27
-
pipaxy #27 Kösz a linket!
Aszerint e rakétánál $7500/kg. -
morgo #26 http://www.thespacereview.com/article/150/1 -
pipaxy #25 Nem tudod mennyi is ez az ár/teher arány? -
morgo #24 1. kiserleti fellovesben mindig benne van a hibalehetoseg.
2. a masik kerdes pedig ar/szallithato teher aranya, ami azert sokat javult. -
Razgon #23 Nevetséges! A 70-es években a Saturn V-el a Holdra küldtek űrhajókat holdkompostól, most meg Föld körüli pályára sem tudnak állítani egy pár műholdat?
Ez totális kudarc! -
tehen_m #22 ÁÁ kösz.
(A nagyobbakra gondoltam,a "kicsiket" én is megtaláltam.)
-REgisztrálni kell, remélem nem kell fizetni érte. -
Cat #21 http://www.boeing.com/companyoffices/gallery/images/space/delta_iv/delta_iv_1st_heavy1.htm
Ha ennél is nagyobbak kellenek, akkor -> http://boeingmedia.com, itt 2-3 megás jpegek vannak
http://boeingmedia.com/images/search.cfm?product_id=98 -
tehen_m #20 Ja és létenek jobb minőségű képek?(sehol se találtam) -
tehen_m #19 Más kép,szilárd üa engem is zavart.(Ok hogy ezért szóltála cikkírónak)
De a többi észrevétel az emberek 99%-kának nem tűnt volna fel és nem is róható fel hibának (mármint nem akkorának mint az első két megjegyzésed) -
HUmanEmber41st #18 Ja bocsi, már lentebb írtátok.. -
HUmanEmber41st #17 A műtét sikerült, de a páciens meghalt...sikeres kilövés...lol -
mrzool #16 A többi olvasó nevében is köszönöm, hogy kicseréltétek a képeket a valódi d4heavy-re!:) Kellemes karácsonyt!:) -
mrzool #15 Itt egyáltalán nem kukacoskodásról, hanem szakmai igényességről és hiteles tájékoztatásról van szó. Sajnálom, hogy számodra ezek üres szavaknak tűnnek... -
#14 akkor olvass blikket, ha te azt a stilust szereted ;) -
tehen_m #13 kukacoskodás rlz -
mrzool #12 Ez a cikk nagyon gáz, és az SG helyében azonnal levenném, vagy elküldeném kedves Huntert némi továbbképzésre...
A képek abszolúte nem idevalók, az egy dolog, hogy a BlackRose által már említett rakéta-gikszer fennáll, de a második kép is hibás (legalábbis nem ennél a küldetésnél készült).
Ez a mondat is hülyeség: "Hat szilárd üzemanyagú gyorsító hozzáadásával a Boeing azt reméli"
A Delta4Heavy-n soha nem lesz szilárd gyorsítófokozat, vannak tervek ugyan egy 7 CBC-ből álló változatra, de hát a CBC-k ugye folyékony üzemanyaggal mennek... Mellesleg szívesen megnéznék egy ilyen 7 CBC-s konfigurációt, az már durván nézhet ki, és valszeg jó nagy terhet lenne képes felemelni.:)
Ez is szép "ember repülte űrhajót"
Ahhoz képest, hogy az űrhajó már magában azt jelöli, hogy embereket szállít... Egyébként ugyebár csak űreszköznek kéne hívni (vö.: space-ship, space-craft).
Másrészt azt sem értem, miért kell állandóan párhuzamot vonni az űrsiklóval, össze sem lehet hasonlítani a két cuccost, teljesen más célból, más feladatra készültek.
Ejnye... -
morgo #11 tudod mi az a netikett? -
Anteris #10 nocsak, mégis van ékezeted?? -
morgo #9 nem Al, hanem 'ál' akart lenni.. -
morgo #8 mielott hulyenek nezitek a kutatokat:
"The next major event will be deployment of the two nanosats riding on the side of the DemoSat primary payload."
vagyis az elsodleges cel a DemoSat palyara allitasa, ami nem mas mint egy 'Al' teher, ami megprobalja utanozni egy valodi teher viselkedeset... -
Cat #7 egy olyan rakétáról beszélünk ami még nem repült, tehát mindenképpen siker hogy problémák nélkül felszállt
szvsz hülyeség volt terhet rárakni, előtte meg kellett volna nézni hogy repül e egyáltalán -
#4 Itt a nagy rakétáról volt szó, h ne pukkanjon ki rögtön. A miniműholdak csak habok voltak a tortán.
Bár ennyi erővel felvihettek volna vmi más nehezet, a műholdakat v. legalább az értéküket odaadhatták volna nekem. =) -
#3 Mérsékelt siker, ez qurvajó :D Sikerült, de azért a műholdak odavesztek.....
Sikerült elmennem a zh-mra, de megírni már nem tudtam... -
#2 Nekem van egy kis deja vu érzésem.
Az ilyen eredményeket ugy 1980-környékén még nálunk is "mérsékelt sikernek" nevezték.
De a rendszerváltás környékén már azért le merték írni, hogy ez kérem kudarc. (Az operáció sikerült, de a beteg meghalt, vagy hogy aktuálisak legyünk: a Columbia a küldetését 98%-ban teljesítette";)) ;(
Most hogy már "politikailag korrektek" vagyunk megint jön az "igazmondás".
Vagy talán inkább csak nem kell mindent szószerint átvenni, az amcsi sajtóközlemányekből. -
BlackRose #1 Ez itt a képen még véletlenül sem Delta 4 Heavy... hanem a legkisebb Medium+ (4.2)