5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • countryboy
    DVD ajánlat a kortárs country (azon belül is a neo-tradicionalista irányzat) kedvelőinek:

Trace Adkins: Live From Austin, Texas 1997 (Megjelenés: 2008. október 28.)

• countryboy
    DVD ajánlat a klasszikus country (azon belül is a Honky Tonk irányzat) kedvelőinek:

Waylon Jennings: Live From Austin, Texas 1984 (Megjelenés: 2008. október 28.)

• countryboy
    DVD ajánlat a klasszikus country (azon belül is a Honky Tonk irányzat) kedvelőinek:

Merle Haggard: Live From Austin, Texas 1978 (Megjelenés: október 28.)

• countryboy
    A Kevin Costner debut album borítója megváltozott, első pillantásra olybá tűnik, mintha egy koncert lemezről lenne szó, de nem...

• countryboy
    Igen, Billy Ray visszatérése ígéretesnek tűnik, az album november 18-án fog kijönni, bár egyes weblapok azt írják hogy a megjelenését eltolták jövő év januárra. Meglátjuk...és kiváncsian várjuk.

• kirus
    Nyah! Ha valaki "naplopó", mint én (ugyebár GYES-en vagyok), és tudja fogni a Viasat3-at, akkor az nézze meg a nagy házalakítást. Kb ez az ötödik alkalom, hogy country zenészeket hívnak meg a végére, hogy zenéljenek.
    Volt már Randy Travis, Lee Ann Womac, LeAnn Rimes, mittom én még kik. Most épp Brad Paisley lesz!

Hangzásvilág a countryban: ha valaki jó zenét csinál, az mindegy milyen elemekkel, hangszerekkel dúsítja a nótáját. Egy jó zenész felőlem köcsögdudát is használhat egy dalban, ha tuti lesz tőle. :)
  • pipeppers
    Azért írtam, mert népzene. A hagyományokra vigyázni kell, akkor is, ha nem, vagy alig hallgatják. Azzal azonban egyetértek, hogy a jobb hallgathatóság kedvéért változtatni kell, de az már más.

(A Tokio Hotel-t meg ne is emlegesd :D)
  • joeperry
    "Miért kell rögtön a falramászni ha valaki máshogy gondolja?" Azért jelezném, hogy ezt az apró vitát közöttünk épp te nyitottad meg hasonló indokkal... Egyébként szívesen fogadnék néhány hasonló rockos country lemez javaslatot, ha neked nem is tetszik a stílus, látom, nagyon otthonosan mozogsz a témában, én meg épp csak belekóstoltam. (Keith Urban kimaradhat, őt nagyon nem bírom.)
  • joeperry
    Oké, rendben, ehhez jogod van, de ha jól sejtem, ez itt egy nyitott fórum, ahol mindenki megoszthatja a többiekkel a kedvenc előadóit/lemezeit. Keith neked tucatzene, megértettem, tovább vitatkoznunk erről felesleges, mert teljesen más az ízlésünk.
  • Nashville
    Szia countrygirl!
    Örülünk, hogy újra itt vagy! Billy Ray Cirrus nagyon energikus ebben a klipben, remélem, hogy az új albuma is ilyen ütős lesz, nem olyan langyosak, mint az utóbbiak...

Kösz a táncajánlásokat Kirus és elgreco, ha itt lesztek a közelben mondjuk holnap vagy holnapután, akkor lennének még kérdéseim, vagy ha azóta találtatok újabb gyerekeknek való táncot, akkor szóljatok.

Kösz a sok ajánlást countryboy, találtam benne egy-két várható albumot, amiről nem is tudtam. Remélem több időm marad a countryval foglalkozni, mostanában kevés van belőle. A 90- es évek hangulatát én is nagyon hiányolom, de azért szerencsére a mai előadók között is lehet tehetségeket találni.
  • Füves Sámán
    Tényleg jók. És rádióbarátok is. Igaz írtam már de engem a Texas Lightning is szórakoztat.... :-)
  • TheDreamingTree
    Annyit azért a változatlansághoz, illetve ahogy meg lett fogalmazva: ne menjen semerre, azért ez így nem teljesen jogos. Erről monden generáció mást mondana, nem? :) Minden stílus mindíg is változott, és szerintem ma sokan közölünk egyáltalán nem hallgatnának country-t, ha ma is a 40 évvel ezelőtti hangzásvilág lenne mindenütt. Én tuti nem...
    Jó, én nyilván máshonnan közelítek, biztos említettem már itt is, hogy én pl a Guns N' Roses-től, meg Alanis Morissette-től kanyarodtam idáig, úgyhogy nyilván nekem a rockos elemekkel nem lesz bajom :)
    Én szerintem azért tök jó, hogy ma a country-ban mindenki talál magának valót, mégha némelyik igen távolról érinti is ezt a halmazt.

És miután így szépen kibölcselkedtem magamat, megyek és hallgatom tovább a Lady Antebellumot, mert baromi jók :) Bár a frász tudja, honnan szedték ezt az idétlen nevet :)
  • TheDreamingTree
    Te most csak nem a Tokio Hotelhez hasonló formációkra gondolsz itten? Ezzel a kijelentéssel amúgy én is egyetértek.

• Füves Sámán
    Sziasztok!

Örülök, hogy sok hasznosat olvashatok a stílusról hisz magam is kedvelem.
    Sajna nem ismerjük egymást hisz csak néha nézek ide, de mostanság jó látni ezt a pezsgést itt.
    Ha ár kedvencekről beszélünk, nekem Blake Shelton, vagy Randy Travis az elsőszámú.... de azért akad jópár emek énekes még.
  • pipeppers
    Ennek a fickónak utánanézek, márcsak azért is, mert Eaglesmith is kanadai.
  • pipeppers
    Valójában az a baj, hogy a rock lett a leginkább tucatzene, én legalábbis ezért nem szeretem, ha egy másik stílus "rockosodik" Ha jól megnézed, az összes olyan banda, akik csak összeállnak, de talán még zenélni sem tudnak, ebben a stílusban próbálkozik. A countrynak, mint népzene egyáltalán nem szabadna semerre mennie, bár sajna ez nem így van.

Igazad van, egy kicsit túlreagáltam a dolgot.
  • countryboy
    Ja és majdnem elfelejtettem:

Gord Bamford. Kanadai country, a legjavából. Mind a 3 lemeze főnyeremény.

Gord Bamford
  • countryboy
    Én nem beszóltam hanem ellenvéleményt fogalmaztam meg. Miért kell rögtön a felramászni ha valaki máshogy gondolja? Nekem nem tetszik az ipse és kész. Mellesleg az első lemeze (utalva Kirus megjegyzésésére) jobb volt, mint ez a második, bár az sem volt a kedvecemen. Valahogy nem tetszik a hangja, az én zenei ízlésemhez Kevin Montgomery, Vince Gill, Jon Randall, Josh Turner, Don Williams és Skip Ewing áll közel.
  • countryboy
    Egy kis elfogultságot érzek itt...miért ne lehetne a country zenén belül is tucatelőadó ill. tucatstílus?

Generáltam egy kis vitát erre leküldenek a sarki diszkóban. Hehe.

Nekem tele van a tököm a mai rockos countryval, szeretném ha a stílus mainstream vonala visszatérne az akusztikához, ennyi.
  • joeperry
    Az érvelésed oké, de teljesen más az ízlésünk, így simán lehet, hogy ami neked tucatzene, az nekem simán bejön, sőt, a kedvenceim között van. Nincs ezzel semmi gond, és csak halkan jegyzem meg, hogy amit Keith csinál, az talán tényleg nem country, de a tucatzenétől nagyon messze van. Ballagj le a legközelebbi diszkóba vagy krimóba, ott hallhatsz belőlük eleget.
  • kirus
    Húúúúúúú brrrrrrr mammma I'm a double XL....
    Azért nem olyan hallgathatatlan az a CD, az én polcomon is megtalálható. Bár azt hiszem a másodikat csak meghallgatom, de nem veszem meg.

Martina DVD:
    Ahogy betettük a lábunkat a lakásba, megnéztük. Nem egy nagy tombolós dvd, persze ettől még jó, és nem szerettem volna, ha lemarad a polcról. Martina, nagyon jól énekel, de nálam a hegedűs csaj vitte a pálmát. Nagyon dögösen húzta. Az over the rainbow-tól hátamon állt a szőr. Ennél jobban már csak a soul zenészek cifrázzák. Gyűlölöm, amikor van valakinek hangja, és akkor nekiáll egy nótában minden retkes szót húzni, mint a rétestésztát. Ott ki is kapcsoltam a lemezt.

Van viszont egy előadópáros, akikről nem hallok semmit, pedig én imádom őket. Pöpec, tudsz valamit a HANNA-MCEUEN -ről?
  • pipeppers
    Van aki szereti, ha különböző stílusok vegyülnek. Én is szeretem a RHCP-t, pedig abba is van minden (bár country nincs :)). Nem hallottam az ipsét, valószínű nem is fogom,de ha neki tetszik, akkor hagy beszéljen róla. Én is kiakadnék, ha Eaglesmith-ről áradoznék, és beszólnál, mert neked nem tetszik. Mellesleg Eaglesmith-nek zöldszagú zenéje van, és imádom :D
  • pipeppers
    Milyen duma már ez?? Ezek az cikkírók rohadtul a begyemben vannak.
  • countryboy
    A tucatzene az, amit manapság a nashvegas-i zeneipar kitermel. Egymás hegyén-hátán tűnnek fel évek óta a country-nak nevezett pop/rock zenék, csak azért, mert Nashville-ben vették fel őket és kamuból szól a háttérben (elvétve) egy kis elektromos hegedű vagy steel-gitár (lásd Jessica Simpson új lemeze).

Lehet hogy mondjuk Keith Andersonnak jók a szövegei, de ha én country zenét akarok hallgatni, akkor az legyen country és ne countrynak álcázott, electric gitárokkal eltorzított, countrynak csúfolt divatzene. Hallgasd meg újra az új Alan Jackson albumot, nos az countryzene. Ritka példája a mai mezőnyben a jónak nevezhető lemezeknek.

Ha igazi countryra vágyik manapság az ember, akkor érdemes a texasi előadókra figyelnie, mivel a Nashville-ben található nagymúltú lemezkiadókat már csak a pénz érdekli, Texasban viszont még él a tradicionális (legyen az neo vagy new) country zenék iránti abszolút igény.

Óóóó azok a 90-es évek!!! Hol vagytok?
  • joeperry
    Igazad van, sokkal inkább rock, mint country, épp emiatt bírom a srácot, mert egy csipet új ízt visz abba a zenei stílusba, amit szeretek. Ráadásul baromi jól tud szöveget írni. Hogy kinek mit jelent a "tucatzene", az persze más lapra tartozik...
  • TheDreamingTree
    Mondjuk a beceneve alapján lehet, hogy pont a rock-elemek miatt tetszik neki :)
  • countryboy
    Szerintem viszont éppen olyan rossz, mint az első: a countryhoz nem sok köze van, tipikus Nashvegas stílus, inkább rock mint country, egyik dal éppen olyan mint a másik. Tucatzene.
  • countryboy
    Egyéb info került fel egy magyar portálra a Kevin Costner lemez kapcsán:

Kevin Costner
  • joeperry
    Megjelent végre Keith Anderson új lemeze, szerintem legalább olyan jó, mint az első.

• TheDreamingTree
    Szia újra itt! :) Én szeretem az instrumentális dolgokat, mint pl Mike Oldfield, de a country az számomra egy énekes műfaj :) Azért persze, hogy meg fogom hallgatni! :)
  • TheDreamingTree
    WTF? :) kérdezhetném első felindulásból... :) Mindenesetre érdekes lehet, az kétségtelen. Jól gondolom, hogy ez inkább valami folkos-rockos lesz, nem pedig country?
  • countryboy
    Kevin Costner első albuma november 11-én, Untold Truths címmel fog megjelenni. Kiváncsian várom mit fog produkálni.

• kirus
    Nekünk itt áll a polcon az album... Hiába, a mesefilmek is csak countryval jók
  • countrygirl
    Üdv újra mindenkinek az újraéledt fórumon!
    Azt hallottam Cowboys, hogy Brad új albuma teljesen instrumentális lesz! De azért hallgasd meg mindenképpen, szerintem érdemes lesz!

Nagyon köszi mindenkinek a most megjelenő albumokról az ajánlást!! Úgy fest lesz mit hallgatni.............

És hogy le ne maradjon... Kirusnak tiszta szívből gratulálok az új jövevényhez, Countryboynak meg a barátnőhöz!

Billy Ray Cyrustól hallgattátok már a "Real Gone" című számot (Verdák egyik betétdala, eredeti előadó azt hiszem Sheryl Crow volt)!! A 2008-as Country Sings Disney albumon jelent meg! Szerintem állati, ahogy a videója is!
    http://www.youtube.com/watch?v=SXnL0rsFy6A
  • TheDreamingTree
    Én is imádom Brad-et, de azért egy csak instrumentális lemeznek nem örülnék annyira...
  • kirus
    Meghallgattam a Crystal albumot. Hát, bennem nem hagyott mély nyomot. Még a "More than gas" című nóta volt számomra a legérdekesebb.
    Viszont a Brad Paisley albumra nagyon kíváncsi vagyok!!! Pöpec! Tudsz valami közelebbit? Valami, az album címére hajadzó világ lesz?
  • countryboy
    Na végre! Brad Paisley: Play: The Guitar Album (November 4-én):

• TheDreamingTree
    Azért szerencsére ebben a stílusban az esetek nagyon nagy többségében ez így van. Márminthogy azért itten tudnak énekelni az emberek :)
  • countryboy
    Crystal Sands CD belehallgatás
  • countryboy
    Újabb ajánlat, hátha még nem hallottak róla...Crystal Sands

A debütáló album október 7-én a boltokban, 8-án a kezemben!

Ez a csaj tud énekelni!

Crystal Sands