5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
-
countryboy #1520 Ez a country ultralight kifejezés bántja a fülem! Az a helyzet, hogy a kortárs country nem jelent mást, mint country-pop-rock-ot. Ma ez a divat, ezt van, ezt kapod (én a honky tonk stílus kedvelője voltam mindig is). A kedvenc korszakom 1990 és 1995 közé tehető nagyjából, abban az időszakban még nem volt ilyen erős populáris nyomás a country rádiókon, ezáltal az igazán countrys cuccok voltak preferálva.
Szóval az a megoldás, hogy texasi countryt hallgass, az merőben más, mint a Nashvegas-i hangzásvilág, pl. Tony Stampley is texasi előadó. -
#1519 háát ha a Pintér Zsoltiék mikor milyen nevű formációit ismered, meg hallottad már élőben akkor tudod, hogy 2 órás buli alatt annyira feltölt energiával, hogy mikor nyomod a gázt hazafelé, ki akar szakadni a kocsi alja...
-
#1518 nekem a flitteres-mellényes "country-ultralight" nem tetszik igazán
előadót ne kérdezz, mert nem tudok mondani :-)
de ha hallok ilyet, megnézem legközelebb... -
countryboy #1517 A bluegrass-t 10 percig bírom hallgatni aztán monotonná válik, nem tehetek róla. -
countryboy #1516 bármi elérhető. -
#1515 internet tele van jó rádiókkal, mondjuk tegnap ráálltam a bluegrassradio.org-ra és az ment itt...
a főnökasszony már megszokta... -
#1514 AHHHA
akkor a cucc ami után érdeklődök elérhető :-) -
countryboy #1513 Én a bécsi (1970-2000) között sugárzó Blue Danube Radio-nak köszönhetően ismertem meg a country-t, hála nekik. Dehát az osztrákoknál mindig is népszerű volt ez a műfaj, így hát nem csoda hogy egy bécsi, angol nyelvű rádió country-t sugárzott, méghozzá elég sokat egy nap. Ez a 90-es évek elején nagy dolognak számított magyarfüllel, nem sok helyen lehetett countryhoz jutni. -
#1512 valami miatt zenei stílusok preferálnak bizonyos típusú gitárokat...
ismered a bázis sörözőt?
ott sok jó dolog van havonta egy alkalommal, vasárnaponként...
régebben a pozsonyi úton volt, a pozsonyi úti utolsó bulik idejére datálható végülis az, mikor én elkezdtem lejárogatni...
tehát nem túl régóta... -
#1511 egyébként én nem voltam pár éve country őrült, csak simán őrült...
aztán találkoztam egy emberrel akit az égiek küldtek... na ő elvitt egy-két buliba és attól kezdve ott ragadtam...
ez a pasi a tanárom volt és ha lenne szeretet, műveltség meg emberség nobel díj akkor már 40 évre előre lefoglalták volna neki a helyet :-) -
countryboy #1510 CD boltban dolgozom, van pár blues őrült rajongó ismerősöm, ők mesélték, hogy Stratocaster tipikus blues hangszer, én nem értek hozzá annyira, mert én csak értékelem és kritizálom a zenét, nem pedig művelem. -
countryboy #1509 a dobro a kedvenc hangszerem, Alison Krauss-ék zenéjében, főleg a lassú dalokban fantasztikusan tud szólni, vagy a Little Big Town és hasonló mai bandák számaiban mikor megszólal, feláll a szőr... -
#1508 most off leszek, de én életem legnemesebb hangú telecasterét egy blues buliban hallottam...
a 2. az általam hallottak közül a Tóth Andrisé... ő volt az első míg meg nem láttam azt az őskövületet egy angol csákó kezében... -
countryboy #1507 Stratocaster a Blues gitár, persze, csak nem figyeltem! -
countryboy #1506 Bocsánat, Les Paul-t akartam irni :) -
#1505 lehet, hülyeséget mondok, de a rezofónikus (dobro) gitár is kivette a részét a countryzenében...
de a hangja nekem nem jön be -
#1504 gibson: Les Paul, flying-v, marauder, explorer stb.
fender: telecaster, stratocaster, mustang, jaguar, jagstang, meg még pár sikertelenebb darab...
végülis nem írok ide történelmet mert a neten elérhető bárhol... -
#1503 gibson telecaster nincs
ez olyan mint a peugeot vectra -
countryboy #1502 a Fender Telecaster a country-ra jellemző, míg a Gibson Telecaster tipikus blues-gitár. -
#1501 a Tony Stampley üggyel kapcsolatban...
szóval van valahol valami elérhető anyag? -
#1500 Én ugyanezt mondtam........Josh Turnerre -
#1499 Te leány! nem tudod mi a telecaster?
na a Petivel elkapunk legközelebb és jól megmutatjuk neked :-) -
Vidéki lány #1498 széép -
countryboy #1497 TELECASTER -
countryboy #1496 Gitártípus! -
Vidéki lány #1495 Mi az a telecaster? (... már megint a szőke tincseim...:))
-
countryboy #1494 Kirus, csak azért bocsájtom meg neked a kalózkodást, mert az eredeti CD-k híve vagy te is :))) -
countryboy #1493 akkor hallgass sok Keith Urbant - vagy nézd meg a nemrégiben megjelent DVD-jét. Telecaster mennyország! -
#1492 semmi akadája, de előbb meg akarom hallgatni, mit csinál a telecasterrel :-)
annak a gitárnak a puszta hangjától feláll a szőr a hátamon... -
#1491 Kirus a csalfa hehe.....imádlak béjbe. Amúgy nekem estére tuti meglészen az album. Hazaérek, és .........megveszem a boltban. Szóval meglesz -
countryboy #1490 ha kell megszerzem eredetiben! -
#1489 nekem tűzfalas a gépem, a DC++ meghótt
majd valami melegszívű kalózcimbimet megkérem, szedje le nekem -
countryboy #1488 Kirus, ha megcsalsz én kinyírlak!
Maxi!
Hogy hol találod az egyértelmű (DC++) egyébként a CD már OOP (out of print). -
#1487 hehe, de azért még mindig nem vágom -
#1486 :-) -
#1485 Mivaaaaaaaaaaaaan? Hogyan jön ide a kis szíved? Ezt most nem vágom. Nekem countrys kérdésem volt...de hagyjuk, mert már semmit sem értek Vagy társat kerestem volna? Nixt emléxem ilyenre....esetleg fűztelek volna? hehe erre sem nem emléxem. Szerintem valamit félreértettél/tünk -
#1484 barátkozzunk:-)
ha engem érdekel ez a zene, hol tudok füllel rányomulni? -
#1483 az én kis szívem most foglalt...
:-) -
#1482 hát a gitárja biztire jól szól.. atomjó cumó erre rákeresek... még nem ismerem... -
#1481 Egen!!! Ezennel meghívok mindenkit, ha Countryboy hozzájárul a Boondock-ba, ami még ugyan nincs kész, de egyszer úúúúúúúúúgyis kész lesz!