Country

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nashville
Természetesen a 3SAT- on!

Contemporary Country Music

Nashville
Az utolsó pillanatban, de még nem késõn:

Freitag 28. Dezember 2007 02:15

GROSSE COUNTRY NIGHT mit

CMA Award-Show 2007 (90 Minuten)

Bruce Springsteen-rõl nekem se a country jut elõször az eszembe. De tavaly összeállt a Seeger Sessions Band-el és nagyon jó folk feldolgozásokat játszanak. Az elsõ albumuk a We Shall Ocercome 2006-ból, ha jól tudom és van egy 2007-es koncertfelvételük, a Live in Dublin. A youtube-on fennt van pár szám.
TheDreamingTree
És Nagyon Boldog Karácsonyt mindenkinek!

vagy:
Kellemes Ünnepeket!
Ha politikailag korrekt akarok lenni 😊 Lásd Kung Pao Buckaroo Holiday by Brad Paisley 😊

TheDreamingTree
Sok hangszer, zeneileg változatos? Akkor Mike Oldfield... 😊 (a régebbiek, persze)
Mondjuk Bruce Springsteen-re még sosem gondoltam country-elõadóként...
De ki tudja...

Howdy Y'll!

Idén is lesz MoHA Country karácsonyi különkiadás a Civil Rádióban, december 22-én szombaton 12.00 órakor (ismétlés: december 26-án 9.00 órakor).

Részletes mûsor a Civil Rádió honlapján (MoHa Zene).

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

countryboy
Hello!
Nagyon szeretem Bruce Springsteen-nek a We shall owercome címû albumát. Szerintem zseniális. Sok hangszer, zeneileg változatos. Kedvencem a Pay me my money down. Ehhez hasonló country elõadólat, albumokat keresek, de nem nagyon találok. A többség túl egyszerû vagy nagyon populáris.
elgreco
Erre nagyon kíváncsi vagyok, de egyszerûen nem találom sehol.

Sziasztok!
Ez melyik szamuk? Elég rossz felvétel: http://youtube.com/watch?v=adaKu9Jy_cY

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Steel gitár fanatikusoknak ajánlom Joshua Motohashi elsõ albumát, elképesztõen jó instrumentális steel-gitár zene!!! Nagyon ritka az ilyen album, végre valaki aki ezen a remek hangszeren szólóban nyomja.

Joshua Motoashi - Selt-Portrait (Megjelent 2007. november 6-án)

Sziasztok.

Shania Tribute Band Basszusgitárost keres.

www.shania.hu
Zillo
sziasztok! járok linedance-re,még csak most ismerkedem a zenékkel és táncokkal,de hihetetlen jók.Van pár kedvencem pl. Brooks & Dunn - Boot scootin' boogie, Shania Twain - Canadian stamp,Alan Jackson- Chattahochee,stb.

Minden hónap végén van country est,ahol táncolunk,zenél egy zenekar,egyszoval nagyon jo.😊

Alah Alik Ya Sidi!

Ahm... ezt azért nem mondanám. Az igaz,hogy a Scarecrow elõtt bejelentette, hogy visszavonul (családi elfoglaltságra hivatkozva) de többször pedzegette annak a lehetõségét, hogy visszatér. Igaz azonban, hogy úgy fogalmazott, hogy 2015 elõtt ez nem valószínû. Furcsa egy ember. Szerintem mélyen belül vissza akar térni, állni akarja saját szavát, mellyel azt mondta, hogy nincs több turné. Azért választotta azt a faramuci megoldást, hogy azért Kansas-ban mégiscsak fellép. Aztán olyan hamar elkapkodták az összes jegyet (pénztárnyitástól számított 4 perc alatt!!!) , hogy 8 másik fellépést kellett beiktatni. De a jövõ szerdai óriási koncert lesz, szerintem abból is készülni fog egy DVD. És elvben sugározni fogják világszerte....

Garth Brooks hivatalosan visszavonult, ezt anno sajtótájékoztatón jelentette be, ezért hiába is vársz tõle új albumot és koncertturnét. Persze, volt már ilyen a történelemben...

Az új The Ultimate Hits itt van a kezemben, végre egy fullos Garth DVD, 33 videóklippel, az összes eddig letöltött videóját kidobom a fenébe, szinte furcsa hogy DVD minõségben élvezhetem õket, meglepõden alacsony árért. (2cd+dvd és 5000 ft volt)

Randy Travis régi nagy kedvencem, de amióta otthagyta a mainstream-et és gospel-t énekel, nem nagyon érdekel amit csinál, remélem egyszer még visszatér egy olyan albummal, mint amilyen a You And You Alone vagy a Man Ain't Made of Stone volt, ez a két lemez tényleg a legjobb munkája a 90-es évekbõl.

Remélem egyszer sikerül megtanulnom magyarul írni év fogalmazni..
(jav: A man ain't made of stone, ill. irányba )

Hm... Randy Travis, mint a 90-es évek hangja? Elgondolkodtató.
1986-ban robbant be a Storms of Life-al, aztán a Heroes and Friends-ig egyértelmûen az egyik legdominánsabb énekes volt. Aztán egy picit csendesbb lett (de egy fokkal sem rosszabb), mert ugye a 90-es évek eljén volt egy nagy vérfrissítés a country-ban (Garth Brooks, Clint Black, Alan Jackson..stb) és feltûnt egy jelenség, amit úgy hívtak, hogy Garth Brooks.
Az ember hajlamos elfeledni, hogy kb '90 és '95 közt igen erõsen uralta õ country-ipart. (Épp ezért végre elõállhatna egy új lemezzel, mert kezd szánalmas lenni,hogy 5 éve mást se csinál, csak különbözõ kiadókkal kiadatja a régi albumait/válogatásait, mint ahogy volt Limited Series-tõl kezdve a legújabb, kedden megjelent Ultimate Hits-ig minden... Néha 2-3 új dal,de az édeskevés.
Úgyhogy én nagyon örülnék, ha végre kiadna egy vadonatúj albumot és újra elkezdene turnézni....) Szóval Randy Travis a 90-es évek elején kicsit kiesett a reflektorfénybõl, de az évtized végére kiadott két olyan albumot, hogy leesett az állam. (You and you alone, A ain't made of stone) 2000-ben aztán elkezdett az "inspirational" iránybs mozogni, és kiadott egy csomó gospel albumot igen sikeresen. (lsd. Glory Train - Grammy-díj,2005) Szóval kicsit furcsa azt mondani rá szerintem, hogy a 90-es éve hangja, de szinte triviális, hogy az utóbbi 20 éve egyik legmarkánsabb hangú és zenéjû elõadója.

TheDreamingTree
A Brad Paisley mellett az ott Kellie Pickler, meg Taylor Swift? 😊

Nashville

Nashville
Éppen most hallgatom ez a kitûnõ albumot!:

Trisha mindig elkápráztat az egyedülálló hangjával! Nyugodtan állíthatom, hogy a novemberi hónapban nálam Õ viszi a pálmát.
...de azért ne feledkezzünk meg Taylor Swift- rõl sem, akinek tegnap jelent meg a Taylor Swift (Deluxe Edition) albuma. Ez a tavalyi albumához képest annyiban változott, hogy tartalmaz 3 új számot. Ezt is ajánlom mindenkinek, ennek a hölgyeménynek is varázslatos hangja van!

Ma van egy jeles esemény is!

COUNTRY MUSIC AWARDS

Endiman
Randy Travis-re érdemes rákeresned. Én a 90-es évek férfi country-hangjának tekintem õt.

Valamint Dwight Yoakam-tõl most jelent meg digipak: Dwight sings Buck (a nemrég elhunyt country ikon, Buck Owens dalaiból egy tribute)

Valami újdonságot a country világából nem tud valaki ajánlani? Hol tudok szétnézni ilyen téren? Vagy valami album értékeléseket?

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Rendben, akkor ha lesznek linkelem egybõl 😊 De ne számítsatok valami nagy durranásra xDDD

Sacred & Diablo 2 fan ;)

TheDreamingTree
Hello la1ce! Üdv itt!
Rapidshare helyett én inkább a torrentet javasolnám 😊)
A lemezek beszerzéséhez meg asszem countryboy tud majd segítséget adni 😊

Engem érdekelnének azok a felvételek 😊

Sziasztok, új vagyok itt köztetek, remélem befogadtok. 😊
Nem olyan régen találtam rá a szerelmemre, a country zene alakjában 😄
Van egy kis együttesem (igaz nem country játszunk), én itthon próbálok kicsit gitározni + szöveget írni country témában, már 1-2 felvétel van. Majd ha lesz valami, akkor belinkelem nektek, hátha elnyeri valaki tetszését.

Hallgattam amit ide linkeltetek, írtatok. Sok minden tetszik ezek közül. Kiemelném a Cole Deggs & The Lonesome-t és Toby Keith-et.

Toby Keith As Good As I Once Was címû száma + a klip (http://www.youtube.com/watch?v=f9f-lXqUZ18) is nagyon tetszik. Nagyon eltalálta :-) Szimpatikus nagyon. Nem tudja valaki rapidshare-s vagy vmi más címet adni? Megvenném, de nem tudom hol, rendelni sem tudok. Azt a néhány country/western cd-m ami van, azt is nagy nehezen tudtam beszerezni eredetiben... 😞 szégyellem, de ez van xD

A The Mother Truckers-t ismeri valaki?

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Füves Sámán
Helló © nychtalopia !
Rég jártam itt, örülök, hogy itt is elõfordulsz.

TheDreamingTree
update: Josh Turner : The Longer The Waiting. Skótduda rulez 😊 Meg a 3/4

TheDreamingTree
Carnival Ride meghallgatva. Nekem az utolsó szám (Wheel of the World)tetszett nagyon. Valahogy egészen különös hangulata van. A Josh sem rossz, az elsõ számban valami egészen durva vokálok vannak...

Nekem a Josh Turner borító jobban tetszik 😊 De azért meghallgatom ezt is. Kíváncsi vagyok ki lesz, aki Nelson fölé tud emelkedni nálam. Amúgy Josh Turnert meghallgattam és tényleg nagyon jó.

TheDreamingTree
Hát a borító tetszik 😉 A többit meghallgatás után.

Ez komoly???

Akkor Josh Graves.

Carrie Underwood: Carnival Ride

Nem tudom kinek mi a kedvenc dala a lemezrõl, nekem egyértelmûen az egykori Randy Travis sláger, az I Told You So feldolgozása.

Carrie egyszerûen fenomenális!!!!

Találd ki 😊

Egy kis segítség hozzá:

WHITE ROSE DALCÍMEK
A White Rose kinek a dala?

De elérhetõ ám! Kirusnak és nekem meg is lesz eredetiben a megjelenés napján (október 30)!
<#vigyor2>
Nashville
Cowboy- ok és Cowgirl- ök!
Ez az album már elérhetõ! (bizonyos helyeken)

Lenyûgözõ munkát adott ki a kezébõl Josh! Egytõl-egyig remekmû! Na, kérem ilyennek kell lennie egy napos októberi délutánnak! Yeehaw!!!

Meghallgattam egy Van Zant albumot, nem a MY Kind Of Country-t ugyan, hanem a Brother to Brother-t, de nem nyûgözött le. Nem fér bele az én Country elképzelésembe (sorry) Toby Keith It' All Good-ja és Willie Nelson Can I Sleep In Your Arms-ja után. Viszont Fred Eaglesmith nagyon tetszik.

Vajon miért? 😊)

TheDreamingTree
Hello, Pipeppers itt is! 😊)
Úgy látszik, ez a két fórum valamiért néha keresztezi egymást 😊

nem is értem, mért nem itt kezdtem, ott van a stílus Nelsonnál is 😊 Thanks

Endiman
közben kikerestem Wikipédián is 😊

köszi

Hát ha annak hívják... 😊

Endiman
mármint az 'outlaw country' féle?

két nagy névrõl tudok ebben a stílusban Willie és Waylon Jennings.

Sziasztok
Egyenlõre nem vagyok járatos a country világában, de szeretném tudni, hogy kik azok, akik Willie Nelson-hoz hason stílust képviselnek.

Endiman
hûha, év vége felé mindenki belehúz, van választék rendesen!!

Leann Rimes - Family

-a lassú számok nagyon kellemesek, a többinél néha Carlene Carterre, néha Rosanne Cash-t fedezek fel benne 😊

Emmylou Harris - Songbird: Rare Tracks & Forgotten Gems

-számomra õ a nõi country-hang, imádom

Merle Haggard - The Bluegrass Sessions

- Merle-hez nem is írok semmit, evidens 😊

Ja, és kijött a Johnny Cash Show dvd-n, valamint közeleg a Live az Osteraker prison expanded, naggyon ritka Cash börtönkoncert (1971)

Hát bizony meghallgattam a Living Hard albumot Gary-tõl gyors egymásutánban háromszor, és nekem tetszik. Hangzásban azért tényleg nem lett olyan fájdalmasan szomorú, mint a Tough All Over, de ez így is teljesen jó. Inkább kemény és nyers lett,ahogy nyilatkozta is. Nincs benne olyan fájdalmas, andalgó ballada, mint a Best I Ever Had, sem egy ostorozóan kemény vallomás, mint a Promise Broken, de így is szeretni fogom az albumot. Sajnálom, de nekem a Tough All Over a "non plus ultra" kategória, azért fejeztem így ki magam.

TheDreamingTree
Azt hiszem, ezért 😊 Õszintén nekem is úgy rémlett, mintha azt mondták volna, hogy fix címem van, de az utolsó négy-öt számjegy tuti változott a két év alatt..

na jó, majd próbálkozom 😊

Nashville
Nem tudom pontosan milyen országok vannak tiltó listán (de rosszul hangzik ez a demokrácia világában), de tény, hogy Amerikában a barátom tudja nézni a videókat. Innen M.o.- ról nem lehet, gondolom így van ez egész Európában, Távol-Kelet- en stb...
Itt egy példa: http://www.cmt.com/videos/josh-turner/174153/firecracker.jhtml
Video Not Accessible van kiírva. Az USA- ból 4 mp és indul.
Jelentkezem ha megoldottam a problémát, csak azt hittem, hogy te benne vagy a témában azért nem akartam kísérletezgetni. Régen proxy- ztam (Hide IP Platinum- ot is használtam) amikor a rapidshare-t akartam kijátszani. Még akkor nem ismertem a US Downloader- t, azóta nincs ilyen gond, azért már nem kell proxy. 😊 Na, mentem, majd hétvégén hátha okosabb leszek!

Nos, õszintén szólva nem tudom, hogyan gondoltad ezt az IP blokkolás dolgot. A CMT-n blokkollnak? Miért? Hol? (Az életben nem voltam a CMT honlapján) Maga a tény, hogy szétkapcsolás után új IP-d van, gyakran nem elég, mert a cookie-k nem törlõdnek, vagy nem mindig olyan új is az az IP.
Lásd rapidshare. De ahogy látom nagyon vágod a rapid-os trükköket, ezért innentõl feltételezem, hogy ismered a Rapidshare Unlimited 2.0 progit.
Én ezt hazsnálom dinamikus IP-vel. Szétkapcsol, törli a cookie-kat és garantáltan új kapcsoltatod, ezáltal IP-d lesz... És akkor feltevõdik a kérdés: "Ha mindi új IP-d van, hogyan blokkolhatnak??"

Ennyit szerettem volna mondani, én úgy tudom fix IP-re nincs 100-ig mûködõ megoldás. Okosabbat nem tudok.