A Microsoft köteles kiadni a Media Player nélküli Windowst
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
A masik: a 40 Linux disztrib kozt nincs nagy kulonbseg. En Slackware-t hasznalok, de az XOrg-omat meg Debian alatt forditottam. Tokeletesen mukodik. Az a 40 (amugy inkabb 100-200, ha a hazi Linuxokat is beleszamitjuk) disztribucio pont a valasztas szabadsagat jelenti. Azonkivul nincs olyan sok kulonbseg. Es a 80/20-as szabaly itt is mukodik: az emberek 80%-a a disztribuciok 20%-at hasznalja.
Amugy mondok egy erdekes peldat: a desktopomon Slackware 10 van, mert az jo geekes :-), a "fileszerveren" Debian sarge van, mert azt konnyu frissiteni es sok csomag van hozza, a 486-os gatewayen pedig FloppyFW van, mert az fut 8 megan is. Ezt egy disztribbel hogy csinalnad meg?
Windoze fanoknak: Mi is az a megelégedettség?: azért az árért amiért megvetted azt mondod hogy az egész úgy jó ahogy van és megérte az árát..Javítsatok ki ha tévedek de ha jól látom TI az INGYENES windows-t szeretitek nem az eredetit! (haha ezt énse gondoltam komolyen hogy megvette mindegyikõtök aki úgy végi meg isteníti a win-t de maradjunk annál hogy megvettétek jah és a megvevéshez a "cégnél a gépemen is ilyen van az nem ér"<#mf1>#mf1>).
A másik dolog: ÚRISTEN ti télleg elhiszitek ezt a sok baromságot amit mondok (titszelet/by Ali G/ a kivételnek)? Amiket írtatok olvassátok át nézzétek meg hogy milyen logikára építettetek, megint csak a megelégedettséggel hozakodok elõ, a win-t megvennétek ennyi pénzért? Igen?-vagy-Nem?
(a hülyék táborára váltás:on) ha nem.. Õk is csak azoknak a táborba, a hülyék(esetleg még lehetne "droidoknak" is nevezni) táborába tartoztok akik a win-t használják és közbe szidják... Õk ebbe a táborba hasonló logika alapján kerültek be egy kalóz verziót használnak és azt szidják... az még csak a N00Bságra ad okot mivel hogy vegye meg eredetiben és ha még mindig nem teccik neki akkor szidhatja. Az igazi hülyék viszont azok akik nem is váltják le csak szenvednek...
jó példa: ellopnak egy autót amirõl tudják hogy defektes ezért tolni kell, emellett ez egy trabant ami 20 millióba került. DE õk inkább tolják hazafelé, pedig hasznavetetlen számukra, és közben jó hangosan szidják! ahelyett hogy sétálnának vagy a sarkon egy kis pepecselés után kapnak egy ingyen elektomos autót 😄 /bár még nem tudják használni.
(magyarázó mód:on)aki nemértené vagy félreértené: defektes=nem tudnak SP-t feltenni mert kalóz verz., vagy idejük nincs vele foglalkozni, trabant= hmm a történet akkor jáccódik amikor csak trabik voltak <#hawaii>#hawaii>, hasznavehetetlen= utálják, nem szeretik használni
elektromos autó amit nm tudnak használni=linux amitõ sokan félnek mert nem tudják kezelni(magyarázat mód: off)
Mi maradt még? jah igen! a UNIX-osok és a Mac-esek ezekrõl netok sokat de ha nemfelejtem el egy kics idõ múlva írok arról is ha van ellenvetésem mert ma teszem fel a Linuxot...
nah ennyit mára
Másik linux annyiból jobb ha van egy biztonsági rész.. egy héten belül ha jól tom ált meg vn a javítás mert OPEN... ezzel szemben Windoze: egy fél év múlva kiadnak egy sp-t addig viszont a biztonsági rés nyitva marad...
sztem ez a Bo Vesterdorf csak azért ítélt az M$ számára kedvezõtlenül, hogy címlapra kerüljön a képe <#papakacsint>#papakacsint>
Azt azér' megnézném, hogy rak fel linuxot 2 kattból anélkûl, hogy telepítés után a következõ 2 nap nem intenzív konfigurálással teljen...
Az hogy 1 programot 3rdparty fejlesztésekkel lehet bõvíteni, mert az írója lehetõséget biztosított az jó és kell is, de pl ami a DC++nál (bcdc++,zdc++ stb.) van vagy magánál a linuxnál már nem tetszik. Mér jó az, hogy van ezerféle linux? Mérnem lenne jobb, ha lenne 1db, amibe mindenki hozzátehet?
Az, h okulási céllal el lehet olvasni egy forrást az jó dolog, de ne lehessen belepiszkálni (itt mondjuk felmerülne a lopás...) - bonyolult ez, de így ahogy van akkor sem tetszik...
Az altalad keresett DVD pl. itt
ftp://ftp.prew.hu/pub/Linux/Mandrakelinux/official/iso/10.1/i586/Mandrakelinux-10.1-Official-Download-DVD.i586.iso
meg itt
ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/mandrake/official/iso/10.1/i586/Mandrakelinux-10.1-Official-Download-DVD.i586.iso
talalhato. Huzd le (2 G😎, telepitsd az altalad mar elore leirt modon, probald ki, es ird meg a tapasztalataidat.
Udv
Dani
A masik dolog, hogy az OSS-es fejlesztoket a hiusaguk hajtja. Mindenki a "felistenekre" (Linus, Stallman, stb.) akar hasonlitani. Mindenki vagyik az elismeresre. Az OSS fejlesztok kib@szott hiuak, aki ismeri az OpenBSD fejleszoit (nem szemelyesen :-), az tudja, mire gondolok. Ok azok, akik ujraimplementaltak egy protokollt (NTPD) csupan azert, mert nem tetszett nekik a liszensze.
Ilyen szemszogbol sztem erthetoel az OSS hivok inditekaik. Szerintem...
Valahogy úgy vagyok vele, mint az elméleti kommonizmussal (nem összetéveszteni az alkalmazottal - aki nem tudja mire gondolok ne flameljen bele és ne akadjon fel a párhuzamon), névszerint a minden mindenkié alapelvel. Valaki szépnek tartja valaki nem. Nekem alapvetõ aggájaim vannak vele szemben. Az OSSnél szép dolog az együt vagyunk erõsek, segítsük egymáson és osszuk meg mindent. De az, hogy én írok 1 programot és abba bárki belepiszkálhat, átalakíthatja és tovább terjesztheti, az valahogy nem fér a fejembe. Ez olyan mintha egy festõ/költõ elkészíti mûvét közzé teszi majd valaki, akinek megtetszik fogja és rápingál még 1 kicsit/átír pár sort és tovább adja mint saját gyermekét, a kisbetûs részben jelölve, hogy mástól vettem az alapokat.
De mint írtam volt, nyitott vagyok, ha valaki érez kéztetést, hogy ÉRTELMES ÉSZ ÉRVEKKEL meggyõzzön, szívesen fogadom, akár emailban is.
Egy bizonyos határom/szinten túl, már nincs olyan, hogy ez a jobb vagy amaz, csak olyan, hogy melyik tetszik jobban...
pl. az ICQ mennyivel jobb, mégis az msn terjed, mert alapbol bennevan ... 😞
Forza.
Mert a Win fanok marhasagokat beszelnek? :-D
Komolyan szolva vannak olyan WinFanok is, akik ezt csinaljak. Nev szerint is tudok egy parat... ebbol harom ebben a forumban is hozzaszolt. Ha megfigyeled, mindig abbol indul a legtobb flame, hogy valami boduletes marhasagot mondanak valamelyik oprendszerrol, bongeszorol, stb.
Na, mind1. Have peca...
/off
"Sose szállj vitába hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintükre és legyõznek a rutinjukkal!"
Mér van az, hogy a lin fanokból minden win hír ilyen reakciót vált ki? Ha nem használnak win-t akkor mit foglalkoznak vele? Ezt tényleg nem értem. Win felhasználok nem szokták spontán szapúlni a lin-t. Ez a topik a maga több mint 100 hozzászólásával 97%ban flame, nem is akartam bele szolni, de ez az értelmes beszólás betett... Én kérek elnézést.
Csak hallkan megjegyezném, hogy kinában sokkal de sokkal jobban elkezdték korlátozni az m$-t. Japánban pedig még a kézigépek piacán is tombol a linux örület. A Tajvan, óceánia, és környéki m$ árcsökkentések (36 dollár az XP+office együtt) ne mhozott megoldást. Szóval az EU nem lépett semmi oylasmit, amire ne lenne példa. Az SGI 2010-ig vállalta 200 milli (!!!) kínai gép kiépítését linux alapokon!!!
Senki nem fog megölni senkit. Ha az m$ nem akarja azt az európai piacot elbukni a 2006-os longhornal, akkor barátságosabb lesz.
És ne a magyar viszonyokból indulj ki. az EU ne megy tagállamában eléggé szerves rész a nyílt forrás. Nem mint nálunk...
Ásziát majdnem biztosan elbukja az m$. Az európai piac még kérdéses. Annyira nem hülyék, hogy tovább kekeckedjenek. (bár nagyon remélem, hogy fognak😊)))
These are my friends, see how they glisten...
Egyébként igazat adok a bírónak , ideje már lépni valamit az m$ ellen. A full user pedig aki nem tud telepiteni még egy zenelejátszót se az megérdemli. Ne vegyen gépet , vagy olvasson utána. Még egy nyavajás videó leírását is elolvassa mindenki csak a comp-tól várja el mindenki hogy magától kitalálja a gondolataim. Mit ér a beépített wmp ? Semmit. Bedugja a dvd-t az ismerös és meg se nyikkan csak kép van. Én meg mehetek telepiteni a dvd playert hogy hang is legyen. Akkor meg mi a fenének az a beépitet szemét ha csak fél megoldást nyújt ? És ugyanezt kéne csinálni a IE-vel is. Agyam tépem ,ha egy prg. telepitésekor kéri a legujabb IE-t ,meg WMP-t ,csak nem tudom minek . Mármint tudom ....
Ha jól értem, csak egy új kiadást kell a májkrémszaftnak megtennie. Szal a média pléjeres (nemtom ki használja) verzió mellé ki kell adni egy média pléjer nélküli verziót is. Akinek kell a mp-s verzió azt veszi, akinek nem az meg az újat.
De ha tévedek, javítsatok ki.
Évek ótan nem használom a beépített lejátszót. Egy kellõen tájékozott ember rengeteg jól mûködõ+gyors (néha nyílt forráskódú) lejátszó közül választhat a lassú és túlhízott mp helyett.
Nem fog összedõlni a világ... <#bee1>#bee1>
Egyébként meg az itélet nem csak arról szól hogy ki kell szedni a médiaplayert, sokkal fontosabb rész az, hogy a médiaplayer megírásakor használt bennfentes információkat is ki kell adniuk a konkurenseknek.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ez az ms legnagyobb rémálma!
Az operacios rendszer annyit tesz, hogy mukodteti a gepet, es softwareket kepes futtatni. Persze, ma már alapkövetelmény, hogy tele legyen minden szarral, de akkor legalább ne integrálják bele teljesen.
Szerencsére, az eu normálisabb részein még ügyelnek a tiszta versenyhelyzetre. Pld. Matáv is visszaél a monopóliumával, amit a t. képviselõk szupi törvényei tettek lehetõvé, mert fel kellett volna darabolni szépen a céget, külön cégnek a telefonkábel hálozatot, a telefon szolgáltatást és az internetet.
Egyébként xp installnál van lehetõség arra, hogy ne installálja a media playert?
bundee
ui.: SUPERGAMEZ HELP! Firefox-ban ha bármire kattintok a sg.hu-n, nem nyitja meg, csak loading, loading, loading, és semmi nem történik. Se cikkeket, se forum semmi - ie persze azonnal nyitja 😞 576.hu-nál csinálja nekem ugyanezt 😞
Ide írnám, hogy az MS azért akar mindenben saját megoldástát kényszeríteni a userekre, mert megtehieti (olvasd van neki saját megoldása), míg a konkurencia nem képes ilyen széleskörû fejlesztéseket elviselni, és ezért fogadják el a mások megoldását (tiszta kényszerbõl), de ha van nekik saját megoldásuk akkor éppen olyan keményen probálják mindenkire ráerõszakolni mint a Microsoft.
És a hõbörgéssel rámutat a hibágra (többen elégedetlenek lesznek) ==>logikus lépés (lenne) hogy az ms meg tesz ellene valamit.
Ki mondta, hogy feladata?? De ha valaki hõbörgés helyett tesz is valamit, az azért ugye nem baj??
Nem az a fontos, hogy honnan jössz, hanem hogy mit iszol.
Abban is van minden, ami CD-hez, DVD-hez kell...
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
Ha valaki viszont kap ingyen egy jo programot/OS-t, akkor az legalabb vegye a faradsagot, es segitsen, ha tudj. De ez is csak ajanlott.
rage.
ennek van egy ilyen aspektusa is.
pl: longhorn-t hogy akarják majd "forradalmi újdonságokkal" kaidni, amikor a rendszer szinte teljesen néma? Rádiójáték lesz az avalon motor?
Érted miért érvágás?
OEM-ként hogyan fogod ealdni?
Ráadásul itt a hírben részletezik az ítéletet. Nem adhatják csökentett funkciójuként megbélyegezve az MP nélküli verziót. ez további büntiket stb hozhat magával. még 2-3 ilyen bünti, és a wint halálra ítélték európában.
-Ha valaki x pénzat fizet egy winért akkor ne legyen már az a feladata hogy javítsa....
Aki ebbe beleütközik az a warez wint is mással rakatja fel. Ez gondolom világos volt.
Minden a felhasználó környezetén múlik.😊))
1ébként nagyon sok 1 bites júzernek raktam már fel uhu-t, és ha hiszed ha nem a lustasága vitte rá al inuxra. Egyszerûen megunja kérni a lejátszót, a cd író progit, és az ilyeneket, az uhu-ban benne van alapból. nem egy júzert "térítzettem" meg így. Egyszerûen csináltam neki egy dual boot-os gépet, azán egyszer csak megyek, és az acidrip-el rippeli a DVD-t. Egyszerûen lusta volt keresni, amikor ott vna gépén. Hidd el nem mind1, mi van a gépen default. Eszméletlen sokat számít.