5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • countryboy
    Ez a country ultralight kifejezés bántja a fülem! Az a helyzet, hogy a kortárs country nem jelent mást, mint country-pop-rock-ot. Ma ez a divat, ezt van, ezt kapod (én a honky tonk stílus kedvelője voltam mindig is). A kedvenc korszakom 1990 és 1995 közé tehető nagyjából, abban az időszakban még nem volt ilyen erős populáris nyomás a country rádiókon, ezáltal az igazán countrys cuccok voltak preferálva.

Szóval az a megoldás, hogy texasi countryt hallgass, az merőben más, mint a Nashvegas-i hangzásvilág, pl. Tony Stampley is texasi előadó.
  • gregorius maxi
    háát ha a Pintér Zsoltiék mikor milyen nevű formációit ismered, meg hallottad már élőben akkor tudod, hogy 2 órás buli alatt annyira feltölt energiával, hogy mikor nyomod a gázt hazafelé, ki akar szakadni a kocsi alja...

• gregorius maxi
    nekem a flitteres-mellényes "country-ultralight" nem tetszik igazán
    előadót ne kérdezz, mert nem tudok mondani :-)
    de ha hallok ilyet, megnézem legközelebb...
  • countryboy
    A bluegrass-t 10 percig bírom hallgatni aztán monotonná válik, nem tehetek róla.
  • countryboy
    bármi elérhető.
  • gregorius maxi
    internet tele van jó rádiókkal, mondjuk tegnap ráálltam a bluegrassradio.org-ra és az ment itt...
    a főnökasszony már megszokta...
  • gregorius maxi
    AHHHA
    akkor a cucc ami után érdeklődök elérhető :-)
  • countryboy
    Én a bécsi (1970-2000) között sugárzó Blue Danube Radio-nak köszönhetően ismertem meg a country-t, hála nekik. Dehát az osztrákoknál mindig is népszerű volt ez a műfaj, így hát nem csoda hogy egy bécsi, angol nyelvű rádió country-t sugárzott, méghozzá elég sokat egy nap. Ez a 90-es évek elején nagy dolognak számított magyarfüllel, nem sok helyen lehetett countryhoz jutni.
  • gregorius maxi
    valami miatt zenei stílusok preferálnak bizonyos típusú gitárokat...
    ismered a bázis sörözőt?
    ott sok jó dolog van havonta egy alkalommal, vasárnaponként...
    régebben a pozsonyi úton volt, a pozsonyi úti utolsó bulik idejére datálható végülis az, mikor én elkezdtem lejárogatni...
    tehát nem túl régóta...
  • gregorius maxi
    egyébként én nem voltam pár éve country őrült, csak simán őrült...
    aztán találkoztam egy emberrel akit az égiek küldtek... na ő elvitt egy-két buliba és attól kezdve ott ragadtam...
    ez a pasi a tanárom volt és ha lenne szeretet, műveltség meg emberség nobel díj akkor már 40 évre előre lefoglalták volna neki a helyet :-)
  • countryboy
    CD boltban dolgozom, van pár blues őrült rajongó ismerősöm, ők mesélték, hogy Stratocaster tipikus blues hangszer, én nem értek hozzá annyira, mert én csak értékelem és kritizálom a zenét, nem pedig művelem.
  • countryboy
    a dobro a kedvenc hangszerem, Alison Krauss-ék zenéjében, főleg a lassú dalokban fantasztikusan tud szólni, vagy a Little Big Town és hasonló mai bandák számaiban mikor megszólal, feláll a szőr...
  • gregorius maxi
    most off leszek, de én életem legnemesebb hangú telecasterét egy blues buliban hallottam...
    a 2. az általam hallottak közül a Tóth Andrisé... ő volt az első míg meg nem láttam azt az őskövületet egy angol csákó kezében...
  • countryboy
    Stratocaster a Blues gitár, persze, csak nem figyeltem!
  • countryboy
    Bocsánat, Les Paul-t akartam irni :)
  • gregorius maxi
    lehet, hülyeséget mondok, de a rezofónikus (dobro) gitár is kivette a részét a countryzenében...
    de a hangja nekem nem jön be
  • gregorius maxi
    gibson: Les Paul, flying-v, marauder, explorer stb.

fender: telecaster, stratocaster, mustang, jaguar, jagstang, meg még pár sikertelenebb darab...

végülis nem írok ide történelmet mert a neten elérhető bárhol...
  • gregorius maxi
    gibson telecaster nincs
    ez olyan mint a peugeot vectra
  • countryboy
    a Fender Telecaster a country-ra jellemző, míg a Gibson Telecaster tipikus blues-gitár.
  • gregorius maxi
    a Tony Stampley üggyel kapcsolatban...
    szóval van valahol valami elérhető anyag?
  • kirus
    Én ugyanezt mondtam........Josh Turnerre
  • gregorius maxi
    Te leány! nem tudod mi a telecaster?
    na a Petivel elkapunk legközelebb és jól megmutatjuk neked :-)
  • Vidéki lány
    széép
  • countryboy
    TELECASTER
  • countryboy
    Gitártípus!
  • Vidéki lány
    Mi az a telecaster? (... már megint a szőke tincseim...:))
  • countryboy
    Kirus, csak azért bocsájtom meg neked a kalózkodást, mert az eredeti CD-k híve vagy te is :)))
  • countryboy
    akkor hallgass sok Keith Urbant - vagy nézd meg a nemrégiben megjelent DVD-jét. Telecaster mennyország!
  • gregorius maxi
    semmi akadája, de előbb meg akarom hallgatni, mit csinál a telecasterrel :-)
    annak a gitárnak a puszta hangjától feláll a szőr a hátamon...
  • kirus
    Kirus a csalfa hehe.....imádlak béjbe. Amúgy nekem estére tuti meglészen az album. Hazaérek, és .........megveszem a boltban. Szóval meglesz
  • countryboy
    ha kell megszerzem eredetiben!
  • gregorius maxi
    nekem tűzfalas a gépem, a DC++ meghótt
    majd valami melegszívű kalózcimbimet megkérem, szedje le nekem
  • countryboy
    Kirus, ha megcsalsz én kinyírlak!

Maxi!

Hogy hol találod az egyértelmű (DC++) egyébként a CD már OOP (out of print).
  • kirus
    hehe, de azért még mindig nem vágom
  • gregorius maxi
    :-)
  • kirus
    Mivaaaaaaaaaaaaan? Hogyan jön ide a kis szíved? Ezt most nem vágom. Nekem countrys kérdésem volt...de hagyjuk, mert már semmit sem értek Vagy társat kerestem volna? Nixt emléxem ilyenre....esetleg fűztelek volna? hehe erre sem nem emléxem. Szerintem valamit félreértettél/tünk
  • gregorius maxi
    barátkozzunk:-)
    ha engem érdekel ez a zene, hol tudok füllel rányomulni?
  • gregorius maxi
    az én kis szívem most foglalt...
    :-)
  • gregorius maxi
    hát a gitárja biztire jól szól.. atomjó cumó erre rákeresek... még nem ismerem...
  • kirus
    Egen!!! Ezennel meghívok mindenkit, ha Countryboy hozzájárul a Boondock-ba, ami még ugyan nincs kész, de egyszer úúúúúúúúúgyis kész lesz!