5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • TheDreamingTree
    Hűha :D Szerintem az elmúlt két napban több post született, mint előtte két hónap alatt :D És milyen jó ez :)

Kirus: [email protected] Előre is köszi :)
  • countryboy
    De ha többet szeretnél róla megtudni, akkor íme a link:

GARTH BROOKS
  • countryboy
    Ő nem csak 1 cowboy a sok közül, hanem ő Garth Brooks, a 90-es évek country királya - azt hiszem ezt nyugodtan elmondhatjuk róla, hiszen 128 millió példány CD-t adott el 1989 óta és ezzel a Beatles után a megtisztelő második helyen van minden idők legtöbb eladott lemezei listáján (USA eladások). Hats off...
  • pipeppers
    Belehallgattam az említett cowboy dalaiba, és máris megkedveltem, pedig elmondható, hogy a countrynak nem az egész területét szeretem, de annyi féle formája van, hogy nem is lehet követni.
  • countryboy
    Shelly Fairchild ugyanúgy járt, mint Katrina, őt a Sony BMG dobta hamarosan, miután az album nem produkálta azt a példányszámot amit elvártak tőle, valamint a kislemezek is gyengén teljesítettek. Shelly az idén kapott új lemezszerződést, a független Stroudavarious Records-nál.

Ez tehát annyit tesz, hogy jövőre várhatunk tőle egy új albumot.
  • countryboy
    Nash,

Katrina Elam 2004-ben turnézott együtt Keith Urbannal, ezt örökítették meg DVD-n. Érdekes, de ez a DVD az USA-ban nincsen forgalomban.

Elam kisasszony második lemeze, a Turn Me Up azért nem jelent meg, mert az album mind a két kislemeze megbukott (a "Love Is" 47-ik lett a listán, míg a "Flat On The Floor"-t annyira nem játszották a rádiók, hogy a kiadó letett minden további támogatásról.) Igy aztán a Universal South az idén dobta Katrinat és most nyilván új kiadó után néz.

Remélem kielégítő volt a válasz, ha számodra nem éppen örömteli is :)

• elgreco
    Hát ebben Kirimama is segítségedre lehet, hisz azóta is együtt ropjuk a táncokat.
    Én javasolnám a Country Walking nevezetű koreográfiát melyet a Rednex Cotton Eyed Joe vagy Pop in an Oak című számára táncolunk(tunk).
    Leírás és videó róla, itt!.
  • Nashville
    Hi Elgreco!
    Hú, de hasonlít a logónk! :) Jó téged is látni errefelé!
    Tudsz nekem mutatni olyan Line Dance- et, ami 9-10 éves gyerekeknek könnyen megtanulható? Farsangra kellene, úgyhogy ráér, majd csak novemberben kell elkezdeniük a lányoméknak a gyakorlást. Addig is nem ártana felkészülni zeneileg is, hogy ne maradjon az utolsó pillanatra.
    Minden ötletre vevő vagyok!
  • Nashville
    Hopp vennem kell egy szemüveget! Lehet összekevertem a dolgokat, de mintha egy ultrahangos képet láttam volna róla a keveset látogatott iwiwen, vagy lehet, hogy a kép nem volt ultra hangos ezért nem értettem! :) Lehet, hogy más süket is vagyok! …hiába öregszem, de öreg cowboy nem vén cowboy. Na, akkor majd a következő legyen cowgirl, mondjuk Patrícia, ha már elnéztem, de a változtatás jogát fenntarthatod. :)

Az 5 DVD- s kiadású Garth sorozatot én is Írországban láttam először a reptéren hazafelé jövet, aztán Magyarországon megszereztem. Ha valaki a DVD- ket nézve nem kedveli meg Brooks cowboy- t akkor soha!

Egyébként nem sokáig voltunk az íreknél, csak szétnéztünk Dublin- ban. Egy normális ír kávét sem találtunk, persze M.o.- on a Tesco- ban szinte kiverte a szemünket nagybetűkkel. Nem hiába mi magyarok tudjuk, hogyan kell élni. Jó lenne, ha ez country téren is így lenne!
    Na, még egyszer most már józanul, gratulálok Patrikhoz! Sok erőt, szeretetet, egészséget a kis családotokhoz.

Katrina Elam Keith Urban- al? Még nem láttam.
    Hátha countryboy tudja a választ az Elam talányra.
  • elgreco
    Csak nem elkezdett éledezni a fórum:) Jó újra látni azt a közeget ahol anno összejött a csapat.
  • kirus
    Apuciiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
    A cowgirl igazából cowboy :)... Könnyen megkülönböztethető, főleg mert valami libeg a lába között.
    Elég ízgága, mint az anyja, így sok időt igényel, de azért igyekszem mindenhol feltűnni! A verdát először egy terepjáróra cseréltem, aztán mikor beterveztük a férjemmel Patrikot, lecseréltük egy Ford kombira. Hiába, a praktikum az első. Zenekari cuccok, egy poronty cuccai, plussz a mi kettőnk motyója nem fér el akárhol!
    A Garth Brook díszdobozos DVD csomagot mi is birtokoljuk, és múlt évben vettük Írországban. Ha tudtuk volna, hogy ott vagy, megihattunk volna együtt egy kávét. Amúgy Írországból nagyon jó dolgokat zsákmányoltunk haza! Kb 15DVD-t.... Hiába, ha az embernek még a férje is totál zenefanatikus, akkor van egy kis gáz a családban!
    Ami számomra magamhoz képest nagy meglepi volt, úgy mint Neked J.Cash, az Alan Jackson album volt. Elismerem az öreget, de nem szeretem kimondottan, mert nekem túl kommersz, cammogós...(bocsiiiiiiiiiiiiiii). De az új albuma, hát le a kalappal! Rongyosra hallgattuk már. Nagyon tuti.

Katrina Elam-ot én legutóbb Keith Urbannal hallgattam, koncert DVD duett. Azóta sem hallottam sehol máshol. Tényleg eltűnt. De sokan vannak még így, sajnos.
  • kirus
    Valami ilyensimre gondoltam. Viszont az jó jel, hogy szereti a zenét. Bár ezt nem csodálom, 7hónapos pocakosan még fellépni voltam a bandával, apukája zenélt.
  • kirus
    Küldj egy mail címet! Amúgy olyan képem is van, ami az Almássy téren készült, és Pöpec mellett üldögélsz :)
    De jó nekem!
  • Nashville
    Ja, majdnem elfelejtettem egy fontosat okt. 21 jeles dátum lesz, türelmetlenül várom ezt az albumot:
  • Nashville
    Nocsak, itt van anyuci! :) Nagyon gratulálok a kis Countrygirl- höz Kirus! Már láttam régebben az iwiw- en csak nem akartam én publikussá tenni, gondoltam egyszer csak megjelensz… :)
    Amúgy nem hiszem, hogy lenne időd egy kisporonty mellet olyan intenzitással tankolni a fórumba, mint régen, amikor még mindenki itt volt a törzsgárdából! ;) Nekem is voltak kicsik, tudom mit beszélek.
    Nálunk már más a malomkerék, inkább a tanulással foglalkozunk, nem a pelenkákat vesszük halomra. Amúgy nem is tudom eldönteni melyik a könnyebb, de az tuti igaz, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek … a folytatást ismered (főleg, ha ketten vannak).
    Nekem a fórumozásra írtó kevés időm van, még a lemezeimet sincs időm végighallgatni teljes odafigyeléssel. Na, meg ha elkezdek írni, akkor alig tudom „abbafejezni”, úgyhogy védekezek és óvszert húztam a billentyűzetre! :)
    Akartam már ajánlani egy pár albumot egy pár élményemet megosztani, de úgyis parlagon maradt volna.
    De, ha már ma így alakult, akkor itt és most ünnepélyesen sorry a régebbi lehúzásokért Garth Brooks! Az 5 DVD- s kollekciót látván hatalmas nagy tiszteletet érzek, egyszerűen lenyűgözött! Vissza is röppentem a 90- es évek country- jához (a legszebb country- s időkhöz!), alig tértem magamhoz a kábulattól! Iszonyatosan jó, feltétlenül ajánlom mindenkinek, de csak 5.1- es hanggal! Először az ír koncertjét néztem meg, abból az apropóból, hogy ebben az évben én is az íreknél voltam, hú ha 11 évvel ezelőtt lettem volna ott…
    Crystal Shawanda- t is hallgasd meg! Olyan kellemesen érces, erőteljes hangja van!
    … igen, azok a megsárgult, portól letakarított régi country-tali fotók …
    Tényleg, a verdát lecserélted már egy jó kis egyterű, kényelmes kellemesen cammogó családi autóra? :)

Graca a sok albumborítónak countryboy, na így már egészen más volt ránézni a fórumra, mintha egy képesújságot lapoztam volna fel! Ja és gratulálok a barátnődhöz is, remélem megszeretteted vele a country- t, azért titokban biztos lekap egyet-kettőt a polcról amikor nem látod! ;)
    Kyle Park nagyon jó!
    A Tracy Byrd németországi koncert gondolom 2009 ben lesz, biztos elírtad.
    Valaki közületek fog menni? Nálam számításba van véve, de még messze van az időpont és jó lenne tudni róla többet is, pl. jegyár, tervezett közlekedési eszköz.

Countrygirl azért benézegettem egy párszor és jó volt olvasgatni az új híreket. Ha van rá időd, arra mindenképpen igény van! :) Ahogy időm engedi én is megszakértem a dolgokat. ;)

TDT egy próbát azért mindegyik előadó megér, meg az is lehet, hogy csak később érünk meg egy zenére, hangra és akkor jó, ha megvan. Én is így jártam már egy párszor, pl. Garth Brooks, Shelly Fairchild (ami Kirus „agyontuningolt” verdájában szólt a legjobban, és a Tiny Town még mindig a hinuszom! :) Link
    ), na és nem utolsó sorban Johnny Cash (ezen lepődtem meg legjobban).

Itt van egy lista az év végéig várható albumokból:
    Sept. 30:
    CRAIG MORGAN
    Greatest Hits (Broken Bow)
    FAITH HILL
    Joy To The World (Warner)
    KELLIE PICKLER
    Kellie Pickler (BNA)
    MARY CHAPIN CARPENTER
    Come Darkness, Come Light (Zoe/Rounder)
    RICOCHET
    Ricochet Reloaded (Mi)

Oct. 7:
    BIG & RICH
    Big & Rich's Super Galactic Fan Pak 2 (Warner)
    GEORGE STRAIT
    Classic Christmas (MCA)
    LEE ANN WOMACK
    Call Me Crazy (MCA)
    MERLE HAGGARD
    20 Hits Volume 2 (Curb)
    TARA ORAM
    Chasing The Sun (Open Road)
    THE WILKINSONS
    Greatest Hits...and then some (Fontana North)
    TIM McGRAW
    Greatest Hits 3 (Curb)
    VARIOUS ARTISTS
    Billy: The Early Years (Arista)

Oct. 14:
    BILLY CURRINGTON
    Little Bit Of Everything (Mercury)
    ELVIS PRESLEY
    Elvis Presley Christmas Duets (RCA)
    JOHN MICHAEL MONTGOMERY
    Time Flies (Stringtown)
    KENNY CHESNEY
    Lucky Old Sun (Blue Chair/BNA)
    LITTLE BIG TOWN
    A Place To Land (Capitol)

Oct. 21:
    CHRIS YOUNG
    Voices (RCA)
    CRAIG MORGAN
    That's Why (BNA)
    WAYLON JENNINGS & SHOOTER JENNINGS
    Waylon Forever (Vagrant)

Oct. 28:
    JOEY + RORY
    The Life Of A Song (Vanguard/Sugar Hill)
    MARK WILLS
    Familiar Stranger (Tenacity)
    RASCAL FLATTS
    Greatest Hits Volume 1 (Lyric Street)
    REBA McENTIRE
    50 Greatest Hits (MCA)
    TOBY KEITH
    That Don't Make Me A Bad Guy (Show Dog)

Nov. 4:
    BRAD PAISLEY
    Play (Arista)
    RANDY OWEN
    One On One (Broken Bow)

Nov. 11:
    JO DEE MESSINA
    Unmistakable (Curb)
    TAYLOR SWIFT
    Fearless (Big Machine)

Nov. 18:
    BILLY RAY CYRUS
    Back To Tennessee (Lyric Street)
    LEE BRICE
    Picture Of Me (Curb)
    PAT GREEN
    What I'm For (BNA)
    RANDY HOUSER
    Anything Goes (Universal South)

Nov. 25:
    TRACE ADKINS
    10 (Capitol)

Azért egyikre sem szabad mérget vennünk, mivel talán két éve, hogy nagyon vártam a beharangozott Katrina Elam új lemezt (már a címét sem tudom) és azóta se semmi. Countryboy Te tudsz róla valamit, mi van a kiscsajjal? Azt a hangot vagy hozzá hasonlót sehol nem hallani. :(

Huhhh ez hosszúra sikeredett. Na, sok a szöveg húzok, mint a vadlibák délre, már 10:20, szóljon jó ebédhez a COUNTRY!
  • TheDreamingTree
    Amúgy azt nem értettem, hogy az most jó vagy nem, hogy nem tesz különbséget Brad és a LBT között? :) Szerintem mindkettő tökjó, remélem Te is erre céloztál vele. :)

A Darius Rucker album egész jó, bár nekem még mindíg inkább a Hootie & the Blowfish-hez illik a hangja. A többire még nem volt időm... de azért jó Titeket olvasni, mert akkor nem is pazarlom az időt meg a sávszélességet olyanokra, akiket nem is érdemes meghallgatni :)
  • TheDreamingTree
    Már akinél van 3Sat :( a legutóbbi csatorna-variálásnál az valahogy eltűnt :(

Kirus, azokat a fotókat valahogy meg lehetne takinteni? :) Mondjuk, át tudod küldeni mail-ben, vagy ilyesmi?
  • kirus
    e-mail ment!
    Október 15? Anyám, azért előtte is figyelmeztethetnél! Hol van az még?
    Amúgy akkkkora fényképeket találtam egy bizonyos régi country taliról :)
    Jókat mosolyogtam!
  • countryboy
    A következő Country Roads a 3Sat-on 2008. október 15-én 11:30-kor lesz.

A tartalom:

- Flynnville Train - Nowhere Than Somewhere
    - Robison Bruce - Virginia
    - Nichols Gary - Unbroken Ground
    - Hough Julianne - That Song In My Head
    - Brody Lane - That's Where Love Comes In
    - BR5-49 - Even If Its Wrong
    - Rimes LeAnn - The Light In Your Eyes
    - Nichols Joe - If Nobody Believed In You
    - Ricochet - Daddy's Money
    - The Mavericks - What A Crying Shame
    - Hinojosa Tish - Drifters Wind
    - Cotter Brad - I Meant To
    - Allan Gary - Learning How To Bend
    - O'Shea Mark - Look At You Now
    - Sugarland - All I Want To Do
    - Stevens Ray - The Mississippi Sqirrel Revival
    - Allen Monty Lane - Fallin' Water
    - Gracin Josh - I Want To Live
    - Elliott Alecia - If You Believe
    - Raye Collin - Quitters
    - Raye Collin - Interview
    - Wayne Buffalo C. - Life's Busted
    - Willis Kelly - Don't Come The Cowboy With Me Sonny Jim!
    - Nelson Willie - Georgia On My Mind (with Wynton Marsalis)
  • countryboy
    Kirus, ment a privi.

Na emberek, leheljünk életet ebbe a fórumba!
  • kirus
    És amúgy meg:
    ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ PASIK! Volt már ez a fórum ütősebb is. Régi szép időkben voltak emberek, akik a törzsgárda dumájáért olvasták a fórumot. Apuci, remélem Te is bekukk valamikor.

Pöpec! Visszaolvastam kicsit, kéne nekem az a Martina DVD, meg a Brad Paisley is. Engedelmeddel rendelnék!
  • kirus
    Nekem bejön a harmónika a 'country'-ban, de valahogy őket inkább már a béndzsa kategóriába sorolnám.
    Pedig én már mindent meghallgatok! Most éppen a country sings disney albumhoz szoktatom a gyermeket....Egyenlőre nem látom, hogy különbséget tenne Brad Paisley és a Little Big Town között.
    Amúgy a fórumon már biztos volt róla szó, de el kell mondjam, mennyire örültem a nálam favoritnak számító Travis Tritt:The Storm albumnak. Volt már jobb dobása is, de nálam Ő mindig nyerő.
  • countryboy
    Dehogy szomorít el! Amúgy is imádom a kritikáidat! :)

A Tejas Brothers esetében egy kis kiigazítás: ők Tex-Mex country-t játszanak (ami ugyebár nagyon népszerű Texas és Mexikó határvidékén), tehát nem lehet a mainstream country-hoz hasonlítani, esetleg a hasonló együttesek lemezeihez (mint pl. a Texas Tornados).

• kirus
    Ne szomorítson el, Pöpec kedves. Hát hogyan kritizálóskodjam így????
  • countryboy
    Kirus: annyira szar a countryzene 2008-ban, hogy ezek voltak még a legjobbak, hidd el, amiket össze tudtam szedni az elmúlt 2 hónapból...
  • kirus
    Tejas Brothers:
    Ez azért már erősen hasonlít az osztrák népzenéhez. Az Electric Cowboys ennél szerintem sokkal ütősebb volt, a mai napig sokszor előveszem az albumukat.
    Texas fivéreket hallgatva mondhatni a röhögés környékez.
    De ez már megint csak az én rosszindulatú, nagy pofám. Hiába, azért az anyaság van amin nem változtat.
  • kirus
    Jimmy Wayne:
    Hát, ezt minden, csak nem country. Nekem nem tetszik.

Darius Rucker:
    Ez egész jó kis album, bár az első nóta, a Forever road számomra kísértetiesen hasonlít a Who wouldn't wanna be me-re Keith Urban-től.

Kristy Lee Cook:
    Most hallgatom (bár azt ígértem, nem fogom). Jó hangja van, de szerintem semmiben sem különbözik az összes többi fiatal, loknishajú, csirkehangú, romantikus-nyálas, countryra egy csöppet hajadzó előadótól. Grrrr...tucatzene...
  • kirus
    Na, lecke feladva. Akkor megyek szépen sorban. Melyik lesz szerinted nálam a tuti befutó? Mer' azzal kezdenék :)
    Ezt a Kristy Lee nőszemélyt viszont sztem kihagyom.

TDT: Sajnálom, rossz egy zenésznek banda nélkül. Megkérdem férjemet is, hátha tud valamit.
  • countryboy
    Áh, már korántsem vagyok annyira country-őrült mint a 90-es évek elején-közepén. Azok voltak a jó idők!
  • TheDreamingTree
    Countryboy, de bolond vagy :) És csak úgy hozzátenném, bár több lyen ember lenne a világon :)
  • countryboy
    ...és egy újabb Americal Idol, Kristy Lee Cook, stílusilag valahol Carrie Underwood és Kellie Pickler között. A lemez producere Brett James (akinek egyetlen lemeze jelent meg 1995-ben), nekem ez elég ahhoz, hogy esélyt adjak a CD-nek és most, miután kézbe vettem és végighallgattam - és bár semmi újat vagy meglepőt nem kaptam - nem találtam rossznak. Ígéretes country-pop.

• countryboy
    Mégegy:

[IMG][/IMG]
  • countryboy
    Kiruska várja az ajánlásokat! Hát íme! Csupa-csupa nagyon jó lemez!

• TheDreamingTree
    Hát a zenélésnek már sajna vége... De keresek majd valamit, mert hiányzik. Pár hónapja majdnem alakult egy country zenekar, amibe mentem volna, de aztán nem lett belőle semmi :( Azért fel nem adom a keresgélést :)
  • countryboy
    Ajánlom a holnap délelötti MoHa Country-t :) a tracklista alább....
  • kirus
    Sziasztok Srácok!
    De jó újra "látni" Titeket! Már nincs is más a régi bandából?
    Gratulációt köszönöm, jól vagyunk, kicsit ugyan (a régi pörgéshez képest) mókuskerékre váltottam, de ezzel jár egy gyerkőc. Azért nem panaszkodom, kijut a country-s programból is. A lehetőségekhez képest elég sokat táncolok (linedance), és ha más nem, a férjemen keresztül hallgatok egy kis élő(counry)zenét. Amúgy Patrik jó nevelés lesz, úgy tűnik muzikális alkat, remélem majd kézbe veszi apuka hangszereit. Linedance-elni már szeret, ezt Greco is megerősítheti.
    DreamingAttilaTree, zenélsz még?
    Pöpec, hívtalak tegnap, láttam este meg te kerestél, de táncolni voltam, így nem hallottam.
    Amúgy a Randy Travis CD nekem nagyon tetszett.
    Ja, és várom az ajánlásokat!!! :)
  • TheDreamingTree
    Január 12 :) (ha minden jól megy) Úgyhogy tavaszra már lehet is tervezgetni :)
  • TheDreamingTree
    Hello, bello :)

Grat a kisfiúhoz! :) Mi újság, tényleg rég jártál erre :)
  • countryboy
    Kiruuuuuuus :)

Újra itt :)

Nem a barátnővel van itt a gond, hanem anyagilag nem férne bele...sajnos. Mennék én!!!!
  • kirus
    Sziasztok,
    Pöpec, legközelebb tényleg időben riadóztasd a jónépet! Amúgy Trészibörd-öt előre is köszönjük. Reméljük sikerül kijutnunk, Grecoval már szervezkedünk. Szerintem ígérj valami szépet a barátnődnek, és gyertek Ti is. Úgysem láttalak már vagy ezer éve. Ha nem szereti a countryt, akkor max egy kiscowboy-t tudok Neki még szórakozásnak felajánlani, mert velünk biztosan jön az akkor lassan 1éves kisfiunk.