Birkák a fórumon?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sanzik
emlekezzen a forum ugy,hogy van egy topic ahol beszelunk rola es mindenki elmondhatja ha egyutt erez,de ne alacsonyodjunk mar le az osemberek szintejre,hogy irhatunk a falra egy "betut" es ne alazzuk meg ezzel az aldozatokat...

Esrohnoil
Pont h. nem, az is hülyeség...
Ha szereted, gyakrabban veszel neki virágot, nem csak évente 1*.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Bandee1987
akkor te ezekszerint úgy gondolod, hogy csak anyák napján kell segíteni/szeretni az anyukádat, meg hogy csak valentin napon kell elhalmozni virággal a barátnõdet/feleségedet.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Esrohnoil
Nem mondtam h. kevés... De nézd azt h. elvileg 1000* annyi ember él a földön amennyit ökológiailag elbír az egész hosszú távon!
Egyre több halott lesz.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Ez szerintem nem divat, vagy ilyesmi, hanem egyszerûen embertípustól függ (nem fajelméletre gondolok, mielõtt félreértenék). Vannak olyan népek a világban, ahol temetésnél néma csendben búcsúztatnak, valahol meg patakban folynak a könnyek, meg ordítoznak, kiabálnak, meg mittudoménmi. Egyszerûen így fejezik ki a bánatukat.
Ha valaki egy X-el fejezi ki, akkor az az õ szíve joga, senki másnak nincs joga ezért lefikázni.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Bandew
Hát jah. Ha én választhatnék halálnem közül, akkor azt választanám, hogy a természet öljön meg, ne egy öngyilkosmerénylõ.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Ez meg egy eszméletlen nagy baromság.
Annak, aki azt hiszi, hogy csak ezen az egy napon kell szeretni, az ezen az egy napon sem fog tudni szeretni. Szal ilyenek nincsenek, szépen urban legend kategória, csak hogy panaszkodhasson valamire a magyar.
Esrohnoil
Számomra a karácsony szomorú dolog...
Szomorú, mert vannak olyanok, akiknek ez az egy nap jelenti az évben azt, h. szeretni kell a többieket...

Bandee1987
Csakhogy nem mindennap halnak meg egyszerre közel 150 ezren..Gondolj bele, ez azért nem kevés ember...

St
Mióta szokás internetezni? az internet nem olyan régi, hogy "szokások" alakuljanak ki rajta.

Tolerancia, tolerancia, mélyfikázó magyar vagy, aki képtelen másokat tolerálni. Ez van. Attól még, hogy bassza a csõrödet ami ott folyik, még tiszteletben tarthatnád azokat az embereket, akiknek ez jólesik.
Szerinted emlékezzen úgy a fórum, hogy 2 percre némán áll minden tagja? Na ez lenne a lol. Te egyszerûen csak konzervatív vagy. Az X-ezés igen is lehet a fórumos gyász szimbóluma - jobb híján. És kurvára mind1, hogy új szokás-e, vagy régi.
Esrohnoil
Hát pont ez az,... akor ilyen alapon minden ember megérdemli ezt a tiszteletet, nem csak azok akik katasztrófa idején haltak meg. De mivel minden nap halnak meg emberek, sosem kellene dolgozni... <#vigyor3>

cSuwwi
az x betu a forumon meg egy "divat"

azért ez szerintem egy kicsit túlzás...
a többség (remélem) nem csak azért tett (ha tett) oda egy X-et, hogy kövesse a népet.

shit happens

sanzik
ne keverd mar ezt legyszives allandoan
a 2 perces felallas az valoban a megemlekezes egy formaja
az x betu a forumon meg egy "divat"

De mondjal mar egy par peldat,hogy miota szokas ez,mert lehet,hogy en vagyok tajekozatlan....
Esrohnoil
Benne vagyok. 😊

Bandee1987
vedd még ki a többibõl azokat a regeket, akik nagyritkán vannak fent, és nem rendszeres fórumozók.

Személy szerint egyébként - be kell valljam õszintén - nem tudok gyászolni. És - szerintem - aki nem élt még át a saját bõrén, vagy legalább közeli hozzátartozóján keresztül ilyesmit, az ugyancsak nem tud igazán együttérezni most velük.
Szal én személy szerint nem fogom senkinek sem azt hazudni, hogy mélyen megrendített volna, vagy hogy mindjárt elpityeredek, úgy sajnálom õket.

Ugyanígy, a történelem "nagy" eseményeirõl való megemlékezéseket sem tartom sokra. Emlékezni kell rájuk, de ennél többet senkinek sem ígérhetek.

Ellenben például 1 hónapja halt meg a nagyapám. ÉN tudtam sajnálni, tudtam gyászolni. De egy kívülálló, aki nem ismerte, nem fog. Max személyes tapasztalatai alapján együttérezni tud, de gyászolni nem, és nem is várja el tõle senki, hogy ezt a _képet mutassa_.

A természeti katasztrófa meg olyan dolog, amibõl - sajnos vagy nem - egyre többet láthatunk majd a következõ években. Ezzel kapcsolatban én azon az állásponton vagyok, hogy a természetnek van egy olyan egyensúlya (aki szeretné, nevezheti felsõbb erõnek is), amit az emberiség gátlástalanul felborított, a saját érdekei miatt. És a természet visszavág, és el fogja pusztítani az emberiséget, mert az - ahonnan nézzük - ugyancsak el akarja pusztítani a természetet. Ezen lehet röhögni, de ha valaki összeteszi a puzzle darabjait, egyre több, és egyre nagyobb természeti katasztrófával nézünk szembe. A természet pedig nem feltétlenül a gyengéket fogja elõször eltörölni. Ez a tsunami, vagyis a tengeri földrengés ugyanígy bekövetkezhetett volna európa nyugati partjainál, vagy akár északamerika mellett is. És akkor most nem harmadik világ beli embereket próbálnánk sajnálni, hanem a technológiailag, és társadalmilag fejlett, állítólag civilizált népeket, akiket ugyanúgy eltörölt volna az ár.

Most meghalt a világ túlsó felén többszázezer ember. Köztük néhány európai, amerikai stb. Hidegen hagy. Az hogy meghaltak. És itt fejteném ki, hogy aki csakúgy "elnyom" egy X-et a másik topikban, az TÉNYLEG képmutatás, és BIRKASÁG. Akinek viszont van mögötte együttérzés, vagy támogatta a túlélõket anyagilag, az már nem. Szal lehet, hogy szerencsésebb lett volna ehhez kötni az X-elést, nem tudom. Nem is akarom ezt eldönteni. Az egész ininciatíva viszont nem hülyeség, egy formája a kegyelettételnek. Egyet lehet érteni vele, de aki nem ért egyet vele, az ne pofázzon bele abba a topikba. Hagyja, hogy más azt tegye, ami a meggyõzõdése.

Lehetne belõle vallási kérdést is csinálni. Van, aki HISZ abban, hogy ebben a formában helyes a dolog. És van aki nem. De ettõl még nem kell leszólni a másikat.

Ugyanígy, sajnálatos, ha valaki már nem hisz a karácsonyban. Én igen, és mivel IGÉNYEM VAN RÁ, megteremtem maganak, hogy tényleg a szeretet ünnepe legyen itthon. Persze van olyan ember, aki egyszerûen kijelenti, hogy a karácsony már csak az ajándékokról szól, ezután elmegy ajándékokat meg fát venni, és sablon szerint lezajlik az ünnep. Elõtte meg utána pedig kipanaszkodja magát, hogy mi lett a karácsonyból. Õ a birka, és õ a képmutató. Nem az, aki tesz is valamit a meggyõzõdéseiért.

Mert a magyar betegség nem a veszekedés, hanem a panaszkodás. Meg az, hogy mindenki a másikra próbálja tologatni a panaszainak megoldását.
Esrohnoil
Van aki birka,... persze mint mindig, most is tisztelet a kivételnek.

balumaci
nem, de én ezt nem is állítottam szerintem

\"You need people like me, so you can point your fucking fingers and say : that\'s the bad guy.\"

St
Én azt mondom hogy ez az együttérzés egy formája. Ahogy a 2 perces néma felállás a parlamentben. Nincs ebben semmi rossz sem.
sanzik
szerinted a tobb szaz vagy ezer regisztralt forumozobol csak az a kb 120 ember erez egyutt az aldozatok hozzatartozoival es gyaszol akik raktak oda betut? (St szerint ez a tobbseg)
a tobbi meg kirohogi oket?
en nem hiszem,hogy igy lenne....
Bandee1987
Ebbõl az egészbõl úgyis egy végeláthatatlan vita lenne, hisz mindenkinek elég komoly és meggyõzõ érvei vannak az x-elés mellett/ellen.

balumaci
mi most fejeztük be az elsõ vh-t

\"You need people like me, so you can point your fucking fingers and say : that\'s the bad guy.\"

balumaci
igazad van...
én is tettem X-et abba a topicba, de most jobban végiggondolva...
nem azt mondom, hogy megbántam, mert hülyeség, ez csak egy fórum, csak egy topic, csak egy post...
de persze sajnálom õket valóban, de mégse annyira, mintha a mi országunkban történt volna hasonló tragédia...
most mondhatjátok, hogy azt se tudom, hogy mi az az empátia...
talán igazatok van... de sztem nem

hehe, mi vhol Tisza Kálmánnál járunk, de érettségire a teljes XX. század tuti nem lesz meg 😊

Bandee1987
asszem...de ha kihúzok vmi 2. vh-s tételt, akkor simán meglessz 4-esre

balumaci
akkor érdekes lesz neked az érettségi...

aeris
Teljesen egyetértek.

Bandee1987
sztem is. Engem pl. kifejezetten érdekel a 20. század történelme, szívesen olvasom még az errõl szóló történelemkönyveket is, csakhát a töritanárral soha nem fogunk eljutni oda, mert 12.-esek vagyunk, és még a magyar történelem 16.századnál tartunk...

sanzik
nekem is az a velemenyem,hogy kicsit atestek a lo masik oldalara....

Egy megemlekezesnek vagy gyasznak vannak normalis emberi formai.
Az,hogy ideirok egy betut ez,szerintem nem tartozik ezek koze.
En pl nem lattam meg sehol hogy a szabadsagharc hoseinek vagy az 56-os aldozatoknak ikszeket irtak volna barhol is.
Legalabbis engem nem ilyen erkolcsi normak szerint neveletek.
De lattam olyat,hogy vittek nekik viragot a temetobe,megemlekesztek roluk tisztessegesen es nem alacsonyitottak le a tortenelmi jelentoseguket egy betuvel egy forumon.
Mert itt most ez tortenik....
St
Igen, az tényleg képmutatás. Mindig is az volt a véleményem, hogy a nemzeti ünnepeket sokkal jobban kellene kommunikálni a fiatalok felé, mert tényleg gõzük sincs mi volt 56-ban.
Bandee1987
bár 56 témája érdekes számomra, de ahogy azt megrendezik az iskolában az tényleg unalmas.

Bandee1987
nincs? kérdezd khamwass-t...

Hát, hogy egy 14 éves gyerek mennyire van tudatában annak, h mi is volt, az alapján télleg képmutatás..

St
A márc 15-ben is csak az a jó, hogy pirosbetûs ünnep, nem kell iskolába menni és dolgozni. Ha mást nem hát ezt az egyet legalább elérték az elõdeink! <#eljen><#hehe>
St
Miért, az tényleg képmutatás. Állnak a gyerekek az iskolában az 56-os megemlékezésen, valamit pofázik a tanár, néhány barom verset mond, de ki az akinek el is jut a tudatáig mi történik? Sztem tök felesleg.
cSuwwi
Azért ne essünk át a ló másik oldalára...

shit happens

akkor már karácsony se legyen, mer úgy is az ajándékról szól, nem a szeretetrõl.
sõt, halottak napja se, mert õrajtuk sem tudunk már segíteni.

St
Ötlet:

az 1848-as és az 1956-os megemlékezéseket is el kéne törölni. Nagy Imrén és az aradi vértanúkon úgysem segít már! Akkor meg minek.

Na mit szóltok?
St
Tipikus magyarok vagyunk. Már azon is veszekszünk, hogy valaki részvétét fejezi ki 😄
Ez azért erõsen sántít, abban a topicban egy szó sem esett azokról, akik nem írtak be egy X-et.

Szabina
A megemlékezés lényege hogy komolyan gondold. Ha valaki komolyan, együttérzésbõl teszi oda azt az x-et, az ugyanaz mint egy 2 perces néma felállás. Nem az a lényeg, hogy milyen formában teszed, itt a gesztus a lényeg.

Míg szánkon a szó már tovatűnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-

ghost cb
Ebben az esetben akkor rossz a topikcím.

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Bandee1987
itt sztem nem arról van szó, hogy aki nem x-elt, azt nem érdekli a katasztrófa, én se így gondolom.
Itt az a vita tárgya, hogy némely embereknek nem tetszik a megemlékezés eme formája.

ghost cb
Az egy másik hülyeség lenne. Mindenki ugy segít ahogy tud. Anyagi helyzettõl is függ, amit nem lehet felbecsülni ez alapján. Azzal viszont a hontalanul maradt embereknek, vagy egyéb károsultaknak senki nem segít, hogy X-et rak.
Ez a felszólítás inkább a feszültséget kelti, hogy most lesznek az X-esek és a nem X-esek, és aki nem X-el, azt - az X-esek szerint - nem érdekli a katasztrófa...
Nem ez a módja a megemlékezésnek, hogy a nevünk mellé rakunk egy X-et (egyértelmûen az MSN-es körüzenetrõl beszélek). Inkább egy megemlékezés, egy dokumentum film, egy 2 perces néma felállás.

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

St
Egyetértek. <#worship><#eljen>
Szabina
Engem nagyon megrendített, amikor dec. 26-án meghallottam a hírt, azóta is minden cikket elolvasok ami ezzel kapcsolatos, egyszerûen épp ésszel nem lehet felfogni, hogy halhatott meg ennyi ember 1 pillatat alatt. Igen is együttérzek ezekkel az emberekkel, vagy már ezt sem lehet? Bocs srácok, hogy ilyen szemét módon képmutató és bunkó vagyok, hogy kimerem nyilvánítani, hogy együttérzek elük...

Míg szánkon a szó már tovatűnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-

Szal a gyász meg az xelés képmutatás, és nem segít rajtuk, de ha kihagyja valaki a szilvesztert, meg a bulit, az már valami? Az segít?

Hallottad már azt a szót, hogy EMBERSÉG? Tudod, a gyász egy emberi szokás, amivel szolidaritását fejezi ki az elhunytakkal szemben. Ugyanis nem csak anyagi világ létezik, még ha sokan szeretnék is ennyire leegyszerûsíteni a dolgokat. Van, amit nem vehetsz meg pénzen.
Bandee1987
én pl nem voltam egyetlenegy buliban sem, itthon voltam a családdal...

Taranov
A nyilvános gyász ebben az esetben egyértelmû képmutatás, hiszen nem segít a károsultakon, azt az egyetlen célt szolgálja, hogy láthassák a fórum olvasó, hogy xy milyen rendes ember, hogy írt egy x-et a Gyász topikba. Ezek az x-elõk egyértelmûen nem hoznának ennél nagyobb áldozatot, tehát pl. nem hagynák ki a szilveszteri bulit, ünneplést.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.