Country

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Old Cowboy
Endiman-nek:
Nem csak Hollandiában népszerû, hanem az egész földgolyó kultúráltan szórakozni kivánó country és western rajongói körében.
Ja, magyar nyelven nincs neve és ne is legyen, mint ahogy a country és western sincs lefordítva. Tehát marad a LINEDANCE. A korosztályról annyit, hogy itt érvényes a 8-tól 80-ig. Saját fotóim is vannak ennek bizonyítására.

Endiman
Hollandiában nagyon nyomják a line dance-t hatalmas partykkal, egy idõben cseteltem egy holland hölggyel aki egy ilyen tánciskolát vezet, és azt mondta legalább 100 diákja van,és idõs hölgyek is jelentkeznek.Náluk nagyon népszerû,de engem nem érint meg 😊
Magyarul azthiszem formatáncolás a neve.

Old Cowboy
Hi!

Egy kis beszámoló (csak, hogy az érintettek irigykedjenek):

Western lovasverseny – linedance party

Immár sokadik alkalommal került sor linedance oktatásra western lovasversenyek után. Ez nem meglepõ. Az augusztus 27.-i mégis rendhagyó, mérföldkõ, talán igazi történelmi esemény volt.

Történelmi esemény volt abban az értelemben, hogy MAGYAR NEW-COUNTRY –T JÁTSZÓ ZENEKAR SAJÁT MAGA ÁLTAL AJÁNLOTT ZENESZÁMRA, EREDETI, A VILÁG MINDEN SARKÁBAN – CALGARY-TÓL OAKLAND-IG, LONDONTÓL KUALA-LUMPUR-IG – EGYSÉGES KOREOGRÁFIÁRA, MAGYARORSZÁGON EDDIG MÉG NEM OKTATOTT TÁNCRA TÖBB, MINT 40 LELKES COWBOY ÉS COWGIRL ÁLLT BE A SORBA ÉS ÉLVEZTE A TÁNC ÖRÖMÉT.

De, hogy ne vágjak az események közepébe és ne is kezdjem a tûz körül ugráló õseinknél. Azzal kezdeném, hogy a rendezõség un. „meglepetés” zenekart hívott az esti bulira. Számomra igazi meglepetést a zenekari pódiumhoz tolató kisbusz volánjánál ülõ Orosz Attila hozott. Szája majd’ a füléig húzódott – mosolyogva -, mikor meglátott, mivel 4 éves külföldi tartózkodásom nem tette lehetõvé, hogy ez idõ alatt találkozzunk. Közeli ismeretségünk eredménye – részben - a zenekar mai nevének kiválasztása is. Nem kell mondanom, hogy csak szuperlatívuszokban tudok zenéjükrõl, lelkesedésükrõl, a közönséghez való közvetlen kapcsolatukról nyilatkozni.

Mivel számomra is meglepetés volt a zenekar, szokás szerint, vittem magammal „táncos” CD-met, azzal, hogy lesz, ami lesz, én táncot fogok oktatni. A zenekar részérõl nemhogy ellenállás, de a legnagyobb biztatás volt irányomba. Miután megegyeztünk, hogy néhány szám után kezdem az oktatást, nem kis meglepetésemre a Nyugat-Európai linedance klubokból jól ismert new-country számok köszöntek vissza. Az elsõ tánc a - szokásos - ALAPTÁNC, a „Freeze” volt, amit oktattam. (Ennek a táncnak az a jelentõsége, hogy majd’ minden country számra táncolható és az elsõ, melyre koreográfiát is írtak.). Miután újra a zenekar következett, s a táncosok pedig már önállóan is képesek voltak a táncot táncolni, a zenekar, – hogy meg is nevezzem õket – a MUSIC STATION NO.3, a kiváló country muzsikus- énekes, Billy Ray Cyrus közirmert Acky Breaky Heart c. zenéjét adták elõ, melyre a közönség – biztatásomra - „õrületes” táncra perdült.

A történelmi esemény pedig a „These boots are made for walking” c. Nancy Sinatra szám kapcsán történt meg. A cowboyok és cowgirlök számára is merõ meglepetés volt, hogy nem az általam hozott CD-re történt a TÁNCOKTATÁS, hanem IGAZI, ÉLÕ COUNTRY ZENÉRE. Jól látszik, hogy Attiláék nyugati linedance szalonokban otthon vannak. Mondhatnánk úgy is, hogy „vették a lapot” és nagyon jó, harmonikus zenész-táncoktató kapcsolat jött létre közöttünk. Szeretném, ha Attiláék minél több linedance-es rendezvényen részt tudnának venni.

Az oktatott táncok a fentieken kívül a Country Walking és Canadian Stomp volt. Az elsõt és az utóbbi kettõt korábbi western lovas találkozók alkalmával már megismerhettétek.

És ne feledjétek a szeptember 7.-i 19-órás linedance-es összejövetelt bejegyezni naptáratokba. Nagyon fontosnak tartom, hogy erre az idõpontra minél többen jöjjetek el.

Üdv
OC

Endiman
köszi

Trick Pony: kortárs country trió, outlaw és country-rock-ot játszanak. Három albumuk jelent meg eddig, mindegyik kitûnõre sikeredett.
Trick Pony (2001)
On A Mission (2002)
R.I.D.E. (2005)
Endiman
OFF:
Katrina hurrikán fenyegeti a Jazz hazáját New Orleans-t, a fél város víz alá kerülhet, fenyegetve a történelmi városrészeket.

Elég szörnyû.
index cikk

Endiman
ok köszi.Még 1 kérdés: kicsoda Trick Pony?

Szerintem Dwight Yoakam éppen olyan jó mint Alan Jackson, csak éppen mást csinál. Garth Brooks 2001-ben abbahagyta zenei karrierjét, oklahomai farmján éldegél új feleségével, Trisha Yearwood-al.
Nashville,

Volt a "Little gasoline". Szerintem talan az az egy szam volt, amit ismertem... ez persze az en tajekozatlansagomnak koszonheto, de igy legalabb mar tudom, mit kell meghallgatnom!😊
Endiman
oké, nem tagadom, hogy nagy neve van a szakmában, Johnny Cash is nagyon kedvelte Õt zet egy interjúban mondta,de nekem nem jön be.Alan Jackson jobb.Egyébként hova tûnt Garth Brooks?Semmit nem lehet hallani róla.A cduniverse szerint legutolsó albuma 2001-es.

Endiman, te Dwight Yoakam egyik legjobb lemezét "szedted" le, hiszen ez egy válogatás a legjobb számaiból. Ha valaki, hát Dwight biztosan nem dezodorszagú. A legeredetibb úgynevezett bakersfield-i sound, amit valaki a countryban ma képvisel, nem nyaldossa a rádiók ülepét, azt játsza 20 éve ami a vérében van, szóval le a kalappal.
Endiman
bocsánat...Istenek

Endiman
leszedtem Dwight Yoakam 1999-es 'Last chance for a thousand years' albumát, hát lehet hogy nem ez a legjobb albuma, de nekem csak a 'dezodor-cowboy' szinten van,semmi extra.

Endiman
de nekem akkor is Õk négyen az istenek 😊

Endiman
egy talált kép Alan Jacksonról:

pár számot már meghallgattam tõle tényleg egész jó

Nashville
Részemrõl nagy köszönet, hogy élménybeszámolót tartottál a Terri Clark koncertrõl! ...majdnem mintha ott lettem volna. <#hawaii>
A „She Didn't Have Time” az új dala, ami
ITT meghallgatható.
A „A Little Gasoline” száma volt? Az a kedvencem, egyébként tényleg nagyon emberi elõadó, sztárallûrök nélkül. Valahogy így képzeltem és ezt te is megerõsítetted.

Ha te is úgy gondolod, jöhetnek a fotók! <#eljen>
Kuriózum lenne itt a fórumon, mivel még nem sokan éltünk át hasonló élményeket. Hozd közelebb hozzánk az élményt! <#worship>
A fotókat nem olyan egyszerû itt megjeleníteni. Ha nem sikerül, csak jelezd nekem és segítek.

További jó szórakozást!

Contemporary Country Music

Nos... megvolt tegnap a Terri Clarck-koncert... Hat, meg mindig a hatasa alatt vagyok.
A masodik-harmadik szamra ertunk oda es a kovetkezo szam utan vittek neki valami eskuvoi ajandekot, vagy valami olyasmi lehetett, mert bejelentette, hogy 3 het mulva ferjhez megy. Aztan elenekelt egy szamot (She didn`t have time - ez lehet a cime, de remelem, Cb kiegesziti az eziranyu tudatlansagomat), amit eredetileg Reba McEntire-nek irtak. Ez nem hallhato cd-n majd, ebbol csak videoklip keszult, valamint a turnekon enekli el. Nagyon szep szam.
Ezutan mutatta be a zenekart (rajta kivul meg basszusgitar, szolo, akusztikus, STEEL - de errol majd kulon szot ejtek, dob, hegedu). Amikor bemutatta az egyik gitarost, ezt mondta: - Szologitar, akusztikus gitar, bendzso, mandolin, harmonika es a volegenyem: ... (utana mondta a nevet)... Meglehetosen elfoglalt ember!😊)))
Amugy nagyon aranyos es termeszetes a csaj! Veletlenul bekapott egy bogarat, erre ott, a nagykozonseg elott a kivetiton rakozelitve elkezdte banyaszni a szajat... meg mondta, hogy "shit", meg hogy egy kis feherje nem art... ezen legalabb ket percig le volt akadva, hogy hogy lehet ilyen szemtelen ez a bogar, hogy bemaszik a szajaba...😊))
Szoval a steel... csak nehany szamnal hasznaltak, a tobbinel a steel-es szologitaron jatszott (kb. olyan Toth Andris-szinvonalon...). De azert elmeny volt, amikor itt a mar majdnem ejszakaba belehasitott a steel hangja.. huuu.... akkor libaboroztem rendesen!!!
A hegedus csaj rettenetes jo volt, o vokalozott egyebkent Terrinek.
Masfel oran at tartott a koncert, 0 szunettel... jol birta szusszal! Utana csak VIP-kartyaval lehetett a backstage-be menni... ennyire (es most nagyon picit mutatok) voltam attol, hogy bemehettem volna, csak ... (na, mind1, ezt nem reszletezem, de nem rajtam es a biztonsagi orok ebersegen mulott a dolog...).
Utana meg nezegettem kalapokat, lovakat, countryboy-okat, lett egy kis baratom (egy ponilo, Simon). Majd, ha lesz kep, felteszem!😊

Udv. (meg az USA-bol):
Timi
Ezt a figyelmességet 😊
Nashville
Boldog Szülinapot SHANIA!

Nashville
http://www.telusplanet.net/public/microbus/birthday/birthdayheartwishes.gif

Cb: gondolom, a befeszitett bicepszre ertetted ezt... huu, ez egy masik sztori, de eloben majd elmeselem, mi az eredete a befeszitett bicepsszel valo gitarozasnak...😊
Old Cowboy: te tudsz ilyen country-kortancokat is? vmennyit tudtam beloluk memorizalni, majd megmutatom...😊
Super Mario
Nashville, te nyertél. Tényleg 28-án született. Sajna tévedtem.

https://supermario4ever.wordpress.com

Nincs is jobb mint egy vérbeli honky tonk-i bunyózás miközben a zenekar csak játszik és játszik... 😊
Sziasztok!

Este country-barban voltunk! Gyonyoru volt!! Line-dancerek, tok tuti berendezes, cowboyok, country-zene.... JAAAAAAAAAAAAAJHHHH!😊)))) valami gyonyoru volt!!!😊))

Kb. 30-40-en tancoltak, volt line-dance es paros kortanc is.

Elozene volt, a Guitars and Cadillac-kel kezdtek, ugyhogy ez megalapozta a hangulatomat!😊 Tegnap is bizonyitast nyert szamomra, hogy igenis lehet befeszitett bicepsszel gitarozni!!😊))) Majd errol eloben!😊... Steel-t nem hasznaltak, a zenekar egy szintetizatorbol (ritkan hasznaltak), egy ak.gitarbol, szolo- es basszusgitarbol es dobbol allt. Nekem a legjobban a szologitaros hangja jott be, az olyan country-s volt (o enekelte a Guitars and Cad-t), aki enekesnek volt kikialtva, kicsit kappanhangu volt😊, a basszusgitaros nagyon jol nyomta a vokalt, a dobosnak meg olyan mely dormogos hangja volt, ami szinten bejott...

Lattam gyonyoru csizmakat, kalapokat es cowboyokat!!😊)))) Mindenki tudta a tancokat, nem volt tanitas... ereztek (vagy sokat jarnak ide...😊)). Ja, es kepzeljetek, tancoltak azt a tancot is, amit mi tanultunk Gardonyban!!!!!!😊)))))) ... vagy csak ahhoz nagyon hasonlo volt?😊))

Ma megyunk Terri Clark-koncertre... drukkoljatok, hogy ne essen az eso!!!😊)))

Puszi,
timi
FRISSÍTVE!!!! Látható az új Kenny Chesney és Collin Raye albumborító is!

http://www.angelfire.com/music4/mytop20/albums.html
elgreco
Pár ajánlat, hogy felvidulj:
Jedd Hughes - High lonesome
Aaron Lines - Love change everything
Billy Currington - I got a feelin'
Billy Dean - Eyes
Billy Ray Cyrus - Busy man(egyik nagy kedvencem)
Blake Shelton - Some beach( ez is nagyon jó!)

kirus
Nincs több érvem, feladom..........most menjek egyedül? Legalább valaki valami jó zenét ajánljon hogy felviduljak

I\'m a pirsoner of the Honky tonk www.sixrebels.hu

Kirus: Nagyon aranyos vagy, hogy meginvitaltal hozzad, es orommel el is fogadnam, a gond a szabival van: most, hogy ket hetet (14 napot) kertem szabikent (a hetvegeket nem szamitva) az amerikai ut miatt, nem lenne veluk fair, hogy meg ilyen 1-1 napokat kerjek, plusz altalaban a karacsony kornyeki idoszakot is szabikent szoktuk kivenni. Szoval inkabb itt a gond...😞

Cb:
jellemzo, hogy a 3 nev kozul kiet tudtam helyesen leirni...😞 Kosz a javitast!!!😊
(Az igazsag az, hogy a www.memory cimet mondtak csak be, azert jegyeztem meg. Nem igen szoktak beszelni, ha meg is szakitjak a zeneket, azt scak a reklamok miatt teszik..)

Udv., puszi:
Timi
kirus
Az all jacked up-ot pont most írom rá egy válogatás cd-re, a holnapi gyõri úthoz. Nagyon bejön a dal. Countryboy, valamiért fogadni mernék, hogy otthonról hamarabb helyszínre érnél mint ha nálam aludnál <#nevetes1>! Talált?

OFF
Kirus, engem nem invitálsz ottalvásra? 😊))
ON
Gretchen Wilson új klippje, az All Jacked Up, nagyon jól sikerült!!!! Várom az új albumot tõle szeptemberben.
kirus
<#ejnye1> Egyszerûen nem tudsz rajtam kifogni!!! Akkor másnapra szabit kell kérni, és soxeretettel meghívlak, hogy aludj nálam. Elférsz, nem kell éjszaka vonatozni. Minden megoldható <#nyes>. Nem mondon hogy egy ilyen ajánlat után képes leszel otthon maradni, és nem linedance-elni!!!
Számítok rád, puszi: Kirus

Countrygirl, az pontosan írva Reba McEntire és Brad Paisley 😊

a www.memory nem lehet most futó nóta, hiszen jó 4 éves szám. A Georgia Rain Trisha Yearwood-tól viszont tényleg nagy sláger most, tipikus Trisha dal, olyan amilyet mindig is szerettem tõle hallani.
Sziasztok!

Kirus: az a baj, hogy a visszajovetel a gazos... az ejjeli vonat lenne az egyetlen, az meg ejfelkor indul es 7-re van Szegeden...😞(((

OC: lesz itt meg linedanceles, ugy latom! Ez tok jo, hogy mar ilyen "sokan" vagyunk!😊

Super Mario: nem tudom, de ha vki a country istennoje, ugy gondolom, hogy kellene szerepelnie egy 24 oras country-radioban legalabb egyszer-ketszer. En - bar nem non-stop hallgatom - sosem hallottam meg Shania-szamot. Folyton Alan Jacksont (nyammmm!!!), Reba McEntry-t es Brad Prasley-t nyomnak. Most a www.memory es a Georgia Rain a futo nota, azt hallom napi 2-3-szor, illetve, mivel Terri Clarck koncertre keszulnek/keszulunk, ot.

Puszi, udv.
Timi
Endiman
countryboy!
ha megengeded, feltenném linkjeim közé az usacd honlapot, és egy linket a Legend box set-hez.

Hanna-McEuen. Csúcs.

http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:xfyvad1kw8w2
Old Cowboy
Hellotok!

Látom lelkesedik a társaság. Gyüjtsétek az ötleteket továbbra is. Csak így tovább. Remélem 7.-én leszünk egy jó páran.

elgreco-nak: Mint, ahogy írtam már kb. 22.000 koreográfia létezik. Ezek hozzáférhetõek a neten. A holland nyelv - egyébként - nem az erõsségem.

elgreco
Az osztrák szomszédainknál már a 6-ik Linedance fesztivált rendezték meg az idén. Van néhány letõlthetõ filmrészlet az elsõ három helyezet csapatról.
videók!!

elgreco
Engem is érdekelne a linedance dolog! Nem ígérem meg, hogy minden alkalommal ott leszek de, megpróbálom úgy beosztani idõmet, hogy minél gyakrabban.
Old Cowboy, ha pdf formátumú holland nyelvû koreográfiákkal tudok rajtad segíteni, akkor szólj, ugyanis a múltkor sikerült letöltenem valakitõl olyan 100-120db különbözõ koreográfiát. Sõt ezen felül egy Line Dance Fever nevezetû zenés kollekciót is, amely 18db lemezbõl áll.

kirus
Hát, meggyõztetek! Táncolni imádok, miért pont ez ne menne<#vigyor2>? Amúgy meg Vidéki lány totálisan belelkesített ...kérjek egy nap szabit, és lemenjek érted Szegedre?<#nevetes1> Nem hiszek a lélekvándorlásban, úgyhogy ahol a lelked, ott a tested!!!!

Nashville.... vállalom a nyilvános megkövezést de nekem nem tetszett a Dwight Yoakam album <#szomoru1>, tuti nem ezt fogom minden nap hallgatni

Sziasztok,
bar nem kerdeztetek, de mondom, hogy tenyleg nagyon jo a line-dance, es megpedig azert, mert 5-10 perc alatt egy egesz koreografia-sort meg lehet tanulni... meg a falabuaknak is!😊 Viszonylag egyszeru, egyedul is tancolhato (Kirus, ezt foleg neked mondom, mert amennyire ezek a fiuk szeretnek tancolni...), es elvezetes.
En sajnos 7-en biztos nem tudok ottlenni, mert hetkoznaponkent Szegeden dolgozom, de ilyen tavoli drukkerkent biztos veletek leszek lelekben!

... szerintem mehetsz, mint nezo, de ugysem fogod sokaig birni... mar csak a zene miatt sem!😊))

Puszi,
Timi
Old Cowboy
Kedves Kirus! (a többi érdeklõdõ)

Itt (és egész Magyarországon) senki nem profi linedace-ben. Én úgy jutottam hozzá, hogy 4 évig Nyugat-Európában éltem, ott ragadt rám, kedvenc klubomban, néhány koreográfia (jeleleg már 22.000-nél is több van). De mivel igen megkedveltem és úgy gondoltam, tovább is tudom adni ismereteimet. Aki eljön az elsõ alkalomkor, de akár folyamatosan is, ismertetést fogok adni róla. Itt már eddig is eléggé OFF. Gyertek minél többen. Ez egy nagyon élvezetes dolog (kérdezzétek Vidéki Lányt). Ja, és a nézõkbõl lesz a késõbbi táncos.

Üdv
OC

http://music.download.com/robertallen/3600-8965_32-100277031.html?tag=chart_topdls_artist

nem tudom hogy ismeritek e az oldalt nekem nagyon bevállt lehet zuzni a számokat a vinyora ezerrel

kirus
Kedves Old Cowboy!

Segítenél egy magam fajta elveszett leánynak? Szóval amint elolvastam a linedance-rõl szóló felhívásod, elkezdtem böngészni a neten. Amúgy is olvasgatom a paci.hu és a rodeosport.hu oldalait is - bár sajna nem vagyok egy lovas amazon - , mert érdekel a téma, és a tetszik ez a western feeling. Azért kellenek a nézõk is nem? De hogy témánál maradjak. Itt meg lehet tanulni linedance-elni, vagy ezt a mûfajt annyian mûvelitek már, hogy aki megy, az vérprofi lesz? Hogyan is fog mûködni ez a klub? Valami bõvebb?

Shania sajna (?) nem a country istennõje. Soha nem is volt az. Három lemezt csinált, amit country-nak lehet nevezni, a legelsõ 1993-as album óriási bukta volt, alig fogyott belõle pár 10ezer darab. a The Woman in Me 1995-ben hozta meg az áttörést, több millió eladási példány, látványos videók és jó country dalok. A Come on Over 1997-ben már félig pop album, rengeteg slágerrel, ez hozta meg a nemzetközi hírnevet, mert 97 elõtt azt sem tudták amcsin kívül (kivéve a megszállott country rajongók), ki az a Shania. Jó album, de már a rádiós slágerek rossz elõjelek voltak. Aztán rá 5 évre jött az Up, ami szerintem egy botrányosan rossz pop album, de a country verziója sem nagy durranás, nagyot csalódtam Shania-ban és ez azóta is tart. Szóval 2 country album után én nem mondanám senkire, hogy az adott mûfaj hercegnõje. Ez az én véleményem.
Super Mario
24-et tudok, évek óta ezt a dátumot regisztrálom a naptáramban, de majd utánanézek.

Nashville
Hello!
Te, fiu te! <#ejnye1> Nem ma, hanem AUGUSZTUS 28- ÁN!!!

Nashville
Dwight Yoakam honlapja igazán megér egy kis túrát!
A zöld HOTEL- es kis képen alul van egy cím, ami további infókhoz vezet, arra kattintsatok! Utána az asztalon lévõ kis Jukebox- ra. Ott bele tudtok hallgatni a Blame The Vain albumba. Ne hagyjátok ki!
...ja és a kis forgó pénzmagot el ne felejtsétek bedobni! <#nyes>
Nagyon jól ki van találva! <#eljen>

Super Mario
Sziasztok! Ma van a Country istennõjének, SHANIA TWAINnek a 40. születésnapja!

Életem elsõ country CD-je Dwight Yoakam 1990-es fantasztikus albuma, az If There Was A Way volt, amit 1992-ben vettem meg egy bp-i lemezboltban. Egyik nagy kedvencem, mert egyedi a stílusa, rögtön felismerhetõ és megmozgatja az ereimben a vért 😊