Country

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.totalcountry103.com/

nagyon köszönöm nem tod mitõl mentettél meg
nagyon isten vagy bármi amiben segíthetek ha tudok szólj
puszi ezért

Humoros weblap a legviccesebb country számcímekkel. Jókat lehet rajta röhögni ha tudtok angolul.

www.countrysongtitles.com
ja, és nem "lajcsúr", hanem "rajcsúr" (ramazuri, balhé)
Gyorsan segítséget kértem a Bojtitól... elvégre náluk jobban senki sem tudja!😊 A megoldás:
"de az óriás derékalj dunna az amit most sem feledek"

Nagy fába vágtad a fejszédet!😊 Ez jó kis darálós szám, nagyon oda kell figyelni a jó szövegmondásra😊) sok sikert!
A kettõ ugyanaz, csak a 2004-es újrakiadás +2 számmal.
Mikor még földbõl ki se nõtt kis srác voltam én,
meglátogattuk a nagymamát mindegyik hóvégén.
Kaptunk szalonnát meg friss tojást meg házi vajaskenyeret,
de az óriás ... dunna az amit most sem feledek.

Volt vagy háromszor két méter lágy mint egy kis csibe,
pamut vászon a huzata tuggy isten hány liba tollát tömték bele.
Visitott 8 srác meg négy kutya meg egy malac azt ugy csortam én,
de csuda lajcsúr volt a drága nagyinál a dunna közepén.

A tûz is lobogott vacsora után a vének szívták a pipát,
történeteket rejtett a sötét mig a nagyi mondott pár balladát.
Én csak ültem néztem a lángok fényét míg nehéz lett a fejem,
a másnap ujra ugy talált rám hogy a dunna közepén heverek.

Szeretem anyám szeretem apán a nagyit és a nagypapát,
sokszor levittek a tóra és az volt csak a móka mikor kifogtuk a nagy csukát.
de minden szép emlékemen is tul e gyermek kor nekem,
az a dunna volt ott a drága nagyinál amit most sem feledek,
az a dunna ott a drága nagyinál.

csuda lajcsúr volt a drága nagyinál a dunna közepén.

VIDÉKI LÁNY MEG TUDNÁD NEKEM MONDANI HOGY MIT MOND AZ ÉNEKES AZ ELSÕ VERSSZAKBAN A 3 PONTNÁL MERT ÉN KEGYETLENÜL NEM ÉRTEM ez a kedvenc számom most a bojtitól imádom meg akarom tanulni gitározni de amég nincs meg a szöveg addig nem akarok nekiállni.

pusz legyél jó.

Nashville
Countryboy! Ment egy privi! <#nezze>

Contemporary Country Music

Nashville
Rátaláltam!
The Ranch 1997
In The Ranch 2004
A 2004- es megvan, és nagyon tuti!!!<#eljen> Tényleg nagyon jó kis dallamos album! Nekem való gyöngyszemek!

Nashville
Mi az album címe? Egy dalcímet nyomhatnál, nem találom a "bányában".<#merges2>

Keith Urban egyik legjobb lemezét nem is szólóban hanem a The Ranch fedõnév alatt készítette 1997-ben. Minden egyes dal egy gyöngyszem, ajánlom mindenkinek aki imádja a chicken-pickin' gitárstílust és a nagyon dallamos számokat.
Nashville
Nyugodtan mehet a reklám. <#papakacsint>
A másik fórumban van egy Tennessee fiú, aki szintén reklámozós kedvében volt nem is olyan rég'. <#nyes> A Country Index fórum is nagyon jó, csak más oldalról közelíti meg a Country-t, bár Countryboy- nak ott is vannak jó "beszólásai". <#smile> ...egyébként ott már leírtam pozitív véleményemet a társaságotokról.
Örülök, hogy itt is megjelentek és tetszik a búlvár híradás is! Most is éppen Keith Urban- t hallgatok, szuper elõadó! Nyert a CMA- n is!

Hát ami igaz, az igaz!😊)) Nagyon szeretem a Bojtorjánt, nem írom, hogy country-t játszanak, mivel ezt õk sem állítják magukról (nem arcoskodnak), de a zenéjük megérint, kivált belõlem érzelmeket és szórakoztat. Szeretem, hogy EMBEREK (nincsenek elszállva), és le lehet velük ülni megvitatni az aktuális "nagy helyzetek"-et.😊
Végre egy igazi lány aki rajtam kívül rajong a bojtiért a kedvenc magyar eggyüttesem csak sajna még nincs meg az összes száma csak igazi ritkaságai pl az elsõ studiofelvételük a Budapesttõl Miskolcig c. számukról.

😛PPP

ISTEN A BOJTORJÁN!!!!!!!!!!!!!!!!

Hello vidéki lány, ebben a fórumban is megemlítem, amit nyilván tudsz, csütörtökön Dugonics téren Riverside (remélem, hogy jó idõ lesz). Újdonság: vettem egy új gitárt. Üdv!
Country-bulvár

Mióta Nicole Kidman elvált Tom Cruise-tól, szerelmi élete folyamatosan foglalkoztatja a bulvársajtót. A színésznõ most megirigyelhette kolléganõje, Renée Zellweegertõl újdonsült countryzenész férjét, mert maga is ebben a mûfajban nézett új jelölt után: újabban egy Keith Urban nevû ausztrál countrysztárral látják együtt.
Észventura,

ha hozzám szólt a kérdés:
szegedi vagyok
Bojtorjánról a véleményem pedig a "másik" fórum gárdonyi beszámolója alapján leszûrhetõ!😊)))
(Bocs, Nashville, ez itt nem reklámozás akart lenni!!! Nem akartam hosszan részletezni, hogy odáig meg vissza vagyok a Bojtorjánért!😊))))
Illés: Szörényi (ebbõl mindjárt 2), Bródy, Illés Lajos, Pásztory Zoltán (idén õt Szörényi Örs fogja "pótolni")
Fonográf: Szörényiék, Bródy, Tolcsvay, Móricz Mihály, Németh Oszkár (tavalyi koncerten: Szörényibõl 3)
100 Folk Celsius: alapítótagok: Littvay Imre (gitár, mandolin, dobro, ének, zenekarvezetõ), Orbán József (gitár, szájharmónika, ének), Balla Gábor (basszusgitár, ének) és Somogyi Tibor (conga, ének),1977-ben Somogyi Tibor helyére Zsembery István (conga, ének) került, majd késõbb Balla Gábor helyét két másik zenész, Kovács József László (gitár, banjo, ének) és Mikes Attila (hegedû, ének) töltötte be. 1980. táján Zsembery Istvánt Drosztmér István (basszusgitár, ének) váltotta fel a zenekarban.1985-tõl új taggal bõvült a zenekar. Kocsándi Miklós (dob, ének) a Karthágó együttesbõl igazolt át, és az õ hangjával tovább erõsödött a vokál, valamint állandó megjelenésével kissé keményedett a hangzás.1987-ben tragikus csapás érte a zenekart: betegség következtében elhunyt Drosztmér István.Drosztmér István helyére a zenekarban Heilig Gábor (basszusgitár, ének) került, aki zeneszerzõként és szövegíróként is jelentõs szerepet vállalt az együttesben.1995-ben Kovács József László helyére Légrády Péter (banjo, gitár, ének) került.1996-ban Heilig Gábor helyére Torontáli István (basszusgitár, ének) került. A két új taggal (Légrády, Torontáli) a zenekar stílusa némileg a country zenén belüli új hullám, a "new country" felé fordult. (forrás: diaksziget.com)

Ha az utóbbi kettõben találsz azonosat, neked van igazad, ha nem, Emeseemesének!

Üdv. Timi

ui: Gárdonyi beszámoló fenn van a "másik" fórumon!
Szerintem nem tévedek Emese

Nashville
Nagyon szívesen! <#smile>
A Dixie "csirkék" hivatalos honlapja a következõ: www.dixiechicks.com

A "Shouldn't a Told You That", "Little 'ol cowgirl", és a "Thank Heavens for Dale Evans" albumok nem is szerepelnek a hivatalos lapon, ezzel szemben: Dixie Chicks - CMT
A jelenlegi énekesnõjük a "Wide Open Spaces" albumtól kezdve ajándékoz meg minket a csodálatos hangjával! Mindenképpen érdemes beszerezni egy élõ felvételeket tartalmazó "CD"- t is! Hatalmas élmény!!!

kirus
Látod, ezért szebb a nõk sorsa <#nevetes1>. Mire kialmozom a kérót, végighallgatok egy pár albumot! Egyébként azt hiszem Dixie Chicks rajongó lettem. Három albumukat húztam le idáig, és mind nagyon tetszik.Köszönet az önzetlen ajánlónak<#puszi>

I\'m a pirsoner of the Honky tonk www.sixrebels.hu

Nashville
...ja igen, az idõvel nekem is gondom van, mivel képtelenség annyi albumot végighallgatni, amennyihez hozzá tudunk jutni. Fel van dobva a labda az biztos!
IMÁDOM AZ ILYEN "LABDÁKAT"!!! <#eljen>
LUBICKOLOK A COUNTRY MUSIC ÉLMÉNYFÜRDÕJÉBEN, MELY NÉHA OLYAN, MINT EGY VADVIZI EVEZÉS! <#nevetes1> <#vigyor2>

Nashville
...a "lyukak" mérete persze állandóan változik, a ti ajánlataitoktól függõen!!! <#papakacsint>, fõleg a 2000's évek elõadóira gondolok.
A videóklipek megszerzése is feladja a leckét, fõleg a jó minõségû videk begyûjtése. Ez a listám is gyorsan bõvül, melybõl ajánlani is fogok a késõbbiekben.

Nashville
Frankó, hogy tetszenek az ajánlatok! Az én gépem is izzott állandóan, de mostanára akkorára duzzadt a gyûjteményem, hogy csak az apró lyukakat kell betömködnöm. <#hawaii>

Bocs, de a 100 folk celsiusnak semmi köze nincs a Fonográfhoz. Csak azért, nehogy vidéki lány tévedésben legyen. A két zenekar párhuzamosan létezett, a 100 folk c még ma is létezik. Tudomásom szerint egyetlen tagjuk soha nem volt közös.
Remélhetõleg lesz
Jó szorakozást

kirus
Nos, szeretném megköszönni a tippeket <#eljen>, egytõl egyig jó kis nóták. Napok óta nem volt kikapcsolva a gépem, csak húzom a zenéket, albumokat mint az õrült! Csak legyen idõm végighallgatni õket.<#nyes>

NAGYON JO FEJ LEHET VELE NAGYON SOKAT ÖKÖRKÖDNI
TE hova valósi vagy
Ja a bojtorjánról mi a véleményed

Ja Illés Lajos fia nagyon jo barátom
itt dolgozi Mezõkövesden egy kávézóban mint fõpincér

Régen még az 50 es évek elején alakult az illés
Utána feloszlott és lett a fonográf
amikor feloszlott lett belõle a 100 fok celsius

Nagyon jó volt a Fonográf-koncert, érdekes volt élõben hallgatni az Elsõ villamost, a Jöjj kedvesem-et és a Hunyd le a szemed-et...😊 Nagyon szeretem ezeket is, de gyakorlatilag az összes steel-es, szlávos nótájuk bejön. Kicsi keverem néha a számokat, hogy az Illés vagy a Fonográf énekelte, de azért talán ez azért nagyrészt annak is köszönhetõ, hogy még akkoriban, amikor õk nagy sztárok voltak, még nem éltem.😊
Mi volt és mi most?😊))
Vidéki lány mien volt a koncert
ja tudod hogy mi volt a fonográf elõtte mielõtt alakult
és mi most
?
😊)))

Endiman
hát a forma1 miatt nem épp jó sztem ez az idõpont de majd szivesen olvasom az élménybeszámolókat.

www.country-gardony.uw.hu
E hét végén lesz, nem tudom, hogy benneteket érdekel-e, csak azért írtam ide is be, hogy tudjatok róla!
Bojtorján-koncert: szombat este 8-9 körül.
Észventura,

ismerem😊 Szeretem a Fonográfot is, voltam tavaly a koncertjükön.
Nashville
Szintén egy olyan együttest szeretnék ajánlani, akik már nagy karriert futottak be, tehát nem maradhatnak ki a topic- ból:
Dixie Chicks <#eljen>
A pörgõsebb nótákat tõlük, amik a legvadabb energiákat is kihozzák az emberbõl, már leírtam elõzõ hozzászólásomban. Most következzen egy pár lassúbb music:
„Wide Open Spaces”, „There's Your Trouble”, „You Were Mine”, „Tonight The Heartache's On Me”, „I'll Take Care Of You”, „Ready To Run”, „Cowboy Take Me Away”, „Long Time Gone”, „A Home”

van a fonográfnak egy olyan száma hogy Vidéki kislány ha teheted hallgasd meg

Kösz mindent bár sajna nem sokkal vagyok elõrébb.

Ja a zenékrõl mi a véleményetek.

Nashville,
ezért nem propagáltam elõtte sem túlzottan. Nem akartam, hogy a "semmiért" fizessetek bármennyit is.
Nashville
Nem láttam a TV- ben sem, de tényleg kezdem úgy érezni, hogy nem sokról maradtam le, már ami a Country vonalat illeti...<#szomoru2>
Szóval, akkor tényleg a Crystal (<#eljen>) volt a sztárvendég...

Endiman,
erre most mit mondjak?
A média vélemény-/ és ízlésformáló hatásairól kezdjek el regélni, vagy a "nagy magyar country-életrõl" (ami nincs)?
Nashville
„Egy a fontos, jó kis térdcsapkodós, csizmadobogós…” <#vigyor2>

Egyébként terveztem régebben egy kis összeállítást pörgõsebb Country zenékbõl, csak idõm jelenleg nem sok van, úgyhogy a teljesség igénye nélkül ajánlok egy párat:

Dixie Chicks: „White Trash Wedding”, „Tortured, Tangled Hearts”, „Lil' Jack Slade”, „Sin Wagon”, „Some Days You Gotta Dance”, „Let 'Er Rip”, Give It Up Or Let Me Go”

Travis Tritt: „The Girl's Gone Wild” (a klipet is feltétlenül szerezd be, nagyon COOL!!!), „Time To Get Crazy”, „Southbound Train”, „Still In Love With You”, „Back Up Against The Wall”, „She's Going Home With Me”

Toby Keith: „Forever Hasn't Got Here Yet”, „I Wanna Talk About Me”, „Pick 'Em Up And Lay 'Em Down”, „Good to Go to Mexico”, „It Works for Me”, „Whiskey Girl”, „Jacky Don Tucker”

Katrina Elam: „Drop Dead Gorgeous „, „Unbreakable”

Érdemes visszaolvasni a fórumban, sok fantasztikus elõadó szerepelt már a hozzászólásokban az elõzõ oldalakon is, nagyszerûbbnél nagyszerûbb zenékkel! Jó szemezgetést!

Endiman
hát nem tudom, az aktívban most volt egy összeállitás a szegedi kamionos taliról, de ez nekem inkább a sörivásról, pörkölt evésrõl szólt,nem a zenélésrõl.

kirus
Kedves Nashville!
Konkrét elõadókat én várok tõled!!! Egy a fontos, jó kis térdcsapkodós, csizmadobogós, jjjjjjihhhhhhháááááááááááááás legyen <#vigyor2> Tudod, amire meg lehet õrülni!

Sziasztok,
csak megemlítem, hogy Szegeden megvolt a kamionos "country"-tali, beszámoltam a "másik" (inkább magyarországi country-zásról szóló) fórumban....😊

Kaszab Tibit én csak egy évvel ezelõtt hallottam elõször Gárdonyban. Nekem nagyon tetszett, amit csinál és ahogy csinálja. Pl. az, hogy a gitáron dallamot játszott és közben kísérte ezt akkordokkal (mástól még nem láttam ilyet, de lehet, hogy én vagyok ehhez zöldfülû). A hangja is fantasztikus. Olyan Johnny Cash-es....😊 Mély, dörmögõ, nagyon szép!😊
Nem tudom, hogy közületek ki bp-i, de úgy tudom, hogy minden nap (szerdán, csütörtökön biztosan) játszik a Polo-ban (Batthyány u. 2. én odataláltam, úgyhogy nem lehet nagy kunszt! A Batthyány térbõl nyílik.) Egy könnyed esti sörözgetéshez nagyon tudom ajánlani!😊
ÉLJEN AZ ÉLÕZENE (...ÉS A STEEL)!😊))
Nashville
Ez még mindig nem az én "asztalom", de nagyon értékelem munkádat! Remélem lesz olyan, aki ezeket szereti.
Én nem is mondok több véleményt, mert nem akarom ismételni önmagam.
El is felejtettem mondani, hogy a betétdalra amire kíváncsi voltál a múltkor (Acéllövedék ), nem találtam, csak az egész filmzenét, de végül nem szereztem meg. Sok elõadó szerepel benne, de kimondottan Country énekest nem találtam, bár lehet hogy volt csak nem ismerem õket, hmmm... Mindenesetre biztos nagy film lehet, ahogy a neten keringõ véleményeket olvastam!

Nashville
Hello Kirus!
Köszöntelek a fórumon! <#wave> Jó lenne behatárolni az érdeklõdési körödbe tartozó elõadókat. Írj egy párat akiknek megszerezted az albumát, vagy dalait.
Én is inkább a pörgõsebb track- eket komálom, persze a hangulattól is függ!
Ha ezeket leírod, akkor nyomok egy pár igazán belevaló Country "nótát"!

Ja még lenne egy pár ajánlatom mindenkinek mindenképp hallgassáok meg:

-Ernest Tubb 2 glasses joe
-Sonns of the Pioneers -Sierra nevada
-Hank Williams bármelyik száma. ISTEN
-Tex Williams - Steel guitar rag
-Jack Guthlie - Oklahoma Hills tipik tom és jerrys betétdal. nekem nagyon bejön
ANNAK AKI IMÁDJA A DALLAMOS COUNTRYT:
-Slim Whitman - Secret love
-Hank Thompson - Wake up Irene

Ja és kérnék véleménnyilvánítást hogy kinek hogy tetszett.

U.I.: Mi a véleményetek Creedence Creewater Revival - ról

remélem hogy jol írtam le a számokat meg az elõadókat nézzétek el soha nem tanultam angolt. Bocs tényleg ha vétettem.

Legyetek jók hallgassatok sok COUNTRYT.
üdv mindenkinek

Hoo bangin
Az a szám nagyon ott van nagyon egyszerû de mégis bonyorult. 4 akkord az egész szám de a bontás ami benne van az nagyon kemény.
KB 4 hetembe telt mire megtanultam
Amikor meghallottam a Holtak hajnalában majdnem elájultam hogy mekkora zene nekem ezt meg kell szerezni.
Utána meg gondolkodtam hogy ez nekem meg is van.
És kb fél nap azt hallgattam.

Hali Vidéki lány ki az a Kaszab Tibi
Mióta játszik ilyen zenét
még életemben nem hallottam