80
Segitség kellene Samsung SGH-E310 és számítógép közötti IrDA adatátvitelben
  • bogyoka
    Ezt nem értem

Több üzletben azt mondták nekem, hogy nem tudok hozzá infrát venni, mert nincs valami busser a telcsiben, és csak adatkábelt tudtam kapni hozzá, azt is csak megrendelésre, akkor miért mondták nekem?
  • Gaba9
    Mennyiért vetted ?
  • Gaba9
    Vegyél egy infrát kb 4000 ugy sokkal jobb énis most vettem :D
  • sz4bolcs
    2 hete van ilyen telóm, és eddig meg vagyok vele elégedve. Kicsi, és ha szétnyitom jól használható telefonálásra. Képet is csináltam egyet-kettőt, bár nem sok értelme van, mert nem tudom mivel gépre vinni.
  • malison
    Mobile Music Polyphonic 1.5 nem akar nekem elindulni, mert 16 bites rendszert hiányolAzért köszi, majd utánanézek egy újabb verziójának törésénez kereséséhez
  • tHoMaSmAn
    Mobile Music Polyphonic 1.5 (ehhez találtam cracket is!
    ez konvertál mp3->wav, midi, mmf formátummá, illetve forditva és összevissza, szóval nagyon jó!!
    Keress rá, ha nem találnád meg, akkor majd elküldöm!
  • malison
    nem ismersz valami jó konvertert, ami mmf-fájlra konvertál? sajnos .mid-et nem lehet feltenni a Easy GPRS-el De a tela nagyon király (legalább is így, második nap után)
  • tHoMaSmAn
    Most csak igy jelekből értekezek!
  • tHoMaSmAn
  • malison
    probléma megoldva, rossz verziójú Easy GPRS-t használtam
  • malison
    Helló újra!Megvan a teló, látja a gép, és az EASYGPRS is.Telefonkönyvet meg ilyesmit szinkronizál, DE ha akarok rá küldeni csengőhanggot, vagy képet akkor elkezdi felnyomni, és az utolsó kockánál megáll, és hibát jelez.Ez mitől lehet?
  • malison
    bocsi, csak a smiley bal oldali részét akartam betenni
  • malison
    Ha windowsal megy, akkor nincs akkora gáz Köszi a választ!
  • tHoMaSmAn
    Hazavágom saját topicomat...
    Szóval hogy a kérdésedre válaszoljak, én egy nokiával próbáltam meg összehozni, nem sikerült, tudtommal siemens-el sem működik, szal szerény véleményem szerint kicsi az esély, hogy majd a Sagem-el tud kommuikálni infrán keresztül...
  • tHoMaSmAn

• malison
    Hellótok!Én is ilyen telót szeretnék venni.Másik telefonnal megy az adatátvitel infra porton keresztül? konkrétan Sagem my-v55-el köszönöm a választ!
  • Norbu
    úgy nekem is működik, már tok letölteni róla képet.Csak wap-ozni nem tok.
  • tHoMaSmAn
    Nekem nem kellett állitgatnom semmit, csak ujraindítani a gépet, és windows megcsinálta a beállitgatást. (gondolom)
    Viszont én nem sattlakozttam vele GPRS-eztem vele, csak az infa-kapcsolatra használtam.
  • Norbu
    Hogyan kell a modemnek beállítani a telefont, hogy ingyen lehesen letölteni cuccokat?Én is Easy GPRS-t használok.Már majd nem regisztrálta a gépem, de vmit panaszkodott hogy nincs jól beállítva.Vki leírná, hogy-hogy kell beállíatni?
  • tHoMaSmAn
    Annak nem látom értelmét, hogy a szolgáltató miatt lenne...Ezzel előznék meg azt, hogy amit netről ingyen leszedek játékot, alkalmazást, azt feltöltsem a telcsire...?
    A legujabb Samsungok sem rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal??
    Nagy hiba ez szerintem a gyártó részéről.
    Mithogy a legujabb 3 nokia telcsiből is kimaradt az mp3 lejátszás, és még néhány dolog, (most nemtom fejből) és igy lehet, hogy csicsás, de kevesebbet tud mint a 6230-as szerintem... Szerintem.
  • Dömsödi
    Hát, ha nem engedi a videot lementi, akkor mi a fene értelme van?
    Elég jó kis telcsi lenne, de a szoftwarek miatt nem ér egy kalappal sem...
    Mire jó az a samsungnak, ha nem enged javat le/fel tölteni?
    Vagy a szolgáltatók kérése miatt van?
  • Samoht
    A videot tutira nem engedi mert, más fórumokban is olvastam róla.
    Igy hogy tudjam meg a formátumot?
    Igazábol nekem elég ha néha rakokrá egy két képet, és zenét, valamint a fotókat leszedem.
    Kicsit gáz,hogy telcsi és telcsi között nem megy az infra. Az is gáz, hogy ennyire lebutitották.
    Ha ki lenne ütve és lenne egy uj szoftver akkor szerintem többet is ki lehetne hozni belőle.

• tHoMaSmAn
    Mondjuk a videokat még nem is néztük...
    Az nagy szívás, ha azokat se lehet lementeni.
    És milyen formátumban menti a videót ez a telcsi?? Gondolom nem 3gp...vagy igen?
  • Samoht
    Sziasztok Nekem megy az infrán az EazyGPRS programmal
    Le kellett vennem a vezérlőpultban az infra sebességét 19200-ra.
    -Szinkronizálja a telefonszámaimat a pc és a telcsi között.
    -A file manager a képeket lehet oda-vissza töltögetni, de a videókat nem látni!
    -melody to phone zene a telcsire (mid)
    -image to phone gif vagy jpg a telcsire
  • Dömsödi
    Ja, eddig eljutottam, de ezzel a programmal, azt se látom normálisan, hogy mi van a telon.
    Találtam, egy olyan megoldást, hogy FTP-re lehet felmásolni a cuccost, majd onnan GPRS áttölteni.
    Ez elég gány megoldás mert:
    1. Elő kell fizetni a GPRS-re
    2. Szintén nem látom, hogy hova kerülnek a fileok
    3. Lassú

Ha tudom, biztos nem veszem meg ajándékba ezt a Samsungot.
    Nekem két Siemens-em van S45, és M55. Többször csináltam, azt, hogy a munkahelyem-otthonom között ezeken szállitottam Zip-pelt 100-300 kbyte-os fileokat.
    Ciki, hogy a 40.000 es telefonnal nem tudom megcsinálni.
    Valami megoldásnak biztos kell lennie, majd még probálok utánanézni a külföldi oldalakon.
  • tHoMaSmAn

Sajna, abban tutti igaza van az ügyfélszolgálatnak, hogy JAVA progit nem tudunk telepiteni (lealábbis számitógépről) a telcsire, amit nagy kib*szásnak tartok én is, de ez a probléma engem nem érint közelről. (a drágám nem játszogat a telcsivel, ellentétben velem)

Viszont az EasyGPRS-t először én is szidtam, mostár viszont megbarátkoztam vele. A lényeg, hogy telepités után kiirja, hogy talált a gép uj modemet (ez ugyebár a telefonod), és elvileg a winfos telepiti a drivert neked nincs más dolgod, mint a gépet ujrainditani, és ha csatlakoztatod a telcsit infrán, akkor kiirja, hogy felismerte.
    Ezután inditsd az EasyPRS-t, és File->Setup-> Itt a port legyen az IrDA. A speed, alatta egy érdekes dolog, nekem akkor működött, ha 9600-ra állitottam, de az is egy megoldás, ha felhuzod a legmagasabbra, és ezután csökkented.
    Ha megtörtént a sikeres kapcsolódás, azt onnan látod, hogy beolvassa a simkártya tartalmát.

Remélem tudtam segíteni!
  • Dömsödi
    Nem.
    A telefonban lévő képeket szeretném áttölteni a számitógépre, és a telfonba feltölteni JAVA-s cuccot, csengőhangot.
    A samsung ügyfélszolgálata szerint lehetetlen JAVA-t feltölteni!!! Csak wappal lehet.
    Én csak egy progit szeretnék, amivel vizuálisan láthatnám a teló könyvtárait.
    Van egy 3 éves Siemens S45-os telcsim. Ott ezt minden gond nélkül meg lehet csinálni...
    Azért az gáz, hogy egy 40.000 forintos telefonnál ezt nem lehet elérni. A fejlesztők egy nap alatt irhattak volna hozzá egy megfelelő progit.
  • bogyoka
    Most nem értem, azt kéred,hogy hogy kell a vodás oldalra feltenni a képet?
    Mert szivesen leírom:))
  • Dömsödi
    Ird már le légyszives pontosan hogyan csináltad, mert nekem nem akar összejöni. Vodafosos a telefon.
    Az EasyGPRS nem ér semmit. Csengőhangot, és képet tudsz áttölteni, de elég gagyi modon.
    Ém meg szeretnék java-t is feltölteni.
  • bogyoka
    jó, köszike, megnyugtattál komolyan.

A férjem a Nokia 6600-ashoz használ ilyesmi progit, az a MSI, és valóban gyönyörűen rá lehet tenni a gépre a képet.:))

Azt hiszem tényleg érdemes lesz beruháznom infrába.
  • tHoMaSmAn
    Hát erre nem tok mit mondani, mert én ezt a Vodafonos szolgáltatást nem haszálom, és nem is ismerem, viszont az én problémám, amivel a témát indítottam az megoldódott!
    A gond az volt, hogy nem állítottam be a telefont modemként, de miután ezt megtettem, már beolvasta az adatokat.
    Szerintem érdemes beruházni egy infrába (cirka 5k), és akkor nem kell a pénzes wapot használni, hanem amit letöltesz csengőhangokat, (neten nem kell mondjam gondolom, hogy tizezrével vannak összetömöritve a midi, ill. mmf csengőhangok, illetve van progi, amivel az mp3-at átalakithatod mmf-é, és akkor berakhatod csengőhangnak) azokat feltöltöd a telcsire.
    De igy megy ez a képernyővédőkkel , MMS-el, hátterekkel, az általad készitett képekkel, mindennel (minőségromlás nélkül!!!)
    Ne legyél elkeseredve, szerintem jó kis telcsi ez, a kijelzője, és a fényképezője különösen irigylésre méltó!!!(Nokiát hajazza magasan!!)

Amúgy ez a barátnőm telcsije.

Oxygen phone manager 2.4.0.0-t használok, infrával minden gond nélkül létrejön a kapcsolat a gép ás a telcsi közt, de a galériában a memóriakártyán van lealább 100 kép a fotó mappában, és csak 19-et hajlandó beolvasni EZ MITŐL VAN??????????
  • bogyoka
    Nekem is ez a telcsim van, 1 hónapja vettem, de elvagyok keseredve, mert lehet, hogy nem jól választottam.

Lehet,hogy nem jó helyre írom a problémám, de hátha tud valaki valamit nekem mondani, ami a gondom.:((

Én nyitottam egy mms galériát a neten a vodafon honlapján. Nos nekem az a gondom, hogy mms-ben átküldöm a képet oda, de olyan bődűletesen rossz minőségben ér oda, hogy eszméletlen .

Most eleve a telefonom csinál ilyen rossz képet, vagy mms ront a minőségen, nem tudom, de elpazaroltam egy csomó pénzt erre, hogy átküldtem 3 képet, és jóformán használhatatlan, borzalmasan szemcsés, nem tiszta a kép.

Vagy már a fényképezés elején kéne valamit állítanom?
    A fényképezés közben tudom,hogy lehet fényerőt és távoli vagy közelebbire állítani.

Tanácsot esetleg valaki tud adni?
  • bogyoka
    Én nézem, csak nem tudok segíteni, bocsi
  • tHoMaSmAn
    NINCS SENKINEK ÖTLETE???
    Vagy nem nézi senki ezt a topicot? :(
  • tHoMaSmAn
    Srácok, köszönöm szépen ezt a kis diskurzust a topicnyitásom felett...
    Ha nem tudtok a eldobott témához segítőkéaszenn hozzászólni, akkor inkább ne írjatok, vagy ha bajotok van azzal, hogy itt témátt nyit az ember, (amihez joga van) akkor azt moindjátok, vagy ha ttudttok olyan topicot, ahol segíhetnek akkor azt írjátok!

Kössz!
  • Geeryy
    Igen ha irnak ,mamint a "regiek " akkor altalaban ertelmeset,ami az ujregnek nem megy vagyis 10bol 8nak biztos nem.vagyis en ugylatom.
  • Taranov
    Ha jobban belegondoltok kellenek az újregek, mert a régiek lassan kihalnak, legalábbis ritkábban írnak.
  • akyyy
    Hogyne, 2005 ben annyi ujreg fog jönni mint még eddig az sg-n összesen sosem!!
  • _Vegeta_
    Remelem 2005 kevesebb uj topiccal fog telni. :)
  • tHoMaSmAn
    Sziasztok!
    Kérem jelentkezzen olyan aki tudna segíteni a következő problémámban.
    Adott a Samsung SGH-E310, egy USB-s IrDA adapter, és ezek között kellene kapcsolat. A gép látja a telefont, kiirja, hogy felismeri, de windowson keresztül nem tudok rá adatokat másolni.
    No sebaj szétnéztem más fórumokon, ott javasolák az EASYGPRS nevű progit, ezt a samsung oldaláról le is szedtem, installáltam, de nem lett kontakt a telefon és a számítógép között. (az infrával semmi gondom, mert a 6230-assal, ami az enyém működik)
    Setupban beállítottam hogy a kapcsolat IrDA legyen, a sebességet a legyorsabbtól kezdve mindegyikkel kipróbáltam, de semmi.

Ha valaki tud segítsen légyszi!!

Előre is köszönöm.