokott magyar (egy negyvenes amerikai viszont imádná)hallgató a falra mászna, pedig mind a négy előadó óriási név a műfajban, de nem a harsány gitárpengetéstől és zengő dobokról híresek, hanem a lágyabb, melankólikusabb dallamokról (lásd például I Fall To Pieces, Help Me Make It Through The Night, Amarillo By Morning, He Stopped Loving Her Today.) -
nychtalopia #4260 Nos akkor, hogy a dolgokat a helyére tegyem: Rövid vázlet arról, hogy hogyan is van ez az egész.
Nos van ugyebár ez a Countryjárat nevű műsor minden kedden a Rádió 35-ön. Ez nem az én műsorom. A műsorvezetőt (mint az a kilencedik adásban kiderül, és utána mindig elhangzik) Mándity Lászlónak hívják, ő ott él Tiszaújvárosban, és az ő hangja van a belinkelt felvételeken.
Hadd idézek egy korábbi hozzászólást,de Ti is visszanézhetitek, két oldallal hátrébb van:
© Füves Sámán 2007. júl. 16. 01:42 | válasz erre | #4139
Sziasztok Country rajongók!
Remélem a nickem nem zavar be túlságosan :-)
Egy kis segítséget kérnék tőletek, ahogy olvasgattam jó helyen járok...
Egy vidéki rádiónál van egy műsorom amiben lassan egy éve elindítottam egy tizenöt-húsz perces country rovatot is.Vannak visszajelzések, hogy kedvelik ezt a műfajt szerencsére.Mostanság sokat segített nekem egy békés megyei srác (Norbi) - zenével és egy kis összefoglaló esszével.Ezért nivósabbá szeretném tenni ezt a country rovatot viszont az előadókról vajmi keveset lehet találni, ehhez a google már kevés :-(
No persze komolyabb angol tudással biztos nem kellene hozzátok fordulni...
Azt hiszem így már érthetőbb a dolog. Ővé a műsor. Én volnék a békés megyei srác (ellenben Piliscsaba a tartózkodási helyem) aki olykor besegít, és kicsit felnagyítva "szaklektorként" van említve. Némi nagyképűséggel állíthatnám, hogy közös is. Szóval így van ez. -
#4259 hát én is csak néhány éves voltam akkoriban
de egyébként elismerésem, hogy nemcsak kortárs előadókat teszel a műsorodba hanem olyanokat is mint Tammy Wynette, Cash, Waylon Jennings. Ennek külön örülök!
Szóval csak így tovább -
#4258 Azt hiszem, értem, mit akarsz mondani :) Az egyik kedvenc ilyen példám a direction szó. Hallottam már direksön-nek is (Brad Paisley), meg dájreksön-nek (Dave Matthews)is. :) Pedig mindkettő amerikai.
Ezt van. :)
Sajnos a nyelvészeti részéhez nem nagyon értek, én csak azt próbáltam kifejezni, hogy country témában az ember inkább a CMA-ből tanuljon, ne a Headway-ből :)
A szabályok meg: hát azok pont arra valók, hogy megszegjék őket. :)
na remélem azért nincs harag :) -
nychtalopia #4257 Ahm... jelzésértékkel szolgál szerintem, hogy én még egyik időpontban sem éltem.... -
nychtalopia #4256 Hmm... Ha nem hallod, hogyan kell kiejtenei, lehet magad sem tudnád...
Az angolban az 'a' betű (graféma) az egyik legbonyolultabb. Számos kiejtése van, ezeket mind meg kell tanulni. Ejthető 'éj'-nek (mert így kezdődik az az angol ábécé) ejthető 'e'-nek (man, fan, pan) ejthető 'a'-nak (car, scar, jar) ejthető 'ó'-nak (bár kezd egyre nyíltabbá válni war, saw). Szóval amíg az ember nem ismeri a helyes kiejtést, maga sem tudja,hogy mit ejtsen. Gillian Welch nevét is 'dzsilien'-nek kéne ejteni, de ő mégis 'gilien'-nek ejti. De ezért vannak fonológusok, hogy ezekre szabályokat állítsanak fel,amit egy idő után már senki sem tart be. -
#4255 meghallgattam én is a műsoraidat, nagyon tetszenek a No.2 műsorhoz egy kis kiegészítés: Johnny Cash nem 1985-ben hanem 83-ban járt Magyarországon.
Bocsi de ezt mindenki rosszul tudja -
#4254 Meghallgattam mind a tíz adás anyagát és csak azt tudom mondani,hogy ne hagyd abba, így tovább.Sok ilyen műsorra lenne szükség kishazánkba, hogy a country muzsika egy kicsit népszerűbb legyen. Én is támogatok minden olyan
elgondolást mely szélesebb körű elterjedését célozza meg.
Nychtalopia! Megkérnélek, hogy táncoslábú countryt szerető barátaim kedvéért linkeld fel adásaidat és reklámozd magad az én linedances oldalam fórumán is. www.cowboyup.hu
Előre is köszönöm!
Nash! Kíváncsian várom az ötletedet!
-
#4253 Hehe. :)
Az én kedvencem Gert Brúksz volt :) Bár lehet, hogy német felmenői is vannak :)
Ezen sokat gondolkodtam, említsem-e, nem akartam belegázolni senki lelkivilágába :)
De végül is, ha már amerikai stílusról van szó, egy picit erre is kell figyelni. Az iskolában tanult angolt meg mindenki SÜRGŐSEN felejtse el...
Amúgy szerintem nagyon jó műsor elgondolás, én mindent maximálisan támogatok, ami a country-t ismerteti meg a szélesebb közönséggel. -
nychtalopia #4252 Nos, igen, az első adásban még nem volt kialakult kép, hogy hogy is kéne az egészet csinálni. A rádiós szpíker sem volt annyira képzett angolból, de a későbbi adásokban nagyon sokat fejldött. Persze kiejtési bakik néha előfordulnak, de hát istenem, mi van akkor...
Egyébként 'aw' hangkapcsolatot a "proper" angolban hosszú ó-nak kellene ejteni (lásd pl: saw, law) de az amerikaiak következetesen egy nyíltabb hangot ejtenek, ami rövid a-nak hat. Tehát megróó helyett megra lesz. Illetve a két hang közti átmenetek széles variációja. Szóval a kiejtés nem meghatározó, és egyes társadalmi osztályok közt is különbség van. Egy egyszerű munkás simán bósztónnak ejti, azt amit egy "előkelőbb", mondjuk nagyon gazdag ügyvéd básztonnak ejt. (pedig mindketten Boston városról beszélnek)
-
la1ce #4251 Ezt ismeri valaki: Cole Deggs and the Lonesome - Live
Mi a cime? Köszi előre is! :D -
pipeppers #4250 Az ember hiába tanult angolt, az amerikai nevek kiejtéséhez sokszor közük sincs :)
Hát ha még nem is tanult :D -
#4249 Nagyon szívesen! Szuper, hogy sikerült letöltenetek és a minőséggel is meg vagytok elégedve! :)
Ha esetleg hozzájutok még különlegességekhez, akkor szólok.
Februárig eléggé el leszek foglalva, de van egy ötletem a Country népszerűsítéséhez és új tagok toborzásához, ha nem is itt az SG- n, mert itt már kimerítettük a lehetőségek nagy részét.
A CMA- t letöltőknek megvan a mail címe, azon keresztül fogunk értekezni.
Elgreco- nak kösz a táncos videót (jöhet még!), neked nychtalopia pedig a data.hu- s rádió anyag feltöltést. Elkezdtem letölteni. Örülök, hogy jó a minősége, így nagyon élvezhető! Összességében jó a műsor, a melóban lesz időm végighallgatni az country adásokat. Az elsőben volt egy kis kiejtési hiba, Tim McGraw neve. A kiejtéssel én is hadilábon álltam és állok néha, még szerencse, hogy annak idején volt a CMT és láttam már azóta egy pár díjátadót is. Nem könnyű pl. Keith Urban (kísz örbön), de bele lehet jönni.
Have a Nice Day! -
countryboy #4248 Most szombaton 2008. január 5-én: MoHa Country a Civil Rádióban!
Tartalom:
1. Jason Meadows - Big Shot
2. Joe Nichols - It Ain't A Crime
3. Ansel Brown - Mine's Bigger
4. Star De Azlan - She's Pretty
5. Chris Cummings - In The Nicest Way
6. Josh Turner - Another Try
7. Kevin Fowler - Best Mistake I Ever Made
8. Miranda Lambert - Gunpowder And Lead
9. Dierks Bentley - Trying To Stop Your Leaving
10. Trisha Yearwood - This Is Me You're Talking To
11. The Road Hammers - I Don't Know When To Quit
12. Lila McCann - That's What Angels Do
13. Trace Adkins - You're Gonna Miss This
14. Rissi Palmer - Hold On To Me
15. Robin English - Mamas Don't Let Your Cowboys Grow Up To Be Babies
-
nychtalopia #4247 És itt van, amit ígértem. Még tíz linket küldök hamarosan.
Érdekelne a véleményetek, ha hibát találtok, azt külön megköszönöm.
Countryjárat No.1
Countryjárat No.2
Countryjárat No.3
Countryjárat No.4
Countryjárat No.5
Countryjárat No.6
Countryjárat No.7
Countryjárat No.8
Countryjárat No.9
Countryjárat No.10 -
#4246 Tök jó lett a felvétel Nash, most nézem éppen:) Köszi! -
pipeppers #4245 Köszönöm! :D -
#4244 Egy videólink a szilveszteri bulinkról ahol a Don Attila BAnd húzta a talpalá valót:Kisoroszi szilwestern:) -
nychtalopia #4243 Elnézést kérek, eszem ágában sem volt hinni, hogy én találtam fel a spanyol viaszt. Ha az műsor MOHA zene néven fut, akkor hallottam róla .
Sajnos kevet volt szerencsém hallgatni,(de amikor sikerült, akkor tetszett)de ha jól tudom ott nagyobb a hangsúly a zenén. Persze mentségemre talán csak fiatal korom tudom hozni és azt, hogy magam csak 1 éve foglalkozom country-val. (na már csak ezért se találhattam fel azt a bizonyost) Tehát ebből következik, hogy nyílván nem tudthatom, hogy milyen volt a country műsorod (remélem nem gond a tegezés) mondjuk csak 2 vagy akár 3 évvel ezelőtt. Én csak igyekeztem egy alternatívát felmutatni. Mert ha az ember nem tudja ki az a Tim McGraw, vagy Josh Turner, akkor ebből a műsorból megtudhatja. (ugyanis egy 8-10 mondatos ismertetőt hallhat róla)
Gondolom Te is elismered, hogy nem ugyanaz a kategória, ha "egyszerűen csak mennek" a country dalok, vagy hosszabb szöveg is tartozik hozzá.
Amennyiben megsértettelek,elnézést kérek. -
#4242 Wow :) Ez tök jó volt! Nagyon jó a minősége is, TV-n néztem meg, DVD lejátszóról (áldom a napot, mikor USB csatlakozós mellett döntöttem...)
Az Eagles miatt külön jópont a CMA-nek :) Alison Krauss meg...
Mondjuk kicsit szürreális volt, amikor egy kopasz feka coutryt (?) énekelt :)
De tényleg nagyon tetszett. Érdekes a felépítése a show-nak, hogy az elején 1 óra koncert, aztán a díjak. Aztán lehet, hogy ez már a vágott verzió.
Szóval mégegyszer kösz!
-
#4241 Köszi Nash az anyagot, nemsokára nekiállok a letöltésének.