5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • countryboy
    Most szombaton 2008. szeptember 13-án: MoHa Country a Civil Rádióban FM 98.0 (hallgasd online - www.civilradio.hu)

Ismétlés: 2007. szeptember 17. (szerda) 9.00 órakor

Tartalom:

1. Jeff Griffith - Fishin' Forever

2. Kate Russell - Powerful Stuff

3. Mark Chesnutt - (Come On In) The Whiskey's Fine

4. Singletree - It Is Really Over Now

5. Tara Oram - Fly Girl

6. Tejas Brothers - I Can't Sleep

7. Blake Shelton - She Wouldn't Be Gone

8. Bulls Gap - Keep On Believing

9. Crystal Sands - Hank You

10. Michael Scott - Ray Ray's Juke Joint

11. Rick Huckaby - Ain't Enough Blacktop

12. Brynn Marie - Start Now

13. Rascal Flatts - Here

14. Grandstaff - The Statler Brothers Song

15. Patty Loveless - Why Baby Why

16. Darryl Worley - Tequila On Ice

17. Rio Rocko - Gecko Tango

Jó szórakozást!
  • Me0w
    Ma 5 eve halt meg Johnny Cash :(
  • elgreco
    Hát én remélem azért, hogy hamarább:))Addig meg marad az utazgatás...
    Most, hogy törlik a vízumot talán még az Államokba is könnyebben kijutunk és ott aztán lehet koncertek között válogatni:)
  • TheDreamingTree
    Most ha azt mondanám, hogy 2037, akkor az megnyugtatna? :)
    Szerintem sajnos még hosszú ideig marad az a megoldás, hogy gyűjtögetés és autózás/repülőzés. És kezdem azt érezni, hogy Nekem még óriási mákom volt, hogy annak idején 2004-ben Shania egészen Bécsig eljött...
  • elgreco
    Ez még talán időben van, igaz, hogy nem túl nagy a hely és az első koncertjére egy hét alatt elkapkodták a jegyeket ezért szerintem gyorsan kell döntenie aki menni akar.

Vajon mikor jutunk el Magyarországon oda, hogy amerikai előadókat is meg tudjunk hívni egy élőzenés étterembe, szórakozóhelyre??
  • countryboy
    Tracy Byrd először Németorszában! Koncert: 2008. március 13-án, Münchentől 1 órára autóval, Untermeitingen-ben!

Szerda kivételével minden este élő countryzene és linedance!

Four Corners
  • countryboy
    Most szombaton 2008. augusztus 30-án: MoHa Country a Civil Rádióban FM 98.0

Ismétlés: 2007. szeptember 3. (szerda) 9.00 órakor

Tartalom:

1. The Derailers - Bad, Bad Girl

2. Mike Cowan - Too Much Time In The Honky Tonks

3. Roger Creager - I'm From The Beer Joint

4. Miranda Lambert - More Like Her

5. Jason Boland - Comal County Blue

6. Dierks Bentley - Sweet And Wild

7. Sierra Hull - If You Can Tame My Heart

8. Sugarland - Already Gone

9. Josh Gracin - Unbelievable (Marie Ann)

10. Billy Currington - Don't

11. Gretchen Wilson - Don't Do Me No Good

12. Pat Green - Let Me

13. Phil Vassar - I Would

14. Lisa Brokop - Break It

15. Randy Rogers Band - In My Arms Instead

16. Kristy Lee Cook - 15 Minutes Of Shame
  • TheDreamingTree
    Azért mennyivel másabb ez, mint a Cowboy Troy....
    Darius Rucker

Mondjuk A Hootie & the Blowfish-hez még mindíg jobb a hangja, de ez egész ígéretes :)
  • countryboy
    Nem lenne rossz....csak tudnám hogy beszéljem rá a barátnőm, aki nem szereti a country-t :)
  • elgreco
    Sebaj Tomi, akkor majd jövőre időben elkezdünk szervezkedni és pénzt gyűjteni rá.....
  • countryboy
    Azt hittem tudsz róla...évek óta beszéljük hogy kimegyünk, de soha nem volt rá pénzünk. Viszont tavaly elment az Oklahoma együttes és Kocsis Tibi csak jókat mesélt a fesztivállal kapcsolatban (tavaly Randy Travis volt a sztárvendég).
  • elgreco
    Ha ilyenekről tudomást szerzel, szólhatnál egy kicsit hamarább, hisz most néztem és már szinte az összes jegy elkelt. Pedig jó lenne már egy amerikai country sztárt élőben látni.

Egyébként én is kihagyom idén Gárdonyt, pénteken a Balatongyöröki utcabálra megyek ahol a Blue Timers hozza a talp alá valót.
  • countryboy
    Gárdony helyett ajánlom mindenkinek a 3 napos svájci Gstaad County Night fesztivált minden évben szeptemberében, íme a weblapjuk:

http://www.countrynight-gstaad.ch/E-frameset.htmlCounty Night Gstaad

Az idei sztárvendégek: Clint Black, Ricky Skaggs és a fantasztikusan tehetséges női duó, a Bomshel.

• countryboy
    Én kihagyom Gárdonyt, mivel egy igazi countryfesztiválhoz semmi köze nincs. Szinvonaltalan, rossz program, párszor már befürödtem vele. Majd ha lesz egy-két külföldi előadó (nem szlovák bluegrass) akkor megyek. Tehát soha.
  • Old Cowboy
    Na Hellotok!
    Ha valaki unja a konzervzenét, pénteken és szombaton jöjjön a Gárdonyba a XIII. Countryzenei Fesztiválra.
    Info: http://www.countryfesztival.hu/
    Keep It Country
  • necrostar
    Sziasztok !

Szeretném felhívni a figyelmeteket egy country-énekesnőre, akit én nagyon tehetségesnek tartok. Michelle Lea mindössze 16 (!) éves, de olyan szívvel és lélekkel énekel, amit ritkán hall az ember ! A www.michellelea.net-ről 6 db dalát (feldolgozások) ingyenesen le is tudjátok tölteni, a YouTube-on pedig fenn van néhány felvétele:

http://youtube.com/user/kcgentz

A www.michellelea.net oldalról megrendelhető a CD-je is (10 dollár + posta)!

• countryboy
    Amikor kézhez vettem Mark új albumát, majdnem eldobtam az agyam: annyira igénytelen, rossz minőségú a CD borító, mintha kalóz kiadány lenne. A zene viszont nagyon jó, ajánlom minden honky tonk rajongónak.

• countryboy
    Bár azért tegyük hozzá, hogy az album első kislemeze, a Faith In You, akkorát bukott, hogy fel sem került a Billboard Top 75-ös Country Singles Chart-jára (se a Radio & Records-éra), tehát a rádiók abszolút nem voltak hajlandók játszani a számot. A második kislemez, a most kimásolt Dig Two Graves sem a legjobb választás: túl lassú és nehéz témájú: a fiatalokat nem tudja megfogni, az idősebb hallgatók viszont nem hallgatják a mainstream rádiókat - szinte biztos bukás ez is. Mintha régi kiadója - a Warner Bros - akikhez 12 év után szerződött vissza, nem igazán törődne az album promociójával és a megfelelő dalok rádióba küldésével. Láttunk már ilyet korábban is - lásd Gretchen Wilson - One of the Boys című legutóbb albuma, amelyből mindösszesen 232000 példányt adtak el (az első lemezéből 4,5 millió példány fogyott - és a kislemezek is mind megbuktak róla, egyetlen se került be a TOP 30-ba: rossz promóció és hát roppant gyenge a lemez is, tegyük hozzá).
    Mint tudjuk ha valaki rosszul teljesít eladásilag, a kiadó rögtön dobja és aztán évbe tellhet, míg új kiadót talál - ha talál egyáltalán - vagy mehet egy kis, független kiadóhoz, mint pl Mark Chesnutt (Lofton Creek), de ez nem mindig jön ki jól - lásd Mark, akinek az új lemeze, a Rollin' With The Flow egy olyan szinten gagyi minőségben jelent meg, mintha valami rossz kalóz kiadás lenne (bár a zene fenomenálisan jó honky tonk rajta, a kivitelés viszont hulla gagyi).

No de vissza Randyhez: a rossz dalválasztás természetesen nem Randy hibája, de ennyi idős korban már nem fogja meghódítani a listákat (nem mindenki lehet George Strait vagy George Jones), persze ő pláne nem tett érte sokat, hogy reflektorfényben maradjon: 8 évig erőltette a country-gospelt és ennyi idő elég is lehet arra, hogy most már senki ne legyen rá kiváncsi (csak egy szűk, régi rajongói réteg). Éppen ezért biztosra veszem, hogy ez az új album nagyon gyengén fog teljesíteni eladásilag.

Mi azért hallgassunk sok Randy Travis-t, mert szeretjük a baritonját és hát személy szerint nekem mindig is szimpatikus előadó volt, 1990-ben ismertem meg és azóta is töretlenül szeretem. Hajrá Randy!
  • Nashville
    Randy Travis tényleg jót alkotott és igen jól írtad, nem akarja megváltani vele a világot, talán ez benne a legjobb. Inkább elgondolkodó pillanatomban hallgatom, olyan western- es hangulatú az orgánuma és a zenéje.
  • countryboy
    Egyetértek!

És milyen jó a a CD Deluxe Edition DVD-jén lévő dokumentumanyag! Érdemes megnézni!
  • nychtalopia

Nem tudom ti hogy vagytok, hogy lesztek vele, de nekem tetszik ez az album. Nem váltja meg a világot. És pont ez a jó benne. Nem tudom mennyire úgymond "szabták rá" Randyre ezt az egészet, mennyire van benne saját akaratának érvényesülése, de szerintem ez így jó, bár lehet túl elfogult vagyok. Tudja, hogy most mindenütt a fiatalokat sztárolják, tudja, hogy az állandó torzított gitáros effektek a menők, és tudja, hogy "hé emberek, vegyétek észre, hogy 2008 van..." És jön egy country album 8 év után, (amiben van azért pop, meg blues is...)amibe beleadja két tucat évnyi rutinját, amiben nincs semmi hatásvadász, pusztán az, amit amit az ember várhat. Egy mélyen vallásos ember vallomásai... Kellemes kis örömzene ez... Nekem bejön, Randy még mindig a legjobbak egyike.
  • pipeppers
    Hát nem tudom, én azt gondolom, hogy az elsőszámú terméknek a country-nak kéne lenni. De gondolom nem az, hanem a média, és erről van szó, nem a szponzorokról. Gondolom Amerikában se lehet nézni az RTL-t, és a magyar népzene se érdekel senkit, de nem tudom, ha lenne érdeklődés, akkor szerintem nem lenne ekkora titkolózás, a magyarok örülnének szerintem (bár lehet, ahogy ismerem magunkat, hogy nincs igazam), ha érdekelé a világot.
  • nychtalopia
    Nem tudom észrevettétek-e, hogy ebben az esetben is a pénz a lényeg!! (Mint mindig) A CMT nem pökhendiségből korlátozza le, hanem azért mert úgy gondolja, (azaz ezt mondják neki a marketingesek a reklámozói oldalon)
    hogy "hé, hát ha mi csak amerikai reklámokkal tömjük a weblap látogatóit, akkor minek nézzék meg európaiak is, mert nyílván hidegen hagyja őket, hogy oklahomában, vagy michiganben milyen zseniális biztosítók, építőcégek, stb vannak.. és amúgy se fizetnek amerikai kábeltévét, ezért nem csak azt nem érdemlik meg, hogy ne nézzék a műsort, hanem még a weboldalról is tiltsuk őket, mert amúgy is csak a szervert lassítják, meg állandóan offolnak!!"

"Háhá, most megmutattuk, hogy mi vagyunk a királyok, és ráadásul a reklámozók se reklamálnak, hogy kidobják a pénzüket az ablakon..."

• pipeppers
    Azért ha jól belegondolok, hogy mondjuk én nyitnék egy oldalt, lehet, hogy én is úgy gondolnám, hogy jogom van lekorlátozni, hogy ki olvassa, és ki ne, mint ahogy a blogom le is van korlátozva. A hangsúlyt még mindig ott látom, hogy "Amerikán kívül nem látnak életet". Olyan "Mit akarsz, te szaros külföldi?", pökhendi stricik. Igen, le kell szarni CMT-t. Ha nekik az kell, hogy az ember konkurens adókat keressen, akkor...
  • Füves Sámán
    Azért eljátszok a gondolattal,ha számos más oldalt az amerikaiak nem böngészhetnének, mekkora világbalhé lenne belőle...... :-(
  • countryboy
    Szarjátok le a CMT-t, nézzetek country videókat a konkurens zene TV, a GAC (Great American Country) weblapján:

http://www.gactv.com/gac/video/

Üdv
  • TheDreamingTree
    Ja, és választ kaptam a Brad Paisley felvetésre :) Tényleg egy jópofa klipp született a dalból :) Főleg az eleje aranyos :)
  • TheDreamingTree
    De az igazán bosszantó, hogy a reklámot azért le lehet játszani, akár többször is... :)
    marad a YouTube...
  • pipeppers
    Nem is az, hogy felháborító, bár eléggé az, hisz minden köcsög amerikai bármikor bármilyen más nemzetiségű site-ot megnyithat, de mért jó az nekik, hogy egy kifejezetten amerikai zenével foglalkozó oldalt nem nyithat meg más, inkább örülniük kéne, hogy máshol is érdeklődnek iránta. Bár úgy emlákszem ezt egyszer már leírtam, és válaszolt is rá valamelyikőtök. Ha nem szeretném a countryt, kapásból azt mondanám, hogy tarták meg maguknak.
  • Nashville
    Én is mérgesen konstatáltam, hogy még mindig diszkriminálnak, amikor a mai nap délelőtt az új Sugarland klip után nyomoztam. Semmit sem változott a CMT. Muszáj lesz a 3 Sat- hoz fordulni ha új klipekre áhítozunk, vagy alternatív oldalakat keresni, ilyen pl. http://www.umgnashville.com/.
    Érdekes módon egyik favorit előadőnőm klipje még mindig nézhető a CMT honlapjáról, na ez hogy lehet... Shelly Fairchild - Tiny Town
    ... csak az amcsik meg ne tudják! :)
  • countryboy
    Látom a CMT.com mit sem változtatott a kirekesztő hozzáállásán. A felhasználási feltételek cím alatt a következők olvashatók:

This Site is offered and made available only to users 13 years of age or older who reside in the United States of America. If you are not yet 13 years old, or do not reside in the United States, please discontinue using the Site immediately, or if, for any reason, you do not agree with all of the terms and conditions contained in this Agreement, please discontinue using the Site immediately, because by using or attempting to use the Site, you are agreeing to be legally bound by this Agreement.

Tehát, ha és amennyiben nem múltál még el 13 éves és nem Amerikából böngészed az oldalt, azonnal hagyd abba annak használatát - igy már érhető miért nem nézhetők a videók jóideje. Nem tudom mit képzelek ezek, de a 21. században ez mindenképpen felháborító.

• countryboy
    Keith Urban is egy 6 éves dallal kukkolt elő, mint régi-új kislemez: bement a stúdióba és újra felvette a You Look Good In My Shirt című számot, ami a Golden Road (2002) albumának egyik slágergyanús dala volt anno...akkor nem lett belőle sláger, most újra megpróbálja...
  • TheDreamingTree
    Hát igen, ezért volt fura, mert azóta már egy újabb nagylemez is van :)
    Biztos volt valami tuti klip-ötletük, amit mindenképp meg akarnak csinálni, vagy ilyesmi :)
  • countryboy
    na azért :)

nem kakukktojás, ez Brad új kislemeze (bár tényleg furcsa hogy visszanyúlt egy régi dalhoz), biztosan megvolt rá az oka...
  • TheDreamingTree
    na most hallgatom :)

Ez a Waitin' on a woman a kakukktojás ma? :)
  • countryboy
    Ilyet elfelejteni!!!! :)
  • TheDreamingTree
    Most írtam volna azt, hogy elfelejtettem? :)
  • countryboy
    Miért is nem? Hiszen a gép előtt ültél pont akkor (12.41), amikor ment élőben a műsor :) Kinek csinálom, ha nem nektek????
  • TheDreamingTree
    Próbálom, próbálom, de ez a szombat dél nem akar összejönni :)
  • TheDreamingTree
    Hát le :)